מעניין מאוד , תודה .
ברשותכם ארחיב מתוך "התנסות אישית" בנושא :
ב-2011 עשיתי לצד חברים פרויקט בנושא בקורס בסטטיסטיקה .
בדקנו ליגות כדורגל ( גברים ) בלבד , והחשבנו תיקו כחצי ניצחון ( ולא שליש על פי הניקוד ) - והרי עיקרי הממצאים ( כלומר כאלו המוצגים בגרפים שאני יכול להשוויץ בהם ... ) :
http://www.siz.co.il/my.php?i=twkxuntonye1.pngפילוח על פי יבשות - אמריקה היא היבשת הביתית ביותר עם למעלה מ-60% הצלחה לקבוצות הביתיות , אסיה ואירופה כמעט וזהות , וישראל מעט פחות "ביתית" מהן .
http://www.siz.co.il/my.php?i=m2l0ddwmbqco.pngפילוח על פי מדינות - כל נקודה הינה ממוצע מדד הביתיות במשך עונת משחקים אחת . אוזבקיסטאן , קולומביה וברזיל הן הביתיות ביותר מהמדינות שבדקנו . ישראל היא מבין הביתיות פחות לצד מדינות אסיאתיות אחרות .
http://www.siz.co.il/my.php?i=j4zxngmijdmd.pngהשפעת הקהל על חוזק הביתיות - בדומה למאמר שצוין כאן , גם אצלנו לא ניכרת השפעה שכזו . כל נקודה הינה הצגה של עונה בליגה מסוימת על פני ציר של כמות קהל ממוצעת / אחוזי הצלחה במשחקי הבית .
כפי שניתן לראות - לא ניכרת איזו מגמה בולטת שתוספת קהל מגדילה את הביתיות .
בנוגע לעניין ה
מתח הפוליטי/אתני וכו' , אנחנו בדקנו לגבי 4 קבוצות רלוונטיות : בני סכנין , אחי נצרת , אתלטיקו בילבאו ואנז'י מחצ'קלה ( רוסיה ) - ומצאנו שהן מציגות ביצועים ביתיים מעל לצפי בליגות שלהן . כמובן שזה מדגם מאוד קטן , אבל אני מאוד מאמין באלמנט הזה - ולראייה למשל אפשר להציג את העובדה המדהימה שבילבאו שורדת כבר 120 שנים ברצף בליגה הספרדית הבכירה ( היחידה שעושה זאת פרט כמובן לברצלונה וריאל מדריד ) , ואת 15 השנה האחרונות הבאמת יפות שעושה סכנין בליגת העל , חרף כל הבעיות התקציביות שלהם , המגרש הביתי וכו' .