shmueliki כתב:
לי אין טייק מוגדר (אני גם לא צופה במשחקים, אז גם אם היה לי טייק לא הייתי סומך על עצמי בו...).
אבל פשוט קשה לי לקבל את הטייק "הסגל כה כושל, זה מה שהקבוצה הזו יכולה להפיק".
האם אי אפשר לייצר הרכב ושיטת משחק שיהיו מהיעילים התקפית בליגה (ולו לחלקים מהמשחק) עם 3 שחקני חוץ מסוימים לצד לברון ודיוויס?
האם אי אפשר לצוות את ווסטברוק, בברלי, דיוויס ועוד שני שחקנים ולייצר קבוצה יציבה הגנתית לכל הפחות בדקות שלברון על הספסל?
קבוצות אחרות מייצרות "דברים מעניינים" עם חומרי גלם לא יותר טובים בעיניי.
איך דאלאס שורדת 11 דקות במשחק ללא דונצ'יץ' בדרך למאזן חיובי? הרי שם כבר האופציה השנייה (כריסטיאן ווד? דינווידי?) היא בינונית ומטה לקבוצה שנלחמת על סיום בשישייה הראשונה.
אגב, אם המצב של הסגל הוא עד כדי כך קשה (לא קולעים מבחוץ, לא מסוגלים לשמור, שחקני G league וכו'), מדוע הם לא עושים טרייד?
לכאורה מזה לא קשה להשתפר...
בפרט שהשנה יש לכאורה כמה וכמה קבוצות חלשות שאמורות לשמוח למכור קצת
אגב נוסף, בוא נחפש למשל מקבילה היסטורית לקבוצת עם שניים מ-10/15/20 (לא יודע לקבוע - תגידו לי אתם) השחקנים הטובים בליגה - שסיימה 2 עונות ברצף (אם וכאשר) במאזן שלילי (מאוד).
כאמור את הסייג של הפציעות אני לוקח בעירבון מוגבל, כי גם בלי הפציעות המאזן הוא שלילי (גם אשתקד, וגם העונה), וזה ממילא מדד מוטה - כי אנחנו מסתכלים על "קבוצה בלי פציעות" אל מול קבוצות שבשגרה - שחלקן פצועות...
אה אני לא חושב שזו מה שהקבוצה יכולה לספק, אני חושב שקבוצה עם לברון ודיוויס צריכה לתת הרבה יותר. אני כן מספר לך למה עד עכשיו הקבוצה לא מצליחה לפי המשחקים שאני רואה. הבעיות בקליעה קיימות וישארו אבל כנראה שהקבוצה צריכה לשנות סגנון המשחק שלה עם זה מה שקורה.
לגבי השאלות שהעלת :
לצד לברון ודיוויס יש בגארדים את שרודר, בברלי, נאן, ווקר, ריבס, ווסטברוק וטרוי בראון - מי שלושת שחקני החוץ שאתה מרכיב ליד דיוויס ולברון כדי להפוך את ההרכב הזה לאחד היעילים בליגה? בסוף יש סיבה ששרודר, ווקר, נאן וטרוי הגיע על חוזים נמוכים יחסית ( שניים מהם מינימום, נאן על 5.25 ווקר על 6.5) וזה כי המעמד שלהם בליגה הוא לא גבוה במיוחד.
גם השאלה עם לוקה לא ממש ברורה... כן, לדאלאס יש את דינווידי שהיה השחקן המוביל בקבוצת פלייאוף במזרח (נטס) והוא שחקן של 20+ מיל' לעונה (לא נתון שמציג יכולת אבל כן שמציג מעמד בצורה סביר) ואת טימי הארדווי שהוא בהחלט סקורר אחלה לגמרי ( גם פה, 19 מיל' העונה). גם ווד (14 מיל' העונה) בסופו של דבר יכול לשים נקודות ביעילות שאין אף אחד שמתקרב לזה בלייקרס מעבר ללברון ודיוויס... הוא עד עכשיו העונה עם 17.3 נקודות ב60.8 EFG וכל זה שהוא גם זורק 4.1 שלשות למשחק (וקולע 1.6 מהם).
המצב קשה והם לא עושים טרייד מכמה סיבות ברורות -
1) אף אחד בליגה לא רוצה לגעת בווסטברוק, בטח בלי לשפוך המון בחירות איתם. הם כל הקיץ ניסו, אף אחד לא רצה.
2) יעשו טרייד על מה? כמה אנשים עומדים בתור כדי לאסוף את ווין גבריאל או טורי בראון תמורת שחקן תורם? השחקנים היחידים ששווים אולי משהו בטרייד (מעבר ללברון ודיוויס) אלו ווקר וריבס וגם במקרה שלהם אני לא בטוח שהערך גבוה מדי (וגם לא יעזור ללייקרס לוותר דווקא על שחקנים תורמים.
3) אם הכוונה בטרייד היא ללברון ודיוויס אז אתה בעצם מציע ללייקרס ללכת לריבילדינג מלא אם אני מבין נכון וזו אולי צריכה להיות הפעולה אבל אני לא רואה הרבה קבוצות מוותרות על לברון+דיוויס.
גם הבערבון מוגבל של סייג הפציעות הוא לא מדויק כי בסוף עונה שעברה לברון ודיוויס שיחקו 22 משחקים יחד (מתוכם היו במאזן 11-11) ככה שלהניח משהו על סמך 22 משחקים שמפוזרים על עונה על איך היו נראים 82 משחקים זה בעייתי.
בסוף הלייקרס במצב הנוכחי הם קבוצה שאם מתחברת טוב יכולה להכנס לפלייאוף בלי הביתיות... אם ימצאו קבוצה שתיקח את ווסטברוק תמורת 2 שחקנים תורמים אז אני חושב שהתקרה של הלייקרס תעלה משמעותית.
לצורך הענין אם הטרייד שדובר עליו בזמנו של ווסטברוק תמורת טרנר והילד של אינדיאנה היה יוצא לפועל התקרה של הלייקרס הייתה עולה משמעותית בעייני.