סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:00 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 68 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אפריל 25, 2022 9:31 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
shmueliki כתב:
לדעתי ז'יזיץ' ואוונס צריכים להיות באנקרים, גם בגלל הגיל ושאפשר לצפות מהם לעוד התקדמות.
מווילבקין זה לא חדש שאני לא מחזיק במיוחד, ולטעמי זה לא מצדיק את הסכומים הללו וכל ההתאמות שצריך לעשות לידו. אנחנו רואים למשל העונה איזה קו גארדים נהדר מהווים סלוקאס-ווקאפ-דורסי-מקיסיק, שאפשר להגיד שפרסונלית זה לא נשמע מדהים, אבל הם פשוט ממש משלימים אחד את השני בתכונות.

אני די משוכנע שהסכומים שאולימפיאקוס משלמים על הרביעיה הזאת גדולים ולא אתפלא אם משמעותית, מהרביעיה של מכבי - ווילביקין, אוונס, ג'ון די וקיירי תומאס/יפתח זיו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 25, 2022 6:55 pm 
Sophomore

אני מסכים שאוואנס צריך להישאר, אבל צריך להביא רכז מוביל. את ווילבקין וזיזיץ הייתי משאיר מהטעם הפשוט שאני לא סומך בשיט על מחלקת הסקאוטינג של מכבי. ווילבקין, עם כל החסרונות, הוא עדיין גארד טופ יורוליג וזיזיץ הוא סנטר נהדר עם חסרונות ידועים. חוץ משלושתם, אין סיבה בכלל לשקול להשאיר כאן מישהו מהזרים האחרים - הם פשוט לא מספיק טובים ובנוסף לכך יש לחלק מהם בעיות אופי לא פשוטות.
בקיצור - לא ממש משנה איך תסתיים העונה הזאת, בקיץ יצטרכו שוב לבנות קבוצה כמעט מאפס.
וזה עוד בלי לדבר על עמדת המאמן, שם הגיע הזמן שבאמת יהיה מאמן ולא סקאוט לא מוצלח שאימן בנוער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 26, 2022 9:31 pm 
Sophomore

מישהו הזכיר פה מקודם שמכבי של אבן הזכירה במדריד את מכבי של ספורופולוס.
אז ב 7 הדקות הראשונות של המשחק ביד אליהו (משחק 3) היא לא רק מזכירה, אלא היא ממש רפליקה.
וולבקין עם 4 ניסיונות ל 3, 2 מתוכם נכנסו, וזה יוצר מצג שווא של מכבי טובה.
ריאל לעומת זאת משחקים כדורסל איכותי באמת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 26, 2022 10:46 pm 
Hall of Famer

יול עם 17 נקודות (ו-4 אסיסטים, ללא איבודים) ב-14 דקות

בן 34.5, בירידה...
אחוזים מבישים עונתיים (37% לשתיים, 31% לשלוש, 69% מהעונשין
אבל כשצריך אותו באמת - לא אחת הוא ממש שם

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 26, 2022 11:10 pm 
Hall of Famer

דרק וויליאמס בסדרה - 65 דקות, מדד 7 (סך הכל)
רומן סורקין - 42 דקות, מדד 19

ללא ספק זר שמוכיח את עצמו ואת הקדריט שמקבל על חשבון שחקן ישראלי בעל פוטנציאל התקדמות
לא פלא שמדברים על הארכת חוזה עבורו

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 26, 2022 11:12 pm 
Junior

shmueliki כתב:

ללא ספק זר שמוכיח את עצמו ואת הקדריט שמקבל על חשבון שחקן ישראלי בעל פוטנציאל התקדמות

בסוף עוד יתגלה שגם הוא היה מושקע בבנק של פנאן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 26, 2022 11:29 pm 
Sophomore

ehud כתב:
אז ב 7 הדקות הראשונות של המשחק ביד אליהו (משחק 3) היא לא רק מזכירה, אלא היא ממש רפליקה.

ווילבקין בסופו של דבר מסיים משחק די בינוני עם 22 נקודות ב 8 מ 21 (2 מ 10 ל 3) 3 אס, ללא איבודים.
החטיא זריקות חשובות כאשר המשחק התחיל לברוח ממכבי ברבע השלישי.

מוזר היה לי לקרוא היום חברי פורום שעוד מתלבטים אם נכון למכבי להשאיר אותו, ואני עוד תופס מיושבי הפורום אנשים שיש בהם דעת, ולא סתם עמי הארץ שכותבים טוקבקים ב ONE.
עצוב לראות איך יכולת אישית טובה, לפרקים, של ווילבקין משפיעה על אנשים שמבינים בכדורסל לכתוב כל מיני דברים מוזרים.

זיזיץ' זה בדיחה מבחינת הגנה.
קליארו לא מזיק יותר מידי, אבל הוא גם חור די רציני בהתקפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 26, 2022 11:31 pm 
מנהל פורום

הערה בשולי הסדרה הזו
יש כאלה שמחשיבים את העונה שהופסקה בגלל הקורונה, כעונה מוצלחת שנורא חבל שלא הגיעה לקיצה
ההערה היא; תחשבו איך הייתה מצטיירת העונה אם הייתה נגמרת בסוויפ כזה מסויט וחסר אונים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 12:11 am 
Sophomore

uriel17 כתב:
הערה בשולי הסדרה הזו
יש כאלה שמחשיבים את העונה שהופסקה בגלל הקורונה, כעונה מוצלחת שנורא חבל שלא הגיעה לקיצה
ההערה היא; תחשבו איך הייתה מצטיירת העונה אם הייתה נגמרת בסוויפ כזה מסויט וחסר אונים

אכן. ומקרה מאד דומה זו אותה עונת קורונה של הפועל ירושלים וקטש (שיש אוהדים שעד היום מדברים עליה כעונת טראבל שנלקחה מאיתנו למרות שלא מופרך בכלל שהיינו עפים באירופה ברבע גמר בנוהל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 10:13 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:

למה בדמגוגיה. רוב המדד של סורקין הגיע מהמשחק הראשון, שהיה בערך המשחק הראשון העונה שבו הוא היה אפקטיבי. במשחק השני הוא קיבל קרוב ל-14 דקות, נתן תפוקה נמוכה ובעיקר היה חור רציני בהגנה. במשחק השלישי הוא שיחק קרוב ל-8 דקות ונתן תרומה לא ממשית. גם אם נסתמך על המדד המצחיק של היורוליג, שלא מבין למה בכלל מציינים אותו, אז בשני המשחקים האחרונים הוא צבר מדד של 6 נק' (4 נק' מדד על משחק של 2 נק', ריב' אחד. הוא לקח זריקה אחת בלבד, אז זה הרים אותו למעלה). סורקין בסדרה הזאת נתן משחק אחד מפתיע שבו הוא תרם ושני משחקים בהם הוא לא הראה שום סימן שהוא יכול להיות שחקן רוטציה מועיל ברמה הזאת.
כל זה לא סותר את העובדה שדריק וויליאמס כארבע המוביל והכמעט יחיד בסגל היה כישלון.

לגבי ווילביקין והמשחק אתמול. לא הייתי מגדיר את המשחק כדי בינוני. הייתי מגדיר את המשחק שלו כמשחק טוב. הסיבה היחידה שמכבי נשארה באזור חיוג בחצי הראשון הייתה בגלל ווילביקין.

אני חושב שהעונה שהופסקה בגלל הקורונה הייתה נזכרת כעונה מוצלחת, גם אם הייתה נגמרת בסוויפ שכזה. אין מה להשוות בין העונה הנוכחית, שנראתה כל העונה זוועה, למעט איזה חודש וחצי של התעלות, אחרי ששליש מהקבוצות הורחקו מהליגה. הסוויפ הזה הראה כמה החודש וחצי הזה היה לא קשור לקבוצה שהייתה העונה למכבי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 10:42 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אני חושב שהעונה שהופסקה בגלל הקורונה הייתה נזכרת כעונה מוצלחת, גם אם הייתה נגמרת בסוויפ שכזה. אין מה להשוות בין העונה הנוכחית, שנראתה כל העונה זוועה, למעט איזה חודש וחצי של התעלות, אחרי ששליש מהקבוצות הורחקו מהליגה. הסוויפ הזה הראה כמה החודש וחצי הזה היה לא קשור לקבוצה שהייתה העונה למכבי.

למכבי היה גם חודש די מוצלח בתחילת העונה עם 6 ניצחונות מ-7 משחקים שבו היא בהחלט נראתה כמו קבוצת פלייאוף לגיטימית, כולל 2 ניצחונות חוץ יפים על וילרבאן וויטוריה, שחיטה כשרה בבית של בארסה וההפסד היחיד היה בנקודה בחוץ לצסק"א. אחר כך הגיע רצף ההפסדים שהתחיל עם התבוסה בחוץ לאולימפיאקוס והסתיים עם ניצחון מרשים מאוד על אותה אולימפיאקוס בבית, אבל חוץ מהניצחון הזה ועוד ניצחון בית יפה על צסק"א, מכבי הייתה מחורבנת למשעי מאמצע נובמבר ועד לריצה המצוינת שלה שהתחילה בסוף מרץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 10:46 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

איך אבי אבן שכח את דראגן בנדר על הספסל?!
אני בטוח שאיתו בסגל יבוסלה לא היה חוגג ככה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 11:21 am 
Sophomore

עמוס לב כתב:
shmueliki כתב:
לדעתי ז'יזיץ' ואוונס צריכים להיות באנקרים, גם בגלל הגיל ושאפשר לצפות מהם לעוד התקדמות.
מווילבקין זה לא חדש שאני לא מחזיק במיוחד, ולטעמי זה לא מצדיק את הסכומים הללו וכל ההתאמות שצריך לעשות לידו. אנחנו רואים למשל העונה איזה קו גארדים נהדר מהווים סלוקאס-ווקאפ-דורסי-מקיסיק, שאפשר להגיד שפרסונלית זה לא נשמע מדהים, אבל הם פשוט ממש משלימים אחד את השני בתכונות.

אני די משוכנע שהסכומים שאולימפיאקוס משלמים על הרביעיה הזאת גדולים ולא אתפלא אם משמעותית, מהרביעיה של מכבי - ווילביקין, אוונס, ג'ון די וקיירי תומאס/יפתח זיו.

רק נזכיר שווילבקין לבדו מרוויח בעונה 1.8 מיליון דולר !!!
מכבי צריכה להעיף לדעתי לפחות 3_4 זרים כולל סקוטי ולנסות לבנות קבוצה שלא תתבסס על היכולות האישיות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 11:27 am 
Sophomore

ehud כתב:
ehud כתב:

ווילבקין בסופו של דבר מסיים משחק די בינוני עם 22 נקודות ב 8 מ 21 (2 מ 10 ל 3) 3 אס, ללא איבודים.
החטיא זריקות חשובות כאשר המשחק התחיל לברוח ממכבי ברבע השלישי.

מוזר היה לי לקרוא היום חברי פורום שעוד מתלבטים אם נכון למכבי להשאיר אותו, ואני עוד תופס מיושבי הפורום אנשים שיש בהם דעת, ולא סתם עמי הארץ שכותבים טוקבקים ב ONE.
עצוב לראות איך יכולת אישית טובה, לפרקים, של ווילבקין משפיעה על אנשים שמבינים בכדורסל לכתוב כל מיני דברים מוזרים.

זיזיץ' זה בדיחה מבחינת הגנה.
קליארו לא מזיק יותר מידי, אבל הוא גם חור די רציני בהתקפה.

אתה אמיתי? קאליארו לא מזיק?!.זה אחד הזרים הגרועים בתולדות מכבי מפחד מהצל של עצמו והוא לא אשם שנותנים לו יותר מ20 דקות בממוצע למשחק ביורוליג .גם משחק ההגנה שלו הידרדר העונה ואתמול הוא נראה כמו שטיח אדום............

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 12:06 pm 
Hall of Famer

rony כתב:

למכבי היה גם חודש די מוצלח בתחילת העונה עם 6 ניצחונות מ-7 משחקים שבו היא בהחלט נראתה כמו קבוצת פלייאוף לגיטימית, כולל 2 ניצחונות חוץ יפים על וילרבאן וויטוריה, שחיטה כשרה בבית של בארסה וההפסד היחיד היה בנקודה בחוץ לצסק"א. אחר כך הגיע רצף ההפסדים שהתחיל עם התבוסה בחוץ לאולימפיאקוס והסתיים עם ניצחון מרשים מאוד על אותה אולימפיאקוס בבית, אבל חוץ מהניצחון הזה ועוד ניצחון בית יפה על צסק"א, מכבי הייתה מחורבנת למשעי מאמצע נובמבר ועד לריצה המצוינת שלה שהתחילה בסוף מרץ.

אני לא מסכים. הסטרץ' של 6 ניצ' משבע משחקים היה מול יריבות חלשות. 3 מהניצחונות היו על 3 הקבוצות החלשות ביורוליג - וילרבאן, פאו וז'לגיריס. ויטוריה גם לא הייתה טובה העונה ופגשה את מכבי בתקופה הרעה ביותר שלה. היה עוד ניצחון חוץ יפה על מונאקו, אבל זאת רק מונאקו וכמובן המשחק היחידי שבאמת הרשים, הניצחון על ברצלונה. אבל אי אפשר היה לנתק את הרצף הזה מפתיחת העונה שכללה ניצחון ביתי מזליקי על שליש מהסגל של באיירן, הפסד ביתי מביך לכוכב ותצוגה מביכה מול מילאנו. אז גם בזמן הרצף היה ברור שמדובר על לו"ז קל של מכבי ולא היה ברור לאף אחד האם הוא מייצג משהו. סימני השאלה הרבים עדיין היו שם.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 28, 2022 10:35 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
shmueliki כתב:

למה בדמגוגיה. רוב המדד של סורקין הגיע מהמשחק הראשון, שהיה בערך המשחק הראשון העונה שבו הוא היה אפקטיבי. במשחק השני הוא קיבל קרוב ל-14 דקות, נתן תפוקה נמוכה ובעיקר היה חור רציני בהגנה. במשחק השלישי הוא שיחק קרוב ל-8 דקות ונתן תרומה לא ממשית. גם אם נסתמך על המדד המצחיק של היורוליג, שלא מבין למה בכלל מציינים אותו, אז בשני המשחקים האחרונים הוא צבר מדד של 6 נק' (4 נק' מדד על משחק של 2 נק', ריב' אחד. הוא לקח זריקה אחת בלבד, אז זה הרים אותו למעלה). סורקין בסדרה הזאת נתן משחק אחד מפתיע שבו הוא תרם ושני משחקים בהם הוא לא הראה שום סימן שהוא יכול להיות שחקן רוטציה מועיל ברמה הזאת.
כל זה לא סותר את העובדה שדריק וויליאמס כארבע המוביל והכמעט יחיד בסגל היה כישלון.

לגבי ווילביקין והמשחק אתמול. לא הייתי מגדיר את המשחק כדי בינוני. הייתי מגדיר את המשחק שלו כמשחק טוב. הסיבה היחידה שמכבי נשארה באזור חיוג בחצי הראשון הייתה בגלל ווילביקין.

לא הבנתי איפה הדמגוגיה
שני השחקנים עלו בדיוק לאותם 3 משחקים (אז מה זה חשוב אם סורקין הצטיין במשחק הראשון או השלישי? ווליאמס לא הצטיין באף אחד מהם), ושיחקו בדיוק מול אותם יריבים (כי אצל ריאל גם בדקות הגארבג' - אתה לא בדיוק מתמודד מול נמושות).
אגב, גם במשחקים 2-3 (הפחות טובים של סורקין, וה"יותר סבירים" של וויליאמס) - הם השיגו את אותו המדד כשסורקין מקבל חצי מהדקות של וויליאמס...

לגבי "בערך המשחק הראשון העונה שבו הוא היה אפקטיבי" - אז סורקין קיבל 5 פעמים העונה ביורוליג לפחות 15 דקות במשחק:
מדד 15 מול פאו'
מדד 14 מול אטלימפיאקוס
מדד 1 מול ריאל (בעונה הסדירה)
מדד 12 מול ברצלונה
וכעת מדד 12 מול ריאל

אז אמנם זה קצת "ביצה ותרנגולת": אתה מקבל דקות רבות על סמך התרומה שלך בדקות הראשונות - אבל הבה נגיד לכל הפחות שלא היו משחקים בהם הוא קיבל הזדמנות רבה - וכשל. אפשר אולי להוסיף שחלק מהדקות הנ"ל היו במשחקים עם גארבג' ארוך (ולכן בין היתר הוא קיבל אותן...), אבל שוב יחזור הטיעון שזה מול המחליפים בקבוצות הטובות ביבשת - כך שגם זו רמת תחרות גבוהה.

אז התהייה שלי היא איך עדיין בתנאים הללו יש הבדל גדול מאוד בכמות הדקות של שני השחקנים הנ"ל (כאמור אפילו בליגה הישראלית וויליאמס מקבל יותר קרדיט), ואיך וויליאמס הוא עדיין שחקן שמכבי שוקלת להשאיר אותו, ואני די בטוח שפלייאוף טוב שלו בישראל תוך הבאת אליפות למכבי - והוא יהיה באנקר בסגל בעונה הבאה (כי בין היתר לא יהיו עליו קופצים רבים בחוץ).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 28, 2022 11:10 am 
Hall of Famer

קודם כל, אני לא מתייחס להאם מכבי צריכה להשאיר את וויליאמס או לא. בעיני התשובה היא לא.
הדמגוגיה היא לקחת 3 משחקים, משחק אחד שבו הוא תרם ועוד שניים שבהם הוא שיחק ונתן תרומה שלילית. יותר מכך, להסתמך על המדד של היורליג זה לא ממש רציני (אני מתכנן לכתוב איזה משהו על הסדרה וכן להתייחס למדד המצחיק הזה, כי פשוט אין לי זמן לבדוק יותר לעומק, אבל המדד יהיה חלק מהתמונה ובוודאי לא כל התמונה).

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 28, 2022 12:48 pm 
Hall of Famer

לא יודע מה מצחיק במדד, הוא פשוט סוכם את כל השורה הסטטיסטית שהם מייצרים.
האם זה כלי המדידה האולטימטיבי? מן הסתם שלא
האם זה משקף חלקית תרומה של שחקן (בטח משלים, נניח אצל ווילבקין שעושה הכל מהכל לטוב ולרע - אולי פחות)? לטעמי בצורה לא כה רעה.
בהחלט מחכה לקרוא את שתכתוב על כך.

בכל מקרה
אני אשמח באופן כללי לדעת מה וויליאמס נותן שסורקין לא:
קצת יותר איום מבחוץ (לא ששלשה וקצת למשחק ב-37% זה הישג כה גדול), ומה עוד?
הוא לוקח פחות ריבאונדים, מגן פחות טוב באופן משמעותי על הטבעת, ולטעמי גם פוגם בשטף המשחק ההתקפי הקבוצתי (שגם כך לא כה קיים) של מכבי.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 68 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, Google [Bot] ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה