סלט כרוב הוא אחד הסלטים הפשוטים והטעימים ביותר, שמגישים אותו כמעט בכל ארוחה. כאשר מוסיפים לו גרעיני אבטיח, הסלט מקבל טוויסט מעניין של טעמים ומרקמים.
מרכיבים:
חצי ראש כרוב בינוני (כ-500 גרם)
1 גזר קלוף וגרר דק
חצי בצל סגול קטן, פרוס דק
חצי כוס קולורבי קלוף וחתוך דק
רבע כוס חומץ תפוחים
שני כפות סוכר חום
שני כפות שמן זית איכותי
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
חצי לימון סחוט
כמה עלי נענע קצוצים דק
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס גרעיני אבטיח קלויים (ניתן לקנות גרעינים קלויים או לקלות בבית)
אופן ההכנה:
חותכים את ראש הכרוב לחצאים ומוציאים ממנו את הליבה הקשה במרכז. לאחר מכן,חותכים את הכרוב לרצועות דקיקות. מומלץ לשים אותו בקערה עם מעט מלח וללוש אותו בידיים למשך כמה דקות,כך זה יעזור לו להתרכך.
מקלפים את הגזר ומגרדים אותו בפומפיה. אפשר להוסיף גם קולורבי להעשרת הטעם, לאחר מכן,חותכים אותו לרצועות דקות כמו הכרוב. קוצצים את הבצל הסגול לפרוסות דקות כך שתהיה נוכחות בצל בסלט.
בקערה נפרדת,ששמנו ליד
חנוכיות[/url:2q8... [ התקדם ]