סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 1:38 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 66 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2019 10:56 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
1. כמות המשחקים לא תפחת. יותר מדי כסף על הכף. אתם מדברים על הכוכבים ושוכחים שזו ליגה של 450 שחקנים, כשמסביב יש אלפי עובדים נוספים בתעשייה. לא בהכרח שמה שטוב על הנייר לכוכבים טוב גם ל-100 השחקנים השוליים בליגה, שגם אותם מייצג ארגון השחקנים.
2. אני לא חושב שהליגה יכולה לעשות יותר ממה שהיא כבר עשתה בהיבט של ריווח המשחקים - לקצר את הפריסיזן ולהקדים את פתיחת העונה, להאריך את פגרת האולסטאר
3. הליגה הגדילה לעשות והסכימה פורמלית למדיניות של מנוחת שחקנים. היא כן דורשת להגביל מנוחה כזאת במקרים של משחקים שמשודרים חוף על חוף, כנראה כי רשתות הטלוויזיה איימו לתבוע
4. הפציעה של תומפסון לא קשורה לעומסים. פשוט נחת רע אחרי פאול בדאנק. זו פציעה שיכלה לקרות גם במשחק הראשון של העונה.
5. לגבי דוראנט, לכאורה זה כן קשור לעומסים כי זה התחיל לכאורה במתיחה בתאומים שהפכה לקרע בגיד אכילס. הוא שיחק השנה 78 משחקים, 35 דקות למשחק. לא אגיד שזה מעט, אבל זה רחוק מאוד ממספרי הדקות של הכוכבים של פעם וכולם בזמנו שיחקו 80-82 משחקים לעונה בלי יוצא מן הכלל. כולם חכמים בדיעבד להגיד שלא היה צריך לשחק, אבל אני מזכיר שזו ליגה שגם בעוד 200 שנה תראה קטעי וידאו של ויליס ריד במשחק 7 צולע כדי להיכנס למגרש.

בקיצור, אני לא רואה בהכרח פתרון באופק, ואני גם לא בטוח איזה אחוז מהפציעות קשור בעומסים ואיזה אחוז קשור בסגנון המשחק, שמקדש כיום הרבה יותר אתלטיות, ריצה שוטפת ומשחק מהיר.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2019 6:10 am 
Junior

עם כל הכבוד, למרות שרשמית יש לכל אחד מ450 השחקנים קול שווה, מעשית יש קול רק לאיזה 10-15. בעשור האחרון זה לברון וחבריו. מניח שעכשיו זה פחות לברון ויותר שחקנים אחרים. אבל כל אחד מ440 השחקנים האחרים יודע את מקומו בשרשרת המזון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2019 9:39 am 
Hall of Famer

לא ברור על מה אתה מסתמך כשאתה אומר את זה, ועוד שאתה מסכים שלכל שחקן יש קול אחד. אם הליגה תחתוך את השכר של השחקנים לרמה כזו ש-150 האחרונים יכולים לקבל שכר גבוה יותר בסין או באירופה, הם לא יחשבו על זה פעמיים.
רוב השחקנים בליגה ממש לא מרוויחים כסף נוסף מעבר למשכורת השנתית שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2019 9:39 pm 
Hall of Famer

משום מה כשאתם מדברים על הקטנת כמות המשחקים אתם מייחסים את ההחלטה או את השיקולים הכלכליים לכוכבים. השיקולים הכלכליים הם כמובן של בעלי הקבוצות, אלא ששינו ללא שום צורך, למעט עוד משחקים את הסיבוב הראשון ל -7 משחקים, כמובן בלי הארכת לו"ז הליגה. הם לא יוותרו על שום משחק, כי זה אומר בכל זאת לוותר על כסף, אלא אם יוכח להם באותות ובמופתים שאיכות המוצר יורדת ואם איכות המוצר הפחותה גם הרווחים פוחתים.
בעיני, דווקא המדיניות הליברלית של מנוחת כוכבים יכולה להשפיע הרבה יותר על הורדת כמות המשחקים מאשר ריבוי הפציעות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2019 11:05 pm 
Sophomore

אני לא מבין איך מדברים על הפציעות של ג"ס כתוצאה של עומס כשבפלייאוף הזה הם שיחקו שני משחקים פחות מטורונטו וזכו למנוחה גדולה לפני הגמר. הפציעה הראשונה של דוראנט אולי קשורה לעומס והשניה קשורה אולי לחזרה מוקדמת. אבל את שאר הפציעות של ג"ס קשה לקשר לעומס.

לגופו של עניין, הפתרון לעומס הוא לכאורה, להאריך את תקופת העונה הסדירה. 180 ימי עבודה בפועל לשחקנים שלא עלו לפלייאוף זה לא הרבה. מה הסיבות לא להאריך את העונה הסדירה ל200 או אפילו 210 יום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2019 11:26 pm 
Hall of Famer

ודים כתב:
להשאיר 82 משחקים אבל להגביל כמות משחקים מותרת לכל שחקן גם זה לדעתי טיפשי. מה הטעם לקיים משחקים אם בהרבה מהם הקבוצות לא משחקות בסגל החזק העומד לראשותן?

דווקא רעיון לא כל כך הזוי לדעתי
נניח מגבילים כל שחקן להשתתף ב-70-75 משחקים במהלך העונה הסדירה
כל קבוצה תחליט כרצונה מתי להושיב בצד את השחקנים (אולי אפשר להגביל שקבוצה לא תושיב בצד במקביל את כל החמישייה שלה בערב נתון למשל, או חוקים מגבילים כאלו ואחרים)
אז כן, יהיו פה ושם משחקים (מן הסתם בעיקר לקראת סיום העונה) שלא יהיו ממש אטרקטיביים לצפייה, אבל בסופו של דבר אני מניח שגם לכך שבעונה הבאה לא ישחקו (לכל הפחות) שני שחקנים כה בולטים בליגה - יש עלות מסוימת (כלכלית, ספורטיבית, רמת עניין וכו').

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2019 11:40 pm 
Hall of Famer

הטענות לליגה לדעתי די הזויות, בהינתן שהליגה הזאת משוחקת כבר 70 שנה וכמעט תמיד היו בה 82 משחקים לעונה. כל הכוכבים של פעם שיחקו בלי יוצא מן הכלל 80-82 משחקים בעונה וחלק גדול מהם שיחק 39+ דקות למשחק ולאו דווקא נפצע כל עונה.

הפציעות לא קשורות כ"כ ללו"ז של הליגה כמו שסגנון המשחק השתנה באופן משמעותי בשנים האחרונות.
הרבה יותר ריצה מצד לצד (תודות לג"ס, יוסטון, פיניקס של נאש, הראן אנד גאן של נלי וכו') והרבה פחות משחק עומד. זה מצריך כושר ואתלטיות גבוהים מאוד, ומי שלא עומד בזה דינו להיפצע. בהיבט הזה יש חריג אחד בליגה שזה לברון (שהשנה גם כן נפצע) ואנחנו יודעים שהוא משקיע כמה מיליוני דולרים בעונה כדי לתחזק את הגוף שלו.
עוד שינוי משמעותי בסגנון המשחק הוא בהיבט ההגנתי. נגמרו הימים שסנטר שומר על סנטר וגארד על גארד. היום זה כולם על כולם, וזה גם מגדיל את ההסתברות לפציעות של גבוהים.
הפתרון פחות קשור לליגה אלא יותר לקבוצות - להקטין כמות דקות, לתת יותר מנוחות לכוכבים, ולהכתיב קצב משחק איטי יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2019 12:04 am 
Hall of Famer

הליגה הזאת משחקת 70 שנה 82 משחקים, אבל מאז שעברו לסיבוב ראשון של 7 משחקים, אז צמצמו את הלו"ז של העונה הרגילה, קרי הגדילו את העומס. בנוסף אני חושב שעם האתלטיות המוגברת, יש יותר עומס על הגוף של השחקנים וזה בא לידי ביטוי.

אני לא מסכים שיש יותר משחק ריצה מאשר פעם. בעבר המשחק היה אפילו יותר מהיר מאשר עכשיו

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2019 8:32 am 
מנהל פורום

עמוס לב כתב:
הליגה הזאת משחקת 70 שנה 82 משחקים, אבל מאז שעברו לסיבוב ראשון של 7 משחקים, אז צמצמו את הלו"ז של העונה הרגילה, קרי הגדילו את העומס. בנוסף אני חושב שעם האתלטיות המוגברת, יש יותר עומס על הגוף של השחקנים וזה בא לידי ביטוי.

בכמה כבר צמצמו? 5 ימים? לטעמי זה זניח כזה מתפרס על עונה של 200 יום.

מה גם שמבחינת נטו תוספת משחקים, לרוב סיבוב ראשון נגמר הרבה לפני 7 משחקים ככה שנטו יש אולי תוספת של משחק אחד (במקום 3 כדי לנצח, עכשיו 4).
השנה למשל בסיבוב הראשון:
2 סוויפים.
4 סדרות עם 5 משחקים.
סדרה אחת עם 6 משחקים.
סדרה אחת עם 7 משחקים (ס"א - דנבר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2019 8:47 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:

אני לא מסכים שיש יותר משחק ריצה מאשר פעם. בעבר המשחק היה אפילו יותר מהיר מאשר עכשיו

ומנגד, צמצמו את הפריסיזן והאריכו את שבוע האולסטאר לחופשה של שבוע, מה שפעם היה 3-4 ימים.

תגדיר "בעבר". בשנות ה-90 הסקורינג ירד משמעותית, והמשחק היה הרבה יותר עומד מאשר היום. מתפרצת לא הייתה מגיעה אחרי סל או ריבאונד הגנה, אלא כמעט אך ורק מחטיפות. היום כל פוזשן שני (אם לא ראשון) זה התקפת מעבר ושמישהו ינסה לעצור את יאניס/הארדן/דוראנט/לברון/ווסטברוק בדרך לטבעת. בהקשר הזה הליגה כן דוחפת (מטעמים ברורים) להגדלת הסקורינג, וברור שגם זה משפיע על סגנון המשחק שהקבוצות בוחרות לסגל לעצמן. אם מחוקקים חוקים שנותנים יתרון מובהק להתקפה, אף אחד לא מחפש כבר לבנות סגל בסגנון דטרויט 2004.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2019 9:49 am 
Hall of Famer

בעבר, מדובר על שנות השמונים ואחורה משם.
בעקבות הלו"ז השונה של הפלייאוף מהמעבר ל-7 משחקים בשבוע הועלו מספר המשחקים בק טו בק. העומס עלה בעונה הרגילה.
וזה לא משנה כמה משחקים יש בסיבוב הראשון, מה שחשוב זה הלו"ז הצפוף יותר של העונה הרגילה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2019 9:26 pm 
Hall of Famer

ומנגד, לא מעט קבוצות נותנות למנוחה לכוכבים בבק-טו-בק, ומספר דקות המשחק באופן כללי ירד משמעותית ביחס לכוכבים של פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 16, 2019 11:10 pm 
Junior

הליגה 70 שנה אבל היא עם 82 משחקים רק 50 שנה. התחילה ב60 משחקים והגדילה עם הזמן.
כשרשמתי את הניתוח הכלכלי התייחסתי גם לבעלים.
הם מרוויחים מזכויות השידור יותר ממה שהם מקבלים מהאוהדים שמגיעים למשחקים.
וההשפעה של זכויות השידור לא תיפגע יותר מדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 17, 2019 8:44 am 
מנהל פורום

"רק 50 שנה"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 17, 2019 9:29 am 
Senior

לי נראה שהפתרון ההגיוני (שלא ייושם לעולמים כמובן) הוא להשאיר את הליגה על 82 משחקים אבל לקצר את המשחקים ל 40 דקות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 17, 2019 6:16 pm 
Junior

כלומר, 20 שנה הם שינו את כמות המשחקים בהתאם לרצון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 66 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 43 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה