var title = 'סל ניוז ELADG2\'s בלוגים הזנה'; var url = 'http://salnews.com/forum/blog.php?page=&mode=&sid=ee4e722d4f44f03780478eadb677f75a'; var site_url = 'http://salnews.com/forum'; var site_desc = 'פורום הכדורסל המוביל של ישראל'; var time = 'Mon, 25 Nov 2024 11:31:17 +0400'; var data = new Array(); data[0] = new Array(); data[0]['title'] = 'מתכון לפסטה עם חמאת לימון'; data[0]['url'] = 'http://salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=215&sid=ee4e722d4f44f03780478eadb677f75a'; data[0]['url'] = 'http://salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=215&sid=ee4e722d4f44f03780478eadb677f75a'; data[0]['username'] = 'ELADG2'; data[0]['blog_id'] = '215'; data[0]['blog_message'] = 'מרכיבים

400 גרם פסטה (כמו ספגטי או פטוצ'יני)
100 גרם חמאה
מיץ ולימון אחד (ולאחר מכן קליפת הלימון שגיררנו)
חצי כוס (120 מ"ל) מים חמים או מי בישול של הפסטה
רבע כוס פרמזן מגורר (אופציונלי)
רבע כפית קליפת לימון מגוררת
2 כפות שמן זית איכותי
2 שיניים שום קצוצות דק
מלח ופלפל שחור גרוס (לטעם)

אופן הכנה:

בישול הפסטה: שמיפ את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים ומלח. לאחר מכן יש לבשל לפי ההוראות על האריזה עד שהפסטה מתרככת בסיר שחיממנו.כשהפסטה מוכנה, שמים כוס אחת של מים חמים (מי הבישול) ולאחר מכן את הפסטה מסננים באמצעות מסננת או כלי סינון אחר שנוח לכם
כעת שימו את הפסטה בצד.
בזמן שהפסטה מתבשלת, יש לחמם שמן זית בסיר רחב או מחבת גדולה ששמנו לצד כוסות קפה על חום בינוני. יש להוסיף את השום הקצוץ ולטגן אותו במשך שלוש דקות, עד שהוא מתחיל להשחים ומעט מתרכך. בשלב זה, יש להוסיף את החמאה ולערבב עד שהיא נמסה לחלוטין.
אחרי שהחמאה התמזגה עם השום, הוסיפו את מיץ הלימון וקליפת הלימון המגוררת. ערבבו היטב...

[ התקדם ]'; data[0]['blog_time'] = 'Wed, 20 Nov 2024 18:45:02 +0400'; data[1] = new Array(); data[1]['title'] = 'מתכון לפסטה ברוטב בטטה'; data[1]['url'] = 'http://salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=214&sid=ee4e722d4f44f03780478eadb677f75a'; data[1]['url'] = 'http://salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=214&sid=ee4e722d4f44f03780478eadb677f75a'; data[1]['username'] = 'ELADG2'; data[1]['blog_id'] = '214'; data[1]['blog_message'] = 'השילוב של הטעם המתוק של הבטטה עם שמנת ועשבי תיבול יוצר רוטב עשיר ומלטף שעוטף את הפסטה בצורה מושלמת. מתכון קל להכנה, שאפשר להוסיף לו מרכיבים נוספים אם רוצים לגוון.

מרכיבים:

לפסטה:
400 גרם פסטה פוזילי או כל סוג אחר שאתם אוהבים
מים להרתחה
מלח

להכנת הרוטב:

2 בטטות גדולות
חצי כוס שמנת מתוקה
רבע כוס ציר ירקות או מים
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון (אופציונלי, למי שאוהב טעמים נוספים)
עשבי תיבול טריים לקישוט (כגון רוזמרין או בזיליקום)
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק


אופן ההכנה:

נתחיל בהכנת הבטטות. קלפו את הבטטות וחתכו אותן לקוביות קטנות (בערך בגודל של 3 ס"מ). זה יזרז את הבישול ויאפשר להן להתרכך מהר יותר. במקביל, נביא מים לרתיחה בסיר גדול עם מלח, ולאחר מכן נוסיף את הבטטות. בשלו אותן במשך 12 דקות, עד שהן רכות וננעצות בקלות עם מזלג. סננו את הבטטות ושמרו כוס אחת ממי הבישול.

הכנת הרוטב:
במחבת גדולה ששמנו ליד חנוכיות, נחמם את שמן הז...

[ התקדם ]'; data[1]['blog_time'] = 'Thu, 14 Nov 2024 15:13:03 +0400'; data[2] = new Array(); data[2]['title'] = 'מתכון לסלט כרוב עם גרעיני אבטיח'; data[2]['url'] = 'http://salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=213&sid=ee4e722d4f44f03780478eadb677f75a'; data[2]['url'] = 'http://salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=213&sid=ee4e722d4f44f03780478eadb677f75a'; data[2]['username'] = 'ELADG2'; data[2]['blog_id'] = '213'; data[2]['blog_message'] = 'סלט כרוב הוא אחד הסלטים הפשוטים והטעימים ביותר, שמגישים אותו כמעט בכל ארוחה. כאשר מוסיפים לו גרעיני אבטיח, הסלט מקבל טוויסט מעניין של טעמים ומרקמים.

מרכיבים:
חצי ראש כרוב בינוני (כ-500 גרם)
1 גזר קלוף וגרר דק
חצי בצל סגול קטן, פרוס דק
חצי כוס קולורבי קלוף וחתוך דק
רבע כוס חומץ תפוחים
שני כפות סוכר חום
שני כפות שמן זית איכותי
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
חצי לימון סחוט
כמה עלי נענע קצוצים דק
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס גרעיני אבטיח קלויים (ניתן לקנות גרעינים קלויים או לקלות בבית)


אופן ההכנה:

חותכים את ראש הכרוב לחצאים ומוציאים ממנו את הליבה הקשה במרכז. לאחר מכן,חותכים את הכרוב לרצועות דקיקות. מומלץ לשים אותו בקערה עם מעט מלח וללוש אותו בידיים למשך כמה דקות,כך זה יעזור לו להתרכך.
מקלפים את הגזר ומגרדים אותו בפומפיה. אפשר להוסיף גם קולורבי להעשרת הטעם, לאחר מכן,חותכים אותו לרצועות דקות כמו הכרוב. קוצצים את הבצל הסגול לפרוסות דקות כך שתהיה נוכחות בצל בסלט.
בקערה נפרדת,ששמנו ליד חנוכיות[/url:2q8...

[ התקדם ]'; data[2]['blog_time'] = 'Mon, 11 Nov 2024 16:26:10 +0400'; data[3] = new Array(); data[3]['title'] = 'מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות'; data[3]['url'] = 'http://salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=212&sid=ee4e722d4f44f03780478eadb677f75a'; data[3]['url'] = 'http://salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=212&sid=ee4e722d4f44f03780478eadb677f75a'; data[3]['username'] = 'ELADG2'; data[3]['blog_id'] = '212'; data[3]['blog_message'] = 'סופגניות הן מאכל אהוב במיוחד בחג החנוכה, עם המתכון הבא תוכלו להכין סופגניות קלות וטעימות בבית.

מצרכים:
500 גרם קמח
7 גרם שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים)
2 ביצים
250 מ"ל חלב
50 גרם חמאה רכה (או שמן צמחי לטבעוניים)
1 כפית תמצית וניל
חצי כפית מלח
חצי כוס מים פושרים
שמן לטיגון ( שמן קנולה או שמן חמניות)
סוכר לאבקה לפיזור
ריבה או שוקולד למילוי הסופגניה או כל מילוי אחר שאתם אוהבים
100 גרם סוכר



אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

בקערה גדולה, מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים,לאחר מכן, מוסיפים את הסוכר, הביצים, תמצית הווניל, המלח והחלב ומתחילים לערבב.
תוך כדי הערבוב, מוסיפים את השמן, וממשיכים לערבב את הבצק עד שמקבלים תערובת אחידה. אם הבצק דביק מידי, ניתן להוסיף עוד מעט קמח, אך חשוב לא להוסיף יותר מידי.
מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת חמה, ומניחים במקום חמים להתרוממות במשך כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את גודלו.
אחרי שהבצק תפח, מניחים אותו על משטח עבודה שקימחנו מראש ומרדדים אותו לעובי של כס"מ.
בעזרת כוס או חותכן עגול, חותכים את הסופגניות לעיגולים בגודל הרצוי.
אם רוצים סופגניות ממולאות,...

[ התקדם ]'; data[3]['blog_time'] = 'Mon, 11 Nov 2024 15:45:53 +0400'; data[4] = new Array(); data[4]['title'] = 'מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים:'; data[4]['url'] = 'http://salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=211&sid=ee4e722d4f44f03780478eadb677f75a'; data[4]['url'] = 'http://salnews.com/forum/blog.php?u=17535&b=211&sid=ee4e722d4f44f03780478eadb677f75a'; data[4]['username'] = 'ELADG2'; data[4]['blog_id'] = '211'; data[4]['blog_message'] = 'מרכיבים:
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל אחיד
חצי כפית פפריקה
רבע כפית קימל
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שמן לטיגון (שמן קנולה או שמן זית או חמניות)
1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים קטנים
3 כפות קמח
1 ביצה
חצי כפית כמון



אופן ההכנה:


בישול תפוחי האדמה:

מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח עד שהם רכים, כרבע שעה. מסננים ומועכים לפירה (לא דק מדי, כדאי שיישארו גושים קטנים).
מבשלים את פרחי הכרובית במי מלח עד שהם רכים, כעשר דקות. מסננים ומייבשים את הכרובית היטב.
לוקחים קערה גדולה שהיתה במטבח לצד מגש חלות, ולאחר מכן מערבבים בה את תפוחי האדמה המועכים עם הכרובית שבישלנו. מוסיפים את הקמח, הביצה, תבלינים (כמון, פפריקה, קימל, מלח ופלפל) ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
טובלים את הידיים בשמן ויוצרים מהתערובת קציצות שטוחות בגודל שאוהבים.
מחממים שמן במחבת גדולה (כשלוש כפות שמן) על להבה בינונית. מטגנים את הקציצות מכל צד עד שהן משחימות וקריספיות, כארבע דקות מכל צד. אם יש צורך, ניתן להוסיף ש...

[ התקדם ]'; data[4]['blog_time'] = 'Sat, 09 Nov 2024 15:04:41 +0400';