סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 5:20 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אוגוסט 08, 2024 10:05 am 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
לא יודע עד כמה זה נושא ששווה דיון אבל לדעתי הוא די מעניין בשתי העונות האחרונות אנחנו רואים עלייה משמעותית במספר הקבוצות בליגת העל שיש להן קבוצות מהליגות הנמוכות שהן קבוצות בת או שיש שיתוף פעולה, הגדילו שתי גדולות ועשו "ומחזיקים" בשיתופי פעולה גם בליגה הלאומית וגם בליגה הארצית
צריך לומר שבחלק מהדברים אין לי מושג איך זה יעבוד ובחלק אנחנו רואים כבר עכשיו. אני קודם אתחיל מרשימה של כל המקרים

מכבי תל אביב - אליצור שומרון (לאומית) מכבי שוהם (ארצית), הגדילה לעשות מכבי שוהם ושינתה את שם האגודה למכבי שוהם תל אביב והאריכה השנה את ההסכם עם מכבי תל אביב בחמש שנים. עונה שנייה בתכנית לשני המועדונים.
הפועל ירושלים - מועדון כדורסל רמת השרון (לאומית), הפועל לב חוף השרון (ארצית). עונה ראשונה לשני המועדונים
הפועל תל אביב - הפועל 'אורי' תל אביב (ארצית), עונה שנייה של הקבוצה בליגה הארצית
מכבי רמת גן - עירוני 'שיקו' קרית אונו (ארצית) עונה ראשונה של השת"פ
הפועל באר שבע/דימונה - מכבי דימונה (ארצית), עונה שנייה של השת"פ
הפועל חיפה - הפועל נווה שאנן (ליגה א' לדעתי) נווה שאנן שינו לדעתי את שמם אפילו להפועל נווה שאנן חיפה
הפועל עפולה - מ.ס. צפת (לאומית) עונה ראשונה
גלבוע/גליל - גלבוע/ברוש (ארצית) קבוצת בת ותיקה יחסית
בנוגע לזה אני לא בטוח אבל לדעתי גם הקבוצה של נס ציונה בליגה א' משמשת כמעין קבוצת בת לקבוצה בליגת העל

בכל מקרה אנחנו רואים פה סוג של טרנד בקרב קבוצות ליגת שחותמות על הסכמי שיתופי פעולה וזה מעניין, לא בטוח שאני אוהב את זה וברוב המקרים זה גם לא יחזיק לדעתי כל כך כי לרוב הקבוצות אין מספיק משאבים ואיכות במחלקות הנוער כדי להחזיק קבוצת בת, אולי שיתופי פעולה של השאלות וכרטיס כפול אבל צריך לראות איך זה עובד.

מכבי תל אביב - בעונה הקודמת עשו שיתוף פעולה יחסית מצומצם עם אליצור שומרון ששחר דורון ורועי בכר היו השחקנים העיקריים שהגיעו לקבוצה ישירות מקבוצת הנוער והעונה נראה ששיתוף הפעולה הזה גדל עם הישארותו של רועי בכר, הגעתם מהנוער של אורן סהר וירון גולדמן והצטרפותם של נועם יעקבי ויהלי שושן ממכבי שוהם
במכבי שוהם זאת כבר הייתה קבוצת בת לכל דבר ועניין שלמכבי תל אביב היה לדעתי סיי גם בזהות הצוות המקוצעי וממחלקת הנוער שלהם הגיעו יהלי שושן, יותם וסר, נועם יעקבי, רועי רוזנברג, יהלי רוזנבאום ואני מניח שיש כאלה שגם פספסתי
צריך לומר שתי הקבוצות בעונה האחרונה הצליחו, אליצור שומרון הגיעה לראשונה בהיסטוריה לפלייאוף הליגה הלאומית ועם עוד קצת כשירות של שחר דורון אולי הייתה מסיימת במקום גבוה יותר ומכבי שוהם הייתה לא רחוקה מפלייאוף בארצית דרום (רק טופ 4 בפלייאוף בעקבות המלחמה) ששתי המקומות הראשונים היו סגורים על ידי יבנה ואשדוד.

הפועל ירושלים - השיתופי פעולה הכי פחות ברורים כרגע, נראה שברמת השרון הפועל ירושלים מביאה שחקנים שאולי יהיו רלוונטיים אליה בעתיד פלוס רועי אבנרי שהוא שחקן שלה. כאילו הבנתי שאולי רני בלגה יחתום שם במסגרת השת"פ ואביב ארונוב חתם במסגרת השת"פ (אין לי מושג אם זה נכון) אבל כרגע מבחוץ לא ברור איך זה עובד ובנוגע להפועל לב חוף השרון שם באמת חוץ מההכרזה לא מצאתי כלום וגם השחקן היחיד שהם צירפו (רשמית) זה אור חן מהפועל גליל עליון

הפועל תל אביב וגלבוע גליל אני אכתוב ביחד שמה שהיה כנראה יהיה באותו עיקרון קבוצה של שחקני בית עם חיזוק כדי שתישאר בליגה ואם יש מחזור כישרוני אולי תעשה יותר. בגלבוע/ברוש אמורים לשחק ניב אבידן ונבו זומרפלד שאמורים להיות מהסגל של הקבוצה בליגת העל. מעבר לזה אין לי כרגע המון לומר. בהפועל תל אביב בעונה האחרונה ראינו את אביב הנקין, ג'ול כארם גם לדעתי, דניאל הילל ואור טפירו

הפועל באר שבע/דימונה - עוד קבוצת בת היא מכבי דימונה ששיחקו בה לא מעט צעירים של הפועל באר שבע כמו יואב ויטלם שיהיה רק חלק מסגל הבוגרים העונה, עמרי שלף, אריק אדרי ואיתי בן חמו ובטח יש עוד שפספסתי. השנה לוקחים את זה צעד קדימה והעונה יהיה בדימונה צוות מקצועי זר שאני מניח שיש להפועל באר שבע חלק בו ובנוסף ממשיכים בקבוצה אריק אדרי ואיתי בן חמו, באר שבע בנוסף מביאה שני מתאזרחים לקבוצה מטעמה בשם נייט הוטר ואמיתי אפנג'ר, עפרי שטרית שחתם בקבוצה בליגת העל ישחק בדימונה במסגרת הכרטיס הכפול ואיתי ורדי מגיע אחרי שנתיים בספרד גם כן מהפועל באר שבע לדימונה. נראה שיש שיתוף פעולה מאוד מעמיק בין הקבוצות ובעונה שעברה זה הצליח לא רע כשהקבוצה עמדה במטרה שלה לתקוע יתד בארצית. אגב אם מעניין מישהו אני מאמין שהעונה עמרי שלף יושאל לקבוצה בלאומית

הפועל חיפה - אין לי מושג חוץ מזה שהוכרז

מכבי רמת גן - שיתוף פעולה עם קרית אונו, כרגע נראה כמו חצי קבוצת בת כי מאמן הקבוצה הוא רועי קארש שהוא מאמן הנוער של רמת גן (לפחות היה, אני לא יודע אם יעשה את שני התפקידים במקביל) בעונה הבאה רועי בן כוכב ועומר מרינוב אמורים להיות חלק מהסגל של הקבוצה אבל יש גם שחקנים שלא קשורים לרמת גן שחתמו בקבוצה כמו חן אחרק. מכיר שהציעו לעוז רוזנצוויג שעשה שנה בנוער של רמת גן להצטרף אבל העדיף ללכת לגבעת שמואל.

הפועל עפולה - משום מקום הודיעו על שיתוף פעולה עם מ.ס. צפת, בהודעה היה כתוב שעפולה ישאילו להם כישרונות צעירים וכו' באופן אישי לא מכיר כאלה מעפולה ששווים לאומית. בכל מקרה החתמה אחת כן התרחשה במסגרת שיתוף הפעולה, אוריאל לייטמן, מתאזרח מארגנטינה, חתם בעפולה והושאל לצפת. מניח בתקווה שימצאו עוד שחקן איכותי כמו המתאזרח הארגנטינאי האחרון שעפולה הביאה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 08, 2024 10:53 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
זה היה קיים גם בעבר בצורה זו או אחרת. מניח שעכשיו זה באמת תופס יותר תאוצה כי מנסים למצוא פתרונות לבעיה שנוצרת כתוצאה מכך שיש פער גדול בין הרמות הכי גבוהות של הנוער בארץ, לבין ליגת העל לבוגרים.

צריך אבל להבדיל בין המקרים שמדובר בקבוצה מאותו המועדון (הפועל ת"א, גלבוע). גם מן הסתם התיאום הרבה יותר גדול, גם יש מעבר חופשי בין שחקנים גם בין הקבוצות הבוגרות וגם בין קבוצות הנוער לקבוצה הבת וגם קירבה פיזית.
יש את המקרים של מצב ה"ביניים" - הקבוצה הבת ממועדון אחר, אבל יש למעשה איחוד בין האגודות רישומית באיגוד, וזה גם מאפשר מעבר שחקנים כאילו מדובר במועדון אחד. ככה זה בבאר-שבע ודימונה, ואני חושב שגם מכבי ת"א ומכבי שוהם ואולי ר"ג וקריית אונו? אולי בקריית אונו זה לא ממש איחוד אגודות באיגוד, אבל יש שם המון חפיפה בין אנשי הצוות. שמוליק ברנר הוא גם המנהל המקצועי של מחלקת הנוער באונו, ועל רועי קארש אתה כתבת וגם תכלס זה דיי אותה עיר גיאוגרפית.

לגבי השאר זה כבר כל מיני שיתופי פעולה שכל אחד כולל סעיפים אחרים ותנאים אחרים וזה באמת קשה לנו לדעת מה זה אמור לכלול וגם האם זה משהו שיחזיק לטווח ארוך.

אבל נתייחס רגע לבעיה עצמה שזה בעיקר בא לפתור, וזה גם דיון מעניין בפני עצמו -
רוב מחלקות הנוער הגדולות בארץ, ששם גם בדרך כלל משחקים הכשרונות הכי גדולים והשחקנים שמגיעים לנבחרות ומסומנים כפוטנציאלים לליגת העל שייכות למועדוני ליגת העל. בין אם זה דרך אקדמיות והעברות או הרבה פעמים גם שחקנים שגדלו במועדון כי יש להם בסיס גדול של חוגים וקטסל. יש פה ושם מחלקות נוער כמו עמק חפר, עמק יזרעאל או מכיב חיפה, אבל היתר זה מכבי ת"א, הפועל ת"א, גלבוע, גליל, מכבי ראשל"צ (כרגע כמובן לא בליגת העל), חולון, ירושלים, נס ציונה.
במחלקות האלה אותו שחקן נוער מצטיין (כיתות יא'-יב') מתאמן ברמה מאוד מקצועית - אימוני בוקר, 8-9 יח' אימון בשבוע, חדר כושר, מאמנים אישיים מטעם האגודה לפעמים, עבודה על טכניקה, מעקב תזונתי בהרבה פעמים, פסיכולוג ספורט בהרבה פעמים, מאמני יכולת אתלטית ויש עכשיו גם אופנה חדשה של מאמני קליעה ייעודיים.
ואז הוא מסיים גיל נוער ולא כולם בן שרף או דני אבדיה. סנטר 2.05 אתלטי התרגל בנוער שהוא משחק מול "סנטרים" בגובה 1.90 וגם סגנון משחק שונה לגמרי. הרבה שחקנים שהם תכלס פורוורדים של 1.95-2.00 בבוגרים משחקים בנוער סנטרים והגארדים - גם גארד שהפוטנציאל שלו זה להיות יותר שחקן משלים בליגת העל (וזה אחלה) בנוער הוא התרגל שהוא הסקורר וההכוכב של הקבוצה שלו וקולע 30 כל משחק וכמות הזריקות בהתאם. ולכולם יש את זה שפערי הפיזיות בארץ מאוד גדולים כי מה לעשות שישראלים לא ברמה האתלטית והגבהים של הזרים ויש לפחות 4 כאלה כל קבוצה בליגת העל, זה קצב אחר, דרישות אחרות.

אז סבבה, השחקן הצעיר (כאמור כן מישהו פוטנציאל לליגת העל, אבל לא סדר גדול של אדיה/שרף) הולך לליגה שבה כן יוכל להשתלב מקצועית - ארצית אולי, אמצע טבלה/תחתית ליגה לאומית, ואז הוא מגלה ששם (במיוחד בארצית) יש רק 2-3 אימונים בשבוע ולמערכת לא מעניין בכלל ההתקדמות שלו ולפתח אותו לליגה בכירה יותר והוא דיי לבדו.

אז כל האיחודים והשיתופי פעולה האלה נועדו לתת לשחקנים במצב הזה מסגרת שבה יוכלו לשחק בליגה ארצית (למשל) אבל עדיין לקבל את אותה כמות אימונים שהתרגלו אליה גם בנוער והכל תחת פיקוח של המועדון בליגת העל והמטרה היא לקדם את השחקן.

בנוסף יש פה גם עניין עם הצבא. הרבה פעמים השחקן צריך להיות כביכול בליגת העל כדי לקבל מעמד שיאפשר לו להמשיך ולהתאמן אינטנסיבית. אז האיחוד פותר גם את זה, כי אז יותר קל להיות רישומית בשתי הקבוצות (למרות שגם הכרטיס הכפול שיש פותר את זה חלקית במקרים אחרים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 177 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה