אני חושב שאתה מגזים לחלוטין. השאלה היא כזאת. האם אנחנו חושבים שהשחקן ה-11 וה-12 יכולים לתרום לנבחרת? אם התשובה היא כן, אז ההצעה שלך צריכה ליפול במיידי. אם התשובה היא לא, אז כמובן שזה לא רע לסמן כשרון אחד או שניים מהנבחרות הצעירות ולתת להם להסתובב עם הבוגרים כדי שיחוו מה זאת נבחרת ישראל. למרות שבמחשבה שניה, עם הסגל והמאמן הזה אולי זה לא דבר חיובי שהם יחוו.
באמת הפסד מביש. לא יודע להגדיר הכי מביש, כי היו לנו בעשור האחרון, ברוך השם, הרבה מאד הפסדים מבישים, אבל מביש. האסטונים נבחרת חלשה. מתי הגענו למשחק שבו אנחנו עדיפים מבחינת כישרון, מבחינת אתלטיות ושולטים בריב' ביד רמה ועדיין מצליחים להפסיד?
שתי הבעיות העיקריות היו התקפה חסרת מעוף וברבע האחרון ובהארכה הגנה בצבע לא קיימת (והתודות לשיבק שהושיב את השחקן היחידי שנתן הרתעה מתחת לסל, ת'יוס, ברוב הרבע האחרון ובהארכה). אני לא חסיד של סטט' +/- כידוע, אבל במקרה הזה גיא פניני בשני המשחקים היה עם מדד שלילי דו ספרתי וכמובן הכי גרוע בנבחרת וגם בעין הוא פשוט היה השחקן הכי גרוע בנבחרת. בשני המשחקים פניני היה על המגרש ברגעים הכי קובעים וכמובן שהנבחרת נראתה כמו שיט.
בשני המשחקים יוגב אוחיון היה הריב' המוביל. מול מונטנגרו אוחיון היה ריב' ההגנה המוביל, אתמול הלפרין הוביל בריב' הגנה עם 7 ריב', אחריו? אוחיון עם 6. גארדים צריכים לעזור בריב', אבל לא יכול להיות שהגארדים הם הריב' הטובים של הנבחרת.
בחצי הראשון זה נראה כמו משחק שצריך להיגמר בשחיטה, אבל כבר ברבע הראשון זזתי באי נוחות על מושבי. היה ברור שמה שהוביל ליתרון היה ריב' התקפה ויד נדירה של הנבחרת לשלוש. תוסיף לכך את האסטונים, שכמו קבוצה כדורגל ישראלית, הצליחו לפספס מצבים של שער בטוח ליד הסל, ותקבל את ההפרש. מה שלא אהבתי זה משחק התקפה שבלוני וחסר מעוף ובעיקר איבודים חוזרים ונשנים. למרבה הצער משחק ההתקפה והאיבודים היו הדבר הקבוע במשחק הזה. ריב' ההתקפה של ישראל והיד הנפלאה מהשלוש התאיידו ככל שהמשחק התקדם והאסטונים אפילו הצליחו להגיע ל60% מיצוי מצבים בטוחים.
זה נחמד להחליט שאוחיון הוא הרכז המוביל של הנבחרת. אני גם הייתי מחליט זאת. אבל אוחיון הוא לא כזה טוב שהוא באנקר והשחקן שכמעט לא יורד מהמגרש. בשני המשחקים אוחיון היה השחקן שקיבל הכי הרבה דקות, כמו כספי. מול מונטנגרו הוא היה לא רע, אבל לא מדהים. אתמול הוא היה חלש מאד, תרם רבות בתחום איבודי הכדור ואיבד שליטה על הנבחרת. בהחלט היה מקום לדקות לרכז אחר במקומו וכשאני אומר רכז, אני לא מתכוון לשחקן שניהול ההתקפה שלו הוא אני אקלע, או אני אלך לסל ואז אלוהים גדול, כפי שהפגין ביצירתיות רבה נעימי בדקות שהחליף את אוחיון. אין סיבה שמקל לא יקבל 15 דקות לפחות ואם אתה באמת לא מאמין במקל, אז לפחות תן את הדקות הללו לנעימי.
היה מאד לא נעים לראות רגעים ארוכים של הנבחרת שנותני הטון היו לימונד, נעימי ואלישי כדיר. בוא נגיד שכדורסל טיפש זה היה מחמאה.
הבעיה הגדולה בהתקפה של הנבחרת היא מחסור בשחקן שיוצר. לעצמו, לאחרים, לא חשוב. פעם כמובן היה את מיקי ודורון ג'מצ'י, שחקני התקפה ברמה הגבוהה ביותר של אירופה ולא היו בעיות שכאלו. ליד שחקן יוצר במילון אפשר בכיף לשים תמונה של קטש ואילו מאיר טפירו לא בסקלה של השמות הללו, אבל תן לו כדור ביד, תארגן לו חסימה בפיק אנד רול ויש סיכוי לא רע שיצא מזה מהלך עם זריקה שיכולה להיכנס. כיום? כספי באמת שחקן איכותי ברמה של אירופה, אבל אחד שמתקשה ליצור לעצמו נק'. הוא צריך לקבל זריקות פנויות, הוא צריך לעשות נק' במתפרצת ומדי פעם הוא יכול להוריד לפוסט שחקנים שנחותים פיזית ממנו, אבל זה קשה לנבחרת כשהוא משחק בעמדה מספר 3, בגלל ששני הגבוהים המובילים לא מסוגלים לעשות סל מחוץ לצבע ואין כמובן ריווח.
דבר אחרון, רק אני מגחך על היסטריית ההאליהופ לאלכס ת'יוס? זה נראה ששחקני נבחרת ישראל החליטו שאלכס ת'יוס הוא איזה אתלט על, שכל כדור שמופנה לכיוונו מכוון שת'יוס יסיים אותו בהאליהופ. אני חושב שאפילו סיאטל של פייטון וקמפ לא הלכה כל כך הרבה פעמים במשחקים לנסיונות האלי-הופ.
_________________ "You can see my knowledge of [Dwyane Wade's] game- we were able to limit him to his season high points of 32,"
סטן ואן גנדי
|