סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' פברואר 20, 2025 5:58 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 123 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אפריל 12, 2012 12:04 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אם ישחק בארץ הוא יהיה במעמד של מתאזרח?
כמו שקרה עם קרייסברג ועוד גבוה בעתודה?
אאל"ט קלאתיס לא מתאזרח ביוון אלא נחשב שחקן מקומי.
מה צריך בשביל שלשחקן יהיה מעמד של מקומי ולא מתאזרח?

לא כדאי לתת למישהו באיגוד לעבור פעם בחצי שנה על רשימת שמות של שחקנים בתיכונים וקולג'ים:
1. יהודי?
2. לא יהיה מספיק טוב לשחק במדינה שבה נולד?
3. כן יהיה מספיק טוב לשחק בישראל?
אם כל התשובות הן כן אז יש לנו תעודה כחולה להציע לך, בוא תחתום, ניקח אותך לסיבוב בכותל עם חומוס על חשבון הבית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 12, 2012 12:12 pm 
מנהל פורום

המעמד הזה (מקומי/מתאזרח) נקבע מבחינת פיב"א לפי הגיל שבו קיבלת דרכון או אזרחות. לפי מה שכתבו פה בעבר מדובר על גיל 16.
אין לי מושג מתי קלאת'יס קיבל אזרחות, אבל אתה בטוח שהוא לא נחשב מתאזרח בנבחרת יוון?

לגבי האיגוד, אני מבין אם מועדון פרטי, נגיד מכבי חיפה או הרצליה, יעקבו אחרי יהודים אמריקאיים מתוך אינטרס להרוויח שחקן "ישראלי" ברמה של זר, אבל למה שהאיגוד יעשה מאמצים לחפש מתאזרחים?
שהאיגוד קודם כל יתעסק בשחקנים צעירים שנולדו וגדלו בארץ ובאיך לפתח את השחקנים האלה, ככה שלא נגיד שוב למצב שכל שחקני נבחרת העתודה הם שחקני ספסל בליגה המשנית בכלל, או שישראלים מובילים בשנתון מקבלים דק' בליגת-העל לראשונה רק בגיל 24.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 12, 2012 12:30 pm 
Junior

אאל"ט רשמו פה שקרייסברג (או ג'ייק כהן, הנה נזכרתי בשם השני) פספס את המעמד בשבוע אז נראה לי יותר סביר שמדובר על גיל 18.

מתאזרח משלם מס כמו זר או כמו ישראלי?
כי אם משלם מס כמו זר אז האינטרס של הקבוצות הוא דווקא מתאזרחים ולא ישראלים ממש
ואם משלם מס כמו ישראלי אז אולי הם אפילו יעדיפו לרשום אותו כזר (זאת הסיבה שמכבי רשמו את פארמר כזר?) כל עוד הגבלת הזרים בליגה לא לוחצת כל כך.

האינטרס של האיגוד הוא לצוד אותם עוד לפני שהם עוברים את הגיל,
כי אם העתודה הייתה יכולה לשחק עם קרייסברג וכהן ביחד אולי לא היינו בדרג ב'.
הם אפילו פונטציאל גבולי לנבחרת הבוגרת אבל מן הסתם לא ישחקו בה כי בלו\פארמר יותר טובים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 12, 2012 12:39 pm 
Hall of Famer

יש הבדל בין הגדרת אזרח של מדינת ישראל לבין הגדרת אזרח של פיב"א. מתאזרח על פי פיב"א זה שחקן שמחזיק באזרחות מקומית, אך הוא קיבל אותה מעל גיל 16 ולכן יש לו מעמד מיוחד של מתאזרח מבחינת פיב"א. לנבחרת לאומית מותר לשתף מתאזרח אחד בלבד. מההגדרה הזאת אתה יכול להבין שמתאזרח הוא אזרח של אותה מדינה, במקרה שלנו מדינת ישראל ולכן הוא ישלם מס בדיוק כמו כל ישראלי אחר. זאת גם הסיבה שמכבי רשמה את ג'ורדן פארמר כזר העונה והוא לא הוציא תעודת זהות ישראלית.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 12, 2012 12:53 pm 
מנהל פורום

idansha כתב:
אאל"ט רשמו פה שקרייסברג (או ג'ייק כהן, הנה נזכרתי בשם השני) פספס את המעמד בשבוע אז נראה לי יותר סביר שמדובר על גיל 18.

מתאזרח משלם מס כמו זר או כמו ישראלי?
כי אם משלם מס כמו זר אז האינטרס של הקבוצות הוא דווקא מתאזרחים ולא ישראלים ממש
ואם משלם מס כמו ישראלי אז אולי הם אפילו יעדיפו לרשום אותו כזר (זאת הסיבה שמכבי רשמו את פארמר כזר?) כל עוד הגבלת הזרים בליגה לא לוחצת כל כך.

האינטרס של האיגוד הוא לצוד אותם עוד לפני שהם עוברים את הגיל,
כי אם העתודה הייתה יכולה לשחק עם קרייסברג וכהן ביחד אולי לא היינו בדרג ב'.
הם אפילו פונטציאל גבולי לנבחרת הבוגרת אבל מן הסתם לא ישחקו בה כי בלו\פארמר יותר טובים

כמו שעמוס אמר, בליגות יש או שחקן מקומי או שחקן זר. "מתאזרח" זה מונח שקיים רק בנבחרות לאומיות.
קבוצות שהן לא מכבי ממש לא יעדיפו לרשום שחקן כזה כזר. מכבי היא מקרה חריג, הן מבחינת סוג השחקנים שהיא מביאה והן מבחינת בניית הסגל שמכוונת קודם כל ליורוליג.
אמריקאי בעל אזרחות ישראלית מרוויח בד"כ הרבה פחות משחקן ישראלי באותה רמה, אז גם המס עליו לא כזה גבוה, ומן הסתם לא תופס מקום של זר.
פארמר למשל מלכתחילה הגיע על משבצת של שחקן זר מוביל והיתרון שבלרשום אותו כישראלי היה נמוך יותר מהיתרון של לחסוך עליו כספי מס.

בכל הקשור לאיגוד ולאינטרסים שלו - זה ממש לא משנה באיזה גיל מבחינתי. יש כל כך הרבה דברים שהאיגוד צריך לעשות קודם, שזה יהיה ממש מצחיק (ועצוב) אם במקום לעשות אותם האיגוד שלנו יתעסק במה שאתה אומר.
חוץ מזה שרוב השחקנים היהודים בארה"ב הם לא משהו מיוחד שאין לנו פה. בלו הוא באמת היה היוצא דופן מבחינת הגנים שלו ואולי פה ושם יש גבוהים טובים, אבל באופן כללי אם כבר אז שישקיעו בלאזרח סודנים ממש גבוהים ואתלטים שכבר מסתובבים פה בארץ. זה באמת יכול להוסיף ולתרום לנבחרת וזה משהו שכמעט כל מדינה באירופה כבר עושה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 12, 2012 12:59 pm 
Hall of Famer

מה יוצא דופן בבלו "מבחינת הגנים שלו"? כאילו, סבבה שהוא חצי כושי, אבל הוא ממש לא אתלט מיוחד. הכח של בלו זה כשרון נטו, הקליעה, שאותה הוא פיתח בעזרת מוסר עבודה רציני שהוסיף לו מאוחר יותר גם מאסה והגנה. לא משהו ששחקן ישראלי "אוריגינל" לא יכול לעשות.

ואני דווקא כן חושב שהאיגוד צריך להתעסק עם יהודים אמריקאים, בדיוק כמו שפסבקין הביא לאתלטיקה הישראלית כמה מהאיכותיים שבאתלטים (לצד גם כמה נפילות, כמובן). עם כל הכבוד להשקעה שצריך לעשות בתשתית הישראלית ה"צברית", וצריך לעשות, לא רואה סיבה למה לוותר על שחקנים שכמובן לא יהיו מספיק טובים כדי לשחק בדרים טים וגם לא יגיעו לNBA, אבל כן יהיו מספיק טובים כדי להוביל בליגה הישראלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 12, 2012 1:07 pm 
Freshman

אין סיבה שלא יתעסקו בזה, נדב, אני מסכים עם ודים שאסור שזה יהיה על חשבון ה"צברים".

הייתי רוצה לראות באיגוד איזה מחלקת סקאוטינג שמוקמת ותפקידה לאתר אנשים כאלה בגיל סביר ולהעלות אותם ארצה, ומצד שני הייתי רוצה לראות את האיגוד מקים מחלקת סקאוטינג שתפקידה לאתר שחקנים ישראלים שווה להשקיע בהם, אולי הקורא אבנר קופל יקשיב?

ודים- הסודנים שבארץ מגיעים בעיקר למחנות מעצר כי הם שוהים בלתי חוקיים, נראה לי שזה יהיה ניצול סופר ציני לאזרח את הגבוהים והאתלטיים, אתה לא חושב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 12, 2012 1:07 pm 
Freshman

אין סיבה שלא יתעסקו בזה, נדב, אני מסכים עם ודים שאסור שזה יהיה על חשבון ה"צברים".

הייתי רוצה לראות באיגוד איזה מחלקת סקאוטינג שמוקמת ותפקידה לאתר אנשים כאלה בגיל סביר ולהעלות אותם ארצה, ומצד שני הייתי רוצה לראות את האיגוד מקים מחלקת סקאוטינג שתפקידה לאתר שחקנים ישראלים שווה להשקיע בהם, אולי הקורא אבנר קופל יקשיב?

ודים- הסודנים שבארץ מגיעים בעיקר למחנות מעצר כי הם שוהים בלתי חוקיים, נראה לי שזה יהיה ניצול סופר ציני לאזרח את הגבוהים והאתלטיים, אתה לא חושב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 12, 2012 1:15 pm 
מנהל פורום

בצעירותו הוא היה דיי אתלטי (לא בלייק גריפין, אבל גם לא פניני) והשילוב הזה שלו של גובה, אתלטיות, כוח וכישרון (האחרון כמובן לא קשור לגנים) הוא משהו חריג ביחס לשחקנים שלנו.

ואני לא דיברתי על לוותר על אף אחד. עידנשה חושב שהאיגוד צריך להשקיע זמן, מאמץ ותקציבים על איתור שחקנים יהודים אמריקאים והבאתם לפה בגיל מוקדם כדי שיקבלו אזרחות ולא ייחשבו מתאזרחים. אז לדעתי מדובר במאמץ מיותר... וגם יש לי בראש איזה מחסום פסיכולוגי כלפי הגישה של לרוץ ולחפש כל הזמן חיזוקים מבחוץ לנבחרת ישראל. זה שמישהו נולד לאמא, שסבתא שלה הגיע מפולין, לא הופך אותו מבחינתי ליותר זכאי לשחק בנבחרת ישראל מילד להורים סודנים שחיי בארץ מגיל 0.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 12, 2012 1:26 pm 
מנהל פורום

אמירוטיץ' כתב:

יש עשרות, אם לא מאות, פליטים אפריקאים שמסתובבים באזור ת"א ויש גם קהילה גדולה של פליטים שאאל"ט עדיין מתגוררים בערד ולא בשום מעצר.
אגב, במחלקת הנוער של מכבי יש כמה ילדים שהם למעשה כרגע בלי מעמד בארץ, אם כי אני לא בטוח אם כולם או חלקם הם ילדי פליטים אפריקאים או "סתם" עובדים זרים פיליפינים.
למשל יש את הילד הזה שאני יודע שהוא ממש גבוה: http://www.ibba.one.co.il/IBA/Player.aspx?p=44975&s=0

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 12, 2012 2:17 pm 
Hall of Famer

אף אחד פה לא נוגע באחת הנקודות הקריטיות לסיפור הזה, וזה עניין הצבא. לבוא לישראל, לקבל אזרחות ולשחק כדורסל בשביל כסף זה סבבה מבחינתם, לא בטוח שהם ירצו לבוא אם הם יידעו שיש הסתברות גבוהה מ-0 שהם יצטרכו לשרת בצה"ל בצורה כזו או אחרת. להבנתי, ג'ון שאייר היה צריך לעשות 6 חודשי שירות בצה"ל כדי לקבל את האזרחות.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 12, 2012 4:05 pm 
Senior

אני לא חושב ששאייר היה צריך לעשות צבא, המתאזרחים שמגיעים לפה אחרי סיום הקולג' צריכים לעשות משהו "פורמלי" שבדרך כלל מוותרים להם עליו גם כן.

דווקא מתאזרחים שקיבלו אזרחות בגיל צעיר, קרייסברג\כהן יש מצב שיתקלו בבעיות, כעולים חדשים שקיבלו אזרחות בגיל 18-19 הם נדרשים מן הסתם לעשות צבא הרבה יותר רציני ממישהו שעושה את זה בגיל 23-24.

למשל לאנדסברג, אני לא יודע מה הוא נדרש לעשות אבל הוא הגיע לפה בגיל 19 ודיי מוזר שהוא לא נדרש עדיין להתגייס לצבא. אולי השיגו לו דחייה כלשהי (הרי אנחנו מדינת קומבינה) אבל סביר שבשלב כלשהו הוא ידרש לעשות שירות צבאי כלשהו כמו כל אזרח המדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 12, 2012 7:26 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

א. יהודים שמגיעים לכאן בגיל צעיר, דהיינו אחרי קולג' עושים צבא, ולא קצר. משהו בסביבות שנה וחצי. בהתחלה הם עושים טירונות קצרה אח"כ קורס בצבא של 6 חודשים ללמידת השפה והתרבות ואח"כ עוד איזה שירות של כשנה.

ב. הזמן בד"כ שחולף מאז שמביאים אותם לראשונה בסמוך להגעתם לארץ ללשכת גיוס (לשם קבלת האישור נדרש לאיגוד הכדורסל כדי שיוכלו להירשם כשחקנים ישראליים בליגה), ועד ליום הגיוס עצמו עומד על כשנתיים.

ג. לנדסברג למשל בעונה הקרובה אמור להתגייס, הוא כבר עבר את כל שלבי הגיוס המוקדמים. טוד גולדן היה אמור להתגייס בסוף העונה השניה שלו במכבי חיפה, ביוני, ביקש וקיבל דחיה לספטמבר ומאז לא חזר לארץ.

ד. ברמות השכר הגבוהות אין כמעט הבדל משמעותי בין ישראלי לעולה חדש. יש טריק נחמד וחוקי שמאפשר בעונה הראשונה כן להשיג חסכון מס משמעותי, אבל זה תלוי בכמה דברים.

ה. ז'אק רוזן, שכר כעת סוכן שחקנים חזק שיש לו הרבה שחקנים באנ.בי.איי, הוא משתתף במחנה פורסמות', ויגיע לישראל בסופו של דבר עם תג מחיר מופרז ביותר, אפילו יותר מופרז מה 55 אלף דולר נטו לעונה שבני השרון שילמה על ג'ראד מינץ. בסופו של דבר הבחור מוכשר (במכבי שאני ראיתי אותו לפני 3 שנים הוא היה מאד צעיר, פרשמן לדעתי בקולג', ולא היה מדהים) אבל כרגע הוא לכל היותר רכז שני בליגה שלנו. הוא נמוך, תזיזיתי, מוסר קודם קולע אח"כ, חלש יחסית גופנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 12, 2012 9:07 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ברוך שובך טל!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 16, 2012 7:03 pm 
Hall of Famer

טל כתב:
ה. ז'אק רוזן, שכר כעת סוכן שחקנים חזק שיש לו הרבה שחקנים באנ.בי.איי, הוא משתתף במחנה פורסמות', ויגיע לישראל בסופו של דבר עם תג מחיר מופרז ביותר, אפילו יותר מופרז מה 55 אלף דולר נטו לעונה שבני השרון שילמה על ג'ראד מינץ. בסופו של דבר הבחור מוכשר (במכבי שאני ראיתי אותו לפני 3 שנים הוא היה מאד צעיר, פרשמן לדעתי בקולג', ולא היה מדהים) אבל כרגע הוא לכל היותר רכז שני בליגה שלנו. הוא נמוך, תזיזיתי, מוסר קודם קולע אח"כ, חלש יחסית גופנית.

אוי לעיניים שכך קוראות .
הוא וארז כץ עם יחס עלות/תועלת פשוט מצמרר ...

מינץ אגב נכשל לחלוטין גם בהוד השרון מהלאומית - ממוצעים של 5 נק' ו-2.2 ר' ב-11.2 דקות משחק .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 16, 2012 8:02 pm 
Sophomore

שני הסנט שלי: לא יודע איך זה לגבי שחקני כדורסל, אבל מבחינת צה"ל משך השירות הסדיר מתקצר ככל שגיל האזרחות עולה. בחור בן 23-24 לא בהכרח יידרש לעשות שנה וחצי, לפעמים זה גם מסתכם ב9 חודשים ומגיל 25 אפילו פחות. בגיל 28 בערך אאז"נ הם מוגדרים שלב ב' ונדרשים רק לעשות טירונות וזהו. לגבי הקורס (סוג של נתיב) - לא כולם מחוייבים לעשות אותו, אבל הרוב כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 1:57 am 
Senior

אם מה שטל אמר לגביי המיסוי של מתאזרחים בשנה ראשונה (שאין מיסוי) נכון, אז העלות היא לא ממש גבוהה. כי אז זה אומר שבהשוואה לישראלי רגיל המשכורת שלו היא בסביבות ה30 אלף דולר נטו שזה לדעתי בערך מה שמרוויח שחקן קצה ספסל בליגת העל כמו גור אריה באשדוד (שהוא שחקן טוב יותר לדעתי).

אם כבר טל, אז כמה מרוויח מינץ' אצלנו? או יותר נכון בקבוצת הבת. האם הוא ירד מהשכר המופרז או שג'ף עדיין מעוניין לקדם את נושא העלייה בארץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 8:29 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

קוף ירוק כתב:
אם מה שטל אמר לגביי המיסוי של מתאזרחים בשנה ראשונה (שאין מיסוי) נכון, אז העלות היא לא ממש גבוהה. כי אז זה אומר שבהשוואה לישראלי רגיל המשכורת שלו היא בסביבות ה30 אלף דולר נטו שזה לדעתי בערך מה שמרוויח שחקן קצה ספסל בליגת העל כמו גור אריה באשדוד (שהוא שחקן טוב יותר לדעתי).

אם כבר טל, אז כמה מרוויח מינץ' אצלנו? או יותר נכון בקבוצת הבת. האם הוא ירד מהשכר המופרז או שג'ף עדיין מעוניין לקדם את נושא העלייה בארץ?

אמרתי דווקא שאין כ"כ הבדל אלא אם כן עושים טריק מיסויי שמחייב לשלם לשחקן 70% ממשכורתו העונתית ב- 4 החודשים הראשונים (ספטמבר - דצמבר) להגעתו לארץ, ולא תמיד רוצים לעשות זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 9:46 pm 
Senior

למה שלא ירצו? אם זה חוסך חצי מעלויות המס אני מניח שרוב הקבוצות שמחתימות מתאזרחים ירצו ומאד לעשות זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 10:14 pm 
Junior

הוצאות שכר מוכרות לצרכי מס (לקבוצה). אם רוב השכר מתרכז לשנה אחת, יש פחות הוצאות שיכולות לקזז את חבות המס בשנה שלאחר מכן. אני מניח שיש עוד שיקולים נוספים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 18, 2012 12:57 am 
Hall of Famer

לחלופין, מקטין את הגמישות של המועדון לחתוך את השחקן.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 18, 2012 6:58 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

התותח המפוברק כתב:
לחלופין, מקטין את הגמישות של המועדון לחתוך את השחקן.

נכון,
וגם - המתאזרחים תמיד יש חשש שאו שיתגלו כפלו או שיעזבו מחמת קשיי הסתגלות ואי מתן דקות, ולכן לשלם להם 70% מהמשכורת השנתית די בסמוך להגעתם.
ושוב, הטריק המיסויי הזה (לדעתי דווקא בהחלט שווה וכדאי כן להשתמש בו עם בטחונות מתאימים למקרי עזיבה מוקדמת) יכול לעבוד רק בעונה הראשונה של המתאזרח ובהנחה שבינואר - אוגוסט בארה"ב או מהיכן שמגיע, לא השתכר.
ולא אמרתי שזה חוסך מחצית מעלות השכר. זה חוסך יפה אבל לא מחצית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 18, 2012 7:00 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

קוף ירוק כתב:

מינץ בהוד השרון מרוייח פחות מאשר הרויח בבני השרון אבל עדיין מרוויח יפה יחסית לשחקן ליגה שניה, בטח ובטח יחסית לשחקן ספסל ליגה שניה עם 4 נק' ממוצע למשחק. כמובן שאיני יכול להיכנס למספרים ככל שנוגעים לחוזים שבתקופת עבודתי ולכן הזכרתי רק את חוזהו בבני השרון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 123 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה