סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 12:12 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מחבר
ELADG2
מנותק

הצטרף: ג' ספטמבר 20, 2022 9:29 am
הודעות: 0
בלוג: הצג בלוג (127)

ארכיונים
- נובמבר 2024
מתכון לפסטה עם חמאת לימון
   ד' נובמבר 20, 2024 5:45 pm
מתכון לפסטה ברוטב בטטה
   ה' נובמבר 14, 2024 2:13 pm
מתכון לסלט כרוב עם גרעיני אבטיח
   ב' נובמבר 11, 2024 3:26 pm
מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות
   ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm
מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים:
   ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
מתכון למרק בטטה עם בזיליקום
   ש' נובמבר 09, 2024 11:47 am
מתכון לאורז עם עדשים וקבב
   ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
מתכון למקלובה
   ה' נובמבר 07, 2024 4:46 pm
מתכון לפיצה עם זיתים
   ש' נובמבר 02, 2024 2:48 pm
מדריך לבחירת חנוכיה
   ו' נובמבר 01, 2024 11:56 pm
מתכון לדג סלמון ברוטב שום עם פלפלים קלוויים
   ו' נובמבר 01, 2024 1:16 pm

+ אוקטובר 2024
+ ספטמבר 2024
+ אוגוסט 2024
+ מאי 2024
+ מרץ 2024
+ דצמבר 2023
+ נובמבר 2023
+ אוקטובר 2023
+ ספטמבר 2023
+ אוגוסט 2023
+ יולי 2023
+ יוני 2023
+ מאי 2023
+ אפריל 2023
+ מרץ 2023
+ פברואר 2023
+ נובמבר 2022
+ אוקטובר 2022

חיפוש בלוגים



קישור קבועפורסם: ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm 
סופגניות הן מאכל אהוב במיוחד בחג החנוכה, עם המתכון הבא תוכלו להכין סופגניות קלות וטעימות בבית.

מצרכים:
500 גרם קמח
7 גרם שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים)
2 ביצים
250 מ"ל חלב
50 גרם חמאה רכה (או שמן צמחי לטבעוניים)
1 כפית תמצית וניל
חצי כפית מלח
חצי כוס מים פושרים
שמן לטיגון ( שמן קנולה או שמן חמניות)
סוכר לאבקה לפיזור
ריבה או שוקולד למילוי הסופגניה או כל מילוי אחר שאתם אוהבים
100 גרם סוכר



אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

בקערה גדולה, מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים,לאחר מכן, מוסיפים את הסוכר, הביצים, תמצית הווניל, המלח והחלב ומתחילים לערבב.
תוך כדי הערבוב, מוסיפים את השמן, וממשיכים לערבב את הבצק עד שמקבלים תערובת אחידה. אם הבצק דביק מידי, ניתן להוסיף עוד מעט קמח, אך חשוב לא להוסיף יותר מידי.
מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת חמה, ומניחים במקום חמים להתרוממות במשך כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את גודלו.
אחרי שהבצק תפח, מניחים אותו על משטח עבודה שקימחנו מראש ומרדדים אותו לעובי של כס"מ.
בעזרת כוס או חותכן עגול, חותכים את הסופגניות לעיגולים בגודל הרצוי.
אם רוצים סופגניות ממולאות, הניחו מעט ריבה או שוקולד במרכז כל עיגול, ואז קפלו את הקצוות וגלגלו לכדור קטן.
הניחו את הסופגניות על מגש עם קמח, מכסים במגבת ומניחים להן לתפוח עוד חצי שעה.
מחממים שמן עמוק בסיר שטוח מהמטבח לצד חנוכיות,בטמפרטורה של 180 מעלות ,ולאחר מכן מטגנים את הסופגניות , מספר דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות ופריכות.לאחר הטיגון, מניחים את הסופגניות על נייר מגבת כדי לספוג את השמן.
לאחר שהסופגניות התקררו מעט, פזרו עליהן סוכר אבקה.
אם רוצים סופגניות פריכות במיוחד, אפשר להוסיף כף קורנפלור לבצק.
אם אתם אוהבים טעמים מיוחדים, אפשר להוסיף לקמח מעט קינמון או קליפת תפוז מגוררת.

בתיאבון !


 פרופיל אישי  
 


כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: Google [Bot], אבו שוקרי, נורטון


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction