אני לא יודע אם זה המקום, אבל צריך להתחיל להסתכל על הנבחרת במבט יותר רחב ואסטרטגי. לא רק שלא היה לנו שחקן כמו אבדיה (בחירת לוטרי, בן 23, 15 7 ו-4 שכנראה שרק יעלו) זה משהו שאין להמון נבחרות. כשמוסיפים לזה את שרף, יש פה פוטנציאל לשני שחקני NBA לא זניחים בכלל. הם די קרובים בגיל (5 שנים הבדל), כלומר השיא שלהם יחסית יחפוף והחלון שלהם הוא מאד ארוך - כמעט עשור משותף בנבחרת. כשמוסיפים לזה את דני וולף שיכול להיות בחירות סיבוב שני, שנמצא בין שניהם בגיל, זה כבר שלד חסר תקדים לישראל ודי מרשים גם לנבחרות אירופאיות. גם יתר השחקנים הישראלים המובילים (סורקין, בלאט, זוסמן) לא מאד מבוגרים ויכולים להיות רלוונטיים לחלק משמעותי מהעשור הזה. אסור שהאיגוד יפספס את ההזדמנות החד פעמית הזו. הייתי שמח לראות תכנית בסגנון מה שהאיגוד האולימפי עשה, כולל התוצאות. זו צריכה להיות נבחרת שמדברת חזק מאד באליפויות אירופה ועושה לפחות מודובסקט או אוליפיאדה אחת. זו קפיצה משמעותית מאד, אבל אם אני מקביל שום לאולימפיאדה, קפצנו מ-0-1 מדליות ארד ל-5-7 מדליות כולל 1-2 מזהב. זו סוג הקפיצה שאפשר לדרוש. לטעמי תכנית כזו צריכה לשלב כמה אלמנטים: - מאמן - חייבים מאמן בכיר ברמה האירופאית, בשאיפה אחד שגם ירוץ עם הנבחרת כמה שנים, בסגנון סקריולו או קולה. נראה לי שדי ברור שיש מועמד מובהק וברור - עודד קטש. הוא ישראלי (זה לא חובה אבל יכול לחזק מחוייבות), מכיר מעולה את הנבחרת כשחקן וגם כמאמן, הוא כבר מאמן יחסית בכיר באירופה, הקדנציה הקודמת שלו הייתה הצלחה. והוא גם יחסית צעיר, הוא בקלות יכול להיות המאמן למשך עשור ברצף, כמו קולה או אצלנו צביקה שרף. הקדנציה הקודמת שלו נגמרה ברע, מציע שמי שצריך באיגוד יתעשת ויחתים אותו ל-5 שנים לפחות. - מתאזרח - קרינגטון זה טוב, אבל אם כבר מתאזרח אפשר לכוון למישהו ברמה יותר גבוהה, סטייל ג'ונתן מוטלי. הייתי הולך על מישהו צעיר יותר שיכול לרוץ כמה שנים עם הנבחרת, נגיד עד שסורקין ובלאט פורשים, שזה 5-6 שנים, אבל גם מישהו בן 28-29 כמו מוטלי זה יכול להיות מעולה, כל עוד יש פה מחוייבות ארוכת טווח, כי חייבים שהסגל ירוץ ביחד כמה שנים. גם אם לא הוא, כן הייתי מחפש זר שמשחק בישראל, זה לא חובה אבל יכול לסייע להשתלבות שלו ולהיכרות עם השחקנים והמערכת. בכל מקרה, הייתי בונה קאדר של שני מתאזרחים לפחות, שאפשר לבחור בהתאם לצורך ולזמינות. אם יש איזה ג'ונתן אייזיק שבאמת רוצה לשחק בנבחרת, גם בזה צריך לעבוד. - ישראלים בחו"ל - יש כמה ישראלים בחו"ל שלדעתי דורשים מאמץ ממוקד עד מנת שאכן יהיו באופן קבוע חלק מהסגל - דני וולף, שון אבייב, עמנואל שארפ. זה לא רק לקרוא להם לפני קמפיין גדול, אלא לעבוד באופן קבוע בטיפוח הקשר איתם. - ניהול לו"ז קדימה - נדרשת תמונה רב שנתית של הקמפיינים והצרכים של הנבחרת, על מנת למקסם את הסגל בנקודות הכי משמעותיות, ולוותר, בעיקר על השחקנים מעבר לים, בקמפיינים שפחות חשובים.
אין סיבה שלא נהיה בעוד 5 שנים עם סגל ומאמן שרצים כבר כמה שנים ביחד, שמורכבים ממאמן מהטופ האירופאי (קטש), 2 שחקני נבא מובהקים (אבדיה ושרף), מתאזרח שהוא טופ יורוליג ועוד 3-4 שחקני יורוליג / שולי נבא ( 3-4 מבין וולף, סורקין, בלאט, אבייב, שארפ), כשמסביבם זוסמן, מדר (צריך להבהיר לו שהנבחרת לא שלו), גינת (כבר בן 30), דוברת / יעקב, צ'אצ'א (אם יתפתח).
אם האיגוד לא בונה לזה תכנית, הוא מתרשל בתפקידו.
|