סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' ינואר 18, 2025 9:51 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 81 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מכללות 24-25
הודעהפורסם: ו' ינואר 17, 2025 11:54 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
Bluey כתב:
הקליעה של יאקוצ'יוניס (מתקצירים) נראית יותר טובה משל שרף ללא קשר למסגרת.
אבל לגבי סיומת בצבע, אולי רמת התחרות השונה משקרת כאן?

יש פה הנחה, שגם חוזרת בהודעות של ודים, לפיה הרמה של הליגה הגרמנית משמעותית עדיפה מזו של המכללות. לא יודע אם מסכים עם זה.
נכון שיש חוסר אחידות ברמת המכללות, אבל זה גם המקום להיתקל בו ביריבים פיזיים ואתלטיים, שהרי בסופו של דבר, משם מגיעים רוב שחקני הNBA.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 17, 2025 12:33 pm 
מנהל פורום

B.Grant44 כתב:
Bluey כתב:
הקליעה של יאקוצ'יוניס (מתקצירים) נראית יותר טובה משל שרף ללא קשר למסגרת.
אבל לגבי סיומת בצבע, אולי רמת התחרות השונה משקרת כאן?

יש פה הנחה, שגם חוזרת בהודעות של ודים, לפיה הרמה של הליגה הגרמנית משמעותית עדיפה מזו של המכללות. לא יודע אם מסכים עם זה.
נכון שיש חוסר אחידות ברמת המכללות, אבל זה גם המקום להיתקל בו ביריבים פיזיים ואתלטיים, שהרי בסופו של דבר, משם מגיעים רוב שחקני הNBA.

קודם כל, כמה מתוך שחקני המכללות הם שחקני נ.ב.א לגיטימיים כבר עכשיו? או אפילו בעונה שאחרי, בהנחה שקשה להעריך? בודדים.
זה שיש עוד כאלה שאחרי x שנים משתלבים כשחקני רוטציה ב-נ.ב.א זה לא רלוונטי.

שנית, בכל ליגה מקצוענית באירופה שיש בה זרים אמריקאיים, כמעט כולם היו שחקנים מובילים במכללות ותוסיף להם עוד כמה שנים של ניסיון, בגרות, פיזיות.

אז כן, אני טוען שגם מכללה טובה חוטפת 30 הפרש מקבוצה בינונית בליגה הגרמנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 17, 2025 10:55 pm 
Junior

אז לגבי השאלה הראשונה, אל תשכח שצוואר הבקבוק ב NBA צר יותר. יש מקום ל 450+ שחקנים בכל עונה נתונה, תלוי איך מחשיבים two-way contract ואת האלמנט של G-League assignments.
עדיין מניח שיש מקום נרחב יותר באירופה אם לוקחים בחשבון את הליגה הגרמנית (שזאת הרי נקודת המוצא שלנו) וליגות שוות ברמה או בכירות יותר כמו הצרפתית, הספרדית, קבוצות צמרת ביוון ורוסיה, מכבי שלנו מכבי ת"א (ומה לגבי הליגה האוסטרלית, איפה אתה מחשיב אותה ביחס לאירופה והמכללות?).

דבר שני, גם אם חלק מסוים מהתחרות שפרוספקטים בכירים במכללות מתמודדים מולה זה שחקנים שלעולם לא יהיו ב NBA או אפילו לא יתקרבו לכך, הנקודה היא שעדיין יש מספיק פרוספקטים, לפחות בחלק מהקבוצות, בשביל להרכיב קונסטלציות מסוימות שמייצרות תנאים דומים, יחסית, לאלו שמתקיימים ב NBA.
גם הסגנונות דומים יותר, לפחות בחלק מהמכללות.

ההבדל העיקרי שנזקף לזכות מסגרות כדורסל בינלאומיות, לדעתי, זה שפרוספקטים צעירים שם מתחרים נגד שחקנים בוגרים מהם בכמה סדרי גודל של פיזיות וניסיון משחק. וזה בהחלט משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 17, 2025 11:49 pm 
Sophomore

אני איפה שהוא באמצע בעניין הזה. מצד אחד כן, חושב שהרמה הממוצעת בגרמניה (או איטליה או אפילו ישראל נגיד) בהחלט גבוהה יותר. מצד שני, אם ניקח קבוצות כמו יוקון ופרדו של שנה שעברה, ממש לא חושב שהן היו מקבלות בראש מקבוצות בינוניות בליגות הללו (נניח איזה מכבי רמת גן). או נגיד אלאבאמה השנה, שהיא אחת מעשר הקבוצות הכי טובות במכללות ובמקרה יצא לי לראות כמה פעמים השנה. יש שם חמשייה שכוללת 4 סופר סיניורים ברמה גבוהה (כלומר שחקנים בגילאי 23-25) ורוקי שהולך להיבחר בסיבוב הראשון (לאבארון פילון). ומהספסל גם עולים אחלה של שחקנים (למשל הסופומור אדן הולוויי, קלעי מוכשר וכישרון נבא גבולי). בהחלט נראה לי שהם יכולים לפחות לתת פייט יפה לקבוצת מרכז טבלה באחת מהליגות המדוברות גם אם לא בטוח שזה יסתיים בניצחון.

דבר נוסף שכדאי לזכור כשמשווים בין המכללות לליגה אירופאית זה קצב המשחק. שעון ה-30 במכללות מתווה קצב משחק איטי יותר וסטטיסטיקות שלא פעם נראות פחות מרשימות. ככה שאם שרף היה משחק במכללה טובה, אפילו בהנחה שהוא היה מקבל 30 דקות למשחק, אני בכלל לא בטוח שאפשר לרשום אוטומטית 20 נקודות ו-7 אסיסטים ליד השם שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 17, 2025 11:56 pm 
Hall of Famer

נדמה לי שלפני איזה 25 שנה, היה משחק בין מכבי תל אביב לג׳ורג׳טאון (כשאותלה הרינגטון, שהיה אמור להיות ה״סנטר הגדול הבא״ של המכללה היה שם). אני לא זוכר מי ניצח, אבל אני כן זוכר שהיה מאד צמוד.
וכן, נכון, תקופה אחרת לגמרי. ועדיין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 18, 2025 12:06 am 
Junior

מסכים, סבוניס.
אולי כדי לא להיכנס יותר מדי לסוגיה ההשוואתית בין כדורסל המכללות לאירופאי, בואו נחשוב על העניין מהפרספקטיבה של prospect evaluation.
כבר ראינו מספיק שחקני מכללות בכירים שלא הצליחו ב NBA, אבל גם לאירופאים בכירים זה קרה, ולחלופין, הרבה אמריקאים שלא הצליחו לעשות את המעבר ל NBA עברו לככב באירופה.

בהקשר של שרף, קיליאן הייז שיחק ממש באותה קבוצה לפני חמש שנים והעמיד סטטס די דומים, למעט הקליעה משלוש שהיתה טובה יותר.
אני לא אומר את זה כדי לטעון ששרף יהיה הייז הבא, אבל זה כן מצביע על כך שגם ברמה הספציפית מאוד הזאת של קבוצת פיתוח שחקנים מהליגה הגרמנית, הצלחה מול שחקנים מקצועיים ובוגרים ממך לא מנבאת כלום.

בהקשר הנוכחי, עלתה הטענה/ספקולציה של בלואי שאולי יכולת הסיום הטובה יותר של יאקוצ'יוניס קשורה לרמת התחרותיות במכללות.
אז אני טוען שצריך לבחון לעומק את התחרות שמולה התמודד עד כה העונה. בכל מקום אני שומע שהוא ואילינוי מתמודדים מול קבוצות מכללות טובות, ושקספארס אפילו מעלה את הרמה שלו ככל שרמת היריבות עולה. צריך לבחון עוד יותר לעומק את טיב הרים הפרוטקשן שניצב מולו עד כה, לפחות במאצ' אפים ספציפיים.

בהקשר רחב יותר, ודים כתב בת'רד של שרף לאחרונה, "שאר הפרוספקטים בעמדת הגארד מככבים במכללות שזה יותר קרוב לרמת אליפות אירופה לנוער מאשר כדורסל מקצועני באירופה."

אגב, ספציפית למקרה של קספארס מול שרף, אז גם הליטאי זכה להתנסות שלו מול בוגרים באירופה, במדי ברצלונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 81 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bluey ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה