אני חושב שהעלאום על המאמן זה קצת לא פייר. כן, כנראה שהוא לא מציאה גדולה אבל באמת כל הסיכויים היו נגדו:
1. הקבוצה נבנתה בשביל במאמן שהיה בקיץ, הוא בחר את השחקנים, הוא קבע את השיטה והכל עבר דרכו. החלפה של מאמן כל כך דומיננטי, עם שיטה מסויימת ושחקנים שמתאימים רק לשיטה זאת זה באמת מתכון לאסון עם החלפת מאמן. אני חושב שמאמנים הרבה הרבה יותר טובים מהיווני לא היו מצליחים בסיטואציה כזאת. 2. לאמר הוא שחקן טוב, באמת, אבל הוא איבד את כל הביטחון והוא לא באמת מסוגל להיות רכז, פשוט לא. זה היה ברור לכל מי שראה את ירושלים יותר מ 5 משחקים והוא פשוט מיותר בסגל הנוכחי. 3. הצרות של ירושלים הרבה יותר גדולות מרק רכז מחליף, קראתי באיזה מקום שאפילו ניסו לשחרר את יוגב אוחיון ולהביא אותו. אם זה נכון, זה פשוט בדיחה, נכון, יהיה רכז מחליף אבל ירושלים צריכה משהו שיכול לשחק ברמות הגבוהות ולא ככה. 4. בתקופה האחרונה גילינו מי באמת הברומטר של הפועל, זה לא ספידי, זה רנדולף. רנדולף ממש ממש לא מתפקד בתקופה האחרונה, אפילו מזיק. לדעתי זה התחיל במשחק מול פרישטרי בסיבוב הראשון. הטעות של המאמן הוא שהוא המשיך ללכת עליו כל הזמן, ברגע שהוא לא מתפקד כל הפועל לא מתפקדת. 5. אני זוכר התחילת השנה, אוהדי הקבוצה תהו איך זוסמן וקורנליוס ישחקו יחד. והאמירה היתה, זוסמן זה כמו קורנליוס אבל עם קצת יותר התקפה. עברתי קצת על הסטיסטיקות של זוסמן מאלבה ברלין, זה לא דומה למה שאנחנו רואים בירושלים. אני לא חושב שאף אחד לא חזה את מה שאנחנו רואים פה, נכון בהגנה הוא יחסית בסדר אבל חושף כזה בהתקפה אף אחד לא דימיין. לא יודע מה עובד עליו, ובגדול אני אוהב אותו אבל יש מצב שהוא הולך להיות הפלופ הכי גדול שאי פעם היה בירושלים, בטח אם מתחשבים בשכר שלו. 6. כחלק מההתפרקות, כמו שאסלמון כתב כל כך יפה לפני כמה ימים, כל שחקן עושה מה שבא לו בגדול. אם הסרבי היה מאמן, קורנליוס לא היה מעיז לעשות מה את שהוא עשה בתחילת הרבע, לא היה מעיז אבל אצל היווני אין באמת שכר ועונש ולכן, כל אחד עושה מה שהוא רוצה. 7. אני באמת חושב שזה לא הולך להיות קל לשנות את הכיוון של הספינה אבל בירושלים חייבים לעשות כל מה שהם יכולים לעשות את זה, איך שנסיים את העונה יהיה הפשעה ישירה על איך תתחיל העונה הבאה מכול הבחינות, אירופה, אוהדים, חיבור, שחקנים שממשיכים וכו. 8. אחרי שכתבתי את סעיף 7, אני לא חושב שיש פיתרון קסם או משהו אחד שצריך לקרות בשביל לגרום לזה לקרות, המצב באמת מאוד מאוד עגום.אבל אם זה יסתכם בהחלפת מאמן, אז לדעתי זה ממש לא בכיוון. הייתי מתחיל עם המחשבה מי הייתי רוצה לראות פה עונה הבאה מבין הזרים ( אני מניח ששום ישראלי לא יחתך בשלב הזה): מי שישאר מהזרים בוודאות זה קרינגטון, אולי רנדולף, אולי הנקינס. די ברור שספידי לא יהיה פה גם לאמר וגם ג׳קורי וגם ג׳ונסון. אין טעם להשאיר 7 זרים לליגה כמובן. הייתי חותך את לאמר, ג׳קורי וספידי סמית את ג׳ונסון הייתי משאיר, הוא מכיר את הליגה מצוין. נכון, זה אומר להיפרד מאחד השחקנים המובילים שלך אבל הייתי לוקח את הכסף של שלושת הזרים ומשקיע ברכז מוביל, הכי טוב שאני יכול לשים עליו את הכסף, שיהיה עם הכדור ביד וייצר לעצמו, כמה שיותר נקודות. זה מה שהקבוצה צריכה עכשיו יותר מהכל + עושה הכל על מנת להחתים את מקס היידיגר, ברור שיש לו חסרונות אבל הוא מסוגל להוביל כדור והוא משחק ברמות הגבוהות. מסכים שזה קיצוני אבל באמת המצב הוא מאוד קיצוני. 9. משנה לחלוטין את החמישיה הפותחת, רכז זר, קרינגטון, זוסמן, ג׳ונסון והנקינס. רנדולף בכושר מזעזע, קורנליוס מרבה בשטויות ומה שמתאים לסרבי לא מתאים לכל מאמן. אני חושב שליד רכז זר סקורר + קרינגטון יש מצב שזוסמן יקבל קצת יותר מבטים ויהיה קצת יותר משוחרר. 10. כל התחלה של שינוי, צריכה להתחיל עם ההמחשבה מה שהיה כבר לא יהיה. כל הרעיון של ההבאה של היווני היתה שלא ישנה הרבה, שידע להיכנס פחות או יותר לנעליים של הסרבי שלא ינענע את הספינה יותר מדי, אני לא חושב שזה היה הימור מופרך אבל ההימור הזה התנפץ במבחן המציאות. בתחילת השנה היו ויכוחים רבים האם ספידי צריך להישאר האילו שחשבו שכן, צידדו בעובדה שספידי הוא חלק בלתי נפרד מאיך שהקבוצה שיחקה שנה שעברה והחלפתו אומרת שינוי מוחלט בקבוצה, אני חייב להגיד שזה טיעון טוב למרות שלא הסכמתי איתו בזמנו אבל מה שקרה בחודש האחרון, כמו שרבים כתבו לפני, זה מות הקבוצה של הסרבי, זה כבר לא הולך וזה לא בכיוון, צריך להחליף קונספציה\דיסקט או איך שלא תקראו לזה, זה יהיה הבסיס להחלמה. 11. ובקיץ? יהיה הרבה זמן לדבר על הקיץ.
|