var title = 'סל ניוז בלוגים הזנה';
var url = 'http://salnews.com/forum/blog.php?page=&mode=recent_blogs';
var site_url = 'http://salnews.com/forum';
var site_desc = 'פורום הכדורסל המוביל של ישראל';
var time = 'Thu, 10 Apr 2025 14:14:01 +0400';
var data = new Array();
data[0] = new Array();
data[0]['title'] = 'מתכון לכבד אווז עם יין אדום';
data[0]['url'] = 'http://salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=230';
data[0]['url'] = 'http://salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=230';
data[0]['username'] = 'ELADG2';
data[0]['blog_id'] = '230';
data[0]['blog_message'] = 'כבד אווז הוא אחד המעדנים המובילים והיוקרתיים ביותר במטבח העולמי. המתכון הזה מציע גרסה קלאסית של כבד אווז.
רכיבים:
לכבד אווז:
2 פרוסות כבד אווז טרי (כ-200 גרם כל אחת)
מלח
פלפל שחור טחון
לרוטב:
רבע כוס חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
1 כוס יין אדום יבש (עדיף יין בעל גוף מלא, כמו קברנה סובניון)
רבע כוס סוכר
אופן ההכנה:
להכנת הכבד:
לפני שמתחילים בהכנת הכבד אווז, חשוב לתת לו להתייצב לטמפ' החדר למשך עשר דקות. כך הכבד יתבשל באופן אחיד.
משמנים את פרוסות הכבד עם מעט מלח ופלפל שחור טחון.
בסיר כבד כמו סירים סולתם או מחבת עם ציפוי מונע הידבקות, מחממים את המחבת על חום גבוה עד שהיא נשמעת חמה.
, מניחים את פרוסות הכבד במחבת. לא טורחים להזיז אותן בינתיים – תנו להן זמן להיות מקורבות למגע עם המחבת ולהשחימן.
מבשלים את הכבד כשלוש דקות מכל צד עד שהוא משחים יפה מבחוץ ומתקבל כבד רך מבפנים. הכבד אינו אמור להיות מבושל לחלוטין, הוא צריך להיות רך, אדום במרכז.
אחרי שהכבד התבשל, מניחים אותו ...
[ התקדם ]';
data[0]['blog_time'] = 'Sat, 15 Mar 2025 15:33:48 +0400';
data[1] = new Array();
data[1]['title'] = 'מתכון למרק פטריות';
data[1]['url'] = 'http://salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=229';
data[1]['url'] = 'http://salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=229';
data[1]['username'] = 'ELADG2';
data[1]['blog_id'] = '229';
data[1]['blog_message'] = 'אחד המנות הנפלאות והפשוטות להכנה שמספקות טעם עשיר, חמים ומנחם בימים קרירים.
מרכיבים
500 גרם פטריות שמפניון טריות
1.5 בצל בינוני קצוץ דק
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית
1 ליטר מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כפית כמון
חצי כפית טימין או רוזמרין
1 כפות קמח (,אם תרצו מרק סמיך יותר)
גבינה צהובה
2 סלרי חתוך דק
2 שיניים שום קצוצות
אופן ההכנה:
לפני הכל, יש לנקות את הפטריות. חותכים את הקצוות של הפטריות ופורסים אותן לעוביים שונים, אם רוצים מרק חלק, פרסו דק ואם רוצים מרק עם מרקם, אפשר לשים פרוסות עבות יותר.
שלב טיגון הבצל : בסיר רחב ששמנו ליד פמוט שבת,שמים חמאה ושמן זית ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך ומתחיל להזהיב לאחר מספר דקות. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים למשך עוד שתי דקות.
הוספת הפטריות והירקות: מוסיפים את הפטריות והגזרים הקצוצים ומערבבים היטב. נותנים לפטריות להתרכך ולהתייבש במשך חמש דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
לאחר שה...
[ התקדם ]';
data[1]['blog_time'] = 'Mon, 24 Feb 2025 18:10:28 +0400';
data[2] = new Array();
data[2]['title'] = 'מתכון לקוסקוס מרוקאי';
data[2]['url'] = 'http://salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=228';
data[2]['url'] = 'http://salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=228';
data[2]['username'] = 'ELADG2';
data[2]['blog_id'] = '228';
data[2]['blog_message'] = 'הקוסקוס המרוקאי הוא אחד המאכלים הפופולריים בעיקר במטבח המרוקאי. הקוסקוס עשוי מקמח סולת והוא משולב לרוב עם ירקות, תבשילים או בשרים, ובמהלך השנים הפך לאחד המאכלים המרכזיים בשולחן החג ובאירועים משפחתיים.
מרכיבים:
להכנת הקוסקוס:
500 גרם קוסקוס (סולת גרגרי בינוני)
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1 כוס מים
להכנת התבשיל:
3 בצל בינוני, קצוץ דק
4 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 קישואים, קלופים וחתוכים לקוביות
חצי כוס צימוקים (אופציונלי)
חצי כפית קינמון
חצי כפית כמון טחון
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית כורכום
רבע כפית קימל טחון
4 כפות שמן זית
2 כוסות מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
חצי חציל בינוני, חתוך לקוביות
אופן ההכנה:
הכנת הקוסקוס:
הכנה ראשונית – מניחים את הקוסקוס בקערה גדולה,לאחר מכן מוסיפים את המלח והשמן, ומערבבים היטב כך שהקוסקוס יתפזר באופן אחיד.
השריה – מחממים את כוס המים עד שהיא כמעט רותחת (לא לבשל). מוסיפים את המים בהדרגה על הקוסקוס, ומערבבים בעדינות כך שכל הגרגרים ייספגו במים.
מכסים את הקוסקוס בניילון נצמד או במגבת ששמנו לצד [url=ht...
[ התקדם ]';
data[2]['blog_time'] = 'Sat, 15 Feb 2025 11:53:49 +0400';
data[3] = new Array();
data[3]['title'] = 'פשטידת תירס';
data[3]['url'] = 'http://salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=227';
data[3]['url'] = 'http://salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=227';
data[3]['username'] = 'ELADG2';
data[3]['blog_id'] = '227';
data[3]['blog_message'] = 'מרכיבים:
2 קופסאות תירס (בערך 300 גרם כל קופסה), מסוננות
4 ביצים
חצי כוס גבינה צהובה מגוררת
חצי כוס גבינת ריקוטה
חצי כוס שמנת מתוקה (אפשר גם חלב)
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 בצל קטן קצוץ דק (לא חובה)
מעט שמן לשימון התבנית
1 כוס קמח
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
בקערה גדולה, שופכים את התירס המסונן. אם רוצים טעמים מעט יותר חזקים, אפשר גם למעוך מעט את התירס עם מועך תפוחי אדמה, כך שהתערובת חלקה יותר.
מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב עד שהתערובת מתמזגת.
מוסיפים את הקמח, הגבינות (צהובה וריקוטה), השמנת המתוקה (או החלב), הפטרוזיליה הקצוצה, הפפריקה, המלח והפלפל. אם בחרתם להוסיף בצל, שימו גם כרגע. מערבבים עד שהתערובת חלקה ומעט סמיכה.
משמנים תבנית אינגליש קייק או תבנית פשטידה בגודל בינוני לצד פמוט לשבת.
יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה כך שהיא תהיה אחידה בגובה.
מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך חצי שעה, או עד שהפשטידה מזהיבה ומתי...
[ התקדם ]';
data[3]['blog_time'] = 'Thu, 13 Feb 2025 15:11:12 +0400';
data[4] = new Array();
data[4]['title'] = 'מתכון פרגיות עם בצל';
data[4]['url'] = 'http://salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=226';
data[4]['url'] = 'http://salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=226';
data[4]['username'] = 'ELADG2';
data[4]['blog_id'] = '226';
data[4]['blog_message'] = 'מתכון טעים ומזין של פרגיות עסיסיות עם בצל מתובל, שמוסיף טעמים,מתאים לארוחות ערב, חגיגות משפחתיות או כל אירוע שבו רוצים להגיש מנה עסיסית.
מרכיבים:
700 גרם פרגיות
4 בצלים בינוניים, פרוסים דק
3 שיניים של שום, כתושות
רבע כוס שמן זית
חצי כוס יין לבן
1 כף סויה
חצי כף סוכר
חצי כפית מלח
חצי כפית קימל
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון
רבע כפית פלפל שחור
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
חתכים את הפרגיות לקוביות בגודל בינוני,לאחר מכן,מטגנים את הפרגיות ומטבלים אותן.
לוקחים קערה,מערבבים בה את השום עם הפפריקה,כמון,מלח,פלפל וקימל.
לאחר מכן,מוסיפים את היין הלבן,הסויה,הסוכר וכוס המים עד שכל התיבול עם הבשר מתערבב.
משרים את הפרגיות בתערובת למספר דקות כדי שהבשר יספוג את הטעמים.
לוקחים מחבת גדולה שהנחנו ליד פמוטים לשבת, מחממים את שמן הזית על להבה גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל שחתכנו,ומטגנים היטב עד שהוא מתחיל להתרכך במספר דקות.
מוסיפים את השום הכתוש למחבת עם הבצל ומטגנים עד שהשום משחרר את הארומה שלו, כחמש ...
[ התקדם ]';
data[4]['blog_time'] = 'Sun, 09 Feb 2025 17:54:22 +0400';