ראי שעל הקיר כתב:
אז כמו כל שנה יש לנו פה ושם קבוצות מפתיעות בליגות של אירופה, אני אנסה לסכם כמה.
1. ווכטה - כנראה הפתעת העונה בכל הליגות האירופיות עד עכשיו. עולה חדשה לליגה הגרמנית בעונתה הראשונה אי פעם בליגה הראשונה, לפני 10 שנים עוד שיחקה בליגה מחוזית חובבנית (הליגה החמישית). התבססה בצמרת מתחילת העונה ומצליחה לשמור על מקומה שם, כרגע מקום שלישי. אחת משתי היחידות שניצחו את באיירן מינכן בליגה העונה (למעשה הביסה אותה באזור ה-20 הפרש). האמת שאני כמעט לא מכיר כלום מהסגל שלהם, חוץ מטיירון נאש ששיחק בנהריה.
2. קרמונה - הפתעת העונה באיטליה. אולי ניצלה את נפילתן של כמה מקבוצות הצמרת מהשנים האחרונות (טרנטו, רג'ו אמיליה) אבל מישהו צריך לעשות את זה, והיא עושה. מקום שלישי בליגה נכון לעכשיו. הכוכב הגדול מוכר לנו היטב, דרו קרופורד מהרצליה וראשל"צ. שם נוסף הוא המתאזרח טראוויס דינר, שהיה מתישהו שחקן רוטציה באינדיאנה פייסרס ועשה תקופה יפה מאד בססארי, שם נחשב לכוכב הקבוצה והוביל אותה לזכייה בגביע שהיה התואר הראשון של הקבוצה.
3. גזיאנטפ - קבוצה שעלתה לליגה הראשונה בטורקיה ב-2014, מאז עלתה לפלייאוף פעם אחת בקושי מהמקום השמיני. השנה הטובה בתולדותיה, כרגע מקום רביעי. השמות הבולטים בסגל הם מרקו תומאס הקרואטי הוותיק וסטבאן ילובאץ שהגיע במהלך העונה מבמברג.
4. בחצ'שהיר - קבוצה שנוסדה רק ב-2015, עלתה לליגה הראשונה בטורקיה בפעם הראשונה ואספה שמות מהגורן ומהיקב. קינו קולום הספרדי שהגיע אחרי תקופה יפה בקזאן, אנדי ראוטינס הקנדי שהגיע מעונה טובה בבאנוויט, מרכוס סלוטר המוכר והידוע, כריס באב שזכור בעיקר מקובאן, מני האריס שהגיע מריטאס וילנה. כרגע מקום שביעי.
5. אורטז - האימפריה הצרפתית לשעבר, אחרי תקופה של דילוג בין מרכז הליגה הראשונה לירידות לליגה השנייה, חוזרת לצמרת. מי שמוביל אותה הוא מיקי מקונל, פוינט גארד שהגיע מאולדנבורג בגרמניה. השם המוכר לנו הוא דונטה סמית, שנתן שם מספרים יפים אבל נעלם מהסגל בתקופה האחרונה בלי סיבה שלפחות אני ראיתי.
סתם אנקדוטה - מיקי מקונל מאורטז עומד עד עכשיו העונה על 100% עגול מהקו (52 ניסיונות מוצלחים).