סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 3:16 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 32 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' ינואר 02, 2023 10:17 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
אני עם דניאל ועמוס כאן
למעט סן אנטוניו שגם שם היו שחקנים שאולי לא היו בטופ 10 באופן מובהק אבל בהחלט היו בדיון אני לא זוכר אלופה שעושה את זה בלי טופ 10
עזבו כן, אני מבין את הקטע המעצבן של לשים שחקנים בתוך קופסא וטופ 10 זו לא הגדרה קשיחה
יש בערך 25 שחקנים בליגה היום שאפשר לקרוא להם טופ 10 מבלי לצאת אהבל מוחלט
ולעניין קאבס, הם מאמינים שמובלי הולך להיות ברמות האלה, לדעתי הם הולכים להתאכזב, אבל אני טועה ברוב התחזיות שלי, אולי סימן טוב בשבילם :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 02, 2023 10:38 am 
Hall of Famer

ברשימה שציינתי על אלופות 44 השנים האחרונות השמטתי 3 אלופות בלבד וכנראה שאחת סתם שכחתי, כי בעיני בשנתיים שהבד בויז המקוריים זכו אייזיאה תומאס בהחלט היה בטופ של הטופ של הכוכבים באן.בי.איי.
2 האחרות הן כמובן הבד בויז המשוכפלים, שהגיעו לצמרת עם חבורה מאוזנת מאד של שחקנים מצויינים אבל ללא כוכב גדול במיוחד, אבל הם ניצלו חלון שבו ההגנה הייתה סופר סופר דומיננטית, לפני ששינוי חוק הגנה הרג את האופציה לזכות רק בזכות ההגנה ובוסטון של 2008 שגארנט כבר לא היה בטופ הכוכבים, אבל כשכל הקבוצות האחרות הציגו כוכב בודד בערך (דאנקן, קובי, לברון, ווייד וכו') בוסטון הציגו שלישיה גדולה וזה מה שעשה את ההבדל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 02, 2023 10:46 am 
Hall of Famer

אני לא בהכרח נגד הטענה לגבי "מה צריכה אלופה" (וגם ברור שהסיכויים של הקאבס - מהם החל הדיון הנוכחי, או של כל "קבוצה עולה" ללא כישרון מהטופ ממש של הליגה - לקחת אליפות - הם נמוכים מאוד, כי אלופה יש רק אחת וזה לא קל...).
אבל למשל לגבי העונה הנוכחית, צריך להגדיר "כעת" (סביב אמצע העונה נשמע לי הגון, אולי בסיום הטרייד דד-ליין אפילו) משהו בכדי שהטענה תוכל להיסתר (כי טענה שהמציאות לא יכולה לסתור ויהי מה - פחות מעניינת...).
האם אליפות של ממפיס העונה תהיה "מיוחדת", או שאז ייטען שמוראנט הוא פשוט מהטובים בליגה (מה שייראה מאוד טבעי אם וכאשר כמובן)? כנ"ל לגבי פליקנס, כנ"ל לגבי קליפרס (מישהו טוען כיום שפול ג'ורג או קוואי הם מעשרת השחקנים הטובים בליגה? אם כן זה מוציא אחרים מהרשימה...).

בשנים האחרונות הגיעה לגמר (והפסידה אמנם) קבוצה שבה בתחילת השנה לא היה שחקן שהוא מובהק בטופ 10:
בוסטון אשתקד
פיניקס 2021 (שיקום מי שהגדיר את כריס פול כטופ 10 בליגה ביום הגעתו לפיניקס)
מיאמי 2020

לפני זה היו 4 שנים של קליבלנד-גולדן סטייט שזה באמת דומיננטיות של 2 שחקנים היסטוריים (ואחד מהם אף בקבוצה היסטורית לחלוטין).

uriel17 כתב:
יש בערך 25 שחקנים בליגה היום שאפשר לקרוא להם טופ 10 מבלי לצאת אהבל מוחלט

האמירה הנ"ל בהחלט סבירה בפני עצמה
אבל אם הולכים לכיוון הזה (שהוא אולי קצת קיצוני מבחינת המספר הנקוב 25, אבל 15-20 זה בוודאי הגיוני), אז הטיעון לגבי האלופה הופך חסר משמעות כמעט לחלוטין.
אותם 25 שחקנים מפוזרים נניח על פני 18 קבוצות (בלינק שהבאתי בעמוד הקודם עם "דירוג נוכחי" - זה אפילו 20), שמטבע הדברים מהווים את מרבית העילית של הליגה. לטעון שהאלופה תבוא משם - לא הימור גדול.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 02, 2023 11:02 am 
Hall of Famer

אבל אין 25 שחקנים שיכולים לקחת אליפות. יש הרבה פחות. ושוב ההיסטוריה תומכת בזה.
ושכחתי את קוואי לאונרד בטורונטו שבהחלט היה באותה עונה שחקן בקליבר שמביא אליפות וגם את ווייד של 2006 ושכחתי גם את הספארס של 2014, כקבוצה ללא כוכב בקליבר הזה.
ולגבי מוראנט, זה נורא פשוט. אם הוא ממפיס תיקח אליפות בתצוגה דומיננטית ובשנים הבאות הוא ישמור על אותה רמה, אז ממפיס בהחלט תיפול לרשימה של אלופות עם כוכב דומיננטי. אם זאת תהיה הבלחה, או שמוראנט לא ייתן עונה/סדרה שכזאת, אז ממפיס תירשם עם דטרויט, סאן אנטוניו ובוסטון כעוד מקרה נדיר של אלופה ללא כוכב על שסוחב אותה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 02, 2023 11:35 am 
מנהל פורום

קצת הגזמתי עם ה25, אבל המסר הוא שלא צריך לטעות ולחשוב כאילו איזה איזה הגדרה קשיחה אובייקטיבית שנקראת טופ 10
זה משהו רך יותר
מדובר במישהו שהוא גם מוכשר, גם מנהיג וגם עמיד במצבי לחץ
אבל אז אתה חושב פתאום "היי הרגע אמרתי ג'רו הולידיי" עונה לכל ההגדרות, מנהיג, קשוח, מתפקד במצבי לחץ
האם הוא שחקן שיכול להיות השחקן המרכזי בקבוצה אלופה? כנראה שלא
למה?
כי בקטגוריית הכישרון הוא לא באמת בטופ
ויאניס מה? קולע עונשין רע, שלשות גרוע, מי ריינג' ג'אמפר לא משהו ועדיין שחקן שמביא אליפות

מה אני מנסה לומר? לא בטוח, האמת
אולי עזבו טופ 10, יש כאן סיבה ומסובב. האם ה MVP טוני פרקר היה טופ 10 בעונה שלקח אליפות? אולי הקבוצה גרמה לזה שהוא הגיע לביצועים האלה והוא לא נולד כזה
לפעמים התלכיד הקבוצתי הספצפי הופך את השחקנים שלה לטופ 10

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 02, 2023 6:43 pm 
Hall of Famer

שאלוהים יאהב ילדים בסדנאות יזע כמו שבפורום הזה אוהבים הגדרות מעגליות למושגים מופשטים

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 03, 2023 11:07 am 
מנהל פורום

חושב שעמוס עשה כאן הבחנה נכונה
שתי התסריטים הוכחו כאפשריים, בנייה סביב שחקן אחד סופר דומיננטי, היא בעלת סיכויים טובים יותר להצליח אמפירית
השאלה כמה טוב צריך להיות השחקן הזה שיהיה אפשר לבנות סביבו?
נוביצקי למשל למרות שלקח את אחת האליפויות הכי מרשימות בתולדות הליגה, לא הייתי בונה קבוצה לאליפות סביב שחקן כמוהו
סביב יאניס ויוקיץ', כן
למה? סתם תחושת בטן
אם נדמה את בניית קבוצה מושלמת להרכבת פאזל אז תמיד נרצה למצוא חתיכה ענקית שמכסה לנו אחוז גדול מפאזל, ואז לחפש את החתיכות החסרות, הרבה יותר קשה לבנות פאזל עם המון חתיכות דומות בגודלן

והנה אני חוזר לקאבס אז ההתגלות שלו עם ה71 נק' משנה משהו בהערכות שלנו אליו? בטח לאור הניתוח של stavs בת'רד אחר שמראה שמדובר בכדורסל טוב
האם יש לקאבס את השחקן הסופר דומיננטי שסביב היכולות שלו אתה מחפש ובונה את החלקים האחרים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 32 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 113 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה