zurkin כתב:
רעיון מעולה ביל, גם אני רציתי לפתוח ת'רד כזה לכבוד הפלייאוף (וחבל שגם לא היה כזה לעונה הסדירה, אבל ניחא) כי יש מאבקים די מעניינים בלאומית השנה.
גליל - נס ציונה: ההפתעה הגדולה היא שבמחצית אם אני לא טועה גליל עוד הובילו. נס ציונה טובים משמעותית העונה והסדרה הזאת היתה אמורה ללכת ל2-0 קליל.
ההפסד של נהריה זאת הפתעה גדולה. נהריה יופי של קבוצה. שי מינסטר עושה שם עבודה טובה עם צוות ישראלי נחמד (ולא יותר) בראשות אבירם זליקוביץ'. אני מאוד מקווה שבשנה הבאה הוא יצליח לעשות את הקפיצה המתבקשת לליגת העל, ולא ידעך כמו אחרים (בית יוסף, למשל).
להוד השרון יש קבוצה מאוד נחמדה, עם הרבה מאוד אופציות (בהתקפה בעיקר). אודיקוסה בלתי עציר ברמה הזאת, והדאבל אפ שקבוצות עושות עליו משחרר את הקלעים של הוד"ש לשלשות חופשיות כי הוא גם יודע להוציא כדור החוצה ולזהות חיתוכים לסל. גם אותו אני מקווה שנראה בליגת העל בשנה הבאה, כי הוא יכול להיות לא רע. בגזרת הישראלים, מדהים לראות את ההבדל בין ליגת העל והלאומית עבור שחקן כמו ערן אסנטי. בליגת העל הוא נראה נגר, בלאומית הוא פתאום יותר מהיר, חד וגם קולע לא רע מבחוץ (אני לא יודע לגבות את זה באחוזים, אבל למראית העין מכמה משחקים העונה עושה רושם שהוא בכושר מעולה). הוא נראה ברמה יותר גבוהה מהשאר ולעומת "סטארים" אחרים בלאומית זה לא בא על חשבון הקבוצה. בכלל יש בהוד"ש גארדים טובים - גיא דותן, עידו סטולרו שהוא קלע מצוין, ואלן סקוורר שנראה פחות טוב בחצי העונה האחרונה.
מישהו יכול לתת תמונת מצב בעניין הירידה? הבנתי שביאליק, כפ"ס וקרית גת מתמודדות ראש בראש פחות או יותר, עם יתרון קל לכפ"ס, לא?
ההפסד של נהריה הוא אכן הפתעה, אבל אחת שניתן היה לצפות. כאמור, רק לפני שלושה שבועות אתא הביסו אותם בעין שרה, במשחק שהיה חשוב לנהריה לא פחות, כי בסופו של דבר ניצחון בו היה מבטיח להם ביתיות לכל אורך הפלייאוף. המאצ'אפ בין הקבוצות הוא פשוט טוב לאתא, שנראית כמו היחידה שבאמת יכולה להתמודד עם נהריה. מה שכן, אני ממש לא מסכים איתך שהסגל של נהריה מוגבל. לטעמי הוא ככל הנראה הטוב בליגה - זליקוביץ' הוא טופ 5 של ישראלים בליגה, פיטשון הוא ישראלי מעולה, ניר גולן מהרכזים הטובים בליגה. זה נכון שהפציעה של מוסקוביץ' השאירו אותם די פגיעים בעמדות הפנים, כי אני לא רואה את עדל מטא כמחליף ראוי לפייבוריטית לעלייה, אך שאר הספסל שלהם חביב ביותר עם ערן סעודאי, יוני דרעי וג'ונתן בייז. וכמובן שאסור לשכוח שלנהריה יש את שני הזרים היקרים ביותר בליגה - נייט מילר (שיש הרבה מאוד קבוצות, כולל רמת גן אגב, ששני הזרים שלהם יחד לא עולים כמוהו) ורמון קלמנטה. גם אם בסופו של דבר הסגל לא עמוק מספיק, זו החלטה של מיניסטר שהחליט לבנות חמישיה מאוד מאוד חזקה עם ספסל בינוני. אני חושב שמבחינת תקציב לא היו לנהריה מתחרים העונה בליגה.
הוד השרון משחקת מאוד יפה וחכם, ובנו את הקבוצה מצויין סביב אודיאקוסה. מעניין שהוא היה השחקן האחרון לחתום והגיע ממש מעט לפני פתיחת העונה (חוץ מגנדל שחזר אליהם במהלכה), כך שלא יודע אם זו היתה בניה מתוכננת של רועי חגאי או שזה יצא לו במקרה. כך או אחרת, הוא ידע להוציא את המקסימום מהסגל הזה ומגיע לו שאפו גדול על העונה הזאת.
הפלייאוף התחתון הוא פשוט ביזיוני השנה. בגלל שיש שתי קבוצות שרחוקות מאוד מן שתי האחרונות והבטיחו את ההישארות מזמן (רמלה ובאר יעקב אשר היא כמובן אכזבת העונה אחרי העונה הנפלאה אשתקד), הן פשוט ויתרו על משחקיהן בבוטות. כך שפער שניים או שלושה המשחקים שהיה בין קרית גת למגידו או כפר סבא נעשה משמעותי הרבה יותר ובלתי אפשרי לסגירה. אני חושב שהפורמט הזה חייב להשתנות איכשהו, אולי לעבור לסדרות כמו שהיו בליגת העל שבסך הכל נתנו עניין, או פשוט לקבוע את היורדות אחרי העונה הסדירה. חוסר הספורטיביות בפלייאוף התחתון הזה פשוט מבאסת.
ודובראש - כפ"ס עוד לא נשארו. קרית גת מרוחקת שלושה משחקים מכפ"ס ומגידו כשיש ארבעה מחזורים לסיום. ברור שהסיכוי שלהם נמוך, בעיקר עם המכירות מסביב, אבל הוא קיים. ביאליק אכן ירדו.