סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 12:53 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 49 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 6:41 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון כתב:
https://www.nba.com/stats/players/touches?dir=1&sort=TIME_OF_POSS

רק לסבר את האוזן.
דונצ׳יץ׳ בעונה האחרונה, מקום ראשון בליגה בזמן החזקת הכדור בהתקפה (9.1 דקות במשחק, חצי דקה יותר מאשר הארדן במקום השני), ובמספר שניות פר נגיעה (6.12, שזה יותר מאשר ברנסון, אגב, במקום השני. הם היחידים עם יותר מ -6

הייתי רוצה לראות סטט' כזו של לוקה אחרי עונה שבה הוא ישחק ליד אמביד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 7:02 pm 
Hall of Famer

חח. אמביד בשביל סנטר הוא גם חתיכת בול הוגר וכמו דונצ'יץ', שחקן שאני מתחיל לא לסבול למרות שפעם מאד אהבתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 7:03 pm 
Senior

אני אגיד ככה: לדעתי גם אם לוקה היה מרברי 2 רוב האוהדים היו מסרבים להודות בזה כשמדובר בשחקן שנראה כמו לוקה, ויחד עם זאת - לוקה הוא הרבה יותר הארדן מאשר מרבורי.

מרבורי היה הרבה יותר קיירי או הגרסא הנוכחית של ווסטברוק. היה מאוד לא הישגי, לא יעיל, ויותר שואו טוב מכדורסל מנצח.
לוקה אובראצ׳יבר כמעט בכל עונה בקריירה שלו. רוצה לתת את הקרדיט לברנסון? אתה יכול, אבל זה אובריאקשן בעיני. אני מעדיף לתת לקיירי את הקרדיט הלילי על העונה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 7:06 pm 
Junior

לא יודע, גם לברון תמיד החזיק המון בכדור ומעולם לא ראו פוינט גארד, למעט בעונת הרוקי שלו בקליבלנד כשבאמת פתח בעמדה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 7:14 pm 
מנהל פורום

תודה נורטון!

ולעניין, אני לא מסכים עם די הרבה דברים כאן, אבל ראשית, סטף, אחרי שתי העונות האחרונות מדורג כאן ראשון (וכנראה טופ 3 בליגה בכלל, אולי אפילו טופ 1), והוא יצטרך להראות שהוא לא ברשימה לפני שהוא יורד ממקום ראשון.

לא רואה איך מקסי ברשימה, לא רואה איך סמארט או וויט לא ברשימה, לא מבין למה ברונסון כ"כ גבוה, לא מבין איך שג"א רכז.והאמת, גם לא חושב שמארי ברשימה הזו, אלא ברשימה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 7:27 pm 
מנהל פורום

הדוגמא של מרבורי מאוד מקצינה את לוקה
אבל הכוונה ברורה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 9:00 pm 
Sophomore

הדוגמא של מרבורי לא קשורה בכלל. למרבורי אף פעם לא היו את מספרי האסיסטים של לוקה
דוגמא כן טובה זה הארדן, שעל אף ששיחק מצוין, לא הצליח למצוא חיבור אמיתי עם צוות מסייע או למצוא סינרגיה עם כוכב נוסף כדי ליצור קבוצה באמת טובה.
אין ספק שלוקה צריך לשנות משהו בגישה כדי לסמוך יותר על החברים שלו וליצור איתם שיתופי פעולה סינרגיים, ואין גם ספק שהוא צריך צוות מסייע יותר טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 9:11 pm 
Hall of Famer

yoya כתב:
דוגמא כן טובה זה הארדן, שעל אף ששיחק מצוין, לא הצליח למצוא חיבור אמיתי עם צוות מסייע או למצוא סינרגיה עם כוכב נוסף כדי ליצור קבוצה באמת טובה.
אין ספק שלוקה צריך לשנות משהו בגישה כדי לסמוך יותר על החברים שלו וליצור איתם שיתופי פעולה סינרגיים, ואין גם ספק שהוא צריך צוות מסייע יותר טוב

למרבורי היו 8+ אסיסטים למשחק, שבע עונות שונות.
הארדן מוסר ברמה אחרת לגמרי מדונצ׳יץ׳ לדעתי. ובעיקר שיחק בשיטה מובנית שרצתה שכך הוא ישחק, וניצח ככה משחקים. לא נראה ל קשור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 9:37 pm 
Senior

yoya כתב:

להארדן הייתה קבוצה אדירה ביוסטון שלו ושל כריס פול, כזאת שלקחה את הווריורס עם דוראנט ל7 משחקים וניצחה המון המון משחקים בעונה הסדירה.
הקבוצה הזו לא מקבלת חצי מהקרדיט שמגיעה לה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 9:39 pm 
מנהל פורום

נורטון כתב:
חח. אמביד בשביל סנטר הוא גם חתיכת בול הוגר וכמו דונצ'יץ', שחקן שאני מתחיל לא לסבול למרות שפעם מאד אהבתי

בדיוק!
אני חושב שאם לוקה היה משחק ליד שחקן כמו אמביד, אז הנתון הזה עבורו היה הרבה יותר נמוך ובוודאי יותר נמוך משל הארדן. אז זה שהנתון של לוקה *אפילו* יותר גבוה משל הארדן, לא אומר כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 9:41 pm 
מנהל פורום

אגב, ההישגים של לוקה מחוץ ל-NBA לא שווים כלום? הם לא מראים שהוא מסוגל לקחת קבוצות ולהביא אותן לתארים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 10:32 pm 
Hall of Famer

שוב, האדם מוכשר ברמות ויכול תיאורטית יום אחד לקחת קבוצה לאליפות
אבל כרגע, בעיניי, הוא במסלול התדרדרות תלול והוא ממש יצטרך לתפוס את עצמו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2023 11:38 pm 
Junior

נורטון כתב:
yoya כתב:

למרבורי היו 8+ אסיסטים למשחק, שבע עונות שונות.
הארדן מוסר ברמה אחרת לגמרי מדונצ׳יץ׳ לדעתי. ובעיקר שיחק בשיטה מובנית שרצתה שכך הוא ישחק, וניצח ככה משחקים. לא נראה ל קשור.

דונצ'יץ' מוסר לא פחות גדול מהארדן בעיניי. למה אתה חושב שהמערכת של לוקה לא רוצה שהוא ישחק ככה? לי די ברור שהיא כן רוצה.
ולוקה הביא את דאלאס לגמר המערב רק לפני שנה והביא אותה כל שנה לפלייאוף לפני, גם בסגלים מאוד חלשים. להגיד שלוקה לא ניצח ככה משחקים? בחייאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 21, 2023 12:31 am 
Hall of Famer

Att כתב:
ואולי התשובה לכל זה היא ללכת ולשחק עם כוכבים אחרים ומאמן טוב יותר.
הוא סופרסטאר בעיניי כך שתמיד יכולים לקרות ניסים אבל אני לא חושב לשום מקום בדאלאס
ובטח לא ישנה את סגנון המשחק שלו.

מי שהדרך (היחידה?) שלו להצליח היא לשחק עם כוכבים אחרים - הוא לא "סופרסטאר"
בעיניי זה ממש על פי הגדרה

אני נותן ללוקה הרבה יותר קרדיט מזה (גם בגלל מה שראינו ממנו בריאל, בנבחרת סלובניה, ובעונת הגמר האזורי עם דאלאס), אבל צריך להגיד שהעונה האחרונה היא ביזיון ענק עבורו (ואני כידוע מגדולי המבקרים של קיירי, ועדיין).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 21, 2023 9:40 am 
Hall of Famer

אני מניח שאני אפסיק להתייחס ללברון ולדוראנט כסופרסטארים אחרי ההודעה שלך שמוליק, תודה שהארת את עיני.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 21, 2023 10:39 am 
Hall of Famer

לברון הוא בערך הדוגמא הכי גרועה בכדי "לסתור את דבריי" - שכן עשה כמה, וכמה (וכמה) עונות אדירות לבדו בקליבלנד.
דוראנט? לדעתי הוא באמת אוברייטד לא קטן. מה לעשות, הקבוצות שלו לא משיגות הרבה (באופן יחסי למי שמשחק שם) לאורך השנים.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 21, 2023 11:25 am 
Junior

ב-NBA אי אפשר להשיג כלום בלי כוכבים לצידך.
לברון שיחק במזרח שהיה פח אשפה מוחלט וזה עדיין הספיק לו בעיקר כדי לחטוף בראש בפלייאוף. להזכירך, בשנתיים הראשונות הוא בכלל לא הגיע לפלייאוף ובשנתו השלישית עף בסיבוב השני. למעשה, בשבע עונותיו בקליבלנד טרם עבר למיאמי הוא הגיע פעמיים בלבד לגמר המזרח, פעם אחת גם ניצח.
לוקה רק חמש עונות בליגה, שלוש מתוכן הגיע לפלייאוף ובאחת מתוכן עשה גמר מערב (בקונפרנס הרבה יותר חזק מהמזרח של לברון). גם העונה דאלאס במשך מרבית העונה הייתה במקום שמוביל לפלייאוף וקרסה רק אחרי הטרייד של קיירי.
ואנחנו משווים פה לאחד משלושת השחקנים הגדולים בהיסטוריה, כן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 21, 2023 11:39 am 
Sophomore

ייתכן והמערב בשנים האחרונות באמת הרבה יותר חזק מהמזרח בשנים הראשונות של לברון, לא נכנס להשוואות. אבל ''פח אשפה מוחלט'' זה תיאור קצת מוגזם לתקופה של שבע שנים במהלכה שלוש פעמים יצאה אלופה מהמזרח, ופעמיים נוספות סדרת הגמר הגיעה למשחק שביעי. הייתה שם דטרויט המצויינת בחצי הראשון של התקופה, ובוסטון של הביג-3 בחצי השני. ובין לבין גם מיאמי של ווייד-שאק ואורלנדו של דוויט.

אחרי חמש עונות, אפשר היה לכתוב על לברון: ''רק חמש עונות בליגה, שלוש מתוכן הגיע לפלייאוף, ובאחת מתוכן עשה גמר"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 21, 2023 11:52 am 
Junior

היו שם קבוצות ספציפיות טובות (אורלנדו של דווייט זו קבוצה חזקה?), אבל המזרח בכללותו היה מאוד חלש.
והמטרה שלי פה היא לא להראות שלוקה טוב מלברון מן הסתם, אלא עד כמה הוא אובראצ'יבר עד כה בקריירה. הרי אם ההישגים שלו בחמש עונות בקריירה הם ברי השוואה לאלה של לברון אחרי חמש עונות קריירה, נראה לי שזה די טוב. קצת יותר טוב מסטפון מרבורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 21, 2023 11:58 am 
Hall of Famer

הוקיץ' כתב:
לברון שיחק במזרח שהיה פח אשפה מוחלט וזה עדיין הספיק לו בעיקר כדי לחטוף בראש בפלייאוף. להזכירך, בשנתיים הראשונות הוא בכלל לא הגיע לפלייאוף ובשנתו השלישית עף בסיבוב השני. למעשה, בשבע עונותיו בקליבלנד טרם עבר למיאמי הוא הגיע פעמיים בלבד לגמר המזרח, פעם אחת גם ניצח.
לוקה רק חמש עונות בליגה, שלוש מתוכן הגיע לפלייאוף ובאחת מתוכן עשה גמר מערב (בקונפרנס הרבה יותר חזק מהמזרח של לברון). גם העונה דאלאס במשך מרבית העונה הייתה במקום שמוביל לפלייאוף וקרסה רק אחרי הטרייד של קיירי.

ב"להשיג משהו" אני לא מדבר על אליפות.
ברור שכוכב בודד (או יותר מכך - כוכב בודד לצד קיירי :D ) יהיה בנחיתות לרוב מול קבוצות של 2-3 כוכבים.
אבל גם לסיים בראש טבלת העונה הסדירה (או מאוד קרוב לכך) ולהגיע לגמרים איזוריים או גמר ליגה (עם סגל בינוני ומטה לצידך) זה להשיג משהו (ולמעשה הרבה יותר מ"משהו"), ומבחינתי זה חותמת על שחקן כסופרסטאר באם זה מגיע באופן עקבי.
למשל, דנבר בחמש שנים עשו אליפות, גמר אזורי, ופעמיים סיבוב שני. זה אחלה מקבץ אם נתחשב בכך שהשחקן המרכזי לצד יוקיץ' הוא מאריי, שהחמיץ 2 פלייאופים מהנ"ל (וגם היה צעיר בתחילת הדרך וכו').
להבדיל מיוקיץ', אני כן מתחבר כעת עם סימני השאלה שמציג נורטון לגבי אמביד. כי 6 עונות פלייאוף בלי שמגיעים לגמר אזורי (כלומר במילים אחרות - יש לו מאזן שלילי בפלייאוף של 6-5 בסדרות - לסופרסטאר "אמור להיות" מאזן שלילי במדגם שכזה?!), ועם לרוב סגל ממש לא רע לצידו - אז צריך לחשוב פעמיים עד כמה גבוה אנחנו מעריכים שחקן שכזה.
עוד יותר להבדיל, בתחילת דרכו בליגה טאונס היה קונצנזוס כ"סופרסטאר". בדיעבד אנחנו מבינים שזו הייתה טעות ב"השקפה", ואם אין הישגים קבוצתיים - אז לא מעניינים אחוזי השלוש והכישרון ההתקפי, הוא פשוט לא באיזור.

אני כבר קצת סייגתי את לוקה מחוץ לדיון הזה (גם כי אין עדיין מספיק Data עבורו לטעמי, וגם כי אני מוטה לטובתו עקב העבר שלו מחוץ לליגה...), וזה לא נועד (מבחינתי) בכדי "להקטין" אותו.
אבל כן, חובת ההוכחה לגמרי עליו, וכבר כעת.

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך ב' אוגוסט 21, 2023 1:48 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 21, 2023 1:15 pm 
Hall of Famer

הוקיץ' כתב:

1+

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 21, 2023 1:38 pm 
Freshman

בעיניי הלכלוכים שרצים כאן על דונציץ' קצת מגוחכים בהתחשב בעבודה שהם באים אך רק בקונטקסט של כמה מדהים הוא היה עד עכשיו.

כל הגארדים בכמות הניסיון שלו שמופיעים ברשימה הזו ומקבלים פירגונים מקצה לקצה ואף עקפו אותו ברשימה (שג"א) לא השיגו אפילו קרוב למה שהוא השיג משום בחינה שאפשר לחשוב עליה, אז מה ההיגיון? העונה האחרונה שלו נראת נורא ברמת ההתקדמות/ההישג הקבוצתי רק כי עד עכשיו הוא סחב קבוצה גרועה מאוד להיות כוח סופר משמעותי במערב. סגנון המשחק הרי לא השתנה, אז מה זה היה סבבה כשהוא עשה גמר מערב אבל עכשיו זה לא?

אז אשכרה כתבו פה שזה בגלל בראנסון בכלל. וואו. אוקיי... שג"א שדורג פה ראשון יותר מבוגר מדונציץ' עם אותו מספר שנים בליגה והעונה הוא עשה פלייאין אחרי 4 שנים בלי כלום. בהיגיון הזה אולי זה בגלל ג'יילן וויאליאמס בכלל? בקיצור, סליחה, אבל אני לא מוצא הרבה היגיון בטיעונים במיוחד בהשוואה למי שכיביכול יותר טובים ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 08, 2023 7:29 pm 
Hall of Famer

לא מבלה פה יותר מדי בזמן האחרון, אבל כמה נקודות:
1. לא ראיתי אותו הרבה אמנם, בעיקר כי אוקלהומה קבוצה די חלשה, אבל אני רואה בשג"א יותר סקנד גארד מפוינט גארד.
2. נכון להיום ג'ה מוראנט צריך להיות מחוץ לרשימה עד שלא יוכל שהבריג את הברגים חזרה למקום
3. ג'יילן ברונסון לא טוב יותר מלילארד או טרה יאנג.
4. הטופ3 צריך להיות מורכב מלוקה, סטף וג'מאל. לא סגור לגמרי מה הסדר, ולאו דווקא מאוד משנה. בסדרה נתונה כל אחד מהם עושה יותר צרות לאחר.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 09, 2023 5:10 pm 
Sophomore

כל אחד טוב יותר מטרה יאנג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 49 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]