סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' פברואר 20, 2025 6:15 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 11 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אפריל 19, 2012 10:28 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
בכל דיוני לברון נגד דוראנט על ה-MVP, לא ראיתי אף אחד שמדבר על התופעה שהיא קווין דוראנט.
ראינו כבר סמול פורוורדים בגובה שלו, ראינו גם סמול פורוורדים סקוררים בגובה שלו, ושחקנים שעושים דברים דומים. הדוגמאות שעולות לי בראש בעשור האחרון הם מלו ודני גריינג'ר.

השאלה מה עושה אחד שעיקר התרומה שלו על המגרש זה לשים נקודות על הלוח, יותר טוב מאחרים שהם גם כן בעיקר תורמים אך ורק נקודות. הדבר העיקרי שאני יכול לחשוב עליו זה בחירת זריקות טובה יותר, מבוסס בעיקר על תחושה יותר מאשר נתונים.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 19, 2012 10:30 pm 
Hall of Famer

התרומה שלו מאד פשוטה, הוא פשוט שם יותר נק' על הלוח.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 19, 2012 10:32 pm 
Hall of Famer

לדעתי זה יותר מזה, זה גם טווח גדול יותר (למרות שלמלו לא חסר), אתלטיות גדולה יותר. דוראנט גם גבוה יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 19, 2012 10:48 pm 
Junior

לדוראנט יש אופי נהדר, הוא מאוד אמוציונלי על המגרש ומכניס בקבוצה הרבה התלהבות. רואים בבירור שההצלחה של הקבוצה חשובה לו הרבה יותר מהצלחה אישית.
מעבר לזה, מבחינה מקצועית הקליעה שלו אוף דה דריבל אוטומטית וקשה מאוד לעצור אותה כי יש לו חדירה מצויינת כך שקשה להיצמד אליו יותר מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 19, 2012 11:01 pm 
מנהל פורום

כרמלו עוד מילא, אבל גריינג'ר? סתם קלעי שלשות.
אם כבר אז הולכים טיפה אחורה למקגריידי.

מה שמדהים אצל דוראנט זה לא שהוא סתם עוד גארד/פורוורד גבוה (שבפעם האלף, זה לא באמת עוזר יותר מדי) אלא שהוא גם מאוד ארוך. עם הידיים הממש ממש ממש ארוכות שלו הוא מגיע למעשה לאותו גובה כמו סנטרים מובילים בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 20, 2012 3:18 am 
Hall of Famer

כן, חשבתי לציין גם את טימאק (וגם סמולים אחרים) אבל טימאק היה אולאראונד, לפחות לפי המספרים ועד כמה שאני זוכר גם במציאות. טימאק גם היה סקורר אבל כג'אמפ שוטר היה פחות טוב (ספרו על זה לסן אנטוניו...). דוראנט הוא לא ממש אולאראונד לפי המספרים. סקורר נטו + ריבאונד וטיפה אסיסטים, אם כבר השחקן שהוא הכי מזכיר לי מבחינת מספרים זה דומיניק ווילקינס. ובכל זאת... ווינר. כרמלו בשיא שלו גם קלע 29 נק', ודנבר הגיעה למספר נצחונות לא מרשים במיוחד.

התחושה שלי שזה פחות נובע דווקא מיכולות סקורינג טובות יותר, אלא מבחירת זריקות טובה יותר, פחות כפיית זריקות, פחות "אתם המשרתים ואני המלך, אתם כוכבים ואני ירח" שרואים אצל הרבה סקוררים אחרים. סקורר משובח בתוך תבנית של קבוצה. מגריידי היה הכל באורלנדו. בדנבר דווקא ג'ורג' קארל ניסה לבנות משהו בדמות קבוצה, אבל זה לא ממש עבד עד שכרמלו התחפף משם.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 20, 2012 8:49 am 
Hall of Famer

מעבר לאופי ומנהיגות, מספרי ריבאונד מעולים לעמדה, בחירת זריקות טובה ואחוז קליעות נאה שהופכים אותו ליעיל מאוד, בניגוד למלו דוראנט לא צריך להחזיק בכדור יותר מדי כדי לקלוע. הכל נעשה בשטף המשחק, הוא מניע את הכדור וזה נותן לחברים שלו בקבוצה יותר הזדמנויות להתבטא ואני מניח גם תחושה טובה יותר. בניגוד אולי לסקוררים אחרים, הוא פשוט שחקן שכיף לשחק לידו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 20, 2012 4:41 pm 
Junior

התותח המפוברק כתב:
אתם כוכבים ואני ירח

הפוך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 24, 2012 8:28 pm 
Junior

הנטיה הטבעית היא להשוות את דוראנט לפורוורדים הארוכים האחרים שאנחנו מכירים, אבל הוא לא באמת דומה לאף אחד מהם.

קליף רובינסון החל את הטרנד וקווין גארנט הפך אותו למצרך אמיתי של ג'י אמים.

אבל הם סוג שונה של שחקן, הם נסמכו על האתלטיות והאורך שלהם כשחקני הגנה מצד אחד וכקלעים שהריליס שלהם בלתי חסים מצד שני. כמו גם העובדה שהם זריזים יותר מכל פאוור וגבוהים יותר מכל סמול.

ולמרות שהייתה להם יכלת טיפול בכדור יוצאת דופן, בטח שלגארנט, עדיין הם היו ביג גאייז עם סקילס.

דוראנט הוא סיפור אחר. קודם כל לפני ואחרי הכל הוא סקורר. היחידי שהגיע על טיקט של סקורר לליגה מדור נפילי הסמול היה דירק. אבל הוא כבר באמת חיה שונה לחלוטין (לא מאמין שנראה אבולוציה נוספת של הגרמני).

לדוראנט יש תנועה של גארד, הורדת כדור של גארד, הוא לא צריך לייצב את עצמו בכדי לקלוע והוא כל הזמן רץ את המגרש, זה מצחיק אבל המשחק שלו בנוי על מהירות. הסמולים הארוכים האחרים עשו הכל כמו גארדים הוא לא עושה כמו.
וזה איש שבתוך שנתיים- שלוש כבר יזוז ל4 כמו שאר הסמולים הארוכים.

דוראנט הוא כל מה שקיוו שג'ונתן בנדר יהיה והפרוייקט קרס. דוראנט הוא איש ה200.

אני לא מכיר סקורר שאני יכול להשוות אותו אליו כי הוא שונה מכל מה שהיה עד היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 24, 2012 9:47 pm 
Junior

אני חושב שהדוגמא של דירק (קרדיט למוק) היא הכי טובה בינתיים.
גם דירק הוא סקורר אפקטיבי בצורה יוצאת דופן. גם דירק הוביל את הקבוצה שלו להצלחות גדולות בכמה עונות. ודירק - ופה לדוראנט יש עוד לאן לשאוף - גם הצליח לסחוב קבוצה לאליפות. הם לא משיגים את הנקודות שלהם בדיוק באותה דרך אבל שניהם מתבססים על היותם ארוכים יחסית לעמדה שלהם ועל יכולת מדהימה כצלפים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 24, 2012 10:34 pm 
Hall of Famer

בתוך שנתיים-שלוש יזוז ל-4? למה שזה יקרה כל כך מהר אם בכלל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 11 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot], דניאל, הנווט, מיכאל ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: