סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:11 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: עומרי כספי
הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 2:51 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
הרוויח את שמו בהיכל התהילה מתוקף ההישג להיות הישראלי הראשון שנבחר בדראפט.
אבל, וזה האבל הגדול, אף פעם לא היה שחקן מוביל או אפילו משמעותי.
כזה שפציעה שלו דופקת את העונה לקבוצה.
אני בספק בכמה משחקים בקריירה הוא פתח בחמישיה.
בויקיפדיה ברשימת התארים האישיים שלו מופיע תואר השחקן השישי. קולע להפליא. השחקן השישי הישראלי הטוב בכל הזמנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: עומרי כספי
הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 4:02 am 
Hall of Famer

אתה יודע, בבסקטבול רפרנס אתה יכול לבדוק כמה פעמים הוא פתח )145(
בכל מקרה, לא מבין למה אתה חושב שהוא היה כוכב, היה שחקן רוטציה סביר במשך שנים, וזה יותר מכל שחקן כדורסל ישראלי אחר אי פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 8:41 am 
מנהל פורום

הוביל את הנבחרת לאיזה עשור בערך, שזה כבר יותר ממה שכמעט כל מתחרה שלו על התואר "השחקן הישראלי הגדול בכל הזמנים" עשה. ובנוסף, אני יודע שקשה לאנשים להבין את זה כי כולם רגילים לרמה הכה גבוהה של תמיר בלאט, אנג'לו קלאוירו ודניאל קופרברג או לרמה הגבוהה יותר אפילו של יאן וסלי ושיין לארקין, אבל לשחק כ"כ הרבה שנים ולא בתור שחקן זניח (אם כי רחוק ממשמעותי) ב-NBA זה קשה יותר ודורש הרבה יותר מלהיות שחקן מוביל באירופה או אפילו בליגה שלנו. כאילו במקום אחד משחקים כדורסל ובשני לא ממש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 9:38 am 
Junior

הכל נכון. צריך להוסיף בכנות שמדובר בשחקן שמעולם לא שיחק בתפקיד משמעותי במשחק גדול באמת. לא פלייאוף nba, לא פיינל פור יורוליג. אפילו לא איזשהו משחק זכור על תואר שהפך לקלאסיקה. מקסימום פיינל פור נשכח בליגה המקומית + איזה משחק נגד סלובניה או משהו באליפות אירופה בכדורסל.

אה רגע, נזכרתי. נראה לי שהוא דפק את השלשה שהעלתה את מכבי ל-20 הפרש מול הפועל בגמר הגביע ההוא כששארפ הרים לאליהופים של טימי באוורס והשופטים העיזו לשרוק לפאולים לטובת ג'יימי ארנולד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 9:46 am 
Hall of Famer

דווקא את הנבחרת הוא לא הוביל יותר מדי (גם כי לא היה זמין כל השנים - שזה לגיטימי כמובן)
ובפרט אם הוזכרה באופן סתמי ההשוואה - לטעמי למשל הקריירה של וסלי תהיה "גדולה" יותר - עד כמה שזה ניתן להשוואה כאמור
(האבסורד זה שוסלי גם עשה יותר כסף כנראה...)

לא שזה אמור לגרוע ממעמדו של כספי בכדורסל הישראלי עצמו

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 10:07 am 
Hall of Famer

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
הוביל את הנבחרת לאיזה עשור בערך, שזה כבר יותר ממה שכמעט כל מתחרה שלו על התואר "השחקן הישראלי הגדול בכל הזמנים" עשה.

אמממ, מיקי ברקוביץ'?
בעיני עומרי כספי לא מתקרב להזיז את מיקי מדרגת המלך. נכון שמיקי לא שיחק באן.בי.איי, אבל מדובר בתקופה אחרת לחלוטין. למישהו יש בכלל ספק ששחקן במעמדו של מיקי בכדורסל האירופאי היום היה זוכה להזדמנות באן.בי.איי (מה הוא היה עושה שם ניתן לויכוח)? ולמען האמת, מיקי לא היה צריך לחכות לקריסת החומה של האירופאים לאן.בי.איי, את הצ'אנס שלו הוא קיבל, הוא פשוט לא מימש אותו. מיקי היה אמור להיות השחקן האירופאי הראשון באן.בי.איי (שלא גדל בארה"ב, שיחק בקולג'ים וכו'), אבל נכנע ללחץ מכבי. לגבי הנבחרת, באמת שאין מה להשוות בין הקריירה הלאומית של הצמד. במקרה הטוב כספי יכול לטעון למספר 2.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 10:24 am 
Sophomore

סיבה משמעותית שכספי הצליח לשרוד כ"כ הרבה שנים בנבא היא, שהוא היה מוכן לשחק בשכר מינימום בתקופה שבה הרבה קבוצות התנהלו בצורה מתירנית והקאפ שלהם היה עמוס בחוזים מנופחים וארוכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 11:23 am 
Hall of Famer

אני באמת מנסה להבין על איזה "הובלה מופלאה" אתה מדבר ערן.
אני מבין שמדים לאומיים ופשיזם עושה לך את זה,ובכל זאת.
קמפיין אחד ב2015 אכן היה יוצא דופן וכל הכבוד.
מלבד זה העשור האחרון היה עשור בינוני מינוס של הנבחרת.
גם אם החלטת שהוא היה המוביל ואין בלתו, לאן הוא הוביל בדיוק?
וזה לפני שמנסים לעבור קמפיין קמפיין ולראות עד כמה באמת הוא כזה גדול.(פעם היה כאן את אורן80 בשביל הדברים האלה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 11:34 am 
Hall of Famer

אני פה, אבל עברתי למצב פאסיבי, לרוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 11:53 am 
מנהל פורום

עמוס לב כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
הוביל את הנבחרת לאיזה עשור בערך, שזה כבר יותר ממה שכמעט כל מתחרה שלו על התואר "השחקן הישראלי הגדול בכל הזמנים" עשה.

אמממ, מיקי ברקוביץ'?
בעיני עומרי כספי לא מתקרב להזיז את מיקי מדרגת המלך. נכון שמיקי לא שיחק באן.בי.איי, אבל מדובר בתקופה אחרת לחלוטין. למישהו יש בכלל ספק ששחקן במעמדו של מיקי בכדורסל האירופאי היום היה זוכה להזדמנות באן.בי.איי (מה הוא היה עושה שם ניתן לויכוח)? ולמען האמת, מיקי לא היה צריך לחכות לקריסת החומה של האירופאים לאן.בי.איי, את הצ'אנס שלו הוא קיבל, הוא פשוט לא מימש אותו. מיקי היה אמור להיות השחקן האירופאי הראשון באן.בי.איי (שלא גדל בארה"ב, שיחק בקולג'ים וכו'), אבל נכנע ללחץ מכבי. לגבי הנבחרת, באמת שאין מה להשוות בין הקריירה הלאומית של הצמד. במקרה הטוב כספי יכול לטעון למספר 2.

אין לי בעיה אם הדיון הוא בין ברקוביץ' לבינו, אני חושב שאני בצד של כספי פה, אבל זה לא חד וחלק בכלל. מקבל.

אבימאל, לא דיברתי על הובלה מופלאה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 12:04 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
הרוויח את שמו בהיכל התהילה מתוקף ההישג להיות הישראלי הראשון שנבחר בדראפט.
אבל, וזה האבל הגדול, אף פעם לא היה שחקן מוביל או אפילו משמעותי.
כזה שפציעה שלו דופקת את העונה לקבוצה.
אני בספק בכמה משחקים בקריירה הוא פתח בחמישיה.
בויקיפדיה ברשימת התארים האישיים שלו מופיע תואר השחקן השישי. קולע להפליא. השחקן השישי הישראלי הטוב בכל הזמנים.

*הישראלי הראשון בסיבוב הראשון בדראפט

ואני לגמרי בדעתו של עמוס. עמרי כספי היה שחקן NBA לגיטימי, וראו שהוא כזה כבר בגיל 18, וזה הישג לא מבוטל. אבל לא היה לו מעמד קרוב לזה של מיקי ברקוביץ' ולא חשיבות שמתקרבת לחשיבות של מיקי בתולדות הכדורסל הישראלי.

לכספי התמזל המזל להיוולד לדור של NBA קוסמופוליטי, שפתוח להביא כשרונות מבחוץ, ליגה של 30 קבוצות שיש בה תפישה של שליטה בקצב ואי-שחיקת כוכבים. זו נישה שהתאימה לו. הוא היה שחקן מוכשר, טוב בהרבה דברים ולא ממש מצוין בשום דבר, ובעיקר נדמה לי שהוא לא ממש היה מנהיג. שחקן משלים בNBA וסוג של פרימדונה מעצבנת בישראל.

מיקי הוביל קבוצה מחור קטן באסיה להיות אימפריה אירופאית. היה מנהיג בלתי מעורער. נחשב בכל מקום לאחד מגדולי הענף ביבשת. הNBA אז לא היה הNBA היום, ולמיקי גם לא היה את הסייז, אבל כדורסל ישראלי זה עדיין קודם כל מיקי ברקוביץ' ורק אחר כך דיונים על השאר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 12:32 pm 
Hall of Famer

כדי לסגור את הנושא מיקי-כספי וויינט פרסמו את טופ 10 הרגעים בקריירה. נכון שזאת רשימה פופוליסטית, אבל אומרת משהו.
https://www.ynet.co.il/sport/article/rkdh0sw0u
שלושת הרגעים הגדולים? בחירה לספורטאי ה-70 של ישראל (בטקס של מירי רגב, לפני מיקי!!!), חתימה בגולדן סטייט (האלופה המדהימה רוצה את עומרי כספי, משלנו), הבחירה בדראפט. משהו חסר פה? אולי רגע על המגרש? בחירות נוספות? השתתפות באולסטאר רוקיז/שנה שניה, ערב המורשת היהודית שעשו לכספי בגארדן, החתימה המחודשת במכבי (יש מצב שהרשימה הזאת הגיעה ממכבי ת"א? אולי? האם?) ומשחק נייקי הופס סומיט בגיל 18. כלומר מבחינת רגעי כדורסל אמיתיים ברשימה הזאת (גרועה ככל שהיא) היו שלושה. שניים בנבחרת וכמובן משחק השיא של כספי באן.ב.איי. משחקים במכבי באירופה? כמובן שלא. משחקי פלייאוף אן.בי.איי? הוא לא שותף. בעיני רשימה מאד מאד עצובה, שגם אם אני הייתי עורך רשימה שכזאת, לא הייתי מצליח למצוא משהו דראסטית שונה (כלומר סביר להניח שהחתימה המחודשת במכבי בכל זאת הייתה נשארת על רצפת העריכה, אבל אני לא מבין גדולה).
רשימה דומה של מיקי (עם בונוס תמליל של נאום הפרישה של מיקי) נראית מן הסתם אחרת לחלוטין.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 12:46 pm 
Hall of Famer

ההשוואה למיקי לא מתחילה בכלל.
מבחינת הזכרון הקולקטיבי של הכדורסל הישראלי הוא בקושי בטופ 5.
כאן בפורום של עכברי כדורסל מזדקנים יש למישהו זכרון אחד משמעותי מכספי על המגרש?
אני לא מדבר תחרות עם הלייאפ של מיקי בגמר 81,אני מדבר על משהו ברמה אחת עם הסל של ג'מצ'י מול ציבונה, ההופעה של שפר מול פאף בולוניה (או בגמר היורוקאפ),עדי גורדון בגמר גביע,קטש בגמר גביע.
אני חושב שאפילו לאבדיה יש כמה רגעי פנתיאון מהעתודה ששמים אותו מעל כספי.
קיצור,אפילו לא המתופף הכי טוב בביטלס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 1:06 pm 
Hall of Famer

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:

זה אחד המשפטים הכי תמוהים שיצא לי לקרוא אי-פעם בפורום.

מיקי ברקוביץ'? (כולל MVP של אליפות אירופה שבה ישראל הגיעה למקום שני), דורון ג'מצ'י? (מקום שני בהופעות, מקום ראשון בנקודות, מקום ראשון בממוצע נקודות), אלה רק השניים שנותנים לכספי נוקאאוט מתוך שינה עם ידיים קשורות בכל מה שקשור לנבחרת.

אחרי זה אפשר לדון גם באחרים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 1:15 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שהמשחק של כספי מול הווריירס נופל במשהו מהסל המקרי והמזליקי של ג'מצ'י. היו לו גם משחקים בנבחרת זכורים.
הבעיה של כספי שהוא היה זנב לאריות, אפילו קצה הפונפון של הזנב, בניגוד לאחרים שהיו ראש לשועלים. הרבה יותר קל לייצר רגעי כדורסל זכורים כשאתה האופציה הראשונה או השניה בקבוצה בעוד שכשאתה הזנב ברוב הרגעים המכריעים אתה בכלל על הספסל.
אני חושב שעצם היכולת שלו להישאר כל כך הרבה זמן באן.בי.איי שמה אותו גבוה ברשימה, כרגע אצלי מספר 2.
בנוגע לרגע זכור? אני הייתי מכניס רגע שדי סיכם לי את עומרי כספי. משחק בנוער של מכבי ת"א. נדמה לי חצי גמר גביע המדינה. אולי הגמר? בכל מקרה, מכבי הייתה בפיגור נקודה עם משהו כמו 5-8 שניות לסיום המשחק. מאמן מכבי (נדמה לי קנטי) לקח פסק זמן והסביר בדיוק מה צריך לעשות. סביר להניח שהמהלך היה אמור להסתיים בידיים של הכוכב הגדול עומרי כספי. בכל מקרה מכבי הוציאה את הכדור בשליש של המגרש שלה לידיים של הרכז והכוכב השני של הקבוצה, גל מקל. ואז הגיע המהלך הגדול של כספי. הוא כנראה לא היה מרוצה ממה שקנטי ביקש ופשוט רץ וחטף את הכדור מהיד של מקל ההמום. עם הכדור ביד כספי רץ לאורך כל המגרש, עלה לסל וסיים עם סל ניצחון גדול. הכול היה שם לטעמי במהלך הזה.

בצד השלילי היה כמובן ההרגשה שאני יודע הכי טוב, ארוגנטיות בשיאה, התעלמות מסמכות, התעלמות מהחברים על המגרש. בגלל שהקריירה של כספי התפתחה כפי שהתפתחה זה פחות בא לידי ביטוי, אבל ראית את זה אם הסתכלת וחיפשת. ראית את זה בדרישה לטרייד כשהוא במעמד אפסי באן.בי.איי, ראית את זה כשהוא הביא את הסעיף לשחקני הווריירס כשהסביר להם תוך כדי המשחק איפה הם צריכים לעמוד ומה הם צריכים לעשות, ראית את זה בדרישה לכמות דקות במכבי כשהוא חזר מהגליל.

בצד החיובי כמובן שבמהלך הזה הייתה את היכולת, הרי המשחק הסתיים בסל ניצחון. לארוגנטיות המופרזת גם היה בסיס, הוא ידע מה הוא צריך לעשות וגם הצליח, הוא הראה שאין לו פחד ואת הרצון לעשות כל מה שצריך בשביל להצליח. האופי הזה הוא מה שהחזיק אותו באן.בי.איי. הוא אמנם האמין בעצמו מאד (אני חושב ש-97% מהאנשים שמבינים משהו בכדורסל בארץ הרימו יותר מגבה על הבחירה במקום כל כך גבוה כמו 23 וכמעט אף אחד לא היה מהמר על מעל עשור של משחק באן.בי.איי) ולא נתן לאף אחד להוריד אותו. הוא עשה כל מה שצריך בשביל להישאר באן.בי.איי, כלומר הוא הפנים שהוא לא כוכב, אז הוא הביא אנרגיות, הוא הביא מאמץ, כל דבר שיקדם אותו.

אם נסכם את כספי, אז בעיני, בטח ברמה הישראלית וגם האירופאית, הוא היה התוצר עד אז הכי מושלם פיזית שהיה. הסייז הנהדר, הניידות, אתלטיות גבוהה בהרבה מהממוצע הישראלי. על כך כספי הוסיף סקילז לא רעים של כדורסל. וזה מה שהגביל אותו. כי הסקילז לא רעים, אבל גם לא טובים. הוא לא עשה שום דבר ברמה באמת גבוהה, גם לא בליגה הישראלית לטעמי. הוא לא היה קלע גדול, הוא לא הוריד כדור באפקטיביות. משחק הפוסט אפ היה קיים ברמה הישראלית, אבל לא משהו בלתי עציר. סה"כ הוא היה שחקן מוגבל עם גוף מעולה ומהשילוב הזה הוא הוציא הכי הרבה שאפשר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 1:51 pm 
Junior

קצת ניטפיקינג, המהלך שאתה מדבר עליו היה לדעתי בחצי גמר הגביע.
בגמר אותה מכבי של כספי ומקל הפסידה להפועל ת"א של גל איתן ויפתח בוכמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 1:56 pm 
Hall of Famer

אפשר להוסיף בקשר לאופי, וזה מתקשר למשפט התמוה של קאלימי על "מנהיגותו" של כספי בנבחרת, את אליפות אירופה שפספס בכוונה כדי להתכונן לליגה. לא משהו שהיית מצפה מאיזה נדב הנפלד, לדוגמה.

שתי הערות לטקסט של עמוס:

1) אני חושב שהמקום ה23 לגמרי שיקף את המעמד הסביר של כספי גם בזמן אמת, שחקן עשירייה שלישית בדראפט זה לא היה גבוה במיוחד ולא נמוך במיוחד, בדיוק האיזור שלו כמו שרואים גם מהשחקנים שנבחרו לידו-כמו קלאבר שנבחר מקום מעליו. הקריירה שלו בNBA התפתחה כמו שניתן היה לצפות בהינתן שאין ריג'קטים מיוחדים: ארוכה ודי סתמית. כאמור בדיוק הטייפ של השחקן המשלים המודרני, אחד שיש לו קריירה כי הוא מתאים להיות השחקן השמיני-תשיעי נגיד בקבוצות חלשות. יש 30 קבוצות, כל קבוצה צריכה שחקנים משלימים, הוא היה בול בנישה עם הסייז, אתלטיות סבירה וקליעה מבחוץ. פועל NBA מהשורה.

2) אני לא חושב ש"מוגבל" זו ההגדרה המדויקת לגבי הסקילז שלו, אם כי אצלנו בפורום יש את מדד סטריאני שבו אם אתה לא דוראנט אתה מוגבל. כספי היה טוב מאד ברמה אירופאית ובינוני ברמת NBA, הוא עשה כמה דברים טוב אבל שום דבר לא מצוין ולא היה לו שום מאפיין שיכל להיות החתימה שלו, כמו קליעה אצל ג'מצ'י או הגנה אצל הנפלד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 2:00 pm 
Hall of Famer

אני גם במחנה מיקי כאן, אבל מבין לגמרי את הטיעון בעד כספי וזה לגמרי לא שחור ולבן בעיני. עצם ההישג של להיות הישראלי הראשון ב-NBA הוא כבר גדול, אבל למשוך שם קריירה כל כך ארוכה, כשלאורך כולה הוא תמיד היה שחקן רוטציה לגיטימי פחות או יותר, זה הישג עצום. הקריירה של מיקי גדולה יותר בעיני, אבל הייתה לו בדיוק את אותן הבעיות שהיו לג'מצ'י, הנפלד, שפר וקטש, כשהגיע הרגע להוכיח את עצמו על הבמה הגדולה ביותר ב-NBA, הוא קיבל פיק ברכיים (אצל רובם הוא היה מטאפורי, רק קטש לקח את זה באופן מילולי לגמרי אפעס), כספי לקח את החצי-הזדמנות שהייתה לו וטס איתה למעלה ועל זה אני נותן לו הרבה מאוד נקודות זכות.

בכל מקרה, להביא את הנבחרת למדליית כסף באליפות אירופה ופעמיים אאל"ט לאליפות עולם, שני גביעי אירופה עם מכבי ככוכב של הקבוצה, זו כבר רשימת הישגים שבאמת קשה להתמודד איתה, אבל כספי בהחלט נותן פייט ראוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 2:04 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שאצל מיקי זה היה פיק ברכיים של לא להגיע ל-NBA.
הוא לקח את מכבי לבית משפט אזרחי על הסיפור ההוא באותו קיץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 2:25 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
אני גם במחנה מיקי כאן, אבל מבין לגמרי את הטיעון בעד כספי וזה לגמרי לא שחור ולבן בעיני. עצם ההישג של להיות הישראלי הראשון ב-NBA הוא כבר גדול, אבל למשוך שם קריירה כל כך ארוכה, כשלאורך כולה הוא תמיד היה שחקן רוטציה לגיטימי פחות או יותר, זה הישג עצום. הקריירה של מיקי גדולה יותר בעיני, אבל הייתה לו בדיוק את אותן הבעיות שהיו לג'מצ'י, הנפלד, שפר וקטש, כשהגיע הרגע להוכיח את עצמו על הבמה הגדולה ביותר ב-NBA, הוא קיבל פיק ברכיים (אצל רובם הוא היה מטאפורי, רק קטש לקח את זה באופן מילולי לגמרי אפעס), כספי לקח את החצי-הזדמנות שהייתה לו וטס איתה למעלה ועל זה אני נותן לו הרבה מאוד נקודות זכות.

בכל מקרה, להביא את הנבחרת למדליית כסף באליפות אירופה ופעמיים אאל"ט לאליפות עולם, שני גביעי אירופה עם מכבי ככוכב של הקבוצה, זו כבר רשימת הישגים שבאמת קשה להתמודד איתה, אבל כספי בהחלט נותן פייט ראוי.

לא, כספי לא נותן פייט ראוי. בסוף כל הטיעונים בעד כספי הם "שחקן רוטציה הרבה שנים בNBA". יש הרבה שחקנים שנתנו קריירה ארוכה ובינונית בNBA, זה כבר מזמן לא תו התקן לגדולה של שחקן. אי אפשר להשוות בין מה שמיקי עשה לכדורסל הישראלי למה שעמרי כספי עשה.

ולגבי התיאור של כל אלה שלא הגיעו לNBA, זה ממש עיוות של הדברים. אחזור שוב ואומר שעמרי כספי הגיע לליגה גדולה, שכבר רגילה להביא שחקנים מאירופה וששחקנים כמוהו הם מצרך מבוקש למדי. פרצו לו את הדרך הרבה שחקנים אירופאים אחרים שהיו שם לפניו. זה ממש-ממש לא המקרים של הנפלד, ברקוביץ, שפר וקטש (לא מכיר את הסיפור של ג'מצ'י). ברקוביץ', כפי שאורן אומר, מאד רצה NBA ומכבי לא רצתה לשחרר. הנפלד, שהיה פורץ דרך אמיתי לא רק לגבי הכדורסל הישראלי אלא גם לגבי הכדורסל בקונטיקט, לא נבחר בדראפט ועמדה בפניו הברירה להלחם על מקום ברוטציה במחנות או להבטיח את עתידו הכלכלי במכבי. גם לשפר לא היה חוזה מובטח וקיבל את אותה התלבטות של הנפלד, והוא גם היה גארד אירופאי לבנבן ולא אתלט בשנת 1996. קטש נדפק מהשביתה אבל שוב גארד אירופאי לבנבן ולא אתלט הרבה לפני שהליגה התרגלה לשחקנים כאלה, וכאן אם לא היתה שביתה אז הוא היה מגיע לליגה.

בקיצור, כספי היה השחקן עם הסקילז הנכונים בזמן הנכון בסיטואציות הנכונות, הוא נוהל היטב על ידי הסביבה שלו (למשל אותו חוזה הבטחת דקות מפורסם) שייעדה אותו מגיל צעיר לNBA והוא השיג את זה, זה מכובד מאד. אבל אין בזה כמעט שום אלמנט של גדולה אמיתית, לא באיכות המשחק, לא במנהיגות ולא בפריצת הדרך האמיתית-כן, כספי היה הראשון עם דרכון מנורה לשחק בליגה, אבל הוא היה משחק בליגה גם אם היה לו דרכון צ'כי. מה שהנפלד פרץ במכללות היה משמעותי יותר בעיניי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 2:47 pm 
Junior

תן שורה תחתונה נדב - איפה הייתה ממקם את כספי בפנתואין הכדורסל הישראלי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 3:00 pm 
Hall of Famer

אני בעקרון שונא דירוגים ו-ויכוחים של מי מקום רביעי ומי חמישי, זה מאד ברור לי שכספי לא ראשון וזאת הנקודה שנימקתי. בשבילי הוא איפשהו בטופ 5. אגב, כשמדברים על ישראלים גדולים, איפה רוב האנשים שמים את ברודי?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 3:15 pm 
מנהל פורום

קאלימי גם לא דיבר לרגע על מנהיגות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 3:19 pm 
Junior

כמו כל דיוני ה״מי הכי גדול״, גם זה דיון די חסר תוחלת. מבחינת אחד מי שלא לקח אליפות לא יכול להיות הכי גדול, ומבחינת השני מי שלא שיחק בnba לא יכול להיות הכי גדול ומבחינת השלישי מי שלא ידע לשמור לא יכול להיות הכי גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 18, 2021 3:26 pm 
Hall of Famer

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
קאלימי גם לא דיבר לרגע על מנהיגות

לא אמרת מנהיגות, אמרת הובלה וזה די חסר משמעות כי כספי "הוביל" את הנבחרת...לאן בדיוק? הוא פשוט היה השחקן הגדול של דורו, שהיה לכשעצמו דור בינוני למדי, והנבחרת של הדור הזה היא מהאפורות והמשעממות שהיו. לשם ההמחשה, בין 1995 ל2005 נבחרת ישראל הגיעה 6 פעמים ברציפות לטופ 10 באליפות אירופה. כספי לא השתתף באליפויות אירופה 2009 ו2011 (מהראשונה הוא בחר להיעדר כאמור והשניה בגלל פציעות), ובאלה שהשתתף? מקום 22 ב2013, מקום 10 ב2015 ומקום 21 ב2017.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: oren_80, uriel17 ו 25 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה