סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 7:00 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 51 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2011 12:03 am 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
כפי שכבר צוין לא מעט בת'רד על מחזור 10,
השופטים במשחק של חיפה-חולון הצליחו לחמם קהל אוהדים שלם, שחקנים, אנשי צוות מקצועי והנהלה בשיפוט שלהם במשחק.

עד כאן אין חדש תחת השמש, עבר, הווה ועתיד.

אבל מה שקרה בסיום המשחק כבר עבר כל גבול ולדעתי דורש התייחסות מיוחדת.

שלושת השופטים, בראשותו של ספי שמש, החליטו על דעת עצמם, ובניגוד להוראתו של מנהל האירוע/אבטחה של הקבוצה לרדת לחדרי ההלבשה דווקא דרך המעבר שצמוד ליציע המאוכלס על ידי הקהל החם יותר של חיפה, או במילים אחרות, הקופים הירוקים.
חשוב לציין, אין מרווח בין היציע למעבר, למעט גדר חוצצת וכמטר-מטר וחצי הפרש גבהים.

היה ברור לכולם, לקהל ולשופטים כי יהיה בלאגן אם הם יעברו משם, אבל השופטים החליטו במעשה מכוון (אני הייתי 5 מטר משם בקו ישיר וראיתי היטב את הבעותיהם) ללכת משם, או במילים פשוטות, לעשות פרובוקציה אל מול הקופים הירוקים שלא חסכו מהשופטים את ברכותיהם במהלך המשחק ולאחר סיומו.

אני לא מתייחס כאן להעמדת הקבוצה לדין, זו לא הסוגיה לת'רד הזה, ( ובטח שלא מצדיק את התנהגות הקהל, אני מגנה אותה בכל צורה ומצטער על כל גילויי אלימות באולמות הספורט).

ציטוט:
אלא שלפי מכתב שהוציאה מנהלת הליגה לאיגוד הכדורסל, כל האירוע היה יכול וצריך להימנע וזאת אם שלישיית השופטים, יאיר מיכאלי, כפיר מועלם וספי שמש, היו מקשיבים להוראותיו של אחראי האבטחה באולם בנשר שפועל מכח חוק הספורט מטעם מכבי חיפה.

http://www.one.co.il/Article/192411.html#

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2011 12:12 am 
Freshman

לא מפתיע בכלל, אנשים קטנים ששואבים את כוחם מפרובקציות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2011 12:16 am 
Freshman

Joav כתב:
לא מפתיע בכלל, אנשים קטנים ששואבים את כוחם מפרובקציות

אולי שלב ראשון צריך להיות החלפה של שם התואר של המקצוע משופט לפוסק או משהו בסגנון, ולא תואר מהעולם המשפטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2011 12:36 am 
Sophomore

ברור. כי ברגע שנכנסים שופטי כדורסל למגרש, האסוציאציה הראשונה היא הדְרה של גלימות שחורות ופטיש־עץ.
ככתוב: נובמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2011 12:43 am 
Freshman

Janiv כתב:
ברור. כי ברגע שנכנסים שופטי כדורסל למגרש, האסוציאציה הראשונה היא הדְרה של גלימות שחורות ופטיש־עץ.
ככתוב: נובמת.

אל תזלזל בכוחה של טרמינולוגיה.
אבל אני מסכים, טרמינולוגיה לא תפתור את שורש הבעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2011 1:03 am 
Sophomore

אני אזלזל גם אזלזל. ואגלה לך עוד משהו: בדרך כלל מילה נעשית יותר מכובדת או פחות מכובדת לפי מה שהיא מביעה בעולם האמתי, ולא להיפך. כלומר, במקרה שלפנינו, המילה "שופט" לא הופכת את ספי שמש למכובד יותר, אלא, אם כבר יהיה איזשהו שינוי, ספי שמש יהפוך את המילה "שופט" למכובדת פחות. (אישית, אני חושב שגם זה לא יקרה.)
או שאולי התרשמת שהכינוי "שופטים" מוביל את קהלי הליגה, פרשני הליגה, שדרי הליגה, שחקני הליגה, מאמני הליגה ועסקני הליגה להתייחס אליהם בהערכה וביראת־כבוד מיוחדת?

עוד עליי לציין שעדיין לא לגמרי הבינותי על מה כל ההתרעמות, ולמה הליכה של שלושה שופטים במעבר אחד ולא במשנהו אמורה לעורר כל־כך הרבה רעש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2011 1:11 am 
Freshman

Janiv כתב:
עוד עליי לציין שעדיין לא לגמרי הבינותי על מה כל ההתרעמות, ולמה הליכה של שלושה שופטים במעבר אחד ולא במשנהו אמורה לעורר כל־כך הרבה רעש.

מכמה סיבות :
1. התעלמות מוחלטת ומכוונת מההוראות של מנהל האירוע ובעל הסמכות.
2. המטרה מאחורי המעשה - במקרה הטוב להראות לאוהדים "מי הגבר" ו"אנחנו לא פוחדים מכם". במקרה ה"אמצעי" - להתגרות בקהל ולהראות לארגון מכבי חיפה שהם הקובעים ובמקרה הרע - לפגוע במכבי חיפה תחת ההנחה הסבירה (לצערי) שמשהו יקרה . מישהו יזרוק משהו והקבוצה תועמד לדין.
3. סיפור המסגרת - השיפוט במשחק, גם אם לצורך הוויכוח היה ללא רבב, כמעט כל מי שנכח באולם (לא כולל אנשי חולון והקהל שלהם) כעס על השופטים ברמה זו או אחרת.

קצת כמו ששחקן יחגוג שער מול היציע של אוהדי היריבה, רק שזה לא שחקן אלא שופט שאמור להיות אובייקטיבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2011 1:40 am 
Sophomore

ובתוספת ההבדל הזעיר שלא מדובר בחגיגה של שער, אלא בסתם הליכה לחדר ההלבשה. כלומר, זה קצת כמו ששחקן יחוג שער מול יציע אוהדי היריבה, חוץ מהכול.

1. עד השבוע בכלל לא ידעתי שיש כזה דבר, "מנהל אירוע". (בציטוט למעלה בכלל כתוב "אחראי האבטחה".) אני עדיין לא יודע אילו סמכויות יש לו (למשל, האם השופטים כפופים לו באיזושהי צורה, מה שמחויב אם רוצים לקרוא לו "בעל הסמכות") ומה בעצם התפקיד שלו (למשל, למה התפקיד הזה כולל "ניהול אירוע" ברמה של "להגיד לשופטים באיזה מסלול להגיע לחדר ההלבשה"). אז אודה אם מישהו ירחיב בעניינים האלה.
2. אני לא בטוח שהבינותי את ההבדל בין המקרה הטוב למקרה הבינוני. אשר למקרה הרע — נו. זה גם פרנואידי וגם ילדותי.
3. באופן כללי כמעט כולם כועסים על השופטים. תמיד. אני לא רואה איך זה משנה.

בשורה התחתונה, הפרובוקציה המזעזעת הייתה הליכה במסלול שקרוב לאוהדים היותר־אדוקים במקום במסלול שקרוב לאוהדים הפחות־אדוקים. הליכה במסלול קרוב. בלי שום כוונה להגיע אליהם, אלא סתם לעבור לידם. אפילו בלי לעשות להם פרצוף. ברצינות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2011 8:19 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ואני אספר שוב את הסיפור שסיפרתי כבר הרבה פעמים, על שמעון מזרחי שמקפיד במלחה לצאת מחדר ההלבשה וללכת לספסל של מכבי, לא בדרך הישירה שחוצה את המגרש, אלא לאורך הקווים, כדי להיות הכי קרוב לאוהדים. פעם אחת הוא עשה את זה והקהל לא שם לב, אז הוא ירד מהמגרש וחזר עוד פעם. משום מה הפרובוקציה הנוראית הזו לא מביאה לזריקת חפצים.

מילא, לפחות הקהל של חיפה לא טוען שסמי שמש איים להתפשט/לשיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2011 9:41 am 
Junior

ראובן כתב:
מילא, לפחות הקהל של חיפה לא טוען שסמי שמש איים להתפשט/לשיר.

נהדר, קלאסיקה מודרנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2011 9:43 am 
מנהל פורום

נו, פרויד. למען הדיסקליימר אני אעיר שאני מתעב את ספי שמש הרבה יותר מאת סמי בכר. השופט היחיד שמסוגל לשרוק עבירה בלתי ספורטיבית לפי חוק השחקן האחרון עוד לפני שהחוק נחקק בכלל וגם כשזה לא היה שחקן אחרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2011 10:03 am 
Hall of Famer

אני באמת אחרון אוהדיו של ספי שמש כשופט כדורסל (אפילו אחרי ראובן), אבל הטענות של אוהדי חיפה כל כך מקושקשות ובכייניות. אני מאמין בכל לבי ששמש הוביל שיפוט גרוע, אני בטח מאמין שהוא עטה על פניו הבעה מזלזלת ומעצבנת בחלק מהשריקות או מהפעולות שביצע, אבל אני גם מאמין שהוא בא לשפוט משחק כדורסל הכי טוב שהוא יכול (זה שאני לא חושב שהוא יכול, זה משהו אחר) ושגם הוא בן אדם. ואם מקללים אותו כל המשחק ואף נוקטים מולו באלימות (היה דיווח רשמי של המשקיף, כמדומני, לגבי זריקת מוט על השופטים!), והוא בוחר בתגובה לרדת ליד הקיצוניים ביותר מהחבורה ולשדר שהוא שם עליהם קצוץ-זה אולי לא הכי חכם, אבל זה בטח מובן ובטח רחוק מלהיות הסיפור האמיתי והחשוב, אם אכן אוהדי חיפה נקטו באלימות מול השופטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2011 10:18 am 
Freshman

nadav_hacohen כתב:
אני באמת אחרון אוהדיו של ספי שמש כשופט כדורסל (אפילו אחרי ראובן), אבל הטענות של אוהדי חיפה כל כך מקושקשות ובכייניות. אני מאמין בכל לבי ששמש הוביל שיפוט גרוע, אני בטח מאמין שהוא עטה על פניו הבעה מזלזלת ומעצבנת בחלק מהשריקות או מהפעולות שביצע, אבל אני גם מאמין שהוא בא לשפוט משחק כדורסל הכי טוב שהוא יכול (זה שאני לא חושב שהוא יכול, זה משהו אחר) ושגם הוא בן אדם. ואם מקללים אותו כל המשחק ואף נוקטים מולו באלימות (היה דיווח רשמי של המשקיף, כמדומני, לגבי זריקת מוט על השופטים!), והוא בוחר בתגובה לרדת ליד הקיצוניים ביותר מהחבורה ולשדר שהוא שם עליהם קצוץ-זה אולי לא הכי חכם, אבל זה בטח מובן ובטח רחוק מלהיות הסיפור האמיתי והחשוב, אם אכן אוהדי חיפה נקטו באלימות מול השופטים.

אני רואה שיש כאן אי הבנה בסיסית ואני רוצה להסביר.

ראשית, הטענה היא לא "של אוהדי חיפה" , יש מכתב רשמי של המנהלת לגבי ההתנהלות של השופטים,
בנוסף, הת'רד (והטענה) הוא לא על רמת השיפוט במשחק, אלא על התקרית בסיומו.
מעבר לכך, המוט שנזרק (לפי שיטתו של לאומית, "לכאורה", או באשמתו מכיוון שהוא התגרה) היה במהלך הירידה של השופטים לחדרי ההלבשה בסיום המשחק, ולא קודם לכך.

ציטוט:
אחד מנציגי מינהלת הליגה שנכח במקום והיה עד להשתלשלות האירועים לא נשאר אדיש למקרה והפנה זאת לתשומת ליבו של סמנכ"ל המנהלת, עדלי מרכוס. בעקבות כך, מרכוס, מטעם מינהלת הליגה , שלח מכתב לעו"ד קרמר ולאיגוד הכדורסל, בו הוא מספר על התקרית. מהמכתב ניתן לקרוא בין השורות ביקורת גדולה ואף חסרת תקדים על פרובוקציה של השופטים , שנועדה לגרום לקהל להשתולל.
"האירוע היה יכול שלא להתקיים אם השופטים היו נשמעים לדבריו של מנהל האירוע ומנהל האבטחה באולם", כותב מרקוס לעו"ד קרמר. במכתב עצמו מצוטט נציג המנהלת שנכח בעת האירוע בנשר כאומר: "השופטים ובעיקר השופט ספי שמש סירבו להתפנות מהמגרש בדרך בה המליץ מנהל האירוע".

"שמש ביטל את דברי מנהל האירוע למרות שהוא פועל תחת חוק הספורט החדש. היה ברור לכולם שהאוהדים חמים בעקבות אירועי המשחק. אין ספק שאם שמש והשופטים היו מקבלים את הוראותיו של מנהל האירוע ואנשי האבטחה, כל האירוע היה נמנע. מנהל האירוע הוא הסמכות הקובעת והבלעדית במגרש לגבי אבטחה וכל פעולה בניגוד להוראות שלו היא פעולה מיותרת שמעוררת את הקהל".

http://www.one.co.il/Article/11-12/2,620,3326,0/192411.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2011 10:35 am 
Junior

ארז כתב:
nadav_hacohen כתב:

אני רואה שיש כאן אי הבנה בסיסית ואני רוצה להסביר.

ראשית, הטענה היא לא "של אוהדי חיפה" , יש מכתב רשמי של המנהלת לגבי ההתנהלות של השופטים,
בנוסף, הת'רד (והטענה) הוא לא על רמת השיפוט במשחק, אלא על התקרית בסיומו.
מעבר לכך, המוט שנזרק (לפי שיטתו של לאומית, "לכאורה", או באשמתו מכיוון שהוא התגרה) היה במהלך הירידה של השופטים לחדרי ההלבשה בסיום המשחק, ולא קודם לכך.

ציטוט:
אחד מנציגי מינהלת הליגה שנכח במקום והיה עד להשתלשלות האירועים לא נשאר אדיש למקרה והפנה זאת לתשומת ליבו של סמנכ"ל המנהלת, עדלי מרכוס. בעקבות כך, מרכוס, מטעם מינהלת הליגה , שלח מכתב לעו"ד קרמר ולאיגוד הכדורסל, בו הוא מספר על התקרית. מהמכתב ניתן לקרוא בין השורות ביקורת גדולה ואף חסרת תקדים על פרובוקציה של השופטים , שנועדה לגרום לקהל להשתולל.
"האירוע היה יכול שלא להתקיים אם השופטים היו נשמעים לדבריו של מנהל האירוע ומנהל האבטחה באולם", כותב מרקוס לעו"ד קרמר. במכתב עצמו מצוטט נציג המנהלת שנכח בעת האירוע בנשר כאומר: "השופטים ובעיקר השופט ספי שמש סירבו להתפנות מהמגרש בדרך בה המליץ מנהל האירוע".

"שמש ביטל את דברי מנהל האירוע למרות שהוא פועל תחת חוק הספורט החדש. היה ברור לכולם שהאוהדים חמים בעקבות אירועי המשחק. אין ספק שאם שמש והשופטים היו מקבלים את הוראותיו של מנהל האירוע ואנשי האבטחה, כל האירוע היה נמנע. מנהל האירוע הוא הסמכות הקובעת והבלעדית במגרש לגבי אבטחה וכל פעולה בניגוד להוראות שלו היא פעולה מיותרת שמעוררת את הקהל".

http://www.one.co.il/Article/11-12/2,620,3326,0/192411.html

רק שההבדל הקטן שההתגרות שהיתה כלפינו היתה חפצים שזרקו עלינו אוהדי מגדל, בעוד שההתגרות שהיתה כלפיכם היא שהשופט יצא חדר ההלבשה ביציאה הראשית מתחת ליציע. אז תמשיך להכניס לי מילים בפה, רק תקפיד לגנות בצורה גורפת את האלימות ואפילו את הקללות כמו שעשית בת'רד על חולון כי איכשהו התון שאני שומע כאן מהכיוון שלך הוא הרבה יותר אוהד כלפי האלימים. אבל אולי זה רק אני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2011 10:43 am 
Freshman

לאומית כתב:
רק שההבדל הקטן שההתגרות שהיתה כלפינו היתה חפצים שזרקו עלינו אוהדי מגדל, בעוד שההתגרות שהיתה כלפיכם היא שהשופט יצא חדר ההלבשה ביציאה הראשית מתחת ליציע. אז תמשיך להכניס לי מילים בפה, רק תקפיד לגנות בצורה גורפת את האלימות ואפילו את הקללות כמו שעשית בת'רד על חולון כי איכשהו התון שאני שומע כאן מהכיוון שלך הוא הרבה יותר אוהד כלפי האלימים. אבל אולי זה רק אני.

לא השוויתי בין ההתגרות של אוהדי מגדל לבין זו של ספי שמש, רק ציינתי איך לשיטתך התגרות ראויה לתגובה "הולמת".

לגבי מילים בפה, אם היית טורח לקרוא מההתחלה, היית רואה שכבר בפוסט הפותח אני מגנה את ההתנהגות של האוהדים, הן את הקללות, ובטח את זריקות החפצים למיניהן.
ושוב ושוב ושוב, אני לא מבין איך אתה מבין ש"הטון שלי אוהד כלפי אוהדים אלימים", אני מתייחס כאן להתנהגות השופטים ולשיכרון הכוח הכללי שיש להם.

ארז כתב:
אני לא מתייחס כאן להעמדת הקבוצה לדין, זו לא הסוגיה לת'רד הזה, ( ובטח שלא מצדיק את התנהגות הקהל, אני מגנה אותה בכל צורה ומצטער על כל גילויי אלימות באולמות הספורט).

אשמח אם תתייחס לנקודה הזו ולא לאוהדים, כי באמת שהתנהגות האוהדים זה לא הנושא של הת'רד הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2011 11:03 am 
Junior

ארז כתב:
לאומית כתב:

לא השוויתי בין ההתגרות של אוהדי מגדל לבין זו של ספי שמש, רק ציינתי איך לשיטתך התגרות ראויה לתגובה "הולמת".

לגבי מילים בפה, אם היית טורח לקרוא מההתחלה, היית רואה שכבר בפוסט הפותח אני מגנה את ההתנהגות של האוהדים, הן את הקללות, ובטח את זריקות החפצים למיניהן.
ושוב ושוב ושוב, אני לא מבין איך אתה מבין ש"הטון שלי אוהד כלפי אוהדים אלימים", אני מתייחס כאן להתנהגות השופטים ולשיכרון הכוח הכללי שיש להם.

ארז כתב:

אשמח אם תתייחס לנקודה הזו ולא לאוהדים, כי באמת שהתנהגות האוהדים זה לא הנושא של הת'רד הזה.

א. כנראה שלא הבנת את "שיטתי". לא "ראויה" ולא נעליים.
ב. דיברתי על התון. לא על הגינוי. כל הניסיון הזה לפתוח על ספי שמש הוא בעקיפין איזשהי הצדקה של התנהגות האוהדים.
ג. יפה שאחרי משחק כל כך מזעזע ושחקנים שזורקים זין על המגרש, אתם ממשיכים (כמו הרבה משחקים) להתעסק בכמה השופטים דופקים אותכם ומאיזה יציאה ספי שמש היה צריך לצאת. בקצב הזה, היכונו לתבוסה מול ראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2011 11:42 am 
Freshman

לאומית כתב:

א. כנראה שלא הבנת את "שיטתי". לא "ראויה" ולא נעליים.
ב. דיברתי על התון. לא על הגינוי. כל הניסיון הזה לפתוח על ספי שמש הוא בעקיפין איזשהי הצדקה של התנהגות האוהדים.
ג. יפה שאחרי משחק כל כך מזעזע ושחקנים שזורקים זין על המגרש, אתם ממשיכים (כמו הרבה משחקים) להתעסק בכמה השופטים דופקים אותכם ומאיזה יציאה ספי שמש היה צריך לצאת. בקצב הזה, היכונו לתבוסה מול ראשון.

א. אם כך, קבל את התנצלותי.
ב. ממש ממש לא, בכוונה הפרדתי בין השופטים לשאר ירקות.
ג. תאמין לי שאת המצב (לא משחק, מצב) המזעזע של הקבוצה אני לא מפקיר ועושה ככל שביכולתי לשנותו. רק שזה לא נעשה דרך הפורום הזה, וטל יכול להעיד בנושא זה במיוחד לגבי העונה שעברה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 25, 2011 9:45 am 
Freshman

ציטוט:
שמש לא נשמע להוראות, מכבי חיפה ספגה עונש קל

http://one.co.il/Article/192528.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 9:53 am 
Freshman

ציטוט:
חולון דורשת משחק חוזר

תועמד לדין בגין התנהגות אוהדיה...
http://www.one.co.il/Article/193104.html

ציטוט:
"אפשר למלא את הנייר בתיאור על אין ספור הטעויות שבוצעו על-ידי מר זריף, אך מחאתנו אינה על רמתו המקצועית (אנו משאירים לאגוד השופטים לטפל באיכות הביצוע שלו ושל חבריו). התלונה העיקרית היא על התנהגות מלאת פרובוקציה כלפי הספסל החולוני ודן שמיר. התנהגות שלא באה על סיפוקה גם לאחר פסיקה לעבירה טכנית. בנוסף, התעקש זריף להסתובב בהפגנתיות באזור המגרש הקרוב ליציע אוהדי חולון תוך התגרות ביושבים בו".

לסיכום:

הכלבים נובחים והשיירה עוברת.

מי בעד החרמת השופטים והבאת שופטים מחו"ל? ולו כצעד הפגנתי כלפי השופטים ה"כל יכולים" וה"נישאים מעם"

לא ראיתי את המשחק ולא יודע מה היה שם מלבד הכתבות בנושא והתגובות בפורום.
מה שברור (לעניות דעתי) הוא שאם צד אחד במשחק (שלא לדבר על הצד השני) יוצאים מהמשחק עם תחושות קשות לגבי השיפוט (מקצועית) והשופטים (אישית)
אז יש בעיה שדורשת התייחסות רצינית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 9:58 am 
Junior

דו"ח השיפוט המלא (שגיאות הכתיב והמשפטים הלא קוהרנטים ע"ח המושחת)

http://ads.one.co.il/Images/Msites/Assoc/Ibba/zarif.pdf

התגובה המלאה של הנהלת הפועל חולון:

שלום לכולם !
נדהמנו לקבל את דו"ח השיפוט של מר ירון זריף בנוגע לאירועי המשחק של הפועל יונט חולון מול מכבי ראשל"צ, דו"ח אשר בעקבותיו הוחלט להעמיד את הקבוצה בפניי ועדת משמעת.
הדו"ח המוקצן, המוגזם והחד צדדי נכתב במטרה להסיט את תשומת הלב מטעויות השיפוט אשר הכריעו את המשחק.

הדו"ח מראה באופן הברור ביותר על איבוד העשתונות של אחד מבכירי השופטים של הכדורסל הישראלי, דו"ח שמגיע לשיאו בהכרזה על כך שדן שמיר, מאמן הקבוצה, לא הורחק מהמשחק בגלל פחד השופטים מהקהל, הכרזה שאינה נתמכת ע"י משקיף המשחק שכתב בדו" ח שלו כי שצוות השיטור והאבטחה במגרש דאג לשמור על הסדר ושלט באירוע. זריף אף מאשים את הנהלת הקבוצה על כך שלא התערבה בלהרגיע את הקהל ,אכן ההנהלה לא התערבה מכיוון שלא הייתה כל סיבה להתערב באירוע שלא יצא מכל פרופורציה ונשלט ע"י המשטרה וחברת האבטחה.

השיפוט המגמתי והחד צדדי גרם להתרעמות בקרב הקהל החולוני שהגיב כמו כל קהל בעולם בקללות כלפי השופטים, כשגם כאן רפרטואר הקללות שפירט מר זריף בדו"ח רחוק מאוד מהמציאות. אנו כמובן מגנים קללות מכל סוג אך לצערנו זהו חלק בלתי נפרד ממשחקי הספורט בישראל ואין לפתור את הבעיה על גבה של הפועל יונט חולון, מה גם שכותב הדו"ח בחר להתעלם מקללות אוהדי ראשל"צ לאורך כל המשחק כלפי שחקן חולון שון דניאל (קללות כלפי הוריו של שון וזהותו המינית).

אפשר למלא את הנייר בתיאור על אין ספור הטעויות שבוצעו על ידי מר זריף, אך מחאתנו אינה על רמתו המקצועית (אנו משאירים לאיגוד השופטים לטפל באיכות הביצוע שלו ושל חבריו). התלונה העיקרית היא על התנהגות מלאת פרובוקציה כלפי הספסל החולוני ודן שמיר, התנהגות שלא באה על סיפוקה גם לאחר פסיקה לעבירה טכנית.
בנוסף, התעקש זריף להסתובב בהפגנתיות באזור המגרש הקרוב ליציע אוהדי חולון תוך התגרות ביושבים בו.

אין ביכולתנו לבדוק את מניעיו של השופט זריף, אך ברור לכל שהיו דברים שהפריעו לו ולא קשורים למשחק עצמו. התנהגותו אפילו זכתה לגלי צחוק מקהל אוהדי ראשון לציון שנהנו מהדרך בה הוא מתנהג כלפי הפועל יונט חולון כאשר במשך דקות ארוכות בחר להתמקד במבטים לכיוון הקהל של חולון במקום להסתכל על המשחק אותו הוא שופט.

אירוע נוסף שנשמט מהדו"ח הוא שדווקא דן שמיר היה זה שזכה לטעום מנחת זרועו של השופט ליאור בייניש שדחף אותו במהלך המשחק.
לצערנו בתקופה האחרונה אנו עדים למגמה ההולכת וגוברת מכל כיוון, מגמה בה הופכים אוהדי חולון הרבים והמסורים למטרה נוחה וקלה לניגוח. הקהל החולוני הוא קהל צבעוני התומך בקבוצה גם ברגעים קשים.
לאור כל האמור החליטה הנהלת הקבוצה לפנות לגורמי האיגוד ומנהלת הליגה בדרישה לקיומו של משחק חוזר.

גדי רבינוביץ´
דובר הקבוצה

נערך לאחרונה על ידי לאומית בתאריך ד' ינואר 04, 2012 10:00 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 10:00 am 
מנהל פורום

זה טוב שהבאת את זה כאן, כי מה שקרה בראשון הוא תוצאה ישירה של העונש הקל שחיפה קיבלה.

זה שהשופטים בארץ מזעזעים (ושמש וזריף הם שניים מהגרועים שבהם, וסליחה אם מכתים בגללם את הדור החדש של השופטים) לא מצדיק אלימות כלפיהם. ומהרגע שיש אלימות, היות השופטים גרועים מפסיק להיות האישיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 10:03 am 
Junior

ראובן כתב:
זה טוב שהבאת את זה כאן, כי מה שקרה בראשון הוא תוצאה ישירה של העונש הקל שחיפה קיבלה.

זה שהשופטים בארץ מזעזעים (ושמש וזריף הם שניים מהגרועים שבהם, וסליחה אם מכתים בגללם את הדור החדש של השופטים) לא מצדיק אלימות כלפיהם. ומהרגע שיש אלימות, היות השופטים גרועים מפסיק להיות האישיו.

התגובה לא מתמקדת ברמתו המקצועית הנמוכה של זריף.
ומעבר לקללות לא היתה שום אלימות, לא יריקות ולא שום דבר. רק קללות לאמא של זריף שברוב טמטומו הוא מציין בדו"ח השיפוט שהיא נפטרה לפני שנתיים (סליחה זריף, פעם הבאה נבדוק באתר חברה קדיש"א לפני שאנחנו מקללים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 10:03 am 
Freshman

ראובן כתב:

מה קשור האלימות פה ?!?!?!?!?

הת'רד הזה הוא לא על אלימות האוהדים בכלל וכלפי שופטים בפרט. צא מזה.

הת'רד הזה הוא על התעמרות (אלימות ?!) של השופטים כלפי הקבוצות, בעלי תפקידים בקבוצות ואף קהל אוהדיהן.

אז בבקשה.
תגיב לעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 10:13 am 
מנהל פורום

מה?

הת'רד הוא על השאלה האם התגרות של השופטים בקהל מצדיקה את אלימות הקהל או לא. גם אתה וגם גדי רבינוביץ' מתלוננים על כך שהשופטים מרשים לעצמם ללכת בצורה פרובוקטיבית ליד הקהל, ובכך מצדיקים את ההתנהגות כלפיהם (לזכותו של גדי רבינוביץ' ייאמר שהוא מגנה קללות מכל סוג, ותודה ללאומית שטרח ליידע אותנו בכך). לטעון שהאלימות של הקהל שמגיעה כתוצאה מכך היא סטייה מנושא הת'רד זה מגוחך לחלוטין, גם אם הייתי צריך אישור מפותח הת'רד לגבי תוכן התגובות שלי.

וכמובן, שעצם העובדה שאני מסכים לקביעה שהאלימות של הקהל היא תוצאה של פרובוקציה של השופטים היא כבר קבלה מפוקפקת של הנרטיב הזה, אבל נניח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 10:21 am 
Freshman

ראובן כתב:
מה?

הת'רד הוא על השאלה האם התגרות של השופטים בקהל מצדיקה את אלימות הקהל או לא. גם אתה וגם גדי רבינוביץ' מתלוננים על כך שהשופטים מרשים לעצמם ללכת בצורה פרובוקטיבית ליד הקהל, ובכך מצדיקים את ההתנהגות כלפיהם (לזכותו של גדי רבינוביץ' ייאמר שהוא מגנה קללות מכל סוג, ותודה ללאומית שטרח ליידע אותנו בכך). לטעון שהאלימות של הקהל שמגיעה כתוצאה מכך היא סטייה מנושא הת'רד זה מגוחך לחלוטין, גם אם הייתי צריך אישור מפותח הת'רד לגבי תוכן התגובות שלי.

וכמובן, שעצם העובדה שאני מסכים לקביעה שהאלימות של הקהל היא תוצאה של פרובוקציה של השופטים היא כבר קבלה מפוקפקת של הנרטיב הזה, אבל נניח.

לא. הת'רד הוא לא על התגובה של הקהלים אלא על התנהגות השופטים.
הת'רד הוא על האם מותר לשופטים לעשות ככל העולה על רוחם רק משום שהם השופטים והם קובעים ו"אף אחד לא יגיד להם מה לעשות" והם כותבים את דו"ח השופטים...

ובבקשה, אל תיתמם, יש שופטים ששיכרון הכוח פשוט נוזל להם מהאוזניים, הן בהתנהלותם המקצועית והן בהתנהלותם האישית (צועקים על מאמנים, עושים תנועות מגונות לקהל, מענישים צד אחד בלבד על דברים ששני הצדדים עושים וכן הלאה).

אני לא מקבל אלימות פיזית של אף אחד כלפי אף אחד ולא משנה מה התירוץ/סיבה/אחר.
לטעמי גם אלימות מילולית היא מיותרת ופוגעת בחוויה של כל מי שנמצא באולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 51 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: