ודים כתב:
הטופ 10 שלי:
1. אבדיה
כדי לשקף את הפער כנראה צריך להוסיף או כמה שורות רווח, אבל הבנתם את הרעיון.
2. מדר
3. דברת
4. יותם חנוכי (אני עדיין מאמין בו, כל עוד הניידות שלו לא נפגעה, הכישרון עוד שם)
5. גלעד לוי (אני דווקא סקפטי לגביו, אבל הוא כל כך מיוחד שקשה להוריד אותו למטה)
6. בן ממן (יכול להיות 2-3 פיזי עם קליעה טובה, 1.98 בערך הבעיה שיקח לו זמן להסתגל לבוגרים כי הוא רגיל שיש לו יתרון פיזי ענק על בני גילו)
7. אלבר
8. עידו מנצ'ל, יליד 2004, רכז, סביב 1.90 אולי כבר, אולי פחות. עדיין צעיר אבל בונים עליו בנבחרות והוא מזכיר לי בכמה דברים את אלבר ויכול להיות גם יותר טוב ממנו. משחק במודיעין ולא עבר לאגודה גדולה יותר.
9. יואב ברמן, גם יליד 2004, 2-3 1.95 ואולי כבר יותר. קלעי מאוד מוכשר ושחקן אלגנטי. משחק באקדמיה של גלבוע והאמת יותר פוטנציאל ממנצ'ל, אבל מנצ'ל ניראה לי נחוש יותר להצליח אז דירגתי אותו מעל.
10. אליעד טל. בן 18 ויש מצב שהיה מוכתר לשחקן המצטיין בנוער העונה לאחר שהוביל את הפועל ת"א לצמרת. אני מכיר אותו כבר כמה שנים, אבל רק העונה עבר להפועל ת"א לאחר שאשקלון ירדו ליגה בנוער, וסוף סוף הוא התגלה ברמה ארצית. הוא גארד-פורוורד 1.95 מאוד אתלט ואני מקווה שילך לליגה לאומית ולא ישאר כחריג גיל בנוער, למרות שאולי "מגיע" לו שימצה את הקריירה בנוער אחרי שהעונה הנהדרת הנוכחית נקטעה בגלל הקורונה.
שווה לציין גם את טל פלד, בן 18 מהנוער של ראשל"צ. הוא שחקן נבחרת, מתאמן עם הבוגרים, קלעי מדהים אבל אני מרגיש שאין לו נתונים לרמות הגבוהות ובסופו של דבר האחרים, גם הצעירים יותר, מדורגים מעליו.
לא הכללתי את שארפ. סבבה הוא ישראלי, משחק בנבחרת והכל אחלה. אבל מבחינתי זה דיון על שחקנים צעירים שגדלו פה ו... אני גם לא מזחיק ממנו כשחקן כזה גדול.
יואב ברמן זה שחקן שבמחשבה שנייה הייתי מכניס אותו לעשירייה שלי. מכמה משחקים שלו שראיתי, גבוה, יד טובה, שליטה נאה בכדור, וגם קצב משחק טוב. לוקח את הזמן בחדירות (חודר בעיקר לימין) ומסיים יפה. לא אתלט גדול, אבל בהחלט סביר. כמו שכתבת, שחקן שקול ואלגנטי. די מזכיר לי את נועם דברת כשהיה בגילו (רק ללפני שנתיים). העניין הוא שדברת עשה מאז קפיצה גדולה ובכל פעם שאני רואה אותו ניכר שהוא שיפר עוד אלמנטים במשחק שלו. הרבה שחקנים לא מצליחים להראות עקומת שיפור כזו. זו גם הסיבה שאני כרגע קצת יותר גבוה על דברת מעל מדר -- מעבר לזה שהוא צעיר יותר בשנה וחצי, הוא גם מראה שיפור מתמיד בעוד שים קצת עומד במקום בשנה האחרונה (למשל לא ראיתי כמעט שיפור בגוף וביכולת ליצור במשחק העומד).
לגבי עידו מנצ'ל, כאן אני על הגדר. מצד אחד, די התלהבתי ממנו בקדטים. רכז מוכשר, מאוד מהיר, אתלט טוב ומשחק בלי פחד ועם הרבה תשוקה למשחק. אבל הוא גם בלגניסט. לא פעם מכריח חדירות ומסירות, מאבד הרבה, ולא קולע באחוזים טובים. אז כן, אני בהחלט אוהב את הפוטנציאל וחוסר הפחד וגם את ראיית המשחק. יכול ליצור גם לעצמו וגם לאחרים. אבל הוא צריך להתבגר הרבה ולהתמתן בקבלת ההחלטות, להמר פחות ולהפחית את כמות האיבודים. וגם הקליעה מבחוץ חשודה. מצד אחד, היא נראית די טוב – הוא זורק בג'אמפ, עם כח ברגליים שמאפשר גם סטפ-בקס או התרוממות מעל למגן. מצד שני, לא מעט החטאות מכוערות שלא ממש בכיוון. כמו שאר האספקטים במשחק שלו, גם כאן חסרה מאוד היציבות. מעניין מאוד לראות את הגדילה שלו בשנה שנתיים הקרובות. מסכים שהפוטנציאל שם.
וכן, גם טל פלד בהחלט על הראדר. ממה שאני מבין, לראשון יש תכניות לשלב אותו בבוגרים בשנה הבאה ולתת לו דקות משחק משמעותיות. מקווה שזה יצליח.
ומילה על בן ממן -- בפער השחקן הכי מוכשר בנבחרת הקדטים הקודמת (חוץ משארפ לדעתי), שבהחלט נראה כמו פוטנציאל להפוך לאיזה עוז בלייזר. אבל השנה בנוער של גלבוע הוא די דרך במקום ונראה בינוני. שוב, בגילאים הללו כששחקן לא מתקדם באופן עקבי זה משהו שצריך לשים לב אליו ומעורר חששות לגבי הפוטנציאל העתידי.