סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 7:26 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מחבר
ELADG2
מנותק

הצטרף: ג' ספטמבר 20, 2022 9:29 am
הודעות: 0
בלוג: הצג בלוג (127)

ארכיונים
- נובמבר 2024
מתכון לפסטה עם חמאת לימון
   ד' נובמבר 20, 2024 5:45 pm
מתכון לפסטה ברוטב בטטה
   ה' נובמבר 14, 2024 2:13 pm
מתכון לסלט כרוב עם גרעיני אבטיח
   ב' נובמבר 11, 2024 3:26 pm
מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות
   ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm
מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים:
   ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
מתכון למרק בטטה עם בזיליקום
   ש' נובמבר 09, 2024 11:47 am
מתכון לאורז עם עדשים וקבב
   ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
מתכון למקלובה
   ה' נובמבר 07, 2024 4:46 pm
מתכון לפיצה עם זיתים
   ש' נובמבר 02, 2024 2:48 pm
מדריך לבחירת חנוכיה
   ו' נובמבר 01, 2024 11:56 pm
מתכון לדג סלמון ברוטב שום עם פלפלים קלוויים
   ו' נובמבר 01, 2024 1:16 pm

+ אוקטובר 2024
+ ספטמבר 2024
+ אוגוסט 2024
+ מאי 2024
+ מרץ 2024
+ דצמבר 2023
+ נובמבר 2023
+ אוקטובר 2023
+ ספטמבר 2023
+ אוגוסט 2023
+ יולי 2023
+ יוני 2023
+ מאי 2023
+ אפריל 2023
+ מרץ 2023
+ פברואר 2023
+ נובמבר 2022
+ אוקטובר 2022

חיפוש בלוגים


 [ 127 רשימות בלוג ]  הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 26  הבא

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
הזנה  
קישור קבועפורסם: ו' נובמבר 01, 2024 1:16 pm 
מרכיבים:


4 נתחים של דג סלמון
2 כפות שמן זית
4 שיניים שום קצוצות דק
2 פלפלים צהובים קלויים וקצוצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כפית פפריקה מתוקה
עשבי תיבול קצוצים כמו שמיר או פטרוזיליה לקישוט
חצי כוס שמנת מתוקה או שמנת לבישול
רבע כוס מיץ לימון טרי


אופן ההכנה:

אם משתמשים בפלפלים טריים, קלפו אותם בעזרת מייבש או מעל כירה פתוחה עד שהם רכים ומעט שרופים. לאחר מכן, הניחו להם להתקרר וחתכו לקוביות קטנות. אם יש לכם פלפלים קלויים מוכנים, פשוט חתכו אותם לקוביות.

לוקחים סיר קטן, מחממים את שמן הזית על חום בינוני. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים למשך דקה עד שהוא מתחיל להתבשם. לאחר מכן, מוסיפים את הפלפלים הקלויים וטגנו יחד למשך כ-2-3 דקות נוספות.

הנמיכו את החום והוסיפו את השמנת המתוקה ומיץ הלימון. ערבבו היטב והביאו לרתיחה קלה. הוסיפו מלח, פלפל ופפריקה מתוקה. בשלו את הרוטב על חום נמוך למשך 5-7 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.

לוקחים מחבת נפרדת שהונחה ליד חנוכיה מקריסטל, מחממים מעט שמן זית על חום...

[ התקדם ]


 נצפה 1497 פעמים
קישור קבועפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 4:10 pm 
מרכיבים להכנת הבצק:

100 מ"ל שמן זית
1 כף סוכר
1 כף מלח
חצי כף שמרים יבשים
500 גרם קמח
200 מ"ל מים


מרכיבים להכנת מילוי פטריות:

400 גרם פטריות (שמפיניון או פורצ'יני), קצוצות דק
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית


אופן ההכנה:

הכנת הבצק

בקערה גדולה ששמנו ליד חנוכיה מקריסטל, שימם את הקמח והמלח ואז מערבבים היטב.
באותה קערה, מוסיפים את השמרים והסוכר, מערבבים שוב.
מוסיפים את השמן והמים הפושרים בהדרגה, תוך כדי ערבוב עם כף עץ או עם הידיים.
לשים את הבצק במשך 10 דקות עד שהוא חלק וגמיש. אם הבצק דביק, הוסיפו מעט קמח.
עטפו את הבצק בניילון נצמד או במגבת, והנח להתפחה במקום חם במשך כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.

הכנת המילוי

בזמן שהבצק מתפיח, נכין את המילוי. בשים את שמן הזית בסיר על חום בינוני.
הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגן אותו עד שהוא שקוף (כ-5 דקות).
שימו את השום וטגן עוד דקה.
הוסיפו א...

[ התקדם ]


 נצפה 2549 פעמים
קישור קבועפורסם: ש' אוקטובר 26, 2024 8:48 pm 
מרכיבים:

להמבורגר:

500 גרם בשר טחון
1 בצל קטן, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כף חרדל (אופציונלי)

לרוטב מיונז ובלסמי:

4 כפות מיונז
2 כפות רוטב בלסמי
1 כף מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם


אופן ההכנה:

בקערה קטנה, מערבבים את המיונז עם רוטב הבלסמי ומיץ הלימון. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. הרוטב יהיה סמיך ומלא בטעמים, מומלץ לטעום מידי פעם את התיבול לפי ההעדפה האישית.
לוקחים קערה גדולה,ומניחים את הבשר הטחון ומוסיפים את הבצל והשום הקצוצים ששמנו ליד מגש חלה. מערבבים היטב עד שהתערובת הופכת להיות בעלת מרקם אחיד.
מוסיפים את הביצה, פירורי הלחם, פפריקה, מלח והפלפל. מערבבים שוב עד שהתערובת חלקה ואחידה.
לוקחים כמות מהתערובת ומעגלים לכדור. משטחים אותו ליצירת לקציצה עבה, בעובי של כ-2 ס"מ. חוזרים על כך עם שאר התערובת.
מחממים מחבת עם שמן על חום בינוני. שמים את קציצות ההמבורגר במחבת. מבשלים כל צד כ-5 דקות, עד שההמבורגר משחים והבשר מבושל לחלוטין....

[ התקדם ]


 נצפה 4188 פעמים
 נושא ההודעה: חנוכיה קריסטל
קישור קבועפורסם: ה' אוקטובר 24, 2024 6:35 pm 
במהלך חג החנוכה, מדליקים ברחבי העולם חנוכיות כדי לציין את ניסי חנוכה ולזכור את המאורע ההיסטורי. חנוכיה קריסטל היא אחת האפשרויות היפות והאלגנטיות ביותר לקשט את שולחן החג ולהוסיף אווירה ייחודית. החנוכיה לא רק שהיא פונקציונלית, אלא גם מהווה יצירת אמנות שמעניקה לחג נופך נוסף.

חנוכיות קריסטל עשויות מחומרים איכותיים, והן משקפות אור בדרכים שונות. כאשר מדליקים את הנרות, האור נשבר על פני השטח המבריקים של הקריסטל, ויוצר אפקט זוהר מרהיב. זהו מחזה מרהיב שמחמם את הלב ומוסיף שמחה לשולחן החג. החנוכיה מגיעה במגוון עיצובים, מהמסורתי ועד המודרני, כך שכל אחד ואחת יכול למצוא את האופציה המתאימה לו.
בנוסף,היא גם מתנה אידיאלית. היא מתאימה לכל גיל ולכל סגנון, ותשמח כל מקבל. כאשר אנו מעניקים חנוכיה כמתנה, אנחנו לא רק מעניקים פריט יפה, אלא גם מסר של מסורת ואיחוד משפחתי. מתנה כזו תישמר לשנים רבות.
חנוכיות קריסטל מספקות גם אפשרות לשמר את המסורת בצורה מודרנית. רבים מאיתנו רוצים להמשיך את המסורת של הדלקת נרות חנוכה, אך עם טוויסט עכשווי.[url=https://www.simhim.com/%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%9B%D7%99%D7%95...

[ התקדם ]


 נצפה 4209 פעמים
 נושא ההודעה: מתכון לממולאים
קישור קבועפורסם: ה' אוקטובר 24, 2024 4:29 pm 
מרכיבים:
להכנת המלית:

כוס אורז
500 גרם בשר טחון (עגל או כבש)
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס נענע קצוצה
חצי כפית כמון
חציכפית קינמון
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
רבע כוס שמן זית

1בצל גדול קצוץ דק

להכנת העלים:

10-15 עלי גפן (אפשר גם קישואים, חצילים או פלפלים ממולאים)

להכנת הרוטב:

שני כפות רסק עגבניות
חצי כוס מיץ לימון
1 כפית סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
4 כוסות מים


אופן הכנה:

הכנת המלית:

בסיר בינוני, מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שהבצל מתרכך ומשחים קלות.
מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהבשר משנה צבעו. אם יש צורך, מפרקים את הבשר עם כף עץ.
לאחר שהבשר התבשל, מסננים את האורז ומוסיפים אותו לסיר. מערבבים היטב כך שהאורז יספוג את כל הטעמים.
מוסיפים את הפטרוזיליה, הנענע, התבלינים (כמון, קינמון, מלח ופלפל) ומערבבים שוב. מסננים את התערובת למספר דקות נוספות ומסירים מהכיריים.
אם בחרנו להשתמש בעלי גפן, יש להשרות אותם במים רותחים למשך 10 דקות כדי לרכך אותם.
מניחים עלה גפן שטוח, שמים כף מהמלית בקצה העלה, מקפלים את הצדדים מעל המלית ומגלגלים לגליל קטן.
מניחים את הממולאים בסיר ש...

[ התקדם ]


 נצפה 4229 פעמים

 [ 127 רשימות בלוג ]  הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 26  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: Google [Bot]


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction