rony כתב:
שמישהו יתקשר דחוף לירון ארבל ויגיד לו שפרוייקט פתיחת העונה לאתר של סלניוז מוכן, שאפו גדול.
אני באמת לא מהבקיאים בכדורסל האירופי, אבל עצם העובדה שיש נדידה של שחקני NBA לגיטימיים לגמרי שיכלו בסיטואציה מסויימת לעבות ספסלים של קבוצות טובות מעבר לים (במקרה של מירוטיץ' גם חמישיה) ובחרו לעבור ליורוליג כבר הופכת את העונה הזו למאוד מעניינת. לי נראה שהצמרת המובהקת כאן היא ברצלונה, ריאל מדריד, צסק"א (למרות סימני השאלה) ושתי הטורקיות. פאו ואולימפיאקוס נראות לי כמו קבוצות עם לא מעט בעיות וההזדקנות של שחקני מפתח תהיה בעיה בשבילן, לפיטינו ובלאט יש עבודה לא פשוטה העונה לדעתי ויש לי תחושה שדווקא אולימפיאקוס, לאור המחלה של בלאט וההזדקנות של ספאנוליס, הולכת לעונה לא קלה בכלל.
איפה מכבי מתברגת בתוך הסיפור הזה? יש לי אופטימיות זהירה שמכבי, אם תעבור עונה בריאה יחסית, כן תתברג לטופ-8. בכנפיים יש למכבי מספיק עומק כדי לחפות על פציעות אפשריות של כספי או שחקנים אחרים, אבל בעמדה 1 ו-5, פציעות של ווילבקין, וולטרס ובלאק אם יקרו, עלולות להיות בעייה מאוד רצינית. מכבי תמשיך לסבול מהעדר של אינטילגנציה על הפרקט, והיא תלויה כאן המון בהסתגלות של וולטרס וברייאנט למערכת ובשיפור מסויים של ווילבקין וג'ון-די שאולי עם הכרות טובה יותר עם ספרופולוס ישפרו במשהו את קבלת ההחלטות. בצד החיובי, אני חושב שההגנה תשתפר משמעותית, אייסי, האנטר, בלאק וקלויארו, תחת מאמן עם אוריינטציה הגנתית כמו ספרופולוס, יכולים להפוך את הצבע של מכבי למקום שבכלל לא נעים לבקר בו.
אני חושב שחמשת הגדולות הן ריאל, ברצלונה, פנר, צסקא ואנדולו (בעיקר בזכות ההמשכיות). אחריהן יהיה מאבק גדול על 3 המקומות הנותרים לפלייאוף בין מכבי, שתי היווניות, מילאנו, חימקי (שלדעתי השתפרה מאוד בעיקר בעמדה 4 ובזכות הצירוף של יוביץ שאולי יאזן קצת את השגעונות של שבד), ויטוריה (עמדת רכז רחבה וטובה ו3 סנטרים מגודלים) ובאיירן. ו6 האחרונות יהיו אלבה (שעשויה להפתיע), ולנסיה, זניט, זלגיריס, הכוכב ווילרבאן.