סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' דצמבר 04, 2024 12:32 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2016 3:04 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
דניאל כתב:
לדעתי לדוסון יהיה קשה לשחק 2 באירופה, הקליעה שלו ממש לא ברמה הזו. אני בכלל לא בטוח שהוא עולה על לנדסברג. בכל מקרה, זה נראה שלמכבי יהיו בשנה הבאה שוב 3 זרים בעמדות 3-4, ויחד עם לנדסברג/דוסון, פניני ומשעור זה פשוט פקק בעמדה 3, מה עוד שפניני ומשעור הם לא ממש שחקנים לעמדה 4 באירופה. בכלל, מעניין אם מכבי תלמד מהשנה ולא תבנה שוב קבוצה של 15 שחקנים כשהאחרונים שבהם פשוט לא רלוונטיים לאירופה אבל עדיין נוגסים בתקציב. אני די בטוח שמשעור וקולשוב לא רלוונטיים (עדיין) לאירופה, ויש לי גם ספק משמעותי על דוסון, שבינתיים העונה לא התקדם בכלל ואפילו הלך אחורה.

לגבי מקל - כמו שכתבתי, לדעתי פשוט יהיה קשה לשחרר אותו בגלל החוזה (קראתי שיש לו סעיף פיצוי על שחרור, אבל לא בטוח אם זה נכון). מה שהתכוונתי הוא שגם אם בסוף נשארים עם שניהם עדיין צריך להביא שחקן זר שיהיה הרכז המוביל, וסילי לא מתאים כי הוא לא באמת רכז והאמת גם לא מספיק בכיר.

לדוסון כרגע קליעה פחות טובה מאשר לנדסברג זה ברור, אבל לדעתי הוא כבר היום טוב ממנו בשאר האספקטים של המשחק וגם צעיר ממנו ב-3 שנים כך שיש לו פוטנציאל גבוה יותר. לנדסברג גם מתקשה בעמדה 2 כי אין לו יכולת הובלת כדור ומסירה ברמה מספיק גבוהה ולעמדה 3 הוא לא מספיק פיזי וגם אחרי השיפור המסוים שעשה בהגנה הוא הפך מנוראי לסתם מגן חלש ולדוסון יש לפחות נתונים פיזיים להפוך למגן יותר טוב עם עבודה נכונה.

אני לא רואה סיבה שמכבי יביאו 3 זרים לעמדות 3-4, ווימס ומילר יספיקו (במידה והם נשארים) עם גיבוי של דוסון, משעור ושגב. פניני יהיה רלוונטי בעיקר לליגה שם אפשר לתת לאחד הזרים מנוחה מדי פעם.
מבחינה פיזית ואתלטית משעור כבר היום מתאים לאירופה. ברור שהוא יצרך להמשיך להשתפר ולעשות התאמות במשחק שלו אבל ככה כל שחקן שמגיע להתחרות ביורוליג. אם הוא היה רק 4 אז לא הייתי מעלה אותו בכלל כאופציה כי אז לא היה לו שום יתרון (מבחינה פיזית) על פני מישהו כמו כדיר, אבל הוא מספיק מהיר לשמור על מספרי 3, ריבאונדר מעולה לעמדה וכרגע אמנם קלע חוץ לא טוב אבל יש לו טווח ורצון לזרוק (בניגוד לכדיר או אליהו).
STACK הזכיר את גינת וזיו שרחוקים שנות אור מלתרום ברמה הזאת אז משעור שהראה העונה שהוא מתפתח לאחד הישראלים הבולטים בליגה הוא לא כזה סטרץ'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2016 3:12 pm 
מנהל פורום

הדיבורים על קושלוב תמוהים בעיניי. אתם ראיתם אותו בעתודה? הוא ברמה של מנקו מינוס
לא מזלזל ברמה של מנקו ולא ברמת מנקו מינוס אבל לא לדיון הזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2016 3:37 pm 
Junior

sir charles כתב:
דניאל כתב:
לדעתי לדוסון יהיה קשה לשחק 2 באירופה, הקליעה שלו ממש לא ברמה הזו. אני בכלל לא בטוח שהוא עולה על לנדסברג. בכל מקרה, זה נראה שלמכבי יהיו בשנה הבאה שוב 3 זרים בעמדות 3-4, ויחד עם לנדסברג/דוסון, פניני ומשעור זה פשוט פקק בעמדה 3, מה עוד שפניני ומשעור הם לא ממש שחקנים לעמדה 4 באירופה. בכלל, מעניין אם מכבי תלמד מהשנה ולא תבנה שוב קבוצה של 15 שחקנים כשהאחרונים שבהם פשוט לא רלוונטיים לאירופה אבל עדיין נוגסים בתקציב. אני די בטוח שמשעור וקולשוב לא רלוונטיים (עדיין) לאירופה, ויש לי גם ספק משמעותי על דוסון, שבינתיים העונה לא התקדם בכלל ואפילו הלך אחורה.

לגבי מקל - כמו שכתבתי, לדעתי פשוט יהיה קשה לשחרר אותו בגלל החוזה (קראתי שיש לו סעיף פיצוי על שחרור, אבל לא בטוח אם זה נכון). מה שהתכוונתי הוא שגם אם בסוף נשארים עם שניהם עדיין צריך להביא שחקן זר שיהיה הרכז המוביל, וסילי לא מתאים כי הוא לא באמת רכז והאמת גם לא מספיק בכיר.

לדוסון כרגע קליעה פחות טובה מאשר לנדסברג זה ברור, אבל לדעתי הוא כבר היום טוב ממנו בשאר האספקטים של המשחק וגם צעיר ממנו ב-3 שנים כך שיש לו פוטנציאל גבוה יותר. לנדסברג גם מתקשה בעמדה 2 כי אין לו יכולת הובלת כדור ומסירה ברמה מספיק גבוהה ולעמדה 3 הוא לא מספיק פיזי וגם אחרי השיפור המסוים שעשה בהגנה הוא הפך מנוראי לסתם מגן חלש ולדוסון יש לפחות נתונים פיזיים להפוך למגן יותר טוב עם עבודה נכונה.

אני לא רואה סיבה שמכבי יביאו 3 זרים לעמדות 3-4, ווימס ומילר יספיקו (במידה והם נשארים) עם גיבוי של דוסון, משעור ושגב. פניני יהיה רלוונטי בעיקר לליגה שם אפשר לתת לאחד הזרים מנוחה מדי פעם.
מבחינה פיזית ואתלטית משעור כבר היום מתאים לאירופה. ברור שהוא יצרך להמשיך להשתפר ולעשות התאמות במשחק שלו אבל ככה כל שחקן שמגיע להתחרות ביורוליג. אם הוא היה רק 4 אז לא הייתי מעלה אותו בכלל כאופציה כי אז לא היה לו שום יתרון (מבחינה פיזית) על פני מישהו כמו כדיר, אבל הוא מספיק מהיר לשמור על מספרי 3, ריבאונדר מעולה לעמדה וכרגע אמנם קלע חוץ לא טוב אבל יש לו טווח ורצון לזרוק (בניגוד לכדיר או אליהו).
STACK הזכיר את גינת וזיו שרחוקים שנות אור מלתרום ברמה הזאת אז משעור שהראה העונה שהוא מתפתח לאחד הישראלים הבולטים בליגה הוא לא כזה סטרץ'.

מה עם דווין סמית'? הוא חתום גם לשנה הבאה, לא?
בכל מקרה, אם מכבי רוצה להצליח היא צריכה לבנות סגל יותר מצומצם של 10 שחקנים, אבל שמתאימים ליורוליג. לדעתי זה מחייב אותם לשחק עם 7 זרים, פלוס אוחיון, פניני, שגב ולנדסברג. אני אישית חושב שלנדסברג עדיף על דוסון, בעיקר כי הוא כבר כמה שנים במכבי ורגיל לרמות האלה. דוסון שחקן מוביל בקבוצה חלשה יחסית, ייקח לו זמן להסתגל. לטעמי הישראלי היחיד שמכבי יכולה אולי לצרף ורלוונטי ליורוליג זה אלכס טיוס. יפתח זיו, בר טימור, דוסון, משעור, בלייזר, שמחון וכו' לדעתי עדיין לא שם מבחינת הרמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2016 3:40 pm 
מנהל פורום

עוד נקודה, יש כאן התעלמות מפייט שהפועל תתן על השחקנים האלה, לדעתי אחד מהשניים דוסון או משעור יקבל הצעה יותר טובה מחוץ למכבי
עם הבורות התקציביים שמכבי חפרה לעצמה בשנים האחרונות, המגבלות הכספיות יתחילו לדבר בסוף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2016 4:27 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

uriel17 כתב:

אבל בינתיים קולשוב ממשיך להשתפר במכללות. אמנם לא במכללה מהדרג הראשון והוא קצת מבוגר מחלק מהשחקנים שם אבל נותן העונה 18.4 נק' (52% מ-2, 2.5 שלשות למשחק ב-54% מרשימים ו-83% מהקו) 7.3 כ"ח 2.2 אס' על 2.4 איב' וכמעט חטיפה למשחק. זה נכון שהקבוצה שלו עדיין לא התמודדה עם קבוצות מדורגות אבל הם על מאזן 9-3 חיובי והוא אחד משני השחקנים הבולטים שלהם. ודרך אגב הוא רשום שם כגארד, לא פורוורד.
כרגע זה לא מרשים יותר מג'ון שאייר, אני יודע, אבל כמה גארדים אתלטים כבר גדלים אצלנו. לא מבטיח בכלל שהוא עדיין מוכן אבל בעוד שנה וחצי כשיסיים את המכללה יצרכו לקחת אותו בחשבון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2016 4:32 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

uriel17 כתב:

**קולשוב

אני אשאל אחרת- כמה שחקנים מגיעים ישר מהמכללות ליורוליג ומצליחים ? (ועוד לבנים...)

נערך לאחרונה על ידי juror13 בתאריך ד' דצמבר 21, 2016 4:45 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2016 4:40 pm 
מנהל פורום

קלעים תלויים מאוד באמת השומרים שלהם
אני מאמין שהשומרים ביורוליג קשוחים וגדולים הרבה יותר מאשר בדרג המכללה שבה הוא משחק, מכללה שלא עשתה טורניר שנתי כבר 2000 שנה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2016 4:43 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

דניאל כתב:
מה עם דווין סמית'? הוא חתום גם לשנה הבאה, לא?
בכל מקרה, אם מכבי רוצה להצליח היא צריכה לבנות סגל יותר מצומצם של 10 שחקנים, אבל שמתאימים ליורוליג. לדעתי זה מחייב אותם לשחק עם 7 זרים, פלוס אוחיון, פניני, שגב ולנדסברג. אני אישית חושב שלנדסברג עדיף על דוסון, בעיקר כי הוא כבר כמה שנים במכבי ורגיל לרמות האלה. דוסון שחקן מוביל בקבוצה חלשה יחסית, ייקח לו זמן להסתגל. לטעמי הישראלי היחיד שמכבי יכולה אולי לצרף ורלוונטי ליורוליג זה אלכס טיוס. יפתח זיו, בר טימור, דוסון, משעור, בלייזר, שמחון וכו' לדעתי עדיין לא שם מבחינת הרמה.

uriel17 כתב:
עוד נקודה, יש כאן התעלמות מפייט שהפועל תתן על השחקנים האלה, לדעתי אחד מהשניים דוסון או משעור יקבל הצעה יותר טובה מחוץ למכבי
עם הבורות התקציביים שמכבי חפרה לעצמה בשנים האחרונות, המגבלות הכספיות יתחילו לדבר בסוף

אני לא מתעלם. בהחלט יהיה פייט עליהם ולכן לדעתי מכבי צריכה ללכת בכוח על משעור ודוסון (וטיוס אם מתחשק לו לחזור) - הם היחידים שמתאימים מבחינה פיזית למאבקים ביורוליג - ולהשאיר לי-ם את מקל ולנדסברג.
על יפתח זיו, בלייזר, שמחון וגינת אני בכלל לא מדבר.

אני גם חושב שרוטציה של מקסימום 10 שחקנים עדיפה ליורוליג אבל הסגל עצמו חייב לכלול עוד 2-3 שחקנים שיתרמו בעיקר בליגה ויתנו מנוחה לזרים כי העונה ארוכה וקשה.
נגיד 5 ישראלים בכירים לליגה - אוחיון, דוסון (או לנדסברג), משעור, פניני ושגב (+ צעיר אחד) ובנוסף 7 זרים כאשר רק 4-5 משחקים בליגה ומבין הישראלים השלושה-ארבעה שמצליחים לתרום ביורוליג נמצאים ברוטציה והשאר תורמים בעיקר בליגה.
יהיו חמישיות שונות בין הליגה ליורוליג, זה נכון, אבל כל אחד מהישראלים הבכירים יכול לפתוח בליגה וביורוליג הם יתרמו מהספסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2016 4:51 pm 
Sophomore

sir charles כתב:
דניאל כתב:

כאן בדיוק מגיע חוסר ההגיון בדוסון לעומת איזה שהוא היגיון (כלכלי) בללכת על שחקני ליגה עם אפסייד,
אתה מציע את דוסון כגיבוי, כמשדובר בשחקן שירדוש 400 אלף דולר בלי למצמץ כשגם יש סיכוי שיהיה פיצוי לראשון לציון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2016 6:28 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

לא יהיה שום פיצוי לראשון כי הוא מסיים חוזה שם אאל"ט.
אם שילמו ליבזורי 300 אז דאוסן שווה 400 (או 100 יותר מההצעה של האדומים).
וגם אני מציע לדלל את הסגל הישראלי כך שמשכורות אחרות ירדו מהספרים. אוחיון ושגב (אני חושב) תחת חוזה, אפשר יהיה להחתים את פניני מחדש על חוזה לא גבוה שמתאים למידותיו עם הבטחה שייקבל תפקיד כלשהו לאחר הפרישה ולהציע למשעור 150-200 (או כל סכום שיהיה גבוה מההצעה של י-ם).
כמובן שיצטרכו לשלם פיצוי כלשהו למקל ויבזורי אבל זו בעיה אחרת ועדיף יהיה לשחרר אותם מסתם להשאיר שחקנים ממורמרים על הספסל.
מלבד השינוי שיגיע או לא בדרג הניהולי צריכה להגיע גם מהפיכה בשלד הישראלי, קרי להיפתר מהפרימדונות (מקל, לנדסברג) ולהביא/להשאיר שחקנים עם פוטנציאל לתרום ברמות היורוליג (דוסון) ולוחמים (משעור, אוחיון שגב ופניני שישארו).
דוקא בגזרת הזרים, אם יצליחו לאחות את הבעיות החברתיות וגאודלוק את ווימס יראו שהם מסוגלים לשחק יחד, לא הייתי עושה יותר משינויים קוסמטים - החלפה של צירבס בסנטר יותר נייד, הבאה של רכז זר (ארון ג׳קסון יכול להיות נחמד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2016 9:14 pm 
Hall of Famer

במכבי ( וגם כאן ... ) ממשיכים להתעלם מהעובדה החשובה ששחקן כמו דאוסן שהוא "עד 25" למעשה מגדיל באופן קבוע את הרוטציה בליגה בשחקן נוסף , בניגוד ללנדסברג למשל . רק הניואנס הזה למשל יכול לחסוך עוד איזה הבאה של זר משלים , רישום של דווין סמית לליגה ודברים מסוג זה .
אני כאמור הייתי מקבץ כמות גבוהה של ישראלים בעמדות 2-4 ( שעושה רושם שאלו העמדות היותר איכותיות ועמוקות מבחינת מקומיים בשלב זה ) , כך שיהיה אפשר להסתדר עם זר בודד בכל אחת מהעמדות הללו , ואז מטבע הדברים מתפנים מקומות בסגל ומשאבים לעמדות 1,5 .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 12:47 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
sir charles כתב:
uriel17 כתב:

אבל בינתיים קולשוב ממשיך להשתפר במכללות. אמנם לא במכללה מהדרג הראשון והוא קצת מבוגר מחלק מהשחקנים שם אבל נותן העונה 18.4 נק' (52% מ-2, 2.5 שלשות למשחק ב-54% מרשימים ו-83% מהקו) 7.3 כ"ח 2.2 אס' על 2.4 איב' וכמעט חטיפה למשחק. זה נכון שהקבוצה שלו עדיין לא התמודדה עם קבוצות מדורגות אבל הם על מאזן 9-3 חיובי והוא אחד משני השחקנים הבולטים שלהם. ודרך אגב הוא רשום שם כגארד, לא פורוורד.
כרגע זה לא מרשים יותר מג'ון שאייר, אני יודע, אבל כמה גארדים אתלטים כבר גדלים אצלנו. לא מבטיח בכלל שהוא עדיין מוכן אבל בעוד שנה וחצי כשיסיים את המכללה יצרכו לקחת אותו בחשבון.

סטטיסטיקות ממכללות קטנות... לישראל שיינפלד למשל הייתה סטטיסטיקה לא רעה בכלל ברייט סטייט.
דיברו עליו הרבה אז עם הסטטיסטיקות הנחמדות שלו, ואז יצא לי להיות בדטרויט בענייני עבודה ובמקרה רייט סטייט באה להתארח אצל מישיגן סטייט. אז נסעתי לראות אותו.... ואז הבנתי שחבל על הזמן, ומה שהולך לצאת ממנו הוא... ובכן, מה שיצא ממנו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 1:08 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
sir charles כתב:
uriel17 כתב:

סטטיסטיקות ממכללות קטנות... לישראל שיינפלד למשל הייתה סטטיסטיקה לא רעה בכלל ברייט סטייט.
דיברו עליו הרבה אז עם הסטטיסטיקות הנחמדות שלו, ואז יצא לי להיות בדטרויט בענייני עבודה ובמקרה רייט סטייט באה להתארח אצל מישיגן סטייט. אז נסעתי לראות אותו.... ואז הבנתי שחבל על הזמן, ומה שהולך לצאת ממנו הוא... ובכן, מה שיצא ממנו.

;;-))) ;;-))) ;;-))) ;;-))) ראי הרגת אותי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 9:05 pm 
מנהל פורום

ועדיין, הוא בחיים והאפמן מת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 06, 2017 9:11 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

נראה לי שכדאי להעביר לפה את כל ההודעות, גם כדי שלא להעמיס על ת׳רד הליגה והמשחק הקודם ביורוליג וגם כי אין הרבה מה לצפות עוד מהעונה הנוכחית.

לגבי הידיעה ההזויה שההנהלה סומכת על וויציץ לבנות (או בעצם להרוס) את הקבוצה גם בעונה הבאה, יש לי שתי הערות:
1) זה אותו אדם שהיה אחראי להבאה של ווימס, צירבס, סילי ובגאצקיס (וגם מילר אבל הפציעה שלו אינה באשמת ניקולה).
2) זוכרים את הסנטר הצעיר שהגיע עם דראגן בנדר בזמנו להתאמן עם מכבי, אחד אנטה זיזיץ, מה איתו באמת? יצא ממנו משהו? למה שבמכבי לא יבדקו אם יש מצב להחתי... אה רגע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 06, 2017 9:29 pm 
מנהל פורום

גם במילר הצוות המקצועי לא נקי
החזרה המוקדמת שלו לשחק היא באשמת הצוות הרפואי שכפוף לצוות המקצועי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: d.k., Google [Bot], דניאל ו 39 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה