רלפי כתב:
העונה של מכבי היא כישלון גדול הרבה יותר ממה שזה נראה בטבלה. מדובר על עונה בה יש 4 קבוצות שהן ברמת שלב הבתים ביורוקאפ (גראן קנאריה למשל עם אותו מאזן כמו פאונלברדה שלא עלתה בבית של הפועל בליגת האלופות, מקום 14 בספרד! דרושפקה מקום 10 בטורקיה!! ), כלומר למעשה עולות 8 מ-12. שתי היווניות בעונה רעה מאד, ואת ז'לגיריס ראינו אתמול, קבוצה עם שלד שחקנים אפור ובינוני. מכבי עם התקציב הענק, עם ההוצאה על וילבקין וטיוס, היתה חייבת להיות בשש הראשונות בעונה כזו. הבעיה היא בסקאוטינג. מי שהשאיר את רול, פארגו וקיין זה מה שהוא מקבל. ומי שלא לומד שיש לו בעיה בסקאוטנינג כל שנה גם לא יכול לצאת מהבור (אבל למי אכפת, יש שריון ביורוליג).
אני מאוד מתחבר לרוב דברים הזו.
אפשר להוסיף עונות פציעות במיוחד לשחקני המפתח של באסקוניה וחימקי.
ראיה נוספת היא קבוצות שהיו במדרגה דומה לזו של מכבי בעונות קודמות (אנדולו וברצלונה), ובאמת ביורוליג הנוכחי השנה עשו קפיצה קדימה, וסביר מאוד שאחת מהן תהיה בפיינל-פור.
עם הסיפא אני דווקא פחות מסכים.
חשבתי ואני עדיין חושב שההשארה של רול וקיין (חרף הנפילה ביכולת של האחרון) הייתה צעד נכון. פארגו היה הימור מסוים, שברגע שהוא לא התממש ולא עשו שום דבר אחר - כאן נפלה העונה. הרי עם עוד גארד זר שנותן תרומה מקצועית שהולמת עלות שכזו - מכבי כנראה בטופ 8 עם עוד כמה ניצחונות לעומת מצבה הנוכחי.
כשאומרים להיפטר משחקנים צריך גם לקחת בחשבון את סדר גודל של אלו שהקבוצה מביאה בדרך כלל - ולא השתכנעתי למשל שהזרים החדשים שהובאו (שמשתכרים יותר בממוצע מאלו שהושארו) אכן טובים יותר.