סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' אפריל 10, 2025 11:07 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 42 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' פברואר 09, 2025 10:26 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
stavs כתב:
מחצית ראשונה באמת אדירה של דייויס, שכבר קצת שכחנו כמה טוב הוא יכול להיות.

אני לא חושב שמי שראה אותו העונה או ענוה שעברה שכח כמה טוב הוא יכול להיות.
המחצית הראשונה הייתה טובה מאוד אבל לא דברים שלא ראינו ממנו.
היו לו העונה 3 משחקים עם 40 נקודות ומעלה (11 משחקים עם 35 ומעלה).

הטרייד עם לוקה היה גרוע לא כי דיוויס לא מותק של שחקן, אלא כי לוקה סופרסטאר ודיוויס לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 09, 2025 11:53 am 
מנהל פורום

Att כתב:
בסך הכל 13 הפרש. במונחים של OKC, זה לא לתת בראש אלא עוד משחק...
בדקות שראיתי, הבעיה לא הייתה אידי אלא מוראנט, שלא הצליח לייצר למרות החיסרון של דורט ושל קייסון. כשהשחקן המרכזי שלך הוא 6-19 מהשדה, סיכוי טוב שאתה בבעיה.

היה 24 לפני רבע 4 של גארבץ' טיים. ההפרש התפתח לו לאט אבל באופן רציף מתחילת המשחק עד לשיא של 24 הפרש לקראת תחילת רבע ארבע ומשם הרגליים של כולום ירדו מהגז, גם של ממפיס

לעניין אידי, העובדה שג'נקינס ואיסאלו החזיקו אותו 12 דקות והתייאשו מדברת בשם עצמה, העניין שברנדון קלארק היה עוד פחות מוצלח, רק כש JJJ היה בסנטר ואלדמה בכנף כסטרץ' 4 הממפיס היו יריב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 09, 2025 12:08 pm 
Junior

satriani כתב:
הצגה של טייטום ובוסטון.
מי יותר פלופר? אמביד או ברונסון?

מיני הצהרה של בוסטון, שמביסה את היריבה שמאיימת על המקום ה-2 שלה במזרח. זו כבר תבוסה שנייה שהם מנחילים לניו יורק אחרי שניצחו אותם במשחק הפתיחה.
עונה מוזרה של בוסטון. הפסידה לפני 3 ימים לדאלאס בלי AD (ובלי לוקה מן הסתם), אבל משחק לפני ניצחה את קליבלנד ומשחק אחרי את ניו יורק. כלומר מול היריבות הבכירות היא עושה את העבודה. מצד אחד זה חדשות טובות, הקבוצה יודעת להעלות הילוך מתי שצריך. מצד שני, זה חדשות רעות, זה יכול לגרום לשאננות, וההפסדים לקטנות יעלו כנראה באובדן יתרון ביתיות בפלייאוף. אחת הסיבות שבוסטון הצליחה בפלייאוף בשנה שעברה היה שהיא נתנה עונה סדירה מעולה שנתנה לה יתרון ביתיות ובראקט קל (עוד לפני הפציעות).
צריך גם לזכור שבוסטון ניצחה את כל היריבות הישירות, כולל דנבר, אבל במשחק היחיד מול אוקייסי היא הפסידה. אוקייסי זו כנראה המשוכה הכי גבוהה לריפיט של בוסטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 09, 2025 12:24 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שאידי בשלב זה של הקריירה שלו הצליח לתת אפילו משחק טוב אחד מול קבוצה טובה (מעבר לצבירת סטטיסטיקות בגארבג' טיים). יש לו לא בהחלט גם משחקים טובים ברזומה, אבל כמעט כולם מול נמושות או לכל היותר קבוצות בינוניות. הוא עדיין רוקי, אז לגמרי יש תקווה שעם הניסיון זה ישתפר, אבל בינתיים הוא עוד לא שם ואני מסכים עם אוריאל, בפלייאוף הוא כנראה יקבל מעט מאוד דקות, אולי יתנו לו קצת להשתפשף בסיבוב הראשון אם יקבלו יריבה בלי סנטר דומיננטי, אבל כשהפלייאוף יתקדם לא יפתיע אותי אם הם יעדיפו לתת דקות לג'יי האף על פניו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 09, 2025 2:40 pm 
מנהל פורום

ATT הזכיר את מורנט, אז ראיתי את המשחק, הבחור, מחזיק את הכתף כל פעם שהוא לא מחזיק בכדור, על הספסל יש כרית חימום ענקית על הכתף שלו
לא מקנא בממפיס על החלטה האם להושיב אותו לתת לו להחלים או לנסות שיחלים תוך כדי משחק בעומסים קלים יותר
אפשר לראות שברוב ההתקפות, ג'ה הולך לפינות ולא מנהל את ההתקפה. נקווה לטוב עבורו, מאוד מאוד אוהב לראות אותו משחק

סן אנטוניו, מפסידים עוד משחק בנקודה, הפעם זה קרה 25 שניות לסיום ולא 1.1 שניות לסיום
וומבי קיבל הזדמנות לנצח אבל בלאק התעמת עם זריקת המיד ריינג' שלו, ומנע את הסל
וומבי עם 1:6 מהשלוש ו5:11 מהשדה
תשאלו למה לא מוסרים לו כדור מתחת לסל אלא במרחק 6 מטר מהסל? שאלה טובה אין לי תשובה
קאסל עם 15 נק אחרי שאתמול היה עם 33 נק'
שורה תחתונה, ממש לא נעים להפסיד 2 משחקים יום אחרי יום כל אחד בנקודה
בצד של המנצחים, אני חולה על דה סילבה, איזה מותק של שחקן, התאמה מושלמת
המג'יק חזרו מפיגור גדול, שתי סלי הקלאץ' הלכו לבידוד של באנקרו
לא יכול לחכות שסאגס יחזור, הם הולכים להיות הלהיט של המזרח, לפחות בליג פאס שלי אחרי שנמנעתי מהם לאחרונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 09, 2025 2:46 pm 
Hall of Famer

כמה דברים נוספים על המשחק של הת'אנדר מול ממפיס:
1. הת'אנדר (ללא צ'ט) הרגו את ממפיס על הלוח - 55-40 בריבאונד, כולל 21 ריבאונדים בהתקפה.
חלק לא מבוטל מההפרש במשחק הגיע מהריבאונדים האלו בהתקפה, דגש ש-OKC שמה העונה, כאשר הגארדים והפורוורדים שלה תוקפים את הטבעת (וכמובן איי-הארט).
2. וויגינס ממשיך את הכושר הנהדר שלו לאחרונה (אחרי תקופה שבה היה חלש מאוד) עם 26 נק' כשהוא פותח בחמישייה. כשוויגינס פותח לצד ג'יי-דאב ושיי, זה פותח את ההתקפה של הת'אנדר.
3. הת'אנדר עם 16-42 (42.9%) לשלוש, כולל 8-13 משלוש של אותו וויגינס (ואם נתעקש לחבר הכל ביחד, חלק מאותן שלשות מריבאונד התקפה).
4. קארוסו פותח כמחליף של דורט והשומר המרכזי של מוראנט, כאשר גם קייסון לא כשיר ומשחק אולי את המשחק הכי טוב שלו במדי הת'אנדר - ואפילו קולע 2-4 משלוש. מי היה מאמין.
5. שיי עם משחק גרוע מהשדה.
6. אולי חלק מההסבר לכך - ומה שהופך את הניצחון הזה ליותר מרשים - הוא שמדובר במשחק 3 ב-4 ימים לת'אנדר.
7. אא"לט אחרי 10 החטאות רצופות משלוש, ג'יי-וויל קלע שלשה. ברכות.
8. דילון ג'ונס, AKA הייוורד החדש (השחקן שנכנס ולא משנה מי לצידו, סביר שהקבוצה הולכת להפסיד את הדקות שבהן הוא על הפרקט), הצליח להיות בפלוס-מינוס חיובי (1+) במשחק.

ובלי קשר לכלום, כבר התרגלתי לראות את הרטנשטיין משחק כסנטר של הקבוצה
והקבוצה - יש להודות - מנצחת ללא הולמגרן. אם מי שזה לא יהיה מתקשר ומציע את קופר פלאג על צ'אטוש, אני מודה שאני מהסס לרגע.

בצד של ממפיס, סנטי אלדמה עם משחק טוב. בכלל, ממפיס קבוצה מצוינת ועמוקה.
זו לא קבוצה שכיף יהיה לפגוש בפלייאוף - אבל כך הרבה קבוצות במערב. לא יהיה ל-OKC הטיול שהיה להם מול הפליקאנס נטולי ציון בסיבוב הראשון...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 09, 2025 3:30 pm 
Hall of Famer

מפיס קבוצת ריבאונד די בעייתית, בטח בכל מה שקשור לגבוהים. יש לה בערך גבוה ריבאונדר אחד טוב בסגל, זה זאק אידי שאוסף 7.6 ריב' בקצת יותר מ-20 דקות לערב, שזה אחלה קצב, אבל הוא לא מסוגל להישאר על המגרש באופן כללי ובטח שלא מול גבוהים איכותיים, לא מבחינת הגנתית ולא מבחינת קצב צבירת עבירות (יותר מ-6 עבירות לכל 48 דקות שהוא על המגרש). ג'ארן ג'קסון מחריד בריבאונד, 6 ריב' למשחק ב-30 דק' בממוצע (וזו העונה כמעט הכי טובה בקריירה שלו, כן? בשנה שעברה הוא עמד על 5.5 ריב' למשחק ב-32 דקות) וסנטי אלדמה וברנדון קלארק גם כן לא בדיוק שואבי ריבאונדים רציניים.

מול הארטנשטיין זה לא ממש כוחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 09, 2025 5:27 pm 
Sophomore

לא כל כך מסכים לגבי אידי. מצפייה במשחקים של ממפיס הוא דווקא לא חור הגנתי. זה גם מגובה בזה שממפיס בד"כ בפלוס בדקות שלו על המגרש. ולא רק מול קבוצות חלשות. גם מול מילווקי, דנבר, הלייקרס (שלוש פעמים), יוסטון, מינסוטה ואפילו סן אנטוניו עם ויקטור, שהוא אולי הסנטר הכי בעייתי לשמירה בשבילו. יש לו קושי מסויים מול סנטרים שהם ניידים במיוחד, אבל מול רוב הסנטרים בליגה הוא עושה עבודה הגנתית יפה, בטח כשמתחשבים בזה שהוא רוקי ועדיין לומד. לדעתי ג'נקינס מחזיק אותו בדרך כלל על חבל קצר מדי ולרוב זה לא בגלל בעיית עבירות (יצא ב-6 עבירות רק פעמיים העונה).

גם התקפית היה אפשר להשתמש בו יותר טוב (כמעט אף פעם לא משתמשים בו לפוסט אפים, שהיו המומחיות שלו בפרדו). באופן כללי, אולי חוץ ממוראנט, השחקנים של ממפיס לא טובים בלהשתמש ב-2.26 הזה שעומד בצבע של היריבה ויודע מה לעשות עם הכדור כשהוא מקבל אותו קרוב לטבעת. בעיקר ביין וטריפל ג'יי מעדיפים לקחת זריקה עם יד על הפנים מאשר לנסות למצוא את אידי בצבע. לא יודע כמה מזה על ג'נקינס, אבל אני חושב שממפיס מפספסת כאן קצת.

המשחק אתמול הוא דווקא דוגמא טובה לזה. אוקייסי לקחו 21 ריבאונדים בהתקפה ובעיקר הרטנשטיין חגג על טריפל ג'יי, קלארק, אלדאמה וטריפל ג'י, שקיבלו יחד יותר ממאה דקות ולקחו בהן 17 ריבאונדים (הרטנשטיין לבד עם 14). קלארק היה במינוס 23 בדקות שלו. ועדיין, אידי שיחק רק 13 דקות למרות שממפיס לא נראתה רע במיוחד בדקות הללו (מינוס 5). אפשר להניח שהוא היה עושה עבודה טובה יותר בריבאונד ההגנה מול הרטנשטיין אם היה מקבל הזדמנות וגם מפעיל לחץ בריבאונד ההתקפה (כמו שהוא עשה אחרי החטאה של טריפל ג'יי בתחילת המשחק).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 09, 2025 5:55 pm 
מנהל פורום

אתה מתמקד בריבאונד וזה בסדר
הוא באמת הריבאונדר היותר טוב מבין JJJ וקלארק
העניין עם אידי זה חוסר היכולת שלו לעשות סוויטץ' בהגנה.
גארדים עוברים אותו נוצרים מיסמאצ'ים לרוב
בזה JJJ הרבה יותר טוב ממנו
אם כבר דיברת על מדד הפלוס מינוס תסתכל מה המדד פלוס מינוס של JJJ למרות שהוא ריבאונדר מחורבן ולמרות ששיחק הרבה דקות עם קלארק
המינוס 5 של אידי?
קצת מתמטיקה
אם ב12 דקות איתו על המגרש הם במינוס 5
אז כמה הם יהיו ב 48 דקות?
אבל אני לא באמת חושב שאיתו 48 דקות על המגרש הם היו מינוס 20
זה מדד עם שק מלא הטיות
אני אשמח לראות את אידי משחק יותר דקות גם בפלייאוף אבל הוא נראה לי מתפתח לסטיבן אדאמס כזה
שזה לא רע בכלל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 09, 2025 5:56 pm 
Hall of Famer

אז אולי שוב לציין את האפשרות שישתמשו בבאגלי כשיהיה בריא, המשחק האחרון שלו בליגה ב23.12 היה נגד אוקייסי והוא לקח 6 ריב' ב16 דקות

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 09, 2025 6:12 pm 
Sophomore

ברור שטריפל ג'יי שומר טוב יותר, כרגע ובעתיד. הוא גם אחד משחקני ההגנה הטובים בליגה בכלל ומשחק לרוב 4, אז לא ממש השוואה טובה לאידי. הנקודה שלי לגבי אידי זה שהוא דווקא לא חור הגנתי כמו שהניחו שהוא יהיה לפני שהגיע לליגה, ונראה לי שיש מי שעדיין פשוט מניח את זה גם בלי לראות משחקים של ממפיס. יש לו חסרונות, כמו לרוב הסנטרים בליגה. אבל ממראה עיניים, הוא לא נופל משמעותית בהגנה משחקנים כמו זובאץ, קסלר, פולטל, טרנר, ואפילו לופז (בגרסה הנוכחית שלו). והוא בטח לא יותר חור הגנתי משחקנים כמו ווצ'ביץ', קאפלה, ולנצ'ונאס או נורקיץ'. גם בהשוואה לסנטרים האחרים של מחזור הדראפט הזה, כמו סאר, קלינגן ומיסי, הוא נראה בכלל לא רע, למרות שההנחה הייתה שהם יהיו סנטרים הגנתיים טובים משמעותית ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 09, 2025 6:13 pm 
Hall of Famer

פעם ראשונה שאני רואה את אידי. הפתיע אותי קצת שהוא כל כך אנמי ולא מעורב התקפית.

בכל מקרה, הוא ממש לא היה הבעיה אתמול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 09, 2025 7:28 pm 
Sophomore

הוא לא מעורב התקפית כי ממפיס לא מערבים אותו התקפית. כל מי שראה אותו בפרדו יודע שהוא כל דבר חוץ מביישן ואנמי. אבל קצת קשה לעשות מהלכים בצבע כשאתה לא מקבל כדורים. הסכמה ההתקפית של ממפיס דורשת ממנו לא פעם לצאת מהצבע כדי לרווח, כך שהוא גם לא בנקודות שאפשר למסור לו. אבל גם כשהוא כן, הוא בד"כ לא מקבל את הכדור מצד אחד, הם מקום שני במערב עם התקפה זורמת, אז אפשר להבין את זה. מצד שני, בדקות שלו על המגרש זה די בזבוז להשתמש בו בהתקפה רק כחוסם (מה שהוא אגב עושה מצויין) וריבאונדר התקפי. בכל זאת, מדובר על שחקן השנה במכללות פעמיים ברציפות עם סט יפה של תנועות בצבע ויתרון פיזי כמעט על כל שומר גם בנבא. אם הקליפרס יכולים להפעיל את זובאץ' עם הגב לסל, גם ממפיס יכולה להוציא יותר התקפית מאידי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 09, 2025 9:13 pm 
Hall of Famer

רק ששוב, אותו דבר היה נכון גם לגבי בובאן (שנדמה לי שבשיאו קלע המון נקודות פר דקה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 09, 2025 10:03 pm 
Sophomore

בובאן בשנים המוקדמות שלו (נגיד עד בערך גיל 30) באמת היה שחקן לא רע, שגם החזיק הגנתית באופן סביר. בסיטואציה הנכונה הוא היה שווה בעיני 15 עד 20 דקות ולא 12 כמו שקיבל בשיאו. אח"כ, בגרסה של דאלאס ויוסטון הוא כבר ממש לא החזיק מעמד הגנתית.

בכל מקרה, לא ברורה לי ההתעקשות להשוות את אידי שוב ושוב דווקא לבובאן. אידי, כמו שכבר כתבתי בעבר, נייד יותר וחוסם טוב יותר (בובאן בשיאו עם 1.5 חסימות פר 36. אידי כרוקי כבר עם 2.1) ולכן הפוטנציאל ההגנתי גבוה יותר. אם הוא יוכל בעתיד להיראות יותר כמו לופז המבוגר (לופז של הנטס לא היה מגן טוב ורק במילווקי, בגיל 30, הוא פרח) מאשר כמו בובאן (או, להבדיל, כמו יאו), אז זה ההבדל בין סנטר של 10 דקות לאחד של 25 או 30 דקות לערב. שלא לדבר על ההתקפה, שבה כבר כרוקי אידי מראה מגוון תנועות רחב יותר וגם, בדומה ללופז, פוטנציאל לרווח את המשחק. בובאן זרק בכל הקריירה שלו בנבא 42 שלשות וקלע אותן בפחות מ-25%. אידי בחצי עונה כרוקי כבר עם 39 ניסיונות לשלוש ב-36%, וזה אחרי שבכל קריירת המכללות שלו זרק רק 2 שלשות. בקיצור, בעיני לופז (או משהו שמתקרב לזה) הוא תוצאה יותר סבירה לטווח הארוך מאשר בובאן. וזה לא שהם אותו שחקן. לופז קלעי טוב יותר. אידי ריבאונדר יותר טוב. אבל מבחינת רמה ויכולת להשתלב בליגה, זה נראה לי יותר סביר מבובאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 09, 2025 10:26 pm 
מנהל פורום

לאידי תהיה קריירה הרבה יותר טובה משל בובאן
אין לי ספק
סבוניס, מה אתה אומר על להשוות אותו לסטיבן אדאמס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 09, 2025 11:10 pm 
Sophomore

השוואה מעניינת (ויותר רלוונטית בעיני מאשר בובאן). אדאמס בשיאו היה יופי של שחקן בת'אנדר -- חזק, קשוח, וריבאונדר ומגן נהדר. בהחלט יש ביניהם נקודות דימיון. אבל בעיני לאידי יש בבירור פוטנציאל התקפי גבוה יותר מאדאמס שהוא לגמרי נטול טווח (וגם קלעי עונשין גרוע, אז זה לא עניין של תקופה). אדאמס כנראה קצת יותר נייד אז אידי ישמח להגיע להשפעה ההגנתית שלו. מצד שני, אידי עם יותר פוטנציאל להיות מגן טבעת ברמה גבוהה (אז יותר בכיוון של לופז).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 42 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Amos Gueta, Google [Bot] ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה