אחרי הטורנירים המוצלחים של העתודה והנוער, גם הקדטים רוצים. ולהם יש גם על מה לשחק: אחד משני המקומות הראשונים יובילו לאליפות העולם עד גיל 17 בשנה הבאה (שבה ישראל מעולם לא השתתפה, גם לא הנבחרת של אבדיה).
היריבות: סלובניה, סרביה, צ'כיה, טורקיה ובלגיה.
הסגל: רועי אבנרי (קפטן), מאור חן, אורי כהן, אילי דולינסקי, אלון מיכאלי, בן שרף, יונתן אבולוף, עומר מאייר, עופרי נווה, עידן זילברשג, רועי בכר, שחר דורון.
מאמן ברק דמיציאן
מתחילים ביום שני מול סלובניה (14:30) וכרגיל, יש סטרימינג לכל המשחקים באתר של פיב"א (וגם דרך האתר של איגוד הכדורסל). היריבות בהחלט לא קלות, לפחות על פי השמות, אבל זו כנראה נבחרת די מוכשרת אז מקווה שיצליחו במשימה.
עדיין אין גילאים וגבהים באתר של פיב"א, אבל ננסה לתת כאן סקירה קצרה ממה שאני מכיר (כמובן שבגיל הזה מכירים עוד פחות מאשר בעתודה ובנוער, אז אין ספק שצפויות הפתעות). באופן כללי, השנתון של 2005 נחשב מוכשר למדי (בעיקר השחקנים ששיחקו השנה במכבי תל אביב, שדי דרסה את הליגה), אז בהחלט יש למה לצפות. והאמת שגם השניים שאני מכיר כאן משנתון 2006 בהחלט מבטיחים.
משנתון 2005:
עופרי נווה (מכבי תל אביב) השחקן שהכי מצא חן בעיני כפוטנציאל לטווח ארוך בינתיים. סמול פורוורד, משהו כמו 1.98, ארוך, אתלט טוב, שומר טוב, ועם סט כישורים מצויין, כולל קליעה וכדרור. מזכיר קצת את זוסמן כשהיה בגיל הזה. במשחקים שראיתי אותו במכבי תל אביב השנה הוא היה הכי טוב בקבוצה, אבל הבנתי שלא תמיד הוא מצליח עדיין להראות את הכישרון שלו. נראה איך זה ייראה בקדטים.
אורי כהן (מכבי תל אביב ) הוא הבן של דרור. פאוור/סנטר, בערך שני מטר עם סט כישורים של גבוה מודרני: נייד, יכול לשים קצת כדור על הרצפה, אתלט לא רע, וגם יכול לקלוע שלשות. לא מכיר את כולם, אבל סיכוי לא רע שיהיה אחד הגבוהים המובילים וגם מבחינת פוטנציאל לטווח ארוך הוא אחד מהיותר מבטיחים. שחר דורון (מכבי תל אביב) הוא רכז מהיר, משהו כמו 1.90, עם שליטה טובה מאוד בכדור וגם קריאת משחק יפה. במשחקים שאני ראיתי בסוף השנה הזו הוא היה האמת חלש, אבל ממה שהבנתי זה בגלל שהוא מתאושש עדיין ממחלת הנשיקה. ברמת הכישרון הוא מצויין ואולי גם יגבה עוד קצת.
אילי דולינסקי (הפועל תל אביב) עוד גבוה מעניין. שני מטר פלוס, עם סט כישורים טוב לגבוה, כולל קליעה יפה, מסירה, וניידות טובה מאוד.
רועי בכר (מכבי תל אביב) גם יכול להיות משמעותי. גארד באיזור ה-1.90. קלעי טוב ומבין משחק.
את שאר השחקנים משנתון 2005 אני פחות מכיר אז נראה באליפות.
שנתון 2006:
שני כשרונות מאד מעניינים לדעתי:
בן שרף מעמק חפר הוא אולי הפוטנציאל הכי מבטיח בנבחרת הזו. רכז בגובה 1.94, שמאלי עם ראיית משחק נהדרת ומסירות שלא רואים גם משחקנים מבוגרים יותר, כולל מסירות עם יד אחת לצד השני של המגרש, שהוא יכול לתת בשתי הידיים. גם הקליעה נראית בכלל לא רע והוא יכול לקלוע אותן גם בתנועה ואפילו עם סטפבקים. כרגע הוא לא נראה כמו אתלט גדול, וגם קצת גמלוני לפעמים, אבל אולי זה עניין של גיל והעובדה שלא בטוח שהוא גמר כבר לגדול. לא יודע כמה מרכזי הוא יהיה בטורניר הזה, אבל לטווח הרחוק נראה כמו שחקן מעניין מאוד.
עומר מאייר, גם הוא ממכבי תל אביב, הוא קומבו גארד, בערך בגובה 1.90, ולמרות שלדעתי הוא עוד לא בן 15, הוא כבר נראה מאוד מרשים מבחינה גופנית. חזק, אתלט טוב, שומר מצויין, וגם שליטה טובה בכדור ויכולת מסירה יפה. ממש לא הרגישו שהוא היה צעיר יותר כששיחק עם בני 16 פלוס. וגם אהבתי את הגישה האגרסיבית שלו במשחק. חודר לצבע ומסיים עם הרבה כוח, למרות שלא פעם הולך קצת עם הראש בקיר. מזכיר לי קצת את רביב לימונד כשהיה בגיל הזה, עם רגליים חזקות וגוף מפותח, אבל לא כל כך ראיתי ממנו בינתיים קליעה טובה (כמובן שזה עוד יכול להשתנות בגיל הזה).
זהו, זה פחות או יותר מי שראיתי ואני מכיר קצת. הבנתי שהיה אמור להגיע גם שחקן חיזוק יהודי מארה"ב, סקורר גבוה ונייד, אבל אני רואה שהוא לא בא, אולי בגלל הקורונה. ודים בטח יוכל להשלים פערים.
|