סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' פברואר 20, 2025 5:45 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 64 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אפריל 20, 2012 4:15 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
אבל זה כאמור לא היה המקרה. אם זה היה המקרה אפשר היה להבין את ההחלטה של רייניש, מכיוון שזה לא ממש המקרה קשה להסביר את ההחלטה הזאת מלבד רצון כלשהו להכריע את תוצאת המשחק או לגנוב את ההצגה (אולי להראות שבניגוד לשופטים באשקלון בתחילת השנה הוא גיבור גדול).

כמובן שלמקרה שאתה תיארת במשחק בר"ג זה עוד יותר חמור ולא ברור. אבל עצם העובדה שלא שרקו שם, מראה כמה שריקה כזאת היא דבר שפשוט לא קיים. אי אפשר פתאום לבוא ולהחליט שדווקא במשחק מכריע מחליטים להשתמש בו כדוגמא ועושים את זה.

מה שכן, טוב יעשו באיגוד הכדורסל ובאיגוד השופטים אם יצאו מיידית בהודעה מסודרת מה ההוראה לשופטים מהיום והילך ושלא ישאירו יותר שום שיקול דעת לשופטים בעניין הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 20, 2012 4:51 pm 
Senior

אני לא יכול שלא להיזכר בסיפור המדהים הזה:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PsbPefkEw2s[/youtube]

שימו לב שבבזמן הזריקה של קצ'מן איש בחליפה מציבונה עדיין נמצא על המגרש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 20, 2012 4:54 pm 
Freshman

פשוט שריקה מגעילה ומלאת אגו.
ועוד יותר עצוב שכנראה לא יתייחסו באמת לערעור, לא מאמין שבמשחק של קבוצות עם קצת יותר קהל זה היה עובר היו סוגרים את הליגה.

למומחי השיפוט פה שאלה היתה אפשרות חוקתית לרייניש פשוט להחזיר לבקעה את הכדור ל 0.8 ש' ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 20, 2012 5:04 pm 
Junior

כמה מלל על משחק חסר חשיבות. מי תזכה לארח עוד משחק בית עם 500 צופים ביציע ולשלם לשחקנים הזרים עוד חצי משכורת.

באמת חבל לי על הבקעה, שנתנו משחק מצוין לרוב אורכו והגיע להם לעלות לפלייאוף בלי עזרה מהשופטים. הם קבוצה הרבה יותר טובה מנתניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 21, 2012 6:32 pm 
Hall of Famer

דייבי ג'ונס כתב:
כמה מלל על משחק חסר חשיבות. מי תזכה לארח עוד משחק בית עם 500 צופים ביציע ולשלם לשחקנים הזרים עוד חצי משכורת.

באמת חבל לי על הבקעה, שנתנו משחק מצוין לרוב אורכו והגיע להם לעלות לפלייאוף בלי עזרה מהשופטים. הם קבוצה הרבה יותר טובה מנתניה.

הרישא של ההודעה זו אותה התנשאות מגעילה, מטופשת ואופיינית כל כך לחלק מסוים של אוהדי אלקטרה. נכון שמנסים להשכיח את זה מאיתנו, אבל עסקינן בספורט. ובספורט יש שאיפה לנצח, ואם אפשר אז גם בדרכים שהולמות את רוח הספורט. אז אני מבין למה זה מטריד אחד כמוך שמדברים לפעמים על דברים שקורים בליגה ולא קשורים לאלקטרה, אבל תצטרך לבלוע את הלשון ולשבת קצת בצד. לא נורא, עוד מעט יש פיינל פור אדריאטית ונוכל לקבל אותך במלוא הדרך.

עם הסיפא אני מסכים. הבקעה היו טובים יותר מנתניה לאורך כל המשחק, נראו מאומנים יותר ומוכנים יותר, ואלמלא הצ'וקינג האופייני לקבוצות של אשכנזי במשחקים חשובים-היו מנצחים בלי כל הטררם מסביב.

אבל, בהנתן הטררם:
Avishai כתב:
אני לא אוהב להיות קיצוני ונחרץ כל כך במקרים כאלה, אבל רייניש עשה אתמול מהלך שמטרתו היחידה היא לגנוב את ההצגה. לא לקבוע תקדים, לא לחנך, לגנוב את ההצגה.

רבותיי, זהו כל הסיפור. אם מוטי אמסלם אמר בסוף המשחק שזו השריקה הכי מטומטמת שהוא ראה מימיו, מה עוד צריך להוסיף. השריקה של רייניש היתה אנטי-ספורט ברמה המגעילה ביותר הקיימת. לקבוע "תקדים" כזה במשחק על פלייאוף, בשוויון, 8 עשיריות השנייה לסיום החוקי...מה יש לומר. הרי אין שום הגיון ספורטיבי במהלך הזה: במידה והבקעה היו עושים את הדבר ההגיוני ולוקחים טיים אאוט (מה שהם אכן עשו, כמדומני) כדי להוציא כדור כמה שיותר קרוב לסל של נתניה, לא היתה ל"פריצה" שום משמעות. אם לא היו לוקחים טיים אאוט, הרי שלבקעה היה סיכוי מסוים, נמוך מאד-מאד, לעשות סל עם 8 עשיריות השנייה על השעון וכשהם מוציאים כדור מתחת לסל שלהם. לעומת זאת, בהנתן שתי זריקות עונשין וכדור שלהם מהצד, הנצחון היה שלהם בודאות. לזה קוראים במילון "שופט שמכריע משחק". לא היה שום דבר ספורטיבי בשריקה הזאת, ומי שראה את ההצגה השלמה של רייניש המאוס עד שהוא נתן את הטכנית, מבין מה הוא ראה.

גועל נפש.

נערך לאחרונה על ידי nadav_hacohen בתאריך ש' אפריל 21, 2012 6:50 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 21, 2012 6:43 pm 
Hall of Famer

8 עשיריות, לא 8 מאיות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 21, 2012 6:50 pm 
Hall of Famer

נו, העצבים מדברים 8)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 12:34 am 
Senior

מחר ערעור של נתניה:
http://www.nrg.co.il/online/3/ART2/360/ ... =3&cat=620

אם נהיה אמיתיים אז יש לערעור הזה אפס אחוז סיכוי, אנחנו מכירים את הנשמות הפועלות ומן הסתם יספרו ויגדו וימרחו אבל בסופו של דבר לא יעשו כלום. תוצאה ידועה מראש.

למרות שיש פה צ'אנס אולי חד פעמי של המנהלת להביע עמדה, להגיד שהם לא מוכנים ששופטים יכריעו משחקים, ולקבוע משחק חוזר או הארכה בלבד. יש לזה תקדימים בעולם:
ביורוליג קבעו משחק חוזר בעבר אחרי ששעון המשחק עבד באיחור של 2 שניות וסל ניצחון שנקלע נקלע בעצם אחרי הזמן. בNBA גם לדעתי היה מקרה לפני איזה שנה-שנתיים (לא זוכר בדיוק) שבו שיחקו שוב את 2 הדקות האחרונות או משהו כזה לפני אחד המשחקים בגלל בעיה שהייתה בסיום משחק.

נכון שהחלטה כזאת היא הדבר הלא פופולרי, אבל בהתחשב באיך שרייניש קיבל את ההחלטה והצורה שהוא קיבל אותה יהיה טוב אם גם במנהלת יצרו תקדים פעם אחת, תקדים שיבהיר לשופטים שהם פה בשביל להעביר את המשחק ולא לגנוב את ההצגה ושהמנהלת והקבוצות לא יקבלו התנהגות כזאת, ויעמידו אותם במקום פעם אחת ולתמיד ככה שאולי (רק אולי כי באמת אין סיכוי) בעתיד הם ישפרו קצת את יכולת השיפוט ושיקול הדעת הלקוי שלהם שחושב שהם מרכז העולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 1:07 am 
Sophomore

דייבי, מעבר לדברים הנכונים למדי שציין נדב בנוגע להתנשאות (אבל זה מילא), חשוב לציין שבטח שלא מדובר פה ב"חמש מאות צופים" בסדרה שלא מעניינת אף אחד. מדובר בסדרה נגד קבוצה שאנשים כן ישלמו כדי לבוא לראות, ובמקרה של קבוצות כמו הבקעה ונתניה- לא בדיוק מועדונים ששוחים בכסף, עד כמה שאני יודע- מדובר בהפסד כספי גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 1:17 am 
Hall of Famer

עידן, צר לי לתקן אותך. הסדרה מול אלקטרה לא תהיה רווחית לנתניה, היא אפילו תהיה הפסדית (משיחת אגב עם היו"ר שלנו על צלחת פרגית ואורז, התברר שמענק המיקום הוא משהו כמו 50,000 ש"ח-שילכו מהר על אגרות שיפוט, הסעות ועניינים אחרים). אנחנו מדברים כאן על רצון לנצח בצדק ובספורטיביות. בשביל זה יש ליגה, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 22, 2012 10:59 am 
Junior

עידן ידידי -

אין פה שום אלמנט של ספורטיביות. המשך העונה מעניין את נתניה כקליפת השום. יש כעס (לגיטימי) כי הם מרגישים שנעשה להם עוול במשחק, אבל תוצאת המשחק לכשעצמה חסרת חשיבות לחלוטין.

או שאולי אני צריך להזכיר לך מי הקבוצה ששחררה, רק בעונה שעברה, שחקן זר באמצע סדרת פלייאוף נגד מכבי כדי לחסוך שבועיים מהמשכורת שלו?

בקיצור, ספורטיביות זה בת'רד השני. לא כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 23, 2012 12:38 am 
Hall of Famer

נתחיל מזה שאני לגמרי נגד השריקה של רייניש , והטיעון הכי בולט לטעמי הוא שאכן לא מכריעים כל כך בקלות משחק כדורסל .
למרות זאת , חלק מהאנשים הלכו פה רחוק מדי לטעמי עם טיעונים לא הכי רלוונטיים :
"הפריצה לא הפריעה למהלך המשחק" - אם הבקעה היו מוציאים כדור ארוך ( כדוגמת ראשון ) אז כן צריך לשרוק ?
"נותר כל כך מעט זמן שממילא אין סיכוי" - ואם הייתה נותרת שנייה וחצי צריכים להפוך את השריקה ? הטיעון הזה מרתיח אותי במיוחד כי זה מה שאנשים פה ענו לי כאשר שרקו לבני השרון הפרת 24 שניות , למרות שההתקפה שלהם ארכה 22 שניות בלבד ( היה מדובר בכדור אחרון במינוס נקודה נגד מכבי ת"א ) .

בשורה התחתונה - כמו לגבי עבירות בשניות האחרונות , השופטים צריכים לתת למשחק לזרום ולא לקחת שריקות שיכריעו , בטח ובטח אם המשחק לא הושפע מכך ישירות .

אגב , נראה לי לגיטימי לחלוטין במקרים שכאלו לאפשר לקבוצה המתקיפה לקחת זריקת התאבדות , ולאחר מכן לתת להם שוב את הכדור עקב פריצת הקהל . עיקרון דומה לכניסה מקדימה אחרי זריקות עונשין / פנדל .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 23, 2012 9:55 pm 
Sophomore

העונה הזאת בקופל ליג היא וואחד ביזיון. מרוב גועל הפסקתי להגיע למשחקים, אח"כ הפסקתי לראות ולבסוף גם לקרוא ת'רדים קשורים. בשבוע שעבר חשבתי שבשעה טובה מכבי חיפה סיימה את עונת 2011-2012 וכשראיתי שהקוף הירוק רשם שיש עוד שני משחקים, חשבתי שטעה. אולי דנתם בזה ולא ראיתי, אבל מה הטעם? על מה משחקים? הרי אין יורדות, למה לבזבז את הזמן?
גם העונה הקודמת של מכבי חיפה היתה בזיונית, אבל לפחות היה על מה לשחק (מי תהיה הקבוצה שלא תצטרך טובות מקופל כדי להישאר, גם משהו) וכך מצאתי את עצמי נוסע לאשקלון פעם בשבוע לקרב נגד הירידה וחוזר משם שמח וטוב לב עם הנעל של ווילקרסון שנמצאת עד היום במשרדי (השנה בא לי לזרוק עליו אותה לפעמים).
עכשיו נכנסתי לאתר של מכבי חיפה ופתאום ראיתי שברגעים אלו יש משחק והתוצאה 70-70, נכנסתי לאתר של המנהלת ובעמוד הראשי שלו אין זכר למשחק, אז אם אפילו למנהלת זה לא חשוב עד כדי כך שאין תוצאה בעמוד הראשי בשביל מה משחקים? את מי זה אמור לענין?
לסיום, שתי הצעות לעונה הקרובה: אם בעונה שעברה סיפרו לנו שיש יורדת אחת ואחרי שירדה החזירו אותה אז השנה צריך לעשות הפוך - אז מה אם אמרו שאין יורדות, צריך לשנות ולהוריד את מכבי חיפה, זה מה שמגיע לנו על העונה הזו. חוץ מזה אני לא מבין מה הקטע של עונה בלי יורדות, הרי הבעיה היא לא שם, בתחתית בדרך כלל יש מתח, הבעיה היא למעלה לכן צריך להחליט בקיץ שבעונה הבאה לא תהיה אלופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 23, 2012 10:08 pm 
Senior

משחקים כי קופל רוצה לשחק. כל קבוצות הפלייאוף התחתון להבנתי ביקשו לא לשחק את המשחקים, קופל החליט שחשוב לשחק אז משחקים.

אני אישית לא מבין את הקבוצות (כולל שלי) ולא מבין מדוע הם פשוט לא משחררות את כל הזרים ועולים לשחק עם הישראלים והנוער. קופל רוצה לשחק על כלום? לפחות שככה זה גם יראה...

אני דווקא משער שההמצאה הבאה של קופל לא תהיה עונה בלי אלופה... משנה הבאה אם יהיו 12 קבוצות (אני בספק) קופל בטח ימציא פיינל פור אמצע בין הקבוצות הפסידו בפלייאוף (יערך באולמה של הקבוצה עם המאזן הטוב ביותר), ופיינל פור תחתית בין הקבוצה שלא עלו לפלייאוף (כנ"ל). יאללה קופל, מחכים לך...

ואם מישהו שאל, אז המשחק ששי מדבר עליו כמובן נגמר בהפסד 80-79 לנתניה, מה שאומר שלא תהיה קבוצה שנסיים במאזן חיובי מולה השנה. באסה! אפילו זה לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 64 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Hacohen ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה