הרסי הוקינס כתב:
shmueliki כתב:
הרסי הוקינס כתב:
לא הבנתי מה אתה אומר. אתה בעצם לא חושב שזה משנה או לא מה הרמה של שחקנים 8-9 בהיררכיה? וקיין ממש לא בפוזיציה הזו, הוא 5-6 ברוטציה. דיברתולומיאו סבבה עד רמה מסוימת, ומעליה הוא חסר תועלת לגמרי, גם הגנתית ובעיקר התקפית.
זה מה יש? כל הזמן ספחיה מדבר על חיזוקים. ולספוג יותר ממה שקורה כרגע זה באמת קשה כבר. אתמול כל הגארדים ששיחקו היו מתחת לכל ביקורת בהגנה.
הדיבור היה לגבי אורך הרוטציה . במצב הנתון השניים הנ"ל ( עד כמה שלא תורמים התקפית ברמות הללו ) הם הגארדים השומרים הטובים ביותר , ולכן בהחלט ראויים לדקות משחק . אני חושב שלא על זה מכבי נופלת מול מתחרותיה .
אני גם כן לא מבין מדוע לא מביאים זר שמיני כבר , אבל באמת שאיני יודע באיזה תפקיד הייתי מביא אותו .
הרסי הוקינס כתב:
למה שמכבי תל אביב לא תשמח להחתים את טופאן?
כי זו מכבי תל אביב
זה לא סוג הזרים שמגיע לכאן עובדתית
איך אפשר להגיד שלמכבי אין כלום בעמדות 2-3 ?
איפה בדיוק רול משחק ? האם תומאס לא משחק לא מעט בעמדה 3 ? האם קול לא משחק כעשר דקות במשחק בעמדה 2 ( על יד ג'קסון ) ?
אם אתה לא חושב שמכבי נופלת מול מתחרותיה בהגנת הגארדים שלה אתה מוזמן להסביר בכלים אחרים את הגנת השלשות המזעזעת שלה ואת שיאי הספיגה שלה. ואם ג׳ונדי וקיין היו רק סבירים התקפית זו קבוצה שכבר הייתה מבטיחה מקום בשמינייה.
לגביו פרופיל הזר של טופאן, אני לא מבין אותו. מה הבדל הגדול בינו לבין רול או בולדן? או אפילו קיין?
אני אנסה.
לדעתי מדובר בשילוב של דגשים הגנתיים של ספאחיה בשילוב חוסר מחוייבות של הגארדים.
ראינו בתחילת העונה את הגארדים של מכבי מחוייבים מאוד בלחץ על הכדור, לא כזה של מגרש שלם כמו בימי פארגו ופרקינס אלא כזה שבו הגארדים של מכבי ניסו לשבור כל הזמן חסימות ורדפו על הגב של השחקנים "הלכו מלמעלה" לא מעט.
לאחרונה הם הרבה הרבה פחות מחוייבים, אולי זו הטראומה ממקולום שפשוט השחיל אותם זריקה אחר זריקה, אבל לדעתי זה פשוט דגש הגנתי שספאחיה את גודס מתעקשים עליו פעם אחר פעם. ספאחיה דורש מהגבוה לצאת חזק ובפועל מה שקורה שיש המון המון בלבול בהגנה לא מתואמצת של מכבי. הגבוה לא ממש מבטל את המהלך, לא מספיק לחזור לגבוה ובצד החלש תמיד יהיה שחקן חופשי מדי (ע"ע טופאן שפרפר את קול בדיוק מהסיבה הזו בדרך ל8 נק' הכי קלות בקריירה שלו בפתיחת המשחק).
אז שספאחיה יפיק כבר לקחים ויגוון קצת את הארסנל ההגנתי, קצת יותר הגנות נסוגות, קצ יותר איזורית, שינסה להביא טראפים על הפינות (במיוחד בהוצאת כדור ובמעבר חצי) דברים שקצת ילחיצו וילחצו את הגארדים של יריב, כי לחטוף 11 משחקים ברציפות 50% ומעלה לשלוש זה שערורייה.