סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 02, 2024 6:41 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 36 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בסקוניה בהיכל
הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2017 12:48 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
חכה שתראה את הכוכב האדום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2017 1:02 am 
Sophomore

לא נסנגר על בסקוניה שבאמת לא מבריקה אבל סגל של וויטמן, הקונגולזי, גריינג'ר, שונגליה ובובואה? אני לא בטוח שלא עולה על מכבי גם בלי החסרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2017 1:15 am 
Junior

מכבי קבוצה חדשה בדיוק כל הקבוצות ששיחקו מולה וגם היא עוד אמורה להתחבר ולהראות יותר טוב.
זה שהיא נראית טוב עכשיו יחסית אליהם זה קרדיט גדול למאמן והשחקנים.
לא חושב שיש עוד קבוצה שהחליפה את כל השחקנים למעט אחד.

הייתי גם מחכה עם ההספדים על בולדן, הוא צעיר מאוד וכן עושה הגנה טובה. לא יודע למה החליטו פה שאין לו כישרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2017 2:29 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הוא בעיקר נראה לי שחקן לא מאד חכם בלשון המעטה. לא מבין את המשחק. זה נראה מעבר לגיל ונסיון, פשוט חוסר הבנה בסיסי. אני מקווה שאני טועה, אבל ככה הוא נראה מתחילת העונה.
מה שכן, לפחות הוא לא מנותק, ומשתתף במשחק הקבוצתי. בכלל מכבי נראית כאילו אספה שחקנים שכולם coachable, ובינתיים זה יפה לראות למרות המגבלות שלה - ובעיקר מרענן לעומת השנים הקודמות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2017 2:55 am 
Freshman

uriel17 כתב:
חכה שתראה את הכוכב האדום

הסגל של באמברג חלש משל הכוכב האדום.

לגבי בולדן, אין לי מושג איך אפשר לומר על שחקן בלי קליעה, בלי טכניקה, בלי יכולת לכדרר, עם סיומת חלשה ועם כמעט אפס חכמת משחק שהוא שחקן מוכשר.

הוא אפילו לא הראה ניצוץ של כישרון, ממשחקי ההכנה ועד עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2017 8:29 am 
Hall of Famer

כמה נקודות:

קודם כל, וזה שינוי מאוד משמעותי לא רק מהקבוצות של השנתיים האחרונות אלא באופן כללי ממחלה מסורתית של מכבי, משני המשחקים הראשונים נראה שמכבי קבוצת ריבאונד הגנה טובה, כזו שלא חוגגים לה מתחת לסל עם הזדמנויות שניות, שלישיות ורביעיות. לדעתי כמעט כל ריבאונד ההתקפה שבאסקוניה לקחה היו כדורים ארוכים אחרי החטאות שלשה, שאלו כדורים שגם קשה יותר להגנה לקחת אותם מצד אחד, אבל מצד שני בד"כ לא מאפשרים לייאפ קל מיד אחריהם, וזה שינוי מאוד מבורך.

לא ראיתי לזה יותר מדי התייחסות, אבל את הריצה שלה במחצית הראשונה מכבי הפתיעה ועשתה עם ג'ייק כהן בהרכב, והוא נראה דווקא טוב להפתיע, במיוחד הגנתית. משום מה ספאחיה ייבש אותו אח"כ עד סוף הרבע הרביעי, העלה אותו לדקה וחצי ואז הוריד אותו אחרי 2-3 טעויות. אני הייתי מנסה להריץ אותו שוב כמה דקות ברבע השלישי לפני כן כדי לשמור אותו במשחק.

מאוד מחבב את מייקל רול, שחקן עם המון בטחון עצמי מצד אחד, אבל מאוד מודע למגבלות שלו ולא מנסה לשחק מחוץ להן, ברור שהוא לא כוכב, אבל משלים מצוין ליד גארדים בלאגניסטיים כמו קול וג'קסון.

נחמד שאחרי שנים שבהם או שהיא ויתרה לגמרי על שחקנים כאלו, או הביאה ונכשלה, למכבי סוף סוף יש איזה עוג רציני שסותם את הצבע בהגנה ובריבאונד. התקפית פרחובסקי עדיין לא מוצא את עצמו ומכבי תהיה חייבת למצוא כמה תרגילים כדי לסדר לו נגיעות בפוסט, והוא גם לא איזה עילוי כשחקן הגנה (רחוק מזה), אבל עדיין יש לו נוכחות מרתיעה בצבע וגם שחקן טוב כמו שנגליה הסתבך מאוד כשאני ניסה לסיים מולו ליד הסל. Size matters.

ואם כבר Size matters, כצפוי גם לקול וגם לג'קסון יש בעיות מול קבוצות גדולות פיזית, הם כן שחקנים עם יכולת אתלטית גבוהה ובעיקר מהירים מאוד, אז יש להם גם יתרונות לנצל, אבל בימים שהשלשות לא נופלות להם, הם יתקשו להשיג ריווח במשחק עומד ואז גם חדירות לסל לא יהיו זמינות. אם מכבי תצליח לקבל בכל ערב משחק מצוין מאחד מהם, דיינו.

הייתי נזהר מלחרוץ מסקנות לגבי בולדן, הוא נראה כמו שחקן שביחס לגודל שלו רץ את המגרש מצוין, ולדעתי מכבי עדיין עוד לא מצאה אפילו דרך אחת אפקטיבית להפעיל אותו. השלשות שהוא לקח היו לגמרי מחוץ לשטף המשחק ולא חופשיות, לא ניסו ממש להפעיל אותו בפיקנרול, לא פוסט-אפ, לא משחק פנים לסל מול שחקנים קצת יותר כבדים, כלום. לא יודע מה הוא יכול לעשות ולא נראה שמכבי בעצמה הצליחה להבין את זה, יכול להיות שיצליחו לפתור את זה באיזשהו שלב, יכול להיות שלא, אבל כרגע זה כן נראה כמו שחקן שיש לו יכולות מסוימות, אבל הן ממש לא באות לידי ביטוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2017 9:21 am 
Junior

שלוש נקודות על המשחק:
1.מה הקטע עם של דריכה על הקו הזריקה מחוץ לקשת? היו 3 כאלו אתמול. שניים כאלו של קול.
2. אחוזים מחרידים מהקו.
3. היו כמה כדרורים של פייר ג'קסון שנראו לי כמו משיכה ברורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2017 9:25 am 
Sophomore

Dovi כתב:
מכבי קבוצה חדשה בדיוק כל הקבוצות ששיחקו מולה וגם היא עוד אמורה להתחבר ולהראות יותר טוב.
זה שהיא נראית טוב עכשיו יחסית אליהם זה קרדיט גדול למאמן והשחקנים.
לא חושב שיש עוד קבוצה שהחליפה את כל השחקנים למעט אחד.

הייתי גם מחכה עם ההספדים על בולדן, הוא צעיר מאוד וכן עושה הגנה טובה. לא יודע למה החליטו פה שאין לו כישרון.

קרדיט גדול בוודאי, עשו שם עבודה טובה מאוד בקטע הזה. סה"כ אומר שזה לא מבטיח כלום הלאה, אולי ההפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2017 10:14 am 
Sophomore

אני שמח שמכבי מצליחה כרגע, במיוחד כי לראי הפסימיסט קשה מאוד עם זה והוא מחפש כל סיבה להעביר ביקורת בכל זאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2017 4:40 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
דווקא נראה לי שדי פרגנתי למה שקורה עד עכשיו, אבל אין לי בעייה להיות יותר פסימיסט אם זה יגרום לך לאהוד את מכבי יותר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2017 10:11 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ציוני השבוע:
נוריס קול - 7.5
מצטיין הערב נתן הצגה מלאה בלא מעט היילייטים מהספסל, שהתחילה בבאזר הביטר המרשים עם סוף הרבע הראשון והמשיכה עם לקיחת אחריות (לפעמים קצת יותר מדי) בכל פעם שמכבי נתקעה, כולל שני אליהופים מקפיצים שארגן לטיוס וחדירה אחת יפהפיה קוסט טו קוסט.
לגמרי חיפה על היכולת הרעה של ג'קסון והיה אחראי לריצה הראשונה שהביאה את מכבי מפיגור התחלתי להובלה שלא נשברה עד הסיום. הציון קצת ירד כי הוא זרק יותר מדי ל2 (סיים עם 6/14 ל-2 ו-2/4 ל-3 כאשר פעמיים דרך על הקו ופספס שלשה) ולמרות הגנה טובה על הרכז ממול התקשה כמו כל הגארדים בהגנה על בובואה.

דשון תומאס - 7
עוד משחק מצוין מהספסל של הפורוורד. אמנם הוא רואה בעיקר את הסל ואין לו בעיה לירות את הכדור הראשון שהוא מקבל עם הכניסה למשחק, אבל בינתיים לי עין הרע הוא ממשיך לקלוע את הזריקות האלה וככל שהמשחק התקדם הראה רבגוניות שלא זכרתי שיש בו. מה שאני אוהב במשחק שלו שהוא כמעט תמיד יודע מה הוא רוצה לעשות עם הכדור (וזה שיפור אדיר על פני ויקטור ראד), בין אם זו הטעיה חכמה להוציא פאול בזריקה, סבסוב אגרסיבי לטבעת, פוסט אפ על שחקן חלש ממנו שמסתיים בסל עם עבירה או הטעיה וחצי חדירה שמכווצת את ההגנה ומסתיימת באסיסט הנהדר לשלשה החשובה של רול. מראה גם מחויבות בהגנה למרות שהוא לא סטופר ולא משיג חסימות או חטיפות. חבל רק על הנקודות שהשאיר על הקו (1/4, אם היה קולע אותן המדד שלו היה קופץ מ12 לא מרשים במיוחד ל18 שיותר התאים ליכולת שהציג).

אלכס טיוס - 6.5
עוד שחקן ספסל שכניסתו עזרה להפוך את המשחק. השתלט על הרחבה עם 8 כ"ח, שמר על הפיקנרול יותר טוב מארט וקינח בשתי הטבעות כמו בימים הטובים.. מעטים השחקנים באירופה שמסוגלים לתפוס שלא לדבר על לסיים את שתי המסירות הקשתיות שקול שלח לו לשמיים.

מייקל רול - 6.5
שיחק הכי הרבה דקות (32) ולמרות עוד פתיחה אנמית המשיך לעשות את הפעולות השקטות שלו וסיים עם 8 נק' כולל שלשה חשובה ששמרה על היתרון השביר, 4 כ"ח 3 אס' 1 חס' וללא איבודים.
מאוד סולידי. לא מגן גדול אבל מבין הגנה קבוצתית ולא יוצר הרבה חורים ובהתקפה למרות שהוא כמעט ולא חודר יודע לייצר מכדרור ולנוע כמו שצריך.

ארט פרחוסקי - 6
אין ספק שהוא בעייתי בהגנת הפיקנרול ואיטי בתגובות שלו כשהגארד תוקף את הסל, אבל בכל הנוגע להגנה על הטבעת הוא נותן עבודה יפה מאוד. משתמש בטיימינג ובverticality שלו לחסום ולשנות לא מעט זריקות (סיים עם 2 חס' 1 חט' ועוד כמה זריקות שמנע מהספרדים מתחת לסל). בנוסף הוא לא נתן לגאורגי ולגרמני לחגוג עליו. (דרך אגב שניהם כמו גם הלטבי מאוד אכזבו אותי) גם בהתקפה למרות שהוא לא מקבל מספיק כדורים (לא ברור למה) הוא נלחם על הריבאונד (סיים עם 7 כ"ח כולל 4 בהתקפה).

ג'ון די - 6
המילה באנגלית שהכי מתאימה לתיאור המשחק שלו היא pesky. לא מוותר על אף מהלך, לוחץ על הכדור, שובר חסימות, לא מפחד לחדור וליצור לאחרים. הוא עדיין לא מצא את הקליעה מבחוץ (0/4 עד כה בשני המשחקים) ואני מעדיף שהוא לא ירכז כי הוא חולה בכדררת ולפעמים מפספס שחקנים פנויים בפיקנרול, אבל עדיין סיים עם 6 אס' (הכי גבוה בקבוצה) ו2 כ"ח כולל אחד בהתקפה שהיה כל כולו מלחמה כשפשוט תלש את הכדור מידיים של שחקן יריב שגבוה ממנו בראש.

ג'ק כהן - 5.5
מאוד חששתי שוב כשהוא נכנס מוקדם למגרש ואמנם הוא פתח חסר ביטחון לחלוטין ובהתקפה פחד להסתכל על הסל אבל היה שותף לריצה 12-0 שהפכה את המשחק עם מלחמה בריבאונד (3 כ"ח ב8 דקות) וחיתוך יפה שהסתיים בסל קל.

דאנדרה קיין - 4.5
לא ממש מוצא את עצמו בתפקיד המשני שלו בקבוצה. נראה שמהירות המשחק קצת גדולה עליו. אמנם קלע 2 סלים בחדירות וקטף 3 כ"ח ב12 הדקות שלו על הפרקט, אבל הוא מאוד careless עם הכדור, יותר מדי פעמים מוציאים לו את הכדור מהיד בקלות, וזו בעיה להיות שחקן 3&d כשאתה לא קולע מבחוץ. במקום ספאחיה הייתי מנסה יותר את זוסמן בתור ה3&d ושוקל להחליף את האילתי לשעבר ב4 נוסף.

פייר ג'קסון - 3
אין מה לעשות. בשבוע שעבר נתתי לו ציון 10 עגול שהגיע לו אבל אמש הוא הראה את הצד השני של המטבע שלו ולמזלה של מכבי יש לה על הספסל רכז מחליף שאשכרה שיחק בnba.
עשה מעט מאוד פעולות חיוביות והרבה יותר מדי שליליות. לא שלט בקצב המשחק, נראה overwhelmed מהטיפול האגרסיבי שקיבל בפיקנרול מהספרדים ובמקום לתקוף אותו ברח אחורה לכיוון מחצית המגרש ושחרר מסירות סתמיות. ניסה להיכנס בכוח למשחק עם זריקות קשות שהפעם לא נכנסו וקינח בכמה מהלכים שטותיים כמו מסירה ישירות לידיים של שחקן יריב שהובילה למתפרצת, איבוד בכדרור שלווה בעבירה בלתי ספורטיבית וגג שחטף ברגע די קריטי שבעקבותיו ביצע את העבירה הרביעית שלו.
בטוח שהרבה משתמשי פנטזי יורוליג קנו אותו השבוע וקיללו בקול (pun not intended).

ג'ונה בולדן - 2.5
כרגע בלי ספק הוא החוליה החלשה בקבוצה. אמנם אני לא מסכים עם כמה משתמשים פה ובסלניוז שטוענים שהוא נטול כישרון לחלוטין, כי יש לו הבלחות, בעיקר בריבאונד ובהגנה ולפעמים מתפלקת לו מסירה יפה, אבל הוא כל כך חסר ניסיון ועושה כאלה שטויות שלא מאפשרות לספאחיה להשאיר אותו על המגרש.
בניגוד לשבוע שעבר שבו הוא לפחות פתח עם כמה פעולות טובות עד שהגיעו האיבודים והעבירות המהירות, אתמול מלבד חטיפה אחת הוא לא עשה שום דבר חיובי (פרט לדאנק נאה שנקלע לאחר שהמשחק נעצר...) יותר מדי עבירות מהירות ומיותרות, יותר מדי זריקות לא קשורות ל-3.. היחידי בקבוצה עם מדד שלילי (3- בשני המשחקים). אני לא רואה את מכבי משחררים אותו כי התחייבו אליו והם רוצים עוד לקבל תגמול מפילדלפיה, אבל הצוות מקצועי חייב ללמד אותו איך לשחק נכון (שזה טיפה בעייתי כאשר מלבד וויציץ אין שם אף אחד ששיחק כגבוה) או שיתחילו לחפש פאוור פורוורד זר שיוריד אותו לספסל.

נוון ספאחיה - 8
עשה כמה טעויות עם הרכבים שלא עבדו וחילופים קצת באיחור וחבל שמכבי לא השכילה לגמור את המשחק עם טעם קצת יותר מתוק לאחר שכבר הובילה ב-14 (או 16?) אבל הקבוצה אשכרה נראית מאומנת שזה דבר שכבר שכחתי מה הוא לאחר העונה שעברה. למרות שאין לנו יותר מדי סטופרים כולם עובדים קשה בהגנה ובניגוד לעונות האחרונות גם משתלטים על הכדורים החוזרים ולא נותנים הרבה הזדמנויות שניות. הירידה להגנה כולל אחרי איבודים הרבה יותר טובה (ובכלל רק 9 איב' לנו ו-4 חט' לבאסקוניה), לא מתביישים ללכת חזק לריבאונד התקפה ומשתלטים על הרבה כדורים 50/50, ובעיקר כמה פעמים בעונתיים האחרונות אתם זוכרים שמכבי הצליחה לשמור על יתרון מבלי לאבד אותו ולהישבר? ועוד משהו שלא ראינו בשנתיים האחרונות - נראה שהשחקנים אוהבים לשחק אחד לצד השני ומעודדים אחד את השני.
צריך עוד לעבוד על הפאנצ'ים ההתקפיים, לשפר את הקליעה מבחוץ ומהקו (מה יהיה עם זה?! כל זריקה ראשונה מחטיאים!) ולסדר לשני הרכזים המוכשרים והסוררים את הברגים בראש כדי שיפעילו את צמד הגבוהים היעיל שלנו כמו שצריך ולאורך יותר התקפות והייתי מנסה גם יותר לרוץ בעיקר ביד אליהו, אבל בסה"כ עד עתה שיפור אדיר לעומת הקדנציה האפרורית הקודמת שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 36 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: B.a.c, d.k. ו 27 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה