סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 12:08 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1473 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 55, 56, 57, 58, 59
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' נובמבר 20, 2024 9:31 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לא טענתי את זה, הטיעונים הם פשוטים
א. וושינגטון יכול להתפוצץ במשחק (או אפילו סדרה נתונה), אבדיה פחות. או לפחות לא מוכח שכן. (כמו שכתבתי, כאן הסטיית תקן נכנסת לתמונה)
ב. וושינגטון טוב משמעותית בלי הכדור ביד, מאד משמעותית, וזה מאד משמעותי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 20, 2024 11:15 pm 
Sophomore

לגבי א, גם אבדיה יכול להתפוצץ במשחק ואפילו על פני תקופה מסויימת וכבר הראה את זה בשנה שעברה. האם הוא יכול לעשות את זה גם בסדרת פלייאוף (אחת מתוך ארבע)? אולי, אבל נכון שעדיין לא הייתה לו הזדמנות להוכיח את זה. גם לאבדיה יש סטיות תקן לא קטנות בין משחקים ובין תקופות.

לגבי ב, אולי, אבל גם כאן אני לא בטוח שהפערים גדולים כמו שאתה מתאר אותם. בד"כ, כשחושבים על שחקן שטוב משמעותית בלי הכדור ביד זה מישהו שהוא בעיקר 3-אנד-D. בעיני, וושינגטון לא מגן יותר טוב מאבדיה. והפערים ביניהם בקליעה משלוש בקריירה הם פחות מ-3%, כשלמעשה בשלוש השנים האחרונות וושינגטון עומד על סביבות ה-32% משלוש (כמו אבדיה). אצל שניהם, לפחות 90% מהשלשות שלהם באות מאסיסט (אצל וושינגטון 95%). אבדיה יותר מייצר לעצמו מכדרור. אבל גם לאחרים, וזה לא בהכרח משהו שהייתי רואה כחיסרון. כאמור, בעיני לקבוצה כמו אוקייסי (או אולי גם דאלאס) כיוצר משני, זה דווקא יכול להיות משהו שהקבוצה יכולה להשתמש בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 1:15 am 
Hall of Famer

אז אתה חושב שהם פחות או יותר באותה רמה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 1:15 am 
Hall of Famer

stavs כתב:
וושינגטון בינתיים נותן עונה די רעה וממש נוראית מבחינה התקפית.
יש שיאמרו שהוא נתן משחק אחד טוב כל העונה, מול קבוצה נטולת כל משחק פנים.

אני לא בטוח שאפילו הסוכן שלו יגיד שהוא היה השחקן השלישי בטיבו במאבס בעונה שעברה.

אז מי כן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 1:45 am 
Hall of Famer

אני אנסה לנסח בצורה יותר מדויקת את מה שאני חושב על ההתקפה של הת'אנדר -
הם נשענים יותר מדי על ההגנה שלהם כדי לייצר התקפה ותלויים בכך.

ברגע שאנחנו עוברים להתקפה עומדת (כי ההגנה פחות טובה או שהקבוצה ממול מצליחה להגן על הכדור),
הם מאוד מאוד מאוד תלויים ב-SGA
ולא תמיד מצליחים ליצור ריווח יעיל סביבו.

הקלעים לא מספיק אמינים. אני לא חושב שראיתי את קארוסו בריצת הפלייאוף של הלייקרס
אבל כרגע עם איך שההתקפה שלו נראית, הוא בקושי מסוגל לעלות על הפרקט.

ואין מספיק יוצרים מכדרור. ג'יי-דאב זה נחמד
אבל אני ממש מקווה שטופיץ' יתפתח להיות שחקן משמעותי (סימן שאלה אחד גדול כי יש הרבה דברים שהוא צריך לתקן) כי חסר להם סקורר/יוצר נוסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 2:03 am 
Sophomore

Att כתב:
אז אתה חושב שהם פחות או יותר באותה רמה?

האמת שכן וכרגע הייתי מעדיף את אבדיה לת'אנדר בגלל היכולת שלו ליצור מכדרור לעצמו ולאחרים, שהיא משהו שחסר להם מעבר לשיי וג'יי דאב (וואלאס כרגע לא ממש נותן קפיצה בתחום וגם קארוסו לא עושה הרבה, אולי בגלל שכלום לא הולך לו התקפית).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 2:19 am 
Sophomore

Att כתב:
אני אנסה לנסח בצורה יותר מדויקת את מה שאני חושב על ההתקפה של הת'אנדר -
הם נשענים יותר מדי על ההגנה שלהם כדי לייצר התקפה ותלויים בכך.

ברגע שאנחנו עוברים להתקפה עומדת (כי ההגנה פחות טובה או שהקבוצה ממול מצליחה להגן על הכדור),
הם מאוד מאוד מאוד תלויים ב-SGA
ולא תמיד מצליחים ליצור ריווח יעיל סביבו.

הקלעים לא מספיק אמינים. אני לא חושב שראיתי את קארוסו בריצת הפלייאוף של הלייקרס
אבל כרגע עם איך שההתקפה שלו נראית, הוא בקושי מסוגל לעלות על הפרקט.

ואין מספיק יוצרים מכדרור. ג'יי-דאב זה נחמד
אבל אני ממש מקווה שטופיץ' יתפתח להיות שחקן משמעותי (סימן שאלה אחד גדול כי יש הרבה דברים שהוא צריך לתקן) כי חסר להם סקורר/יוצר נוסף.

אני די מסכים עם זה, אבל עם כמה סייגים.

קודם כל, לא בטוח איך זה ייראה עם הרטנשטיין וצ'ט על המגרש. מעבר לגודל והתרומה ההגנתית הברורה, הם מייצרים איזון הכרחי בהתקפה בין הקו הקדמי לאחורי. ויכולת לעשות פיק-אנד-רול עם שיי וג'יי דאב ולסיים בצבע, שכרגע מאוד חסרה לת'אנדר. דורט, וואלאס, קארוסו, ג'ו והרוקיז כולם מתקשים מאוד לסיים בצבע מול אורך. וויגינס וקנריץ' רק קצת יותר טובים. כתוצאה מזה, כרגע החדירות של שרגא וג'יי דאב שלא מסתיימות בזריקות שלהם כמעט כולן הולכות החוצה לשלשות. וכשהחברים ביום קליעה לא טוב, כמו אתמול, זה ממש לא נראה טוב. אבל גם כשכן, חסר כאן גיוון. כי גם כשנגיד דורט או קארוסו קלטו שלא הולך להם בקליעה, הורידו כדור ונכנסו לצבע, הם לא סיימו טוב וגם לא סוחטים עבירות. הת'אנדר מתלוננים בזמן האחרון שהם בין הקבוצות שהולכות לקו הכי פחות בליגה והיריבות שלהם תמיד מקבלות יותר שריקות. חלק מזה לדעתי נובע מחוסר אגרסיביות מספיק בחדירות. וחלק מזה שפשוט אין גבוהים שיסיימו בצבע.

רק נזכיר שלפני שצ'ט נפצע, הת'אנדר עמדו על מאזן של 1:8, עם הפסד יחיד דחוק בדנבר. מאז הם עם שלושה ניצחונות ושלושה הפסדים, מה שמראה כמה הוא קריטי לקבוצה בשני צידי המגרש.

לקבוצה שהיא כבר קונטנדרית זה בעיני הימור גדול מדי לבנות על רוקי בן 19 שלא ישחק השנה כשחקן רוטציה משמעותי (אפילו מאוד). אם המסקנה היא אכן שחסר יוצר מהספסל, אז צריך להביא אחד כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 2:23 am 
Hall of Famer

וואו :shock:. אנחנו ממש לא מסכימים על זה.
אני לא חושב שהם באותו לבל. לצערי, זה לא קרוב.

אם וושינגטון היה עובר מדאלאס לת'אנדר, הייתי מהמר עליהם לקחת את המערב ולתת פייט רציני לסלטיקס.
זה סוג השחקן שהם צריכים.

דני הוא לא שחקן שאפשר לסמוך עליו כרגע.
לגיטימי ללכת עליו כי יש הרבה דברים שהוא יכול לעזור בהם אבל זה הימור בשלב הזה...
המון אפס אנד דאונס.
נמצא בראש של עצמו, מנטלית לא תמיד במקום טוב.
קליעה מפוקפקת שבאה והולכת (גם כשהוא חופשי לשלוש).
יותר מדי איבודי כדור.

ואגב, מאוד קשה לי להתייחס ברצינות לזה שהוא יוצר נוסף.
הוא לא מצליח לעשות את זה אפילו בפורטלנד.
אני לא חושב שזה חלק גדול ממה שהוא צריך או יכול לעשות בנ.ב.א.
הוא נהדר במגרש הפתוח והוא שחקן חכם שמוסר טוב אבל זו לא העזרה בהתקפה ששיי וג'יי-דאב צריכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 4:06 am 
Sophomore

עכשיו קח את התיאור שלך למעלה ותחשוב כמה ממנו רלוונטי לאיך שוושינגטון התחיל את העונה הזו, איך שהוא נראה בשנה שעברה בדאלאס, והאמת גם איך שהוא נראה בפלייאוף חוץ מהסדרה מול הת'אנדר...

אבל בסדר, נסכים שלא להסכים וממילא זה הכל תיאורטי כי לא נראה שהת'אנדר בכיוון של אחד מהשניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 4:18 am 
Hall of Famer

ועכשיו ג'יי-דאב נפצע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 6:47 am 
Sophomore

הרטנשטיין חוזר ונותן 13 נקודות, 14 ריבאונדים, 4 חסימות ו-3 אסיסטים. הת'אנדר נראו כמו קבוצה אחרת בדקות שלו על המגרש: פלוס 16 איתו, מינוס 6 בלעדיו. ככה זה כשיש לך לפחות גבוה אחד בקבוצה (והוא שחקן טוב).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 9:13 am 
מנהל פורום

וושינגטון נתן סדרה אחת טובה מול קבוצה בלי שחקני פנים, זהו. נכון שזה יותר משאבדיה עשה, אבל אבדיה שיחק בוויזארדס, וושינגטון שיחק עם לוקה וקיירי. ובהגנה, אמר כך, בתור אוהד בוסטון רטטתי מעונג בגמר בכל פעם שהכדור הגיע לשחקן שוושינגטון שומר עליו. זה לא ששניהם שומרים טובים ואבדיה קצת יותר טוב לטעמי, זה שאבדיה שומר טוב ואילו וושינגטון די רע.
וללא קשר, מדובר בשחקנים שונים לחלוטין, אבדיה יותר קרוב לפוינט גארד ואילו וושינגטון יותר קרוב לסנטר, אז ההשוואה בינהם מוזרה מאד לטעמי ללא קשר, כמו להשוות בין קלדון ג'ונסון לפייטון פריצ'רד או משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 11:29 am 
Hall of Famer

בואו נגיד שכל עוד וושינגטון שיחק בשארלוט האומללה המעמד שלו לא היה שונה בכלום מהמעמד הנוכחי של אבדיה. אם וכאשר אבדיה יגיע לאיזושהי קונטנדרית אני חושב שנוכל להעריך אותו בצורה יותר טובה. לדעתי האישית-להגיע לקונטנדרית יעשה לו רק טוב, ההגנה שלו תוערך יותר, היכולת שלו להוביל כדור בתור מוביל כדור משני תהיה יותר חשובה וגם העובדה שהוא רחוק מלהיות נגר התקפי בהחלט תועיל, אם נניח הייתי שם אותו בסלטיקס במקום סם האוזר, אני די בטוח שזה הופך את הסלטיקס לקבוצה טובה יותר, גם אם ספציפית כקלעי שלוש הוא פחות טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 11:35 am 
Senior

Att כתב:
stavs כתב:

אני לא בטוח שאפילו הסוכן שלו יגיד שהוא היה השחקן השלישי בטיבו במאבס בעונה שעברה.

אז מי כן?

גאפורד, לייבלי ודרק ג׳ונס לכל הפחות במעמד של וושינגטון. אני חושב שלייבלי גם מדרגה מעליו וכנראה שגם הייתי שם את גאפורד שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 12:27 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
בואו נגיד שכל עוד וושינגטון שיחק בשארלוט האומללה המעמד שלו לא היה שונה בכלום מהמעמד הנוכחי של אבדיה. אם וכאשר אבדיה יגיע לאיזושהי קונטנדרית אני חושב שנוכל להעריך אותו בצורה יותר טובה. לדעתי האישית-להגיע לקונטנדרית יעשה לו רק טוב, ההגנה שלו תוערך יותר, היכולת שלו להוביל כדור בתור מוביל כדור משני תהיה יותר חשובה וגם העובדה שהוא רחוק מלהיות נגר התקפי בהחלט תועיל, אם נניח הייתי שם אותו בסלטיקס במקום סם האוזר, אני די בטוח שזה הופך את הסלטיקס לקבוצה טובה יותר, גם אם ספציפית כקלעי שלוש הוא פחות טוב.

אני חושב שההודעה שלך אולי בלי להתכוון תומכת בזאת של Att. כשהוא מסתכל על וושינגטון או אבדיה לת'אנדר, הוא ממש לא מחפש שחקן במעמד של האוזר, אלא בצלע רביעית משמעותית לטריו שג"א, וויליאמס והולמגרן. אני לא חושב ש - Att לא מסכים לקבל את דני אבדיה כשחקן 8-9 ברוטציה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 12:45 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
rony כתב:

אני חושב שההודעה שלך אולי בלי להתכוון תומכת בזאת של Att. כשהוא מסתכל על וושינגטון או אבדיה לת'אנדר, הוא ממש לא מחפש שחקן במעמד של האוזר, אלא בצלע רביעית משמעותית לטריו שג"א, וויליאמס והולמגרן. אני לא חושב ש - Att לא מסכים לקבל את דני אבדיה כשחקן 8-9 ברוטציה.

אני חושב שבבוסטון אבדיה בהחלט יכל להיות שחקן שישי, מה לעשות שעל העמדה שלו יש לסלטיקס גם את טייטום וגם את בראון? אני כן יכול לראות סיטואציה שבה הוא מחליף את ג'רו הולידיי בחמישיה, הולידיי בירידה מסוימת העונה ונראה שהגיל קצת משפיע עליו, וחמישיה של ווייט-בראון--אבדיה-טייטום-הורפורד/פורזינגיס היא עדיין הגיונית.

צלע רביעית בקונטנדרית יכל להיות אולי הגיוני בקבוצה פחות עמוסה מבוסטון, נניח בדנבר במקום כריסטיאן בראון, לא מופרך לגמרי בעיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 3:52 pm 
Hall of Famer

ראיתם את בוסטון משחקת?
הם פייב אאוט ולוקחים המוןןן שלשות

עם איך שדני קולע העונה (או בכל עונה שהיא לא העונה שעברה), הוא לא שייך ולא היה מגיע לרוטציה של הסלטיקס.

אם הקליעה תתייצב ויהיה אפשר לסמוך עליו, הוא יתאים מאוד לקונטנדריות וגם לת'אנדר כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 3:58 pm 
Senior

מה העניין עם פי ג'יי וושינגטון? הוא שחקן בינוני מינוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 4:02 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
Att כתב:
stavs כתב:

אז מי כן?

גאפורד, לייבלי ודרק ג׳ונס לכל הפחות במעמד של וושינגטון. אני חושב שלייבלי גם מדרגה מעליו וכנראה שגם הייתי שם את גאפורד שם.

הם נפטרו מג'ונס בקיץ, לייבלי עלה מהספסל כרוקי והתחלק בדקות עם גאפורד. כולם שחקנים תומכים אבל וושינגטון לדעתי היה הטוב והבולט מביניהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 6:06 pm 
Sophomore

אטט, הבעייה לדעתי היא שאתה רואה את וושינגטון בעיקר (רק?) מול אוקייסי, אז זה מייצר לך הטייה. המספרים באופן כללי לא תומכים בזה שהוא שחקן משלים איכותי במיוחד ולא שחקן בינוני. לצורך העניין, השנה ב-9 המשחקים שלו חוץ מהמשחק מול הת'אנדר הוא עומד על 7.5 נקודות, 7 ריבאונדים ו-1.5 אסיסטים למשחק (ב-30 דקות) עם אחוזים די מזעזעים -- 20% משלוש ו-39% מהשדה.

דני אגב, למרות פתיחת העונה החלשה מאוד בקליעה, עם 10 נקודות, 6 ריבאונדים ו-3 אסיסטים למשחק (ב-25 דקות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 10:38 pm 
Sophomore

אבדיה עם פתיחה לא טובה, היכולות עדיין שם,
ותג המחיר בירידה, זמן טוב לנסות לגאול אותו משם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 11:08 pm 
Hall of Famer

ראיתי את וושינגטון בפלייאוף גם מול מיניסוטה ומול בוסטון. לא זוכר אם ראיתי את כל המשחקים ואולי הרושם מהסדרה מול OKC נותר דומיננטי אבל אני מרגיש שאני מכיר את השחקן די טוב. דאלאס השתמשה בו כשומר מס' 1 או 2. הוא הצליח להצר את צעדיו של טאונס בשלושת המשחקים הראשונים של גמר המערב ובגדול, עשה פלייאוף מצוין. לפחות ממה שראיתי מהת'אנדר, הוא סוג של ווינר, שמופיע במשחקים החשובים ושם את הזריקות החשובות.

בסופו של דבר, גם אם רק כיכב בסדרה מול הת'אנדר (זה לא נכון אבל אוקיי)
זה עדיין סופר משמעותי. הם לא היו עוברים את חצי גמר המערב בלעדיו בפורמה הזאת
ובכלל, החצי השני של השנה היה שמיים וארץ מהראשון וההבדל מבחינת הסגל היה וושינגטון וגאפורד.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ה' נובמבר 21, 2024 11:32 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 11:09 pm 
Hall of Famer

Bluey כתב:
אבדיה עם פתיחה לא טובה, היכולות עדיין שם,
ותג המחיר בירידה, זמן טוב לנסות לגאול אותו משם.

זה נכון...
אבל -
1. פורטלנד לא יוותרו עליו כ"כ בקלות
הם שילמו עליו הרבה לפני רגע
2. הוא היה ונותר הימור מסוים בגלל הזריקה לשלוש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1473 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 55, 56, 57, 58, 59

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: