סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 12:40 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 31 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' ספטמבר 22, 2024 6:58 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אחת העמדות העמוקות לשמצה בליגה. יש בה ארבעה שחקנים טובים מאד, עוד איזה 2-3 שהם מעל כל השאר. והחל מהמקום השמיני או התשיעי בערך אפשר להחליף כל אחד מהשחקנים ששמתי ברשימה העיקרית בכל אחד מהשחקנים שלא נכנסו לרשימה העיקרית ויש המון כאלה. כמעט בכל קבוצה השחקן מס׳ 2-3 בטיבו הוא סקנד גארד - כלומר, יש איזה +20 שחקנים שבכל יום נתון יכולים להיות יותר טובים מאשר כל אחד מהגארדים האחרים ברשימה פרט ל 7-9 הראשונים. נניח.

ועכשיו שהקדמנו, בכל זאת - מי נמצא ב hm. הרשימה תהיה ארוכה מאד, ולכולם לדעתי מגיע אזכור כשחקנים טובים באמת, ולכולם יש קייס כשחקן מס׳ 2-3 בקבוצה שלהם, שזה מבחינתי מספיק להיות מצוינים כאן.

קאם תומאס (ברוקלין) - למה כן? כי הוא באמת סקורר קטן ומצוין. למה לא? כי הוא נותן תחושה של שחקן ואקום, וכי הוא משחק בקבוצה חלשה ברמה היסטורית.
קאריס לוורט (קליבלנד) - למה כן? אחד השחקנים השישיים הטובים בליגה, שחקן שיודע ליצור בעצמו ושחקן שאני אוהב. למה לא? כי 14 נק׳, 5 אס׳ ופחות מחמישים אחוז אפקטיבי בקבוצה בינונית בסך הכל, זה לא מספיק בשביל להיכנס לרשימה העיקרית.
טריי מרפי (פליקנס) - למה כן? כי הוא דווקא כן שחקן הגנה טוב, וגם עם 58 אחוז אפקטיבי. למה לא? כי התקפית הוא קצת דרך במקום השנה והוא גם טיפה חור שחור.
טרי רוז׳ייר (מיאמי) - למה כן? כי הגארד החזק הזה הוא בכל זאת שחקן של 20 נק, ו 5.5 אס׳. למה לא? כי הממוצעים שלו בואקום של שרלוט היו טובים בהרבה מאלו שבקבוצה האמיתית של מיאמי.
חיימי חאקז (מיאמי) - למה כן? האיש עם הרעמה והזקן נתן עונת רוקי נפלאה מרוב הבחינות והראה המון בגרות. למה לא? כי 32 אחוז מהשלוש, וגם כי ממש נתקל שם בקיר רוקיז שכזה.
ג׳וש גידי (שיקגו) - למה כן? בכל זאת שחקן חמישייה באחת הקבוצות הטובות במערב. למה לא? כי הם בכל זאת העבירו אותו בקלות תמורת קארוסו שלא נמצא כאן ברשימות. וגם כי עם אול אראונד לא תמיד הולכים לבנק (אני כן מחבב אותו אגב)
דווין וואסל (ספרס) - למה כן? השחקן מס׳ 2 בקבוצה של וומבי עם כמעט 20 נק׳ ו 5.5 אס׳ למשחק. למה לא? כי הוא לא רכז טבעי, ואני לא בטוח שפופ חושב שהוא חלק משמעותי מהעתיד של הספרס. הרבה ואקום היה שם.
עמנואל קוויקלי (טורונטו) - למה כן? ממש תפס את עצמו בטורונטו, עם זינוק הן בנקודות (18.5 בקבוצה) ובמיוחד באסיסטים עם כמעט 7. למה לא? כי הרפטורס חלשים, וכי האחוז האפקטיבי שלו בניגוד לשאר הסטטיסטיקות ירד שם לעומת הניקס.
אוסטין ריבס (לייקרס) - למה כן? ללבן הוא חתיכת מכדרר עצום. השחקן ההתקפי מס׳ 3 בקבוצה הכי מתוקשרת בליגה עם 57 אחוז אפקטיבי. למה לא? כי הגנה אין. אין.
קלי אוברה (פילי) - למה כן? כי הוא נתן דקות התקפה אמינות מאד באחת הקבוצות הטובות במזרח. למה לא? כי כבר ראינו את חוסר היציבות שלו מספיק שנים, וכי 31 אחוז מהשלוש.
מאליק מונק (סקרמנטו): למה כן? כי האיש שנראה בן 80 הזה נתן מספרי קריירה בנקודות ואסיסטים וסיים במקום השני במירוץ לתואר השחקן השישי של העונה? למה לא - כי רק 35 אחוז מהשלוש, וכי סקרמנטו.
בנדיקט מת׳ורין (אינדיאנה): למה כן? סווינגמן חזק מאד, אתלטי ועם עתיד מבטיח. למה לא? כי אינדיאנה עשתה את ריצת הפלייאוף הנפלאה שלה בלעדיו, וגם כי המספרים שלו בשנה השניה היו פחות טובים מאשר בעונת הרוקי.
נורמן פאוול (קליפרס): למה כן? עוד אחד מהשחקנים השישיים הטובים בליגה, והוא קולע 43.5 אחוז מהשלוש, וגם אחד מהיחידים בקליפרס שאף פעם לא פצוע ותמיד נותן תפוקה. למה לא? כי התפוקה היא בסופו של דבר 13.5 נקודות למשחק בקבוצה בינונית.
גארי טרנט (עבר מטורונטו למילווקי): קצת כמו קודמו (שפעם היה טרייד בו החליפו את האחד בשני) - שחקן שמסתמך על קליעה נפלאה מהשלוש, והוא גם צעיר בהרבה (26). למה לא? כי רק 13.5 נקודות למשחק בקבוצה חלשה, אבל יכול להיות שבמילווקי הוא ימצא את עצמו.
קיונטה ג׳ורג
׳ (יוטה): למה כן - אחד הרוקיז היותר מבטיחים בשנה האחרונה, עם הרבה משחקי 20+ ו-30+ בשליש האחרון של העונה הקודמת. למה לא? כי זה היה בוואקום של יוטה וכי 33% מהשלוש זה לא טוב.
ג׳יילן סאגס (אורלנדו): למה כן? כי למרות מספרים בינוניים מאד, מדובר בשחקן ההגנה הטוב ברשימה אולי, בחמישיית ההגנה השניה של הליגה, והמנהיג ההגנתי של קבוצה טובה ומפתיעה וגם 40% מהשלוש ו 58 אחוז אפקטיבי. למה לא? כי הוא קולע רק 12 נקודות ובאופן כללי לא תורם מספיק בהתקפה למרות היכולות ההגנתיות המצוינות והדיוק מהקליעה.
קיי.סי.פי (אורלנדו): למה כן? כי בהצטרפותו לאורלנדו, הוא יוצר יחד עם סאגס צמד בולדוגים הגנתי, משל היו ממפיס של טוני אלן וטיישואן פרינס, או להבדיל אביו וסקונוקיני וגם 40.6 אחוז מהשלוש, וכי הוא לקח פעם אליפות כשחקן חשוב. למה לא? כי הוא לא יוצר, כי דנבר לא סתם ויתרה עליו וכי נדמה שהוא מתחיל את החלק היורד בקריירה.
ברנדין פודג׳מסקי (ווריורס) - למה כן? כי יש מצב שהוא הספלאש בראדר הבא, כי הוא נתן עונת רוקי נפלאה, וכי הוא ריבאונדר אדיר לגובהו וקלעי מצוין (38.5 אחוז מהשלוש). למה לא? כי פחות מ-10 נקודות למשחק וכי הוא עדיין לא מוכח מספיק, אבל יש לי תחושה שהוא ייכנס לרשימה העיקרית בשנה הבאה.
בוגדן בוגדן (אטלנטה,) - למה כן? קולע הרבה במעט זמן, בעיקר זה. אחד השחקנים השישיים הטובים בליגה שיכול להתפוצץ עליך בכל זמן נתון. למה לא? לא צעיר, לא הביא את אטלנטה לכלום. פשוט לא.
אנפרני סיימונס (פורטלנד) - למה כן? כי פעם פורטלנד בנו עליו להיות הפרנצ׳ייז פלייר הבא שלהם. למה לא? כי הוא לא הפך להיות כזה. כי הוא שחקן ואקום, כי הוא פציע לכאורה, וכי הוא תמיד נראה חצי ישן. כן, למרות 23 נקודות למשחק.
שיידון שארפ (פורטלנד) - למה כן? כי נדמה לי שעכשיו פורטלנד בונים עליו להיות הפרנצ׳ייז פלייר הבאה שלהם. למה לא? כי גם הוא לא יהיה כזה וכי 33 אחוז מהשלוש.
בראדלי ביל (פניקס) - למה כן? כי הוא אחד מהשלישייה הגדולה של פניקס, כי הוא פעם היה שחקן של 30 נקודות למשחק, וכי הוא עדיין סקורר טוב כשנחה עליו הרוח. למה לא? כי אני מתעב אותו כמו שאני מתעב מעטים, כי פניקס נראית איתו על הקרשים וכי נדמה ש 43% מהשלוש כמו שהוא קלע השנה, זו אנומליה סטטיסטית עבורו.

יאללה, היו פה הרבה שמות, אבל עם שבע השמות הבאים, שהם כאמור מבחינתי אינטרצ׳יינג׳בל ל-22 הקודמים - אעשה אותו דבר בדיוק.

הרשימה העיקרית:

15. זאק לאווין (שיקגו, 7 בדירוג הקודם: 19.5 נק׳ ,5 ריב׳, 4 אס׳, רק 25 משחקים) - למה כן? שחקן בן 29 שקופץ לשמיים ועם חמש עונות רצופות של 23+ נקודות למשחק. למה לא? כי בשנה האחרונה שיקגו רק רצו לוותר עליו, ולא מיהרו (בכלל בכלל) להחזיר אותו מהפציעה, כי תכל׳ס, שיקגו נראתה טוב יותר בלעדיו. או לפחות, לא פחות.

14. סי.ג׳יי מקאלם (פליקנס'. 13 בדירוג הקודם: 20 נק׳, 4.5 ריב׳ ואס׳, 43 אחוז מהשלוש, ) - למה כן? כי מדובר כבר עשור באחד הגארדים הטובים והאמינים בליגה. למה לא? כי למרות עונה טובה של 20 נקודות ולא פחות מ 43 אחוזים מהשלוש, הוא נתן יותר מדי פעמים תחושת דעיכה. והוא גם לא מוסר ושומר כמו פעם

13. ג׳יימס הארדן (קליפרס' 9 בדירוג אשתקד. 16.5 נק׳ , 8.5 אס׳, 5 ריב׳, 38 אחוז מהשלוש) - למה כן? אחד משני הסקנד גארדים החשובים של עשר השנים האחרונות (לצד קליי), כנראה המוסר הטוב מכולם ברשימה הזאת. למה לא? כי בפלייאוף הוא נראה מזעזע תמיד, וזה לא ישתנה בגיל 35 גם אם הוא יגיע לשם (הנחה לא ברורה בכלל). קלע 23 נקודות בממוצע בשני המשחקים האחרונים שלו בפלייאוף האחרון מול דאלאס וזה מאד אופייני.

12. אר.ג׳יי בארט (טורונטו', 11 שנה שעברה, 20 נק׳, 5.5 ריב׳, 36 אחוז מהשלוש) - למה כן? אני אוהב סווינגמנים גדולים וחזקים כמוהו, וכמו מת׳ורין ומידלטון. לקח לו טיפה זמן להתאקלם כשעבר מהניקס לטורונטו אבל סיים את העונה כשחקן הטוב ביותר שלה עם 39 אחוז מהשלוש ולא פחות מ 60 אחוז אפקטיבי במדיה. למה לא? כולה טורונטו, כן?

11. ג׳וש הארט (ניקס, 9.5 נק׳, 8 ריב׳, 4 אס׳) - למה כן? כי הוא אחד השחקנים הכי מגניבים בליגה. כי הוא מה שברוס בראון או גארי פייטון בשני היו רוצים לראות כל פעם שהם מסתכלים במראה, כי הוא אנרג׳ייזר הגנתי ופאונד טוב פאונד הריבאונדר הטוב בליגה, כי הניקס נראו מעולה איתו בפלייאוף, האיש אשכרה נתן 17 נק׳ ו-12 ריבאונדים ב-40 אחוז מהשלוש מול פילי בסיבוב הראשון, כן? למה לא? האיש לא קולע אפילו דאבל פיגר למשחק שזה כן קצת בעיה, אבל היי - אם אף פעם לא היה ספק שלטוני אלן יש מקום ברשימות האלה לפני עשור, אז גם להארט היום.

10. טיילר הירו (מיאמי, 21 נק׳, 5.5 ריב׳, 4.5 אס׳, 40 אחוז מהשלוש) - למה כן? כשמצמצמים עיניים, נדמה שהוא השחקן שהכי מזכיר את סטף קרי בליגה. מכדרר בחסד עליון, נע בין חסימות, קלעי אדיר, שחקן כיף חיים. למה לא? כי הוא די פצוע רוב הזמן ואי אפשר באמת לסמוך עליו וזאת למרות שקצת בנו עליו להיות האיש של מיאמי בפלייאוף האחרון אליו הוא סוף סוף חזר בריא, אבל באטלר היה פצוע, ולמרות שהוא היה סביר בסך הכל (במיוחד במשחק היחיד אותו מיאמי ניצחה מול בוסטון עם 24 נק׳, 14 אס׳ ו-6 שלשות) הוא לא היה מספיק טוב. מת לראות אותו בעונה בריאה.

9. קליי תומפסון (דאלאס, 6 אשתקד, 18 נק׳, 39 אחוז מהשלוש) - למה כן? כי לצד הארדן הוא האיש שהגדיר את העמדה בעשור האחרון, כי הוא ההעברה המתוקשרת והמעניינת של הקיץ (אולי לצד פול ג׳ורג׳), כי הוא אחד הקלעים הגדולים בכל הזמנים, ועדיין יודע לקלוע בעונה הסדירה וכי מדובר בפאקינג קליי תומפסון ואני מת לראות איך הוא ייראה עם הפיינליסטים של המערב. למה לא? כי 0-10 מהשלוש ו-0 נקודות במשחק הפליי-אין מול סקרמנטו...

8. דונטה דיוינצ׳נזו (ניקס, 15.5 נק׳, 40 אחוז מהשלוש, 58 אחוז אפקטיבי). - למה כן? כי יא-אללה, איזה פלייאוף האיש הכל כך אפקטיבי ויעיל הזה נתן, במיוחד בסדרת 7 המשחקים מול אינדיאנה כולל משחקים של 35 נקודות ו 39 נקודות (אבל גם פעמיים עם פחות מ-10 נקודות, יצוין), כי הוא שחקן הגנה טוב מאד, ושחקן התקפה יעיל מאד. כי הוא אולי לא פלאשי כמו חלק מהשמות פה, אבל הוא אלוף לשעבר (עם מילווקי) ומוכח לגמרי (בעיקר בגלל ת׳יבודו והניקס). למה לא? כי הניקס היא בכל זאת קבוצה של 5 וחצי שחקנים ומישהו צריך לקלוע, כי הוא מעולם לא נראה כל כך טוב בקבוצות הקודמות בהן שיחק (ווריורס, באקס) וכי היתה אפילו תחושה שהוא יהיה ג׳ורנימן. וכי בהחלט ייתכן שהשנה הקודמת ובעיקר הפלייאוף מול אינדיאנה היו אנומליה.

7. ג׳יילן גרין (יוסטון' , 5 שנה שעברה, 19.5 נק׳, 5 ריב׳, 3.5 אס׳ , 33 אחוז מהשלוש) - למה כן? מבט על המספרים לא נותן לג׳יילן גרין (שחקן ששיחק בקבוצה חלשה שלא עשתה פלייאוף) מקום בטוח בין שביעיית הגארדים הטובים בליגה. אבל מבט במספרים יתעלם מהעובדה שאחרי ששנגון נפצע, פתאום גרין פרח כמו פרח עם 33 נקודות ב-8 משחקים רצופים. יש מעט מאד שחקנים שיכולים לפרוץ ככה בליגה, מעט מאד. למה לא? כי רק שאז קאם וויטמור קצת חזר, וגרין עוד פעם חזר להיות קצת פחות טוב, וזה שהוא לא יכול לשחק לצד סנטר מוסר מעולה כמו שנגון, ושהמספרים שלו אשכרה ירדו בין העונה הראשונה לשניה, אומרת מבחינתי שהוא עדיין נמצא בטיר של השחקנים שהם אינטרצ׳יינג׳בל ולא בטיר מעל של השחקנים הטובים באמת בעמדה, גם אם הוא כנראה המוכשר ביותר ברשימה מכאן ומטה (כלומר, מעלה... כלומר, לא ששת הראשונים).

גרין יהיה השחקן האחרון שמבחינתי יכול גם למצוא את עצמו מחוץ לדירוג ה-15. שבעת השחקנים הבאים הם בכל מקרה, ששת הסקנד גארדים הטובים בליגה, בעיניי.

6. דג׳ונטה מורי (פליקנס, 22.5 נק׳, 5.5 ריב׳, 6.5 אס׳, 1.5 חט׳, 36 אחוז מהשלוש במדי אטלנטה) - אין לי ספק שהוא ישחק בעמדה 1 בעונה הבאה, אבל כבר כתבתי שאני לא לוקח כאן שיקול דעת והולך עם קדפם ועם br, אז ככה זה. באטלנטה לא הלך לו, אבל אני באמת מאמין שזה הרבה יותר בגלל יאנג מאשר בגללו. מורי והידיים הבלתי נגמרות הוא שחקן הגנה נפלא, שהוא גם שחקן התקפה טוב מאד. גארד ארוך ופלואידי ובעיניי שחקן מאד אטרקטיבי. בפליקנס הוא יהיה 1, גם בגלל שכבר יש את מקאלם ואת מרפי בעמדה מס׳ 2, אבל שיהיה. השילוב בינו לבין ציון ווליאמסון שהיה דה פאקטו הרכז של ניו אורלינס בחלק גדול מאד מהדקות בהן הוא שיחק בשנה שעברה יהיה קריטי. אבל אם הכל יסתדר עם האגו של אינגרם, הרגליים של ציון, ההזדקנות הלא מואצת מדי של מקאלם, וההגנה האדירה של ג׳ונס, יש מצב שהפליקנס יהיו ממש ממש בצמרת הגבוהה של המערב. אני אישית, כנראה אתן להם אובר.

5. דזמונד ביין (ממפיס, 8 אשתקד, 23.5 נק׳, 4.5 ריב׳, 5.5 אס׳, 55 אחוז אפקטיבי, 38 אחוז מהשלוש). על הקשקש מעל מורי בגלל שהאחרון בכל זאת קצת נכשל באטלנטה, גם אם לא באשמתו. ביין היה די פצוע בשנה האחרונה (42 משחקים) אז הוא באמת יכל להראות אם הוא מסוגל לקחת את המושכות שהותיר מוראנט אחריו ולגרום לממפיס להיות קבוצה טובה, אבל בשלוש השנים האחרונות שלו בליגה הוא הוכיח שהוא גארד חזק מאד, מדויק מאד, חכם מאד, מוסר טוב, קלעי מצוין, שומר סביר ומעלה ובאופן כללי פשוט אחלה שחקן שבעולם. אין סיבה שהוא לא ימשיך להיות אחלה שחקן שבעולם גם השנה. וכן, גם עם מוראנט וגג״ג.

4.דונובן מיצ׳ל (קליבלנד, 2 בשנה הקודמת, 26.5 נק׳, 5 ריב׳ , 6 אס׳, 1.8 חט׳, 54 אחוז אפקטיבי, 37 אחוז מהשלוש). בעיניי מדובר בקפיצה ברמה מעל ביין ומורי (הדי צמודים) - לא השיג המון קבוצתית ב-7 השנים שלו בליגה עם יוטה וקליבלנד, אבל כן הוכיח שהוא לוקח את הקבוצות שלו לפלייאוף שנה אחר שנה, גם אם לא רחוק מדי. מהאתלטים שבשחקני הליגה, מהחזקים שבשחקני הליגה (בוודאי מבין הגארדים), ומהבודדים שנתנו באמת תצוגות אדירות לפנתיאון בקריירה. כולל השנה, בה הוא נתן שתי סדרות פלייאוף מצוינות. בניצחון על אורלנדו היה לו משחק לפנתיאון של 50 נקודות שהוא אמנם הפסיד, אבל גם גיים 7 עם 39 נקודות שהוא ניצח. מול בוסטון הוא קלע 95 נקודות בשלושה משחקים שמתוכם הוא אפילו ניצח אחד, אבל אז נפצע ולא שיחק בשני ההפסדים האחרונים. לכו תדעו מה היה קורה. בכל מקרה, שחקן שבהחלט אפשר להגיד עליו שהוא מהטובים בליגה.

3. ג׳יילן בראון (בוסטון, שלישי גם אשתקד, 23 נק׳, 5.5 ריב׳, 3.5 אס׳, 56 אחוז אפקטיבי ולפחות סדרה אחת אדירה מול הפייסרס בגמר המזרח) - הפיינלז MVP המכהן והאיש עם האמירות האנטישמיות מחד, והתארים האקדמיים מאידך. אניגמה, אבל מה שברור הוא שמדובר בשחקן מצוין ובאחד משני השחקנים הכי טובים בקבוצה שלקחה אליפות די בקלות השנה, למען האמת. אם מדברים על גארדים גבוהים וחזקים (כמו בארט, מת׳ורין , מידלטון ואחרים שהזכרתי) אז ג׳יילן בראון הוא מהדוגמאות הכי בולטות, מצוין בשני צדדי המגרש,לא שיחק בדרים טים במפתיע. לא יודע אם זה משנה. בוסטון היא הקבוצה לנצח גם השנה.

2. אנט (מינסוטה. 4 לפני שנה. 26 נק׳, 5.5 ריב׳, 5 אס׳). תראו, גינונים של כוכב בוודאי שיש לו. אנט המחייך תמידית הוא לא אינטרוברט בכלל. אישיות מקסימה גם אם קצת ילדותית שיודע שהוא רוצה להיות המייקל ג׳ורדן הבא (אל דאגה, הכשרון אפילו לא בערך שם). בוודאי אחד האתלטים הטובים בליגה אם לא הטוב שבהם ולבטח גם האחראי העיקרי לריצת הפלייאוף האדירה שלהם בשנה האחרונה עם הנצחונות על פניקס (סוויפ) ועל דנבר (האלופה המכהנת עם שני משחקי 40+), אבל באותה מידה... גם עם אחריות מסוימת לתבוסה (סוויפ ג׳נטלמני) בגמר המערב מול דאלאס כשבשני המשחקים הראשונים בסדרה הוא החטיא הכל פחות או יותר. יש לו מידתיות של ראש בקיר וחוסר אחריות אותה גם ראינו באולימפיאדה, ובינתיים זה מה שמבדיל בין הכשרון העצום הזה לבין מעמד לא רק כאחד מעשרת השחקנים הטובים בעולם, אלא כאחד מהשניים או שלושה. ולא. הוא לא שם.

1. דווין בוקר (פניקס, ראשון גם אשתקד, 27 נקודות, 4.5 ריב׳, 7 אס׳, 55 אחוז אפקטיבי) - בעיניי בוקר קצת מסכן שהנחיתו עליו את הנזק שהוא ברדלי ביל, את גוש האיטיות שהוא נורקיץ׳ ואת הגריאטר שהוא קווין דוראנט. קשה מאד לנצח ככה, אבל ראינו מספיק מבוקר בשנים האחרונות, כולל פלייאוף 2023 האדיר, כולל הבועה, וכולל גם את העובדה שהוא היה הגארד השני בטיבו בנבחרת החלומות האמריקאית, כדי שאוכל לומר בבטחה שהיום בוקר הוא שחקן טוב יותר מאשר אנט (למרות האנטיקס), בראון או מיצ׳ל. הוא היחיד מביניהם שיכול גם להוביל כדור ברמה הכי גבוהה. הוא סקורר אדיר ולמעשה כמעט בלתי עציר מחצי מרחק, קלעי מצוין ובאופן כללי שחקן חכם מאד. הוא רק צריך קבוצה עם יותר עתיד מאשר פניקס הגריאטרית בשביל להראות את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 22, 2024 7:54 am 
מנהל פורום

מעולה נורטון, תודה.

יש לי השגות אבל!
ראשית, זאק לווין לא יכול להיות באף רשימת טופ, לא הגיוני בכלל בעיני. שחקן שהוא שחקן שלילי לחלוטין. גם מונק, גם ביל וגם בוגדן (ולטעמי גם סאגס ומרפי) נמצאים בשתי רמות מעליו לפחות. פיניקס נראו טוב העונה רק כשביל חזר לכושר, הבעיה של הסאנס היה מסביב לשלושה. ועל הספסל.

מורי מדורג גבוה מידי גם בעיני. העונות באטלנטה ממש הורידו את ערכו בעיני. הוא גם הלך אחורה מעונה לעונה. המספרים בסדר, אבל הוא שחקן נטול השפעה על המגרש. זה קשור גם לעובדה שהוא ליד יאנג, והוא כן שומר בסדר בסך הכל, אבל בגדול, הוא לא יכול להיות טופ 10 בעיני. לוקח את הארט, פוז'מנסקי, קליי, דיווינצ'זו, גרין והארדן (וביל ומונק) מעליו כמו כלום.

בטופ 3. וואלה, MVP של הגמר, שחקן ההגנה הכי טוב ברשימה הזו פרט להארט כנראה, כל עונה משתפר ומוסיף משהו למשחק אין שום סיבה שמישהו כמו בוקר יהיה מעליו, אז מה אם בוקר סקורר טוב יותר. אי אפשר להעניש את ביל בגלל הכשלון של פיניקס ולא להעניש את בוקר. אני גם לא חושב שבוקר מעל אנט זה הגיוני באיזושהי צורה. ואני לא חושב שבוקר מעל מיצ'ל זה הגיוני. שלושת אלו שחקני הגנה טובים יותר, סקוררים טובים יותר (בראון פחות בעצם) והצליחו במהלך הקרירה שלהם לעשות יותר עם פחות מסביבם. בוקר בסופו של דבר הוא שחקן משלים מעולה שמקבל הילה של סופרסטאר סתם ככה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 22, 2024 8:27 am 
Hall of Famer

העניין הוא שאני חושב שביל הוא נזק די מוחלט כבר הרבה שנים, עוד מוושינגטון. הוא סקורר טוב, אבל ההגנה, האגו, בחירת הזריקות... זה לא עובד.
ביל גם הרבה פחות טוב מבוקר שקלע 9 נקודות יותר וגם מסר יותר (האחוז האפקטיבי של ביל מרשים, זה כן, אבל הוא היה הרבה פחות מרשים בשנים קודמות, מה שאומר כנראה שהוא מרשים כי מתמקדים בעיקר על בוקר ועל דוראנט והרבה פחות עליו).
ולהגיד שבוקר לא עשה הרבה... לא יודע גמר נ.ב.א ועוד גמר איזורי זה לא כל כך מעט. בטח יותר ממיצ׳ל.

לאווין... אני לא בטוח אם הוא לא נתקל לסיטואציה רעה. בסופו של דבר, אתה רואה את הבן אדם משחק, ואתה רואה בן אדם שמשחק באחריות, לא לוקח זריקות רעות מדי. אחוז אפקטיבי טוב ומעלה כבר חצי עשור, מוסר אסיסטים באופן קבוע. נתן לדרוזן לעשות את השטיק שלו שנה אחר שנה בלי יותר מדי אגו. אישית אני די אוהב אותו למען האמת, גם אם ברור שבשיקגו הוא נתקל בסיטואציה לא משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 22, 2024 3:09 pm 
Senior

תודה נורטון!
שוב - אני אתחיל עם תלונה על העבודה הגרועה שעשו בקדפמ בסיווג השחקנים לעמדות. לא ברור מה עושים פה טריי מרפי, חיימה חאקז חוניור, קלי אוברה, ולמען האמת - אפילו ג׳יילן בראון שלא משחק כמעט אף פעם בלי שני גארדים לידו.

אחרי שאמרנו את זה - מסכים עם האמירה שלך לגבי האינטרצ׳יינג׳ביליות ממקום 8 ומטה, אבל בכל זאת - יש שם כמה דברים שקשה לי איתם.
דיווינצ׳נזו מאוד אוברייטד בעיני ועוד טעון הוכחה אם לא סתם הייתה לו עונה גדולה שהיא קצת פלוקית. לתת את האליפות שמילווקי לקחו בלעדיו כטיעון בעדו פחות עובד בעיני. אני חושב שמונק, למשל, היה צריך להיות במקום דומה לידו ולא איזה 10 מקומות אחריו, גם לטריי מרפי יש קייס.

את ג׳יילן גרין אני לא כל כך יודע איך לאכול עדיין. לדעתי זו כבר שנה שנייה שאתה שם אותו כמה מקומות יפים מעל מה שהוא שווה בעיני.
אני כן יכול לראות אותו נכנס לעשירייה הראשונה העונה, אבל אני חושב שהוא עוד לא שם - החודש הטוב האחד שהיה לו, בלי שנגון ומול לוז קל במיוחד, כרגע מסתמן יותר כהבלחה חד פעמית מאשר כמו הכיוון שאליו הוא הולך. נחיה ונראנ.

זאק לאבין היה עד לא מזמן בערך מה שהוא התחזית הרמת אופטימית שלי בשביל גרין, אבל אחרי העונה הקודמת - אולי הייתי שם אותו בhm עד שיתבהרו הדברים איתו.

לגבי הצמרת - שג"א היה צריך להיות ראשון ובראון היה צריך להיות בערך מקום 3-4 בSF, אבל בגלל שבespn סתומים, הייתי הולך על:
בוקר
בראון
מיטצ׳ל
אדוארדס
וכנראה שבאמת ביין ומארי במקומות הבאים.
אחר כך בהחלט נעשה מעורפל קצת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 22, 2024 3:35 pm 
Sophomore

תודה אבי, כרגיל מקיף, מעמיק וכיף לקרוא. גם מסכים עם הרוב.

באופן כללי, זו אולי עמדה עמוקה, אבל אין כאן אף שחקן טופ 5 ונראה לי שגם אף שחקן שאני ממש מחבב.

די מסכים עם הדעה שיש כאן לא מעט שחקנים שניתן להחליף בין מקומות 7-15 וחלק ממי שמגיע אחריהם. דיויצ'נזו והארט למשל נתנו יופי של סיום עונה עם הניקס, אבל נדמה לי שלא מעט מזה היה תלוי סיטואציה. שים את סאגס או מאליק מונק שם ותן להם תפקידי מפתח ולא בטוח שהם נותנים פחות. קליי גם מרגיש לי קצת גבוה עם ההדדרדרות בהגנה וחוסר היציבות בצד השני של המגרש. מצד שני, הכל לגיטימי, כי באמת אין כאן איזה הבדלים גדולים, אז סבבה שזה הדירוג שלך.

לגבי ההסתמכות על BR ו-ESPN, מבין שזה "מוריד ממך אחריות", אבל בעיני זה לאו דווקא פיתרון טוב לבעיית העמדות וגם לא ברור לי למי מהשניים נתת עדיפות בהחלטות (עושה רושם של-ESPN משום מה). דיברת כבר על מרי והעמדה הטבעית שלו, אבל הוא ממש לא היחיד. ג'וש גידי הולך להיות הרכז הפותח של שיקאגו בשנה הבאה והעמדה האחרונה שהייתי שם בה אותו היא שוטינג גארד. קוויקלי בניקס עלה מהספסל כרכז המחליף של ברנסון ואחרי שעבר לראפטורס הוא היה הרכז הראשון שלהם, תפקיד שאין ספק שיהיה שלו גם בשנה הבאה. אז זה לא רק העמדה הטבעית שלו, אלא גם העמדה ששיחק בה בפועל פחות או יותר כל הקריירה. ו-BR באמת אומרים שהוא קודם כל פוינט. למה ESPN לא? אין לי מושג, אבל אם זו דוגמא מייצגת אז אולי עדיף להסתמך רק על BR, שהם גם יותר הגיוניים עם העמדות וגם משאירים קצת יותר גמישות (חלק מהשחקנים מסומנים עם שתי עמדות). גם הארדן כבר שנים הוא רכז במשרה מלאה בקבוצות שלו ושחקן של יותר מ-10 אסיסטים למשחק. ולעומתם, בראון, מרפי ואוברה הם לגמרי פורוורדים, גם בתפקוד בפועל בקבוצות שלהם ובעיני גם מבחינת סט הכישורים. ושלושתם גם מופיעים ככאלה ב-BR.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 22, 2024 4:44 pm 
Hall of Famer

ההעדפה לקדפם היא מטעמי נוחות. קל לפלטר שם לפי עמדות. וכן, אני יודע שזה עצלני משהו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 22, 2024 10:54 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
לגבי הצמרת - שג"א היה צריך להיות ראשון ובראון היה צריך להיות בערך מקום 3-4 בSF, אבל בגלל שבespn סתומים, הייתי הולך על

אז מי מבחינתך הרכז של OKC? דורט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2024 8:46 am 
Senior

גידי, קייסון וואלאס, עכשיו אני מניח שנראה הרבה קארוסו ב1.
שג״א מן הסתם מוביל הרבה כדור ומנהל די הרבה התקפות, כי הוא הכוכב של הקבוצה והשחקן עם היוסאג׳ הכי גבוה, אבל אני חושב שהוא הכי פחות רכז מבין כל השחקנים עם יוסאג׳ דומה בליגה. אם שג״א רכז, גם יוקיץ׳ צריך להיחשב רכז, גם לברון רכז, גם יאניס רכז, גם דונובן מיטצ׳ל, אפילו לאנתוני אדוארדס יש קייס.

למה שתחשוב שהתכוונתי דווקא לדורט, אני באמת לא יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2024 9:28 am 
Sophomore

נורטון,
אני נהנה לקרוא וקשה לי להגדיר מה זה היותר טוב בשביל לתת פידבק.
ממה שאני קורא פה, בגלל שהעניין עם העמדות מעט בעייתי,
אולי תעשה דירוג של 100 השחקנים הטובים מכל העמדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2024 9:47 am 
Hall of Famer

סבבה, כשאסיים עם חמשת העמדות, אתן את המאה שלי לפי הסדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2024 11:01 am 
Junior

נורטון, כפרה עליך איזה כיף לקרוא את הדירוגים שלך.

אין לי המון ויכוח על הרשימה עצמה, רק אגיד שלפי דעתי שהיחיד שיש לו פה פוטנציאל להיות מס' 1 בקונטנדורית זה אנט.
נכון, אפשר לטעון שבוקר עשה את זה, אבל אני טוען שלא :) בוקר, כמו שכתבו פה, הוא המספר 2 האולטימטיבי (בדומה לג'יילן בראון) ובהצלחות של פיניקס הוא גם הצליח להיות מספר 2 האולטימטיבי תוך כדי זה שהוא בפער השחקן הכי טוב בקבוצה. (איך זה מסתדר? לא יודע, מספר 2 זה יותר אופי וסגנון משחק מאשר יכולת בעייני).

לא סתם יש את התשובה התשובה המפורסמת של בוקר לציוץ של קוזמה שבה קוזמה שאל בקשר לנבחרת ארהב "מי מהכוכבים יהיה מוכן לעשות הגנה וללכת לפינה לקבל כדור כל כמה פוזשנים" ובוקר ענה "אני אעשה את זה"... יש לו אופי שאני מאוד מעריך וזה בשום צורה לא דיסינג או הקטנה, אבל הוא צריך לידו איזה כריס פול, איזה דוראנט, איזה מישהו שיידע להיות המנהיג ולתת לו להיות שחקן אדיר.

אגב, אני גם מסכים שכרגע בוקר שחקן טוב מאנט ואין לי ויכוח עם הדירוג שלו, אבל אני כן רואה סיכוי מאווווד סביר שבסוף הקריירות שלהם אנט יהיה בספירה אחרת מבוקר (שכרגע נראה לא במסלול קריירה לHOF, למרות שכמובן יכול להשתנות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2024 4:18 pm 
Sophomore

stavs כתב:
גידי, קייסון וואלאס, עכשיו אני מניח שנראה הרבה קארוסו ב1.
שג״א מן הסתם מוביל הרבה כדור ומנהל די הרבה התקפות, כי הוא הכוכב של הקבוצה והשחקן עם היוסאג׳ הכי גבוה, אבל אני חושב שהוא הכי פחות רכז מבין כל השחקנים עם יוסאג׳ דומה בליגה. אם שג״א רכז, גם יוקיץ׳ צריך להיחשב רכז, גם לברון רכז, גם יאניס רכז, גם דונובן מיטצ׳ל, אפילו לאנתוני אדוארדס יש קייס.

למה שתחשוב שהתכוונתי דווקא לדורט, אני באמת לא יודע.

קודם כל, שיי הוא בפועל הרכז של אוקייסי (וואלאס בכלל עולה מהספסל), אלא אם רוצים להגיד שאין להם רכז. אבל אז זה נכון בערך לחצי מהקבוצות בליגה. מה הופך אותו לפחות רכז משחקנים כמו סטף, קיירי, דיים, ג'מאל/דג'ונטה מרי, פוקס, בראנסון, קייד, מאקסי, קובי ווייט או טרי רוז'יר? הרי כולם רכזים סקוררים מהזן המודרני, גם אם חלקם עושים את זה יותר טוב מאחרים.

יש בערך 10 שחקנים בליגה עם יוסג' גבוה שהם רכזים יותר "טבעיים" משרגא -- נגיד האליברטון, טריי, לאמלו, לוקה, מוראנט, הארדן (שבכלל מוגדר כאן כשוטינג), גארלנד, ואן וליט, והג'ונסים. אולי גם כמה שחקנים מדור אחר שתכף נגמרים כמו פול, קונלי, ווסטברוק (נגיד ש). אבל אם כל היתר הם לא באמת רכזים, אז יש לנו נראה לי בעייה בהגדרת העמדה. להשוות את שיי לשחקנים גבוהים כמו יוקיץ' או יאניס רק בגלל שהכדור אצלם הרבה (ובמקרה של יוקיץ' גם מוסרים הרבה) לא מקדם בעיני את הדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2024 4:43 pm 
Senior

אז אני מבין שאתה מסכים עם ההגדרה של גידי כשוטינג גארד?
אני חושב שכל הרשימה שציינת, אולי חוץ מנניח קובי וויט ורוזייר, הם שחקנים שנושאים נטל גדול יותר בניהול המשחק, נדרשים יותר למצוא את החברים שלהם בנאמנות הנכונים ובזמן הנכון, ופשוט משמשים כמובילי כדור עיקריים של הקבוצה שלהם.
שיי שיחק הרבה יותר אוף בול וכשחקן שהנטל העיקרי שלו הוא בלסיים התקפות מאשר לנהל אותן.
אני באמת לא מבין איך אפשר לראות אותו ואת גידי ולהגיד ששג"א היה הרכז מביניהם, אפילו עם כמה שהעמדות נזילות כיום בnba ובכדורסל בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2024 7:09 pm 
Sophomore

stavs כתב:
אז אני מבין שאתה מסכים עם ההגדרה של גידי כשוטינג גארד?
אני חושב שכל הרשימה שציינת, אולי חוץ מנניח קובי וויט ורוזייר, הם שחקנים שנושאים נטל גדול יותר בניהול המשחק, נדרשים יותר למצוא את החברים שלהם בנאמנות הנכונים ובזמן הנכון, ופשוט משמשים כמובילי כדור עיקריים של הקבוצה שלהם.
שיי שיחק הרבה יותר אוף בול וכשחקן שהנטל העיקרי שלו הוא בלסיים התקפות מאשר לנהל אותן.
אני באמת לא מבין איך אפשר לראות אותו ואת גידי ולהגיד ששג"א היה הרכז מביניהם, אפילו עם כמה שהעמדות נזילות כיום בnba ובכדורסל בכלל.

גידי כבר לא בקבוצה, וגם כשהיה, לא היה לו חלק מרכזי בסכמות ההתקפיות של הת'אנדר (ג'יי דאב למשל התחיל יותר התקפות ממנו בטח כשהכסף היה על השולחן). כבר כתבתי למעלה שהדבר האחרון שאפשר להגיד על גידי זה שהוא שוטינג גארד. אני כן חושב שהוא קודם כל רכז באופי, אבל בת'אנדר הוא שיחק תפקיד משני ולא פעם פשוט עמד בפינה בהתקפות. הוא ממש לא היה הפליימייקר הראשי שלהם, בטח לא כששיי וג'יי דאב היו על המגרש.

בכל מקרה, זה לא משנה לתפקוד של שיי, שגם הוא ממש לא שוטינג גארד קלאסי ואפילו לא הייתי מגדיר אותו קומבו גארד. כמו אטלנטה, דאלאס, או בוסטון בשנה שעברה, לאוקייסי היו שני רכזים בחמישייה רוב העונה. אבל שלא כמוהן, בפלייאוף גידי דעך ולא ממש ראה מגרש במאני טיים.

לגבי הובלת כדור ומציאת החברים, שיי היה בשנה שעברה (ומן הסתם יהיה גם השנה) מוביל הכדור המרכזי של הת'אנדר. והוא גם לא מוצא פחות את החברים מאשר סטף, קיירי, פוקס, דיים, ברנסון, או מאקסי, מה שמתבטא בין היתר בעמודת האסיסטים. הוא בהחלט מוסר יותר תגובתי מאשר שחקנים כמו לוקה, האליברטון וטריי ואין לו את ראיית המשחק שלהם. אבל זה לא הופך אותו לשוטינג גארד וכאמור, אם זה הסטנדרד, אז יש מעט מאוד שחקנים בליגה שאפשר לקרוא להם רכזים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2024 9:36 pm 
Senior

שג"א (ששים לב שSG זה חלק מהשם שלו) הרבה יותר קרוב בעיני לדרוזן וג׳ימי באטלר מבחינת סגנון משחק מאשר לכל אחד מהשחקנים האלו.
עונה שעברה הוא שיחק את מרבית הדקות שלו לצד גידי שהוא רכז מובהק. גם אם הוא נשא הרבה מהנטל של לנהל את המשחק אז, אני לא תופס ממנו בכלל כאחד שנכון שישחק בלי עוד רכז לצידו למשך משחקים שלמים. ואם אתה די *חייב* לידך רכז, מבחינתי זה קצת רומז שאולי אתה לא רכז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2024 12:05 am 
Sophomore

stavs כתב:
שג"א (ששים לב שSG זה חלק מהשם שלו) הרבה יותר קרוב בעיני לדרוזן וג׳ימי באטלר מבחינת סגנון משחק מאשר לכל אחד מהשחקנים האלו.
עונה שעברה הוא שיחק את מרבית הדקות שלו לצד גידי שהוא רכז מובהק. גם אם הוא נשא הרבה מהנטל של לנהל את המשחק אז, אני לא תופס ממנו בכלל כאחד שנכון שישחק בלי עוד רכז לצידו למשך משחקים שלמים. ואם אתה די *חייב* לידך רכז, מבחינתי זה קצת רומז שאולי אתה לא רכז.

טוב, אז נסכים שלא להסכים. אני ממש לא חושב שהוא חייב לידו רכז, וכנראה שגם אוקייסי לא חושבים ככה, כי זה מה שהולך לקרות השנה (נראה לי שאפשר להסכים שקארוסו ודורט הם לא רכזים). נראה איך זה יעבוד. למען האמת, אני עדיין לא ממש מבין איזה הבדל גדול אתה רואה בינו לבין נניח פוקס, סטף או ברנסון כמובילי כדור או כמנהלי משחק. זה בטח לא משהו שמשתקף בטור האסיסטים או האיבודים, וגם לא משהו שאני ראיתי נניח במשחקים של אוקייסי מול סקרמנטו בשנה שעברה. אבל זכותך לחשוב ככה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2024 9:49 am 
Senior

תראה, בסוף הכל מאוד נזיל בעמדות היום, ויכול להיות שקל לי יותר לשים את סטף ופוקס כרכזים פשוט בגלל הסייז שלהם, אבל סטף הראה טוב מאוד שהוא יכול להסתדר בלי עוד מוביל כדור לידו, למעט דריימונד שללא ספק תרם היום לניהול המשחק, שג"א עוד לא עשה את זה ואני חושב שעוד יצוצו בעיות שם.
בעניין קארוסו, דרך אגב, הולך לשחק שם יותר פוינט משאנחנו רגילים ממנו, בגלל ששג"א הוא לא באמת פוינט.

ונכון שיש לו מספרי אסיסטים יפים (אבל אחוז אסיסטים פחות גבוה משל רוב הרכזים בליגה), ונכון ששחקנים בקנה מידה הזה משמשים כרכז דה-פקטו לא מעט פעמים, ועדיין אנחנו שמים את יוקיץ׳ בסנטר ואת לברון ב4, ולא שמנו את לברון כרכז גם בעונת האליפות של הלייקרס כשהגארדים ששיחקו לצידו היו שחקנים כמו kcp, דני גרין ואותו אלכס קארוסו.

ואחרי כל זה אני שוב אגיד שאני לא בטוח מה עושה את שג"א ליותר רכז מאשר דרוזן למשל, שמעולם אף אחד לא מיקם אותו בעמדה הזאת.

אבל אני מסכים איתך שזה באמת דיון קצת עקר ואפשר להסכים שלא להסכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2024 10:06 am 
Hall of Famer

לכן, אגב, לפני שנתיים, ניסיתי לעשות דירוג של ״שחקנים קטנים״, ״שחקנים בינוניים״ ו״שחקנים גדולים״. כשלוקה למשל, רכז ללא ספק, היה בקטגורית השחקנים הבינוניים. זה פתר כמה בעיות, אבל נדמה לי שאז היו עוד יותר תלונות אז ויתרתי.
אולי שנה הבאה ננסה שוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2024 10:48 am 
Hall of Famer

stavs כתב:

סליחה אבל לראות משחקים יכול לעזור.
שיי טוב יותר בכדרור (אחד הטובים בליגה, למעשה) ומוביל כמעט את כל ההתקפות ויוצר יתרון ראשוני כשהוא על הפרקט.
הוא גם מוסר יותר אסיסטים. למעשה, הסיבה שבגללה גידי לא ב-OKC היא שהוא כרגע שחקן לא יעיל ללא הכדור
וב-OKC הכדור פשוט לא היה אצלו רוב הזמן. הוא תפקד על תקן (מעין) סמול פורוורד.
להבדיל משיי, גידי גם לא שומר על גארדים...

גידי היה המוסר הטוב והכשרוני ביותר בקבוצה
אבל גם יוקיץ' מוסר טוב יותר מכל השחקנים בקבוצה שלו והוא סנטר מובהק בעיניי.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ג' ספטמבר 24, 2024 11:44 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2024 11:16 am 
מנהל פורום

אין דיון כדורסל שאני מכיר שיש לו ערך מוסף נמוך יותר מדיון על עמדות
טוב עושה נורטון שנצמד לאיזה מקור שרירותי ומשם מפתח את הרשימה
ואפילו זה לא מונע את הדיון הזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2024 11:43 am 
Hall of Famer

אני לא חושב שזה נכון. העמדות נזילות ומשתנות אבל עדיין קיימות.
החלוקה של ESPN היא כל כך משונה שאני מודה שאני קצת מתבאס מהרשימות העונה, שהן אחד הפרויקטים הכי יפים בסלניוז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2024 11:52 am 
Junior

uriel17 כתב:

מסכים לחלוטין, זה דיון שהוא כמעט נטו סמנטי.
אפשר לדבר על התאמה ליד שחקנים אחרים, אפשר לדבר על התאמות הגנתיות, אבל מה זה משנה אם לברון רשום כ4 או כ3, אם לוקה או קיירי הם 1 או 2.
אני אוהב את הגישה של נורטון שלקח חלוקה "שרירותית" בלי שיקול דעת.
זה לא באמת מעניין אם שג"א הוא הרכז השני הכי טוב או הסקנד גארד הכי טוב. אין בזה ערך מוסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2024 12:00 pm 
Senior

Att כתב:
stavs כתב:

סליחה אבל לראות משחקים יכול לעזור.

אני תמיד מתפלא איך דווקא אתה מרבה להתלונן על מידת הכבוד שבה אנשים כאן כותבים לאחרים.
אבל תודה באמת שהצעת לי לראות משחקים
בכל מקרה, אני קורא מהדברים שלך שלדעתך גידי הוא אפילו לא רכז (כי אתה משווה ליוקיץ׳ את העובדה שהמוסר הכי טוב לא צריך להיות רכז), אז אני מסיק שאין טעם לדבר איתך על עמדות, כי התפיסה שלך רחוקה מאוד משלי, אבל אני רק אגיד ששחקן יכול להזדקק לידו לרכז, גם אם זה דורש שאותו הרכס יידע לשחק אוף דה בול.
למעשה, כמעט כל כוכב בליגה זקוק לרכז שיידע לשחק אוף דה בול, בעיקר בקרב אלו ששמים המון לחץ על הטבעת והצבע: גם יאניס ככה, גם לברון ככה, גם יוקיץ׳, גם ג׳ורדן, גם שאקיל וקובי כצמד היו ככה. זה לא אומר שמישהו מעלה הוא רכז.

ואני עדיין מחכה לשמוע במה שג"א שונה מדרוזן של ה7 שנים האחרונות שהופך את הראשון לרכז ואת השני לאחד שאף אחד מעולם לא התייחס אליו כאל רכז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2024 12:11 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
אפשר לדבר על התאמה ליד שחקנים אחרים, אפשר לדבר על התאמות הגנתיות, אבל מה זה משנה אם לברון רשום כ4 או כ3, אם לוקה או קיירי הם 1 או 2.
זה לא באמת מעניין אם שג"א הוא הרכז השני הכי טוב או הסקנד גארד הכי טוב. אין בזה ערך מוסף.

אז למעשה מה שאתה אומר שהרשימות של נורטון הן ללא ערך מוסף, כל עוד הם מחולקות לעמדות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2024 12:38 pm 
Senior

sheky כתב:
uriel17 כתב:

דווקא השורה האחרונה אצלך היא בדיוק הסיבה שמפריע לי ששג"א לא פה (ואני מודה, לא כזה מפריע לי, אבל בכל זאת).
הרשימות האלו הן תיעוד חמוד ומצע לדיון על סטטוס השחקנים הטובים בליגה.
אם אני מחפש רכז (כלומר, מוביל כדור ראשון, שמנהל את ההתקפה של הקבוצה והגיוני לבנות סביבו קבוצה עם 2/3 ווינגים וגבוה אחד), לוקה הוא השחקן הטוב בליגה, שג"א הוא אולי הבא אחריו, אבל דווקא בתוך התפקיד הזה אני לא בטוח שהוא השני בטיבו אפילו.
מצד שני, אם אני מחפש SG (כלומר, מוביל כדור קצת יותר משני, שההרכב האידיאלי כולל עוד מוביל כדור לידו ועוד ווינג או שניים וגבוה או שניים), ואחרי שהגדרנו כבר את הרכזים - שג"א הוא השחקן הכי טוב בעמדה הזאת.

זה הולך ונעשה בעייתי יותר ויותר בגלל כמה שהכדורסל משתנה, אבל יש בעיני ערך מוסף ללדייק לפחות את השחקנים הכי טובים בכל עמדה לעמדה שלהם, עד כמה שאפשר - זה גם יכול לספר טיפה סיפור על איך תפסנו עמדות באותה תקופה (אני למשל זוכר את עצמי מסתכל על איזו רשימת 15 הpf הטובים בליגה ישנה ומדווה אותה לשנה הנוכחית דאז, כדי לאושש לעצמי את התיאוריה שלי שזאת העמדה שהכי השתנתה בכדורסל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 31 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], shmueliki, נביא בעירו, נורטון ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: