Att כתב:
kakon3 כתב:
יובל לגבי המודל המתמטי -
אהבתי את ההודעה ואני גם נהנה לפעמים לשחק עם מספרים, אבל זה מה שזה בעיני משחק ושעשוע, מה שחשוב פה זה להבין זה את היתרון פה בבחירה יותר גבוהה ומנגד כל הדברים שציינת, והמספרים זה בעצם מלא מלא ניחושים שאפשר להראות מודל שיתן יתרון ברור לאפשרות הזאת ולהראות מודל נגדי שיראה בדיוק ההפך, זה ודאי לא יוכיח איזשהו משהו כך שזה ש-att לא הציג איזה מודל מספרי לא מפחית מהטיעון כשזה בקלות ניתן לכיוון על פי העדפה.
אני לא אהבתי את ההודעה של יובל.
היא כוללת גם ניחושים שרובם אקראיים וגם
עיוותים.
באופן נוח, לא חושב ונכלל הסיכוי של הפליקנס להיכנס לפלייאוף.
לא חושב נכון מספר הנצחונות של הפליקנס (הם כרגע בקצב של 33 נצחונות עם רדיק ופייבורס), שלא לדבר על התרחיש הסביר שקאקון הציג למספר נצחונות נמוך בהרבה כשלא מכוונים לפלייאוף ועם טרייד מתבקש של הולידיי. אנחנו מדברים כנראה לא על ההבדל בין מקום 11 ל-14 אלא בין המקום ה-11 למקום ה-6 בדראפט וזה כבר סיפור אחר
וכסוג של בדיחה חושב גם הסיכוי של הפליקנס לקחת אליפות עם גרעין של ציון הרוקי ואינגרם.
הגורמים הנוספים שיובל מחשיב הם רובם, למעט במצב קיצון, מהווים רעש לא רלוונטי שמפריע לקבלת החלטות נכונה.
אתה יכול לקבל החלטות על פי עקרונות ואז להריץ סימולציות. אולי זה יעזור להמחיש תרחישים שונים.
אבל בשורה התחתונה, באופן שהוא אולי לא אינטואיטיבי, אם אתה מנסה לקחת את כל הגורמים כולם (כולל המופרכים שבהם) ומייצר אלגוריתם, אתה אולי תהיה סטטיסטיקאי טוב (ובמקרה הזה יובל לא) אבל אתה לא תהיה בהכרח מנהל טוב.
להשיג כוכב צעיר דרך הדראפט זה משהו שמשנה את גורל הפרנצ׳ייז כולו ל-10 השנים הקרובות, בטח כשכבר יש לך גרעין מבטיח.
גם אם מדובר ב-10% נוספים בלבד, זה שווה את המחיר של ״לאבד״ את רדיק מתרוצץ במשך שנה אחרי חסימות בגיל 35 כדי שאולי אולי אולי תגיע לפלייאוף.
מה שמאד מפריע לי כאן (פרט למה שיובל אמר כבר, שהחישובים שלו ממש לא ניסו להיות מדויקים) הוא שאתה בתור אביר ה ״כולם לא נחמדים אליי, ורק אני שומר על תרבות דיון״, ממש לא יודע לשמור על תרבות דיון.
והדגשתי כל פעם בבולד כשלא עשית זאת.
ומה שגם מפריע לי (בפסקה שסימנתי ב u) הוא שדי כרגיל, אתה אומר משפט ומבסס אותו על כלום. לך, תהיה מנהל טוב, ואל תסמוך בכלל על מספרים. בכיף.
אתה יודע, בתור מישהו שעבד שנים בביטוח (סוף סוף עזבתי את התחום), תמיד מספרים לי סיפורים על כך שבסינדיקטים של לוידס בלונדון, עד לפני 20 שנה כל עסקה נעשתה ב״אוויר״ ובתקיעת יד בפאבים של הסיטי. רק שאז, הגיע מר אקסל ואחריו גם מודלים מורכבים יותר והכל השתנה. מי שיעשה היום עסקת ביטוח על פי מזג האוויר ומצב הרוח יפוטר תוך שניה.
ואם נראה לך שבכדורסל המודרני זה לא המצב,והדבר היחיד שקורה הוא ״ניהול טוב״ (כאילו שניהול טוב לא מבוסס דאטה, בכל דבר בעולם בערך), אז אתה גם טועה, וגם ממש לא יודע מה זה ״ניהול טוב״ (כפי שכבר ציינתי בעבר).