סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 8:23 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 222 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 3:48 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
כהן יקר, כ"כ כיף לקרוא את דבריך כאשר הם לא מכוונים אישית - רהיטות ויכולת ביטוי גבוהה משולבים בהיגיון וידע כללי רחב מאד (אם אני משאיר בצד את זה שלא אחת אתה מחרטט כאשר זה נוגע לענייני ימין-שמאל ויהודים-ערבים).

אני לא חלילה מנסה לחנך אותך, ואני מבין שיש בך רצון לעקוץ אחרים, ואולי זה לא ישתנה אצלך.
אבל אנא ממך, לפחות עבור חברי הפורום, אולי כדאי לעשות התשדלות לפחות בפורום לא לעקוץ ולעלוב באחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 13, 2022 3:53 pm 
מנהל פורום

תפסיק לחנך אותנו אהוד
עוד סטייה לכיוון הזה, אתה חסום ללא התראה נוספת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2022 10:08 pm 
Hall of Famer

אני רוצה לכתוב תגובה יותר ארוכה, אבל רק על הסיפור של הפרופסור. צריך לזכור שמדובר בבחור בגובה 1.78, ללא אתלטיות וגם לא מהיר במיוחד. שום חומר לכדורסל מקצועני, שום השוואה לווייט שוקולד.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2022 10:21 pm 
Hall of Famer

כן, ברור שהוא לא היה חומר NBA, אבל הבנאדם לא קיבל אפילו הצעה אחת לקולג' ושיחק באיזה קומיוניטי קולג' זניח. כנראה שגם אירופה לא פספסה כוכב מקצועני ענק, הוא שיחק כמה משחקים בCBA ולא בדיוק הותיר חותם, והטור של אנד1 היה תפור עליו בדיוק.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 15, 2022 11:07 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
satriani כתב:
Hacohen כתב:
לא כולם. אבל אתה מטומטם ותיק, מה ששלך ששלך.

כמעט מטומטם כמו אחד שמציע לשלם פי עשר לאלפי עובדים. היום בלילה שאתה לבד ועושה מה שאתה עושה, תנסה לא לחשוב על סטאלין או ברני

1. מעולם לא הצעתי לשלם פי עשרה (בעברית) לאלפי עובדים. כתבתי שנייק יכולה לשלם לעובדים שהיא מעסיקה בדולר ליום פי עשרה, והיא עדיין תמשיך לייצר. זו לא היתה ההצעה שלי אליהם כסמנכ"ל התפעול, זו היתה אמירה נורמטיבית שמבטאת את הפער שבין עלות הייצור האפסית של נייק כשהיא מנצלת ילדים ומבוגרים במדינות עולם שלישי, לבין העובדה שהחברה יכולה להיות רווחית גם כשתנאיהם ישופרו משמעותית. הפער בין רצונותיה של חברה עסקית למקסם את רווחיה לבין זכויות אדם וזכויות סוציאליות תמיד קיים ותמיד צריך לאזן אותו, כפי שיובל אבחן מרתק לראות איך אנשים שנהנים מחסדיה של מדינה מערבית מתוקנת יחסית, מרשים לעצמם לתמוך בעבדות מודרנית של אנשים במדינות נחשלות.

2. אני לא לבד בלילה מותק, אבל אני מבין את הצורך להשליך עליי את חייך העצובים :co_ol: :hea_rt:

רק שהיא לא מנצלת. היא נותנת תעסוקה טובה יותר מהמתחרים.
אין לך שום הוכחות שהיא יכולה לשלם פי עשרה. זה רעיון מפגר שיוביל למוצר הרבה הרבה יותר יקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 15, 2022 11:40 pm 
Hall of Famer

עלות כח העבודה של נייק ידועה. אם זה "רעיון מפגר", איך יש מפעלים יצרניים רווחיים בעולם במדינות המערב, שבהן יש שכר מינימום ותנאים סוציאליים? אגב דובר על דולר ליום, ופי עשרה מדולר ליום זה 35 שקל ליום. אתה חושב שנייק תפסיק לייצר אם פועל ייצור ירוויח 35 שקלים ליום?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 17, 2022 10:15 pm 
Hall of Famer

הרווח הנקי של נייקי ב-2022 היה 1.468 מיליארד דולרים. אני חושב שהם יוכלו לעמוד בתוספת 9 דולרים לעובד במפעלים במזרח, אם ירצו.
דרך אגב, מי שהסכים עם הטענות על ניצול עובדים, העסקת קטינים לא מקובלת, שעות עבודה ארוכות מאד, חשיפת העובדים לחומרים מסוכנים לבריאות ועוד הייתה לא אחרת מאשר נייקי שבסוף שנות התשעים התמודדה עם הביקורת כלפי מפעלי הייצור של המוצרים שלה במזרח הרחוק וביצעה שינויים במדיניות ההעסקה.
אני לא חושב שלמישהו צריכה להיות ביקורת אם חברה גלובאלית כלשהי מייצרת את המוצר שלה במדינת עולם שלישי ומשלמת פחות ממה שמקובל במערב, אבל יותר ממה שמקובל באותה מדינה. יש טענות כאשר ההעסקה במפעלים הללו כוללת העסקת קטינים (נייקי העסיקה ילדים בני 12 באמצעות קבלני המשנה שלה לדוגמא. היום לפי הכללים של נייקי אסור להעסיק במפעלים שלה, כולל קב"מ עובדים מתחת לגיל 16 ובייצור נעליים מתחת לגיל 18), שעות עבודה ארוכות (לדוגמא בנייקי היו מפעילים שמשמרת עבודה ידנית קשה ארכה 12 שעות, לא כולל שעות נוספות כמובן), התעללות בעובדים, סיכון הבריאות וכו'.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 17, 2022 10:53 pm 
Hall of Famer

למה אתה סמולן מפגר אבל. לך בלילה תחלום על ברני.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 17, 2022 11:38 pm 
Freshman

יש כאן אנליזה של מחיר אייר ג'ורדן למשל - https://440industries.com/how-much-does ... breakdown/
להעלות את המשכורת ב-9 דולר יחתוך את הרווחים בערך ב-35%.
יש לשער שבעלי המניות של נייקי לא יעופו על זה.
9 דולר זה די הרבה כשמכפילים אותם, מסתבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 17, 2022 11:45 pm 
Hall of Famer

לפני שאתה ממקם את עצמך בצד הלא נעים שליד סטריאני, אני רק אזכיר מה אמרתי:

מעולם לא הצעתי לשלם פי עשרה (בעברית) לאלפי עובדים. כתבתי שנייק יכולה לשלם לעובדים שהיא מעסיקה בדולר ליום פי עשרה, והיא עדיין תמשיך לייצר. זו לא היתה ההצעה שלי אליהם כסמנכ"ל התפעול, זו היתה אמירה נורמטיבית שמבטאת את הפער שבין עלות הייצור האפסית של נייק כשהיא מנצלת ילדים ומבוגרים במדינות עולם שלישי, לבין העובדה שהחברה יכולה להיות רווחית גם כשתנאיהם ישופרו משמעותית. הפער בין רצונותיה של חברה עסקית למקסם את רווחיה לבין זכויות אדם וזכויות סוציאליות תמיד קיים ותמיד צריך לאזן אותו, כפי שיובל אבחן מרתק לראות איך אנשים שנהנים מחסדיה של מדינה מערבית מתוקנת יחסית, מרשים לעצמם לתמוך בעבדות מודרנית של אנשים במדינות נחשלות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 17, 2022 11:50 pm 
Hall of Famer

איך הגעת לכך שלהעלות את המשכורת יחתוך את הרווחים ב-35%?
אני עשיתי חישוב יותר פשוט. יש לנייקי 79 אלף עובדים בכל העולם. לא רק במזרח. וגם במזרח לא כולם עובדים פשוטים המרוויחים את השכר הנמוך. אבל זרמתי ולקחתי את כל העובדים. הכפלתי ב-9 והכפלתי ב-313 (שבוע עבודה של שישה ימים). זה יצא כ-223 מיליון. פחות מ-20% מהרווח הנקי השנתי וזה ברור שהסכום האמיתי נמוך בהרבה.
זה עדיין הרבה מאד כסף ואף בעל מניות לא ירצה שהחברה שלו תעשה את זה, לכן זה לא ריאלי.
אבל מצד שני, נייקי לא ממש תפשוט את הרגל כפי שסטריאני ניבא.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 12:03 am 
Freshman

הבעיה בחישוב הזה הוא שמי שמייצר את הנעלים של נייקי הוא לא באמת עובד שלהם אלא של (הרבה) חברות קבלניות ברחבי העולם. לכן מספר העובדים (79 אלף) הזה לא רלוונטי.
לגבי החישוב שלי - במאמר דובר על עלות עבודה של 2.43 דולר ועלות כוללת של 16-25. נניח 20? הרווח הוא כ-70 דולר לנעל. תוריד 25 דולר מזה והנה 35%.
בהחלט ייתכן שהמספרים לא מדוייקים, אבל גם עם זה 15% ולא 35%, זה עדיין הרבה.
אף חברה לא תעשה מהלך כזה מרצונה. צריך כאן לחץ ציבורי (ונכונות לשלם יותר - כי העלות הזאת תתגלגל לקונים בסופו של דבר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 12:10 am 
Hall of Famer

ברור שאף חברה לא תחתוך את רווחיה מרצונה. לחץ ציבורי זה דבר שקורה כשאתה רואה במצב בעיה, לא כשהגישה היא "טוב לילדה להרוויח דולר בסווטשופ במקום לקבץ נדבות". נייקי מייצרת במזרח כי במזרח זול כי במזרח אפשר לשלם שכר רעב ואנשים עדיין יעבדו כי הם צריכים וכי אף אחד לא מגן עליהם, זה לא משנה את העובדה שנייקי תרוויח גם אם השכר של פועלי הייצור יעלה בחדות. זו כל מהות הדיון.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 12:19 am 
Hall of Famer

רואה שחורות, אני לא חושב שיש מישהו שמצפה שנייקי תעלה את השכר של העובדים הפשוטים שלה ב-900%. כמו שרשמתי וגם נדב הסכים, זה לא ריאלי.
מצד שני, גם לא ריאלי לספר לנו שככה פושטים רגל.
לגבי המספרים, אני איפשהו נתקלתי במספר של 35 אלף עובדים במזרח, אבל אני לא בטוח, אז השתמשתי במספר של כלל עובדי נייק כאיזה כלל אצבע. לא חושב שהמספר של עובדי קבלני המשנה גדול מזה. גם חשוב להוסיף שאם מדובר בקב"מ, אז נייק לא תשלם ישירות את העליה בשכר, אלא פשוט תשלם יותר לקב"מ. לא יודע איך לתרגם את זה למספרים.
אבל כאמור, גם ירידה של 15% ברווח הנקי לא תעבור בחברה, בוודאי נסחרת בורסאית, אבל גם לא חברה בבעלות פרטית.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 12:36 am 
Freshman

תראה, אתה דיברת על 9 דולר ושזה זניח לחברה שהרווח הנקי שלה הוא כ-1.5 מיליארד. רציתי להראות שהמתמטיקה קצת יותר מורכבת מזה.
מספרי העובדים הללו פשוט לא קשורים למציאות, צר לי. זה שיש 79000 אנשי מכירות ומטה של נייקי לא קשור למספר האנשים שמייצרים נעליים.
אורקל מעסיקים כ-143,000 איש (בחרתי חברה עם שווי שוק דומה למדי, די באקראי). אתה חושב שכוח האדם של נייקי, כולל הייצור, הוא חצי מזה? או אפילו שווה לזה? בהינתן התחומים השונים לגמרי של שתי החברות.
נייקי מייצרים 780 מיליון נעליים בשנה. אם יש להם 70000 עובדי ייצור, זה אומר שאם כולם עובדים 365 ימים בשנה כל אחד צריך לייצר 30 נעלים ביום. לא מעט.
לגבי קבלני משנה מניח שגם הם ישמחו לגזור קופון, ויש גם ענייני מס (מדרגת המס השניה בוויאטנם היא כ-200 דולר לחודש). אז עלות מעביד מן הסתם תהיה גבוהה יותר.

אף אחד לא דיבר על פשיטת רגל, וזה איש קש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 12:53 am 
Hall of Famer

זה מצחיק שאתה בא בסוף הדיון ואומר "אף אחד לא דיבר על פשיטת רגל וזה איש קש", כשהטענה של סטריאני היתה שזה יוביל לפשיטת רגל ושאין הוכחות שנייק תמשיך לייצר בתנאים האלה.

בסופו של דבר ברורים לכולנו הדברים הבאים:

1. נייק תמשיך להרוויח גם בעלייה חדה של שכר פועלי הייצור שלה במזרח

2. היא לא תבצע העלאה שכזו מיוזמתה

מכאן יש רק עמדה מוסרית: האם אני חושב שזה דבר טוב שאנשים מועסקים בתנאים מזעזעים ובשכר רעב. אני חושב שלא. אני לא מנהל בנייקי, וגם לא נורטון, סטריאני או רואה, כך שלא מתפקידנו להתמודד עם ירידה ברווח. הדיון היה דיון מוסרי, מלווה בעובדות כלכליות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 12:56 am 
Hall of Famer

satriani כתב:
לשלם פי עשר נשמע כמו מתכון טוב לפשיטת רגל. אתה גאון עסקי.

אז לפני שאתה מאשים אותי באיש קש, אולי תקרא את ההודעות בנושא לפני שאתה קופץ לדיון? ואולי גם תקרא את ההודעות שלי, שבהן רשמתי במפורש שאני עונה לסטריאני בנוגע לפשיטת רגל.
ומעבר לכך, נראה לי שאתה פשוט מחפש להתווכח. אתה מוכן לקבל ירידה של 20% ברווח של נייקי בעקבות העלאת המשכורת. אני מסכים שזה לא ריאלי שזה יקרה ומההסכמות הללו אתה מוצא דרך להתווכח.
לגבי ייצור נעליים, אני מניח שרוב העבודה היא לא ידנית, אז אין לי מושג האם תפוקה של 30 נעליים ביום היא גדולה או לא.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 1:30 am 
Hall of Famer

הטעות כמובן זה שזה לא שכר רעב. למעשה זה שיפור בתנאים אחרת הם לא היו באים לעבוד שם. מעבר לקשקוש של "ברור שהם יכולים להעלות לאיקס עובדים את השכר פי כמה".
הרעיון האווילי הזה יוביל להעברת הגובים האלו למקסיקו ואז אותם אנשים באמת יהיו רעבים. גאונים פה. שמאל קלאסי, להרגיש טוב עם עצמך אבל ללא שכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 1:32 am 
Freshman

לי כרגע בעיקר ברור שאין מספיק רצון מצד הציבור המערבי להקריב את איכות חייו בעבור עובדים בשכר נמוך במזרח הרחוק. אתה מקפיד על מותג נעלים אתי? זה לא שאין (לפחות גלובלית).

אכן פספסתי את עניין פשיטת הרגל, מתנצל.
את החלק לגבי מחפש להתווכח, ובכן, אני לא מבין איך דיון ענייני במספרים נחשב אצלך לוויכוח לשם הוויכוח כאשר המספרים הם חלק משמעותי ממה שחשוב כאן (ועוד אחרי "הרווח הנקי של נייקי ב-2022 היה 1.468 מיליארד דולרים. אני חושב שהם יוכלו לעמוד בתוספת 9 דולרים לעובד במפעלים במזרח, אם ירצו.". גם ירצו וגם לא ריאלי?).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 1:49 am 
Hall of Famer

לא הבנתי.
אתה לא חושב שנייקי יכולים לעמוד בעוד 9 דולרים ליום לעובדים הפשוטים שלהם במפעלים במזרח אם ירצו?
אתה לא חושב שזה לא ריאלי שהם ירצו לעשות כזה דבר?
זה לא סותר. זאת הייתה תשובה לסטריאני שבישר על פשיטת הרגל הגדולה של נייקי בגלל ההפרש הזה.
סטריאני, אני עדיין לא ממש מבין אותך. אם נייקי בצורה מודעת מחליטה לעלות את שכר העובדים שלה במזרח ב-9 דולרים, למה בדיוק שהם יעבירו את המשרות הללו למכסיקו בדיוק? אם הם לא מעוניינים לשלם את השכר הזה, אז הם לא יעלו אותו מלכתחילה במקום להעלות אותו ואז להעביר מפעלי ייצור למכסיקו. לא נורא, נישאר עם שמאל קלאסי ללא שכל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 2:11 am 
Freshman

קצת סמנטי אבל מבחינתי ריאלי זה פרקטי ולא טכנית אפשרי.
אז האם זה פרקטי להעלות את השכר ב-9 דולר ליום (קרי למשכורת התחלתית של מהנדס ויאטנמי) לכל עובדי פס הייצור של נייקי? לא חושב. הפגיעה הכלכלית גדולה מדי, כי זה נשמע ממש טוב לדבר על תנאים נוראיים וניצול אבל פחות טוב לשלם עוד 30$ על נעליים. זה לא עניין של דעה אישית כאן, של מה נכון או לא נכון לעשות, אלא תיאור של הצרכן המערבי הממוצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 18, 2022 2:16 am 
Hall of Famer

אגב, הזווית שלי לנושא היא אולי תיאורטית (כמו כולם כאן) באשר לעבודה בסווט שופס של המזרח הרחוק, גם אם דעותיי ברורות (ואולי מעט קיצוניות).

אבל הזווית שלי לנושא היא גם מעשית מאד - אני כבר שנים (כולל עכשיו) עובד ב - ובניתי התחמחות די רצינית בלעבוד עם gig workers (סורי, לא יודע איך אומרים בעברית). לפני שנתיים, לפחות בקליפורניה, התקבל גם אם בדם וביזע, פרופ (תיקון חוקי) שביסס את מעמד העובדים כעצמאיים ולא כשכירים של חברות כמו אובר , דורדאש וליפט וטוב שכך.
עכשיו, למיטב הבנתי, ביידן רוצה להפוך קצת את הנושא, ולבסס את העובדים במקרים רבים כשכירים - מה שהולך להיות אסון לשני גורמים - קודם כל לאוברים ולליפטים של העולם (שבניגוד לנייק הן חברות מפסידות, אז קשה לדבר על עוד דולר לפה ולשם). אבל, בעיקר בעיקר למיליוני (כמעט 20 אחוז משוק העבודה האמריקאי!) העובדים. בעצם, גם לגורם שלישי - הצרכן בסוף. יהיה כאן לוז לוז לוז רציני מאד.

אז כן, לא בדיוק אותו דבר, אבל מספיק קרוב, כדי להסריח מאותן בעיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 222 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: B.a.c, סאבוניס, קרטמן ו 117 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה