סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 11:22 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 34 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ארנה במקום מכבי
הודעהפורסם: ש' נובמבר 19, 2011 8:33 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
http://www.basket.co.il/News.asp?id=4002

אז גם לראשון תהיה ארנה. 5000 מקומות.
ונשאלת השאלה- מה ההגיון בבניית אולם חדש, פחות או יותר שנ(י)ה אחרי שסיימת לבנות אולם אחר. האמת שהשאלה הזאת מתחילה בשאלה אחרת- למה מלכתחילה לבנות אולם של 2500 מקומות בסכ"ה בלי אופציה של הרחבה (אא"כ יתקנו אותי...). אבל סוף סוף בנו אותו- מה ההגיון לבנות אחד חדש לאותן מטרות בדיוק? מה יעשו עם 'הישן'?

שאלה נוספת שנובעת מעצלנות לגגל- בעוד 3 שנים, מה אמורה להיות מפת האולמות בארץ? איזה אולמות חדשים אמורים לקום באשדוד ובחולון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: ארנה במקום מכבי
הודעהפורסם: ש' נובמבר 19, 2011 9:43 pm 
Junior

שרף דיבר על זה פעם.
אתה בונה אולם חדש. אתה בונה אותו בשביל שיהיה ל-10-15 שנה. לגטימי יחסית להשקעה של מיליונים לא?
איך זה יכול לקרות אם הוא לא מתאים לשום תקן אירופאי וגם בליגה שלנו הוא נראה לעיתים צפוף יתר על המידה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2011 1:50 am 
Junior

אתם יוצאים מנקודת הנחה שהאולם נבנה בשביל הכדורסל.

האולם החדש הוא למטרה אחת : ליגת האלופות בכדוריד.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2011 10:26 am 
Sophomore

אין פה שום 'נקודת הנחה'. יש פה שאלה פשוטה- למה את אותו אולם שנועד לכדורסל/כדוריד/דוקים/מרוצי סוסים לא בנו לפני שנתיים? אה, בעצם בנו אחד כזה... אז למה עוד אחד? או יותר נכון, למה לא חשבו קודם לבנות אולם עם סטנדרטים לליגת האלופות בכדוריד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2011 10:32 am 
Hall of Famer

השאלה הפשוטה שלי היא על השאלה שלך, רעננה: למה שלא יהיה אולם של 5,000 ועוד אולם של 2,500? זה רע? זו בושה? לא צריך בעיר בגודל של ראשל"צ כמה אולמות רציניים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2011 10:54 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (2)
"היכל ישמש לכל ענפי הספורט: כדורסל, כדוריד, ענפי התעמלות, אמנויות לחימה, טניס ועוד. "
חדשות טובות. ממש לא התלהבתי מבית מכבי.
נוסף להקמת פארק חדש = שבוע טוב לתושבי ראשון. :-ok-:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2011 11:03 am 
מנהל פורום

אולי אני טועה, אבל ממה שאני מכיר את כמות קבוצות הספורט בראשון, בנייה של היכל חדש ממש לא מייתרת את אולם בית-מכבי. אולי הוא יהיה לפעמים קצת "מבוזבז" על משחקים של קבוצות נוער (בין אם כדורסל או כדור-יד), אבל יש גם משחקים, אירועים או טורנירים שבהם אולם של 5,000 מקומות זה פשוט יות מדי. כמו למשל משחקי גמר גביע בכדורסל לנוער, נערים וילדים שמתקיימים בשנים האחרונות בבית-מכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2011 1:48 pm 
Junior

עד כמה שידוע לי בליגת האלופות בכדוריד הקבוצות לא נדרשות לשחק באולם בעל 5000 מקומות ומעלה, ויש לא מעט קבוצות שמשחקות באולמות בסדר גודל שיש בראשון כיום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2011 6:22 pm 
Junior

הבעיה היא שבית מכבי שמאכלס 2,500 בכדורסל מאכלס פחות מזה בכדוריד (היציעים מאחורי הסלים נסגרים)

לא יודע מבחינת חוקים של הכדוריד אלא מבחינת עניין ודרישות של המועדונים של ראשון , אפילו לסדרת הגמר של ישראל בית מכבי לא מצליח לאכלס את כל הצופים

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2011 6:50 pm 
Sophomore

בית מכבי אולם נהדר. איזו אווירה יש שם בכדורסל, כיף גדול. באמת שלא ברורה לי ההחלטה לאולם דווקא בראשון, על אחת כמה וכמה כשגם בכדוריד לא ממלאים אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2011 7:09 pm 
Sophomore

למה לא לבנות למשל אולם כזה בב"ש? גם יש שם את פרויקט הכדורסל שראש העיר הכריז עליו (עליית 3 ליגות ב5 דקות או משהו כזה...). קצת לפתח את הפריפריה הדרומית...
דרך אגב ובלי קשר לת'רד (מותר לי- אני פתחתי), ודים- יש עדכון על הסיפור הזה? נדמה לי שאתה היית בעניינים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2011 7:19 pm 
Hall of Famer

פאנוש כתב:
בית מכבי אולם נהדר. איזו אווירה יש שם בכדורסל, כיף גדול. באמת שלא ברורה לי ההחלטה לאולם דווקא בראשון, על אחת כמה וכמה כשגם בכדוריד לא ממלאים אותו.

אם יש אווירה נהדרת במשחקי כדורסל בראשון, זה בזכות הקהל הבאמת נחמד שלהם. בית מכבי הוא אולם קטן מדי, קובייתי וחסר נשמה בעיצוב שלו. לא מבין את ההגבלה הזו שאנשים הטמיעו במחשבתם, למה לעזאזל עיר שלא רחוקה מרבע מיליון תושבים לא יכולה להרשות לעצמה גם אולם של 2,500 וגם אולם של 5,000?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2011 8:39 pm 
Sophomore

אני חושב שהגדולה של בית מכבי היא העיצוב שלו. במקום שבאמת נראה כ"כ קטן מבפנים אתה שם 2,500 צופים (כמה אולמות בארץ מכילים מספר כזה?) ששומעים אותם היטב. הקהל יושב ממש על הקווים ואם זה של ראשון היה קצת יותר "רע" היתרון בעיצוב הזה היה מורגש הרבה יותר (ולראשון באמת יש אחלא קהל, אבל יש לו לאן להשתפר). אם לא אהבת אני מניח שזה עניין של טעם אישי, בכל מקרה החוויות שלי משם היו מאוד חיוביות והרושם שקיבלתי על המגרש הוא שמדובר במתקן מצוין לקבוצה בליגת קזינו בסדר גודל של ראשוניה.

אני לא חושב שכמות התושבים בעיר היא הגורם המכריע בשאלת האולמות. השאלה הזאת צריכה להיבחן בפריזמה של מי משתמש במתקן ומהם הצרכים שלו. במקרה שלנו התשובה מובנת, ראשוניה - שנכון לעכשיו ממש לא צריכה אולם של 5,000 מקומות, וקבוצות הכדוריד, שאקורדינג טו ביטלא אפילו לא ממלאות אותו ברגעים הגדולים של הענף. אם ככה- בשביל מה אולם דווקא שם, ולא, נניח בנתניה, ב"ש, אשקלון (תמריץ להזניק את הכדורסל במקומות הללו), ת"א (שיענה על הצרכים של המועדון האדום)? הריי זה מגיע מכספי הטוטו, לא רק הרשות המקומית, לכן כל סימני השאלה שלי יש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2011 8:48 pm 
מנהל פורום

מכבי רעננה זל כתב:
למה לא לבנות למשל אולם כזה בב"ש? גם יש שם את פרויקט הכדורסל שראש העיר הכריז עליו (עליית 3 ליגות ב5 דקות או משהו כזה...). קצת לפתח את הפריפריה הדרומית...
דרך אגב ובלי קשר לת'רד (מותר לי- אני פתחתי), ודים- יש עדכון על הסיפור הזה? נדמה לי שאתה היית בעניינים...

ראש העיר לא הכריז על כלום. כרגע מטרות האגודה המאוחדת (עירוני במקום הפועל ובית"ר) הן דיי צנועות כי אין ספונסר גדול ולא ברור אם ראש העיר יחלי מתישהו בעתיד לתמוך בקבוצה.
לגבי אולם - כבר אושרה בניית אולם, נדמה לי אפילו בזכות מכרז דומה קודם. האולם יהיה בן 3,000 מקומות ואמור להתחיל להבנות תוך שנה.

מצב המתקנים פה בעיר באופן כללי דיי קטסטרופה. באולם הגדול ביותר בעיר (865 מקומות) יש דליפות בגג וחרא של יונים בכל הפארקט, באחד משני האולמות החדשים בעיר לא היו סלים במשך שנה שלמה עקב בירוקרטיה, מוקד החוגים הכי גדול שלנו מושבת מאוגוסט כי פגע בו גראד (נזק קטן מאוד) אבל טרם סיימו לשפץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2011 9:05 pm 
Junior

if you built it, they would come.
ראשון עיר גדולה, היא צריכה אולם גדול. אני הבנתי את ביטלא הפוך: האולם בעל תכולה קטנה יותר במשחקי כדוריד ולכן אינו מספיק. יש פה פרשן לענייני ביטלא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2011 11:20 pm 
Sophomore

עד כמה שידוע לי הפועל ראשון לא יכולה לארח שם.
האולם שייך לאגודת מכבי ראשון(או משהו בסגנון)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 2:47 am 
Junior

picknroll כתב:
if you built it, they would come.
ראשון עיר גדולה, היא צריכה אולם גדול. אני הבנתי את ביטלא הפוך: האולם בעל תכולה קטנה יותר במשחקי כדוריד ולכן אינו מספיק. יש פה פרשן לענייני ביטלא?

מאשר את כוונתך.
במשחקי כדוריד אי אפשר לפתוח את היציעים מאחורי הסלים כי שם נמצאת רחבת ה6 של הכדוריד.
התכולה יורדת משמעותית.

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 3:26 am 
Sophomore

האולם מלא? יש צורך בכזה של 5,000 מקומות בראשון לכדוריד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 1:36 pm 
Junior

והטוטו אישרו גם הקצבות לאולם חדש בחולון. בעוד זמן קצר מאד יהיו אולמות מודרנים בנהריה, חיפה, ת"א (נוקיה) חולון, ירושלים, רשל"צ ואשקלון.
חבל שבת"א אין שום כוונה אמיתית לבנות אולם ל-5000 איש

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 1:39 pm 
Sophomore

Red Sumo1 כתב:
והטוטו אישרו גם הקצבות לאולם חדש בחולון. בעוד זמן קצר מאד יהיו אולמות מודרנים בנהריה, חיפה, ת"א (נוקיה) חולון, ירושלים, רשל"צ ואשקלון.

אשדוד? כמה מקומות יהיו בחולון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 1:46 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (2)
בת''א כבר מזמן צריך לבנות אולם של 15-16 אלף מקומות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 2:20 pm 
Sophomore

Red Sumo1 כתב:

אולמות גדולים זה אחלה אבל מי יבוא אליהם? אנחנו במחזור השישי, הייתי בחמישה משחקים (בקעה, הרצליה ואשדוד בחוץ, גליל ונתניה בנשר) באולמות של פחות מ-2,000 צופים ואף אחד לא היה מלא (אולי נגד נתניה אבל כנראה עם המון עזרה של ההנהלה).
מה רע באולם הנוכחי של נהריה? בעונות שהקבוצה היתה בליגה הראשונה נשארו אוהדים בחוץ כי נגמרו הכרטיסים?
עם כל הבאז והרוח החדשה באשקלון אני כמעט בטוח שגם האולם הנוכחי שלהם לא מלא (כמו שלא היה מלא בעונה האחרונה בה כיוונו גבוה עם רוט וסניד).
את אולם הפחים אין ספק שצריך להרוס אבל האם יגמרו הבעיות הכספיות של חולון עם בנייתו של אולם חדש?
בקיצור, כל עוד הליגה אינה תחרותית האולמות החדשים לא יעלו משמעותית את כמות הקהל במגרשים ורובם יהיו ריקים רוב הזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 2:23 pm 
Junior

האולם בחולון יכיל 5,000 מקומות ישיבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 2:25 pm 
מנהל פורום

לא לשכוח שהאולמות הם לא רק לכדורסל, ואפילו לא רק לאירוע ספורט.

מעבר לזה אני דיי מסכים עם שי.
אם משווים את ישראל למדינות אחרות, או אם משווים את הפריפריה למרכז אז נראה שהבעיה הגדולה היא כמות המתקנים ולא הגודל שלהם.
בהנחה שבעיר מסויימת יש גבר "היכל" של 2,000 מקומות אז לשני אולמות נוספים בני 500 מקומות תהיה תועלת רבה יותר לקהילה ולספורט מאשר בניית אולם עם 5,000 מקומות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 2:30 pm 
Sophomore

לאומית כתב:
האולם בחולון יכיל 5,000 מקומות ישיבה.

חוץ מבמשחקים נגד מכבי ת"א וירושלים תמלאו אותו? לא עדיף לכם אולם קטן יותר שיעצים את העידוד (המדהים) של הקהל שלכם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 34 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17, נורטון, עופר האדום ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: