סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 4:45 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 104 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' דצמבר 26, 2019 8:10 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ישנה טענה שאומרת שבליגה הסדירה שחקנים די מורידים את הקצב בעיקר ב"רבע השלישי המפורסם" ולכן לשחק 40 דק' במשחק עונה סדירה רגיל ב-NBA זה פחות מעייף מלשחק 40 דק' משחק יורוליג.
מאחר ואני לא רואה NBA במיוחד כבר שנים אני רק מעלה את הטענה (שיודע שבעבר הייתה נכונה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 26, 2019 5:35 pm 
Sophomore

rony כתב:
סאבוניס כתב:
נו, מה נגיד ראי. מציגים לך ראיות בצורת מאות שחקנים מליגה שהיא, איך נגיד בעדינות, לא פחות חזקה מהליגה הישראלית (או היורוליג). מספר משחקים, דקות משחק, טיסות, משחקי בק-טו-בק. דה הול וורקס. אבל מה זה משנה אם האנטר אמר שהיום חופש בא לו טוב? אה, וגם היו כמה פציעות, אז הנה ההוכחה שיש יותר מדי עומס ושוחקים את המסכנים.

וזה ממישהו שמזכיר לנו בכל הזדמנות כמה הכדורסלן הישראלי מפונק, חסר אופי, עצלן, ורק מחפש הנחות וקיצורי דרך.

שאני אתחיל לחפש עבורך רשימת לינקים עם טענות לכך שעונת ה-NBA ארוכה מדי, שוחקת מדי וגורמת ליותר מדי פציעות אצל שחקנים? כמה כוכבים לוקחים DNP-REST באמצע העונה כדי להתמודד עם העומס? אולי אתה רוצה רשימת שחקנים שסבלו/סובלים השנה מפציעות שמשביתות אותם לתקופה של שבועות עד עונה שלמה? דוראנט, סטפ קארי, קיירי אירווינג, מיילס טרנר, תומאס ברייאנט, גורדון הייוורד, פול ג'ורג', ציון וויליאמסון, אריק בלדסו, בלייק גריפין, דריימונד גרין, קליי תומפסון, דונצ'יץ', מארק גאסול, פסקל סיאקם, מרווין באגלי, יוסוף נורקיץ', ג'ון וול, ויקטור אולדיפו, דיאנדרה אייטון (נפצע אחרי שחזר מההשעייה), אוטו פורטר, דאנג'לו ראסל, קייל לאורי, ואני בכלל לא אתפלא לשמוע שעוד פיספסתי כמה.

נו, ברור שנפצעים. וברור שיש דבר כזה שנקרא עומס, במיוחד כשאין לגוף זמן להתאושש, כמו למשל במשחקי בק-טו-בק. אבל לא זו הייתה הנקודה. הנקודה היא שעל פי כל מדד שהוא העומס בנבא גבוה בהרבה, לא רק קצת. ומה שנחשב כאן לא פעם לעומס גבוה (שני משחקים בשבוע) היה נחשב שם לעומס נמוך במיוחד, כזה שאף אחד לא היה בכלל חושב לדבר עליו כבעייה. פשוט נותן פרופורציות ומעמיד בספק את הטענות על שחקנים בני 26 שלא מסוגלים פעם ב- לשחק 40+ דקות אחרי ארבעה ימי מנוחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 26, 2019 5:49 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
סאבוניס כתב:
נו, מה נגיד ראי. מציגים לך ראיות בצורת מאות שחקנים מליגה שהיא, איך נגיד בעדינות, לא פחות חזקה מהליגה הישראלית (או היורוליג). מספר משחקים, דקות משחק, טיסות, משחקי בק-טו-בק. דה הול וורקס. אבל מה זה משנה אם האנטר אמר שהיום חופש בא לו טוב? אה, וגם היו כמה פציעות, אז הנה ההוכחה שיש יותר מדי עומס ושוחקים את המסכנים.

וזה ממישהו שמזכיר לנו בכל הזדמנות כמה הכדורסלן הישראלי מפונק, חסר אופי, עצלן, ורק מחפש הנחות וקיצורי דרך.

ואכן בימים רגילים של סגל מלא או קרוב למלא, או אפילו סגל חסר באופן פחות קיצוני מאשר במשחק האחרון, לא הייתי אומר מילה. לא אמרתי שום דבר דומה לזה בכל החודש האחרון (אם כי גם בדרבי שמחתי על זה שהצליחו לחלק את הדקות באופן סביר ולצאת כולם בריאים, יותר מהתוצאה).
אבל במצב קיצוני כזה כשיש שישה שחקנים שמשחקים משחק ליגה, בוא נגיד, פחות חשוב, לפני משחק יורוליג, בוא נגיד יותר חשוב - צריך לחשוב אחרת.
לא אומר להפסיד בכוונה. אבל כן לשתף את נערי הפוסטר לכמה דקות, ולנסות לנצח בכל זאת. כן ללכת במהלך האחרון לשלשה ולא לסל של 2 בשביל עוד 5 דקות, כן לעשות פאול במהלך האחרון של ההארכה הראשונה (והאמת, החלק האחרון נכון תמיד במצב של 3 הפרש, אבל הפעם עוד יותר).

לא יודע אם נפסיד היום בגלל זה, מול אנדולו בחוץ מכבי לא פייבוריטית גם בהרכב מלא, בריא, ובלי 40-45 דקות משחק לשחקנים הבריאים המובילים שלך לפני זה. הבריאות והמצב הפיזי של מעט השחקנים שנשארו אצלך בריאים זה בטח לא סיכון ששווה לקחת במצב של הקבוצה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 26, 2019 6:21 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
סאבוניס כתב:

ואכן בימים רגילים של סגל מלא או קרוב למלא, או אפילו סגל חסר באופן פחות קיצוני מאשר במשחק האחרון, לא הייתי אומר מילה. לא אמרתי שום דבר דומה לזה בכל החודש האחרון (אם כי גם בדרבי שמחתי על זה שהצליחו לחלק את הדקות באופן סביר ולצאת כולם בריאים, יותר מהתוצאה).
אבל במצב קיצוני כזה כשיש שישה שחקנים שמשחקים משחק ליגה, בוא נגיד, פחות חשוב, לפני משחק יורוליג, בוא נגיד יותר חשוב - צריך לחשוב אחרת.
לא אומר להפסיד בכוונה. אבל כן לשתף את נערי הפוסטר לכמה דקות, ולנסות לנצח בכל זאת. כן ללכת במהלך האחרון לשלשה ולא לסל של 2 בשביל עוד 5 דקות, כן לעשות פאול במהלך האחרון של ההארכה הראשונה (והאמת, החלק האחרון נכון תמיד במצב של 3 הפרש, אבל הפעם עוד יותר).

לא יודע אם נפסיד היום בגלל זה, מול אנדולו בחוץ מכבי לא פייבוריטית גם בהרכב מלא, בריא, ובלי 40-45 דקות משחק לשחקנים הבריאים המובילים שלך לפני זה. הבריאות והמצב הפיזי של מעט השחקנים שנשארו אצלך בריאים זה בטח לא סיכון ששווה לקחת במצב של הקבוצה.

אוקיי, פייר אנאף. עם זה אני דווקא יכול להסכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 104 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 59 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה