אז בהמשך לת'רד המצוין והמיותר על אקספנשן היפותטי, בוא נעשה משהו על פי רעיון שאני משתעשע בו כמה שנים. מחר בבוקר קם לו אדם סילבר ומחליט שעל אף הרצון הרב להגיע לכמה שיותר שווקים, הוא לא מרוצה ממה שקורה בליגה - הכשרון מפוזר על יותר מדי קבוצות, בעוד שקבוצות מסוימות מעמידות הרכבים של 4 או 5 סטארים, בקבוצות אחרות מנסים לקושש שחקנים סבירים לחמישייה. אין ברירה אלא לצמצם את הליגה. 5 קבוצות יורדות, השחקנים שלהן מתפזרים בין כל האחרות (בתאוריה 5 שחקני החמישייה של כל קבוצה מתפזרים בין 25 הקבוצות, ככה שכל אחת מקבלת עוד אחד תורם, בפועל גם אפשר ש8 מקבוצה א' יתפזרו ורק 3 מקבוצה ג').
איך בוחרים מי הקבוצות שיתפזרו? אופציה אחת תהיה לקחת את 5 הקבוצות הכי גרועות בעונה האחרונה, אבל היה הרגע דראפט ואולי מישהי תשתפר, אז לא נעשה את זה. נפרק את החמש שאמורות להיות הכי גרועות בעונה הקרובה, ונעשה זאת על-פי הליין של וגאס. לכן נבחרו להתפרק להן חמש הקבוצות הבאות: אטלנטה, שיקאגו, סקרמנטו, פיניקס וניו יורק. זה אומר שלורי מרקאנן פנוי, שדווין בוקר ופורזינגיס פנויים גם הם, אבל גם אומר שטריי יאנג, דיאנדרה אייטון ו-וונדל קארטר שהרגע נבחרו בדראפט גם הם up for grabs.
סדר הבחירות הם לפי מיקום בעונה החולפת, ממי שלא פורקו, כלומר: 1. ממפיס 2.דאלאס 3. אורלנדו 4.ברוקלין 5.לייקרס 6. שארלוט 7. דטרויט 8. קליפרס 9. דנבר 10. וושינגטון 11. מיאמי 12. מילווקי 13. סן אנטוניו 14. מינסוטה 15. אוקלוהומה 16. יוטה 17. ניו אורלינס 18. אינדיאנה 19. פורטלנד 20. קליבלנד 21. פילדלפיה 22. בוסטון 23. גולדן סטייט 24. טורונטו 25. יוסטון
הנדפקת הגדולה היא קליבלנד, שגרמה לי לחשוב שאולי היה עדיף לסדר לפי התחזיות של וגאס שוב, אבל לא נורא, כבר הקלדתי.
אז המשחק פה, אם במקרה זה עדיין לא מובן, הוא לבחור בשם הקבוצות, לפי הסדר מבין השחקנים ה'חופשיים'. כללים מנחים: הבחירה היא לא רק לעונה הקרובה, אבל לא יכולה להסתמך על הנחות כמו 'אני בוחר את X ומעביר את Y,Z בטרייד תמורת סמול פורוורד', היא צריכה להיות נגזרת של ההרכב הקיים, הצרכים של הקבוצות במצב הנוכחי. אז ראשונה על הלוח היא ממפיס, שיוצרת מצב שבו למרות שמרקאנן, אייטון ופורזינגיס על הלוח, הבחירה המתבקשת לקבוצה הזו, שכבר מחזיקה בג'ארן ג'קסון ומארק גאסול ורק רוצה לחזור קצת לעניינים היא אולי דווקא בגארד. התלבטות לא קלה, כי אני לא מגדול מאמיניו, אבל בכל זאת אני הולך עם דווין בוקר שמשלים קו אחורי מעניין למדי ליד מייק קונלי ואולי אולי בגריינד סיטי של ממפיס ילמד קצת לשמור ולנצח.
מי ממשיך אותי?
|