רק נמחיש עד כמה מצבם מזעזע: 1. העונה פיניקס מקום שלישי במשכורות (אחרי הווריורס והקליפרס) - עם 190.4M (על פי basketball-reference). 2. בעונה הבאה החוזים המובטחים של דוראנט, ביל, בוקר, נורקיץ, ליטל ויובנקס - כבר מגיעים בעצמם ל-179M ביחד (אחרי שהיו "רק" כ-155M השנה). כלומר אפילו לשמר את הסגל (רויס אוניל וגרייסון אלן מסיימים חוזה, יש אופציות שחקן של 2-3M לאריק גורדון, אוקוגי ודיימון לי) יהיה להם קשה ברמה המתמטית גרידא... 3. השחקנים רק מתבגרים מטבע הדברים, ועונה כשירה כמו שהייתה להם השנה (נורקיץ' 76 משחקים, דוראנט 75, בוקר 68, ביל 53) זה מעל "תוחלת הכשירות" של כל אחד מהשחקנים בערך... 4. ברמה הפרסונלית הם קיבלו מעבר לצפוי מגרייסון אלן, שקלע 39-40% במשך 4 עונות רצופות, ופתאום עלה העונה ל-46% (אבל כאמור, לא בטוח בכלל שהוא נשאר, ואם כן - מי מבטיח שישמור על אותם אחוזים...). 5. רוצה לומר - סיכוי לא מבוטל שבעונה הבאה (בלי שינויים מרחיקים לכת, שכאמור לא קל לעשות) הם עוד יתגעגעו לעונה הנוכחית... (למשל, עד כדי מאבק על כניסה לפליי-אין, באם תהיה יותר תחרות במערב מצד ממפיס, יוסטון וכו').
אני הייתי סקפטי מאוד לגבי הטרייד על דוראנט מצידם (אבל יכולתי להבין את המצדדים, בבחינת "אם זה יסתיים באליפות אחת - אז כל השאר לא משנה"), והייתי ממש נגד הטרייד על ביל (מבלי יכולת להבין את המצדדים, מניח שהיו...). לקחו קבוצה צעירה ובריאה, שצצה פתאום "משומקום" בבועה עם מאזן מושלם, השתפרה בעונה העוקבת למקום שני במערב וגמר ליגה, השתפרה למאזן הטוב בכל הליגה בפער עצום (64 ניצחונות, הבאה בתור הייתה ממפיס עם 56...) אבל "רק" הפסד בסיבוב השני לדאלאס במשחק שביעי. ואז החליטו לפרק את ה-Core של בני ה-23-25 דאז: בוקר-ברידג'ס-אייטון-קמרון ג'ונסון, לצד עמדת רכז מעולה של כריס פול וקמרון פיין - ותראו לאן הגיעו כעת...
מה יקרה? מאמין שיילכו עוד יותר "לקיצון". יביאו איזה רכז יחסית מזדקן שפעם קלע איזה 20 נקודות באיזה עונה ("דניס שרודר סטייל", אולי אפילו הוא בעצמו...), וימותג כ"צלע הרביעית". זה כמובן לא יתרום להם דבר ורק יחמיר את הבעיות (עומק, הגנה, אנרגיות של צעירים וכו'). נו שוין
_________________ קצת אחרי הסידרה של מכבי מול פאו' , דיוויד פרדמן מנסה לדרבן את האוהדים להגיע לפיינל פור הליגה האדריאטית: "זו גם ההזדמנות לכל מי שיצא לפני הסיום של משחק 4 להודות לקבוצה, וגם ליהנות מהפיינל פור".
24.4.2012
|