סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' ינואר 19, 2025 11:53 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 124 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' דצמבר 13, 2012 2:07 pm 
Sophomore
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
זאת העונה ששאק עשה ניתוח בבוהן על חשבון ײהחברהײ, עונה אחרי התריפיט כשהיינו פייבוריטים כבדים לעוד אליפות.

מי שאשם בהגנה זה רק המאמן. לקובי יש זכות מלאה להיות פרי-סייפטי ואי אפשר לספק הגנת בק קורט טובה יחד עם דוהון. יש גבול למה שקובי יכול לעשות בגילו- גם ג'ורדן וגם פיפן וגם רכז וגם סטופר בודד בקו האחורי? טו מאצ'.

We went from Princeton offense to Lower Merion offense.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 13, 2012 2:12 pm 
Junior

לא שאלתי למה לא עצר את אירווינג, שאלתי איך סי ג'יי מיילס, 8.4 נקודות למשחק בקריירה, חגג עליו

אז הטעות היחידה של ג'ם באס זה המאמן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 13, 2012 2:20 pm 
Sophomore
סמל אישי של המשתמש

קובי תמיד נותן לשחקנים עלובים להתפוצץ עליו כי הוא לא מכבד אותם ונותן להם לזרוק חופשי. ככה הוא תמיד משחק ובדרך כלל זה עובד וזה מביא אותו לחמישיות הגנה. לא מיילס ניצח להם את המשחק וזה משאיר את קובי לשמור איזורית- לא שזה עוזר עם סכמות ההגנה של אין-ד-אנטוני.

הבעייה של הלייקרס כמו ב03- שחקנים זקנים ואיטיים. כמו שפוקס והורי על הנייר כוכבים ושחקנים סולידיים, בפועל הם נטל ולא תפקדו- בדומה לארטסט וגאסול וג'יימיסון השנה. כמו ששאק חזר 70 אחוז, האווארד חזר ב70 אחוז כושר. זה כישלון של ההנהלה- היו צריכים לרענן את השורות עם שחקנים כמו סשנס- והיחיד שיכל להציל אותנו זה פיל. אבל בגלל שטנה של ג'ים הביא את דאנטוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 13, 2012 2:31 pm 
Junior

רק לוודא שהבנתי את חוט המחשבה - קובי נותן למחליפים זריקות פנויות, בגלל שהם כולה מחליפים ברמת NBA אז הם מחטיאים ואז בזכות האחוזים הנמוכים שלהם הוא נבחר לחמישיית ההגנה?
זה המשך של תאוריית הקובי אסיסט של ההחטאות מהשדה?

ואם האזורית שלו לא מתיישבת עם ההגנה של ד'אנטוני אז על מי הוא שמר אזורית, על עצמו? (כי הרי גם את אירווינג הוא לא עצר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 13, 2012 2:36 pm 
Sophomore
סמל אישי של המשתמש

קובי נבחר לחמישיות הגנה כי הוא גארד הגנה קבוצתית מהטובים בעולם. הבנה וקריאה מוחלטת של מצבים בזכות אינטיליגנציית הגנה מעולה. הוא יכול גם להיות סטופר 1 על 1 דגול אבל הוא נהנה להשאיר את זה לכוכבים בלבד. בדרך כלל לא מזיז לו להשאיר סקראבס פנויים. נדירים המקרים שמפסידים בגלל שקובי לא נשאר צמוד לשחקן שוליים. יש לו מחוייבויות חשובות מאלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 13, 2012 2:45 pm 
Junior

ראובן כתב:
אם מקבלים את גישת ה"נח בהגנה" של פלאש אז בודאי שיש לקובי אחריות על ההפסדים. כדורסל משחקים משני צידי המגרש.

תיקון ל"גרסה של פלאש": קובי שומר. פשוט רוב הזמן הוא שומר כוחות ולא נותן את הכל, רק לפעמים (למשל הגג על אירווינג). עד לפני שנתיים התחושה היתה שהוא שומר כוחות גם בצד ההתקפי, ומתעורר רק בפלייאוף (מה שגם טים דאנקן עושה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 13, 2012 4:03 pm 
Junior

פלאש, אתה שוב עושה אידאילזציה לקובי. אתה מציג את זה כאילו שהוא רוצה לשמור אז הוא פשוט משתק את מי שמולו, ושהוא לא רוצה אז מי שמולו קולע, משל זה לא קשור בכלל למי שמולו אלא רק להחלטה של קובי אם הוא רוצה שהבחור מולו יקלע או לא.

קובי משקיע את כולו בהתקפה רוב הזמן, ואני לא חושב שהוא "שומר כוחות" בהגנה, אלא פשוט שאין לו כמעט כאלו בהניתן מה שהוא עושה בהתקפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 13, 2012 4:45 pm 
Junior

אני רושם דברים מאוד פשוטים. מנסים פה בכוח להוציא את קובי אשם, ואם זה לא אפשרי אז סתם להוציא מההקשר כל מה שאומרים אוהדי קובי.

אם רושמים שקובי "שומר כוחות", האחד מבין שהוא כלל לא שומר וזו הסיבה שהלייקרס כ"כ גרועים בהגנה. אתה מבין שהצגתי את המציאות כאילו אם רק קובי רוצה הוא משתק את כל מי שעומד מולו, ממש לא אמרתי את זה, אמרתי שלפעמים הוא נותן הכל בהגנה וניתן לראות את זה בפוזשן שהוא חסם את אירווינג, מה לא ברור?

חלאס לנסות לתקוף ולהוציא מההקשר כל דבר שאומרים אוהדי קובי. אני שמח שלפחות אתה מבין שבגילו ועם הקילומטראז' על הרגליים שלו, קובי לא יכול גם להוביל כדור, גם להציל את LA בחצי מהפוזשנים, וגם לתת את כל מה שיש לו בהגנה, אם הוא רוצה להישאר שלם בסוף השנה. זה לא באמת משנה אם הופכים את הסיבה והתוצאה (האם קובי לא יכול להשתולל בהגנה בגלל מה שהוא עושה בהתקפה, או שהוא לא משתולל כדי שיהיה לו כוחות להתקפה). הנקודה פשוטה: בגילו ועם העומס על הגוף שלו, זה לא השחקן שאמור לעצור את כוכב היריבה.

בנוגע למיילס: מי שיצפה במשחק יראה שקובי לפעמים שמר את אירווינג, לפעמים את ג'י, לפעמים את מיילס. כנ"ל ארטסט. הבעיה של LA היא בראש ובראשונה מהירות ואתלטיות, כל השחקנים בעמדות 1-4 איטיים וזקנים מדי ביחס לעמדתם, דוהון, קובי, ארטסט, היל, ג'ימסון, מיקס וכו'...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 13, 2012 5:10 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
פלאש, אבל אתה ענית בהקשר לשאלה מאוד פשוטה שלי. אני לא שאלתי האם יש לקובי את היכולת לשמור, שאלתי פשוט איך הוא בהגנה. אתה ענית בצורה שהדרך היחידה להבין אותה היא "לא משהו", ועל זה אני מתבסס.

אגב, אף אחד לא מצפה מקובי שייתן את המספרים שלו בהתקפה וגם ייתן הכל בהגנה. כדורסל הוא משחק של פשרות ואיזונים (אחרת כל מאמן היה משחק עם החמישיה החזקה שלו 48 דקות). ברור שלתת יותר בהגנה כרוך בירידה ביכולת ההתקפית, אבל נראה לי הגיוני שזה דבר מתבקש בסיטואציה הנוכחית. אי אפשר לנצח משחקים רק בהתקפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 13, 2012 8:12 pm 
מנהל פורום

ופיל ג'קסון נכנס בלייקרס, אומר שאין סיכוי שהוא יחזור לקבוצה ושהם לא עשויים מחומר של אליפות.
ריאיון די משעשע:
http://www.tmz.com/2012/12/13/phil-jack ... ot-return/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 13, 2012 10:20 pm 
Hall of Famer

לא קראתי, אבל הזן מאסטר קצת צבוע. זה לא הוא שרצה מאוד לאמן את הלייקרס עד לפני חודש, והיה בשוק שלא קיבל את התפקיד?

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 13, 2012 11:06 pm 
Junior

Iggy כתב:
קובי תמיד נותן לשחקנים עלובים להתפוצץ עליו כי הוא לא מכבד אותם ונותן להם לזרוק חופשי.

מצד אחד, ממש עשית לי חשק לשחק נגד קובי אחד על אחד, כי אני שחקן עלוב.
מצד שני, אם אני אזמין אותו לאחד על אחד הוא יזכור לי את זה ועוד מלא שנים כשניפגש באיזה משחק הוא יתפוצץ עלי. (הקבוצה שלי תנצח, אבל ברמה האישית הוא יקרע לי תתחת וחבל).
#לבטים.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2012 5:19 pm 
מנהל פורום

ושוב קובי מנצח במשחק האישי את הכוכב שמולו
ושוב זה לא מספיק ללייקרס לנצח, אבל מה זה כבר חשוב...

מה זה נצחון למאזן של הקבוצה אל מול נוק-אאוט של 31 מול 30 בלבד של כרמלו???

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2012 5:40 pm 
Sophomore
סמל אישי של המשתמש

לא היה אפילו פוזשן אחד שהם שמרו אחד על השני, ולא היה פה שום מאצ'-אפ אישי ושום דבר מאחורי הקלעים כמו עם אירווינג או במרבית המפגשים מול וייד. למעשה, אם כבר, JR סמית' דיבר הרבה מאוד טראש טוק לפני המשחק וניכר שיש משהו בינהם, וראינו שקובי משתדל לשמור אותו כמו שצריך.

בכל מקרה, זה היה משחק מופלא של קובי שלא ראיתי כמותו כבר הרבה שנים. הוא שיחק רכז לא רק דה-פקטו אחרי שפישר (או מי שזה לא יהיה) מעלה את הכדור למעלה, אלא ממש התחיל את ההתקפה מחצי מגרש. usage rate שלו היה בשמיים. אכן, לכרמלו היה ערב קליעה נדיר וחד פעמי וזה רק הדגיש את הפערים בינו לקובי- הדברים שברייאנט יכול לעשות הם בלתי נגמרים. רק הערב: מוביל כדור, מרכז, שומר, מוריד ריבאונד, מנסה להזין את האווארד, חודר, קולע מבחוץ, 44 דקות grueling ואינטנסיביות של הובלת כדור וריצה מצד לצד במשחק אפ-טמפו ועם פציעה בולטת בגב בניסיון נואש לחזור למשחק- בקיצור כל הרפרטואר. רק חבל שאין קבוצה מסביב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2012 5:54 pm 
Junior

בחייייייאט איגי, עם הטרוליות והכל, אבל אתה לא באמת באמת רציני נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2012 6:07 pm 
מנהל פורום

שאקי, למה אתה מפריע להנות?? :)

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2012 6:31 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
טוב, אני חוזר בי מהעיסקה. נראה לי שלקבל את איגי במינון כזה עד שקובי מגיע לגיל חמישים זה מוגזם. מצד שני, בינתיים זה עדיין כיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2012 10:19 pm 
Senior

בינתיים קובי העונה עם 33 נקודות למשחק בהפסדים ו22 נקודות למשחק בנצחונות, באחוזים כמעט זהים, אם כי ב23 זריקות בהפסדים לעומת 16 בנצחונות. עם 6.7 אסיסטים בנצחונות לעומת 3.6 בהפסדים.

מודה שאני לא זוכר המון תופעות כאלו, של שחקנים שאשכרה נותנים משחקים גדולים והקבוצה מפסידה פעם אחר פעם, ולעומת זאת מעמידים בינוניים יחסית בנצחונות.

כאילו שקובי אולי לא נותן ירידה בשנה לעומת שאר הקריירה, אבל כבר פחות מסוגל לנצח משחקים לבד לעומת פעם, והלייקרס כנראה הרבה פחות תלויים בו משהיינו רגילים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 15, 2012 1:02 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Iggy כתב:
לא היה אפילו פוזשן אחד שהם שמרו אחד על השני, ולא היה פה שום מאצ'-אפ אישי ושום דבר מאחורי הקלעים כמו עם אירווינג או במרבית המפגשים מול וייד. למעשה, אם כבר, JR סמית' דיבר הרבה מאוד טראש טוק לפני המשחק וניכר שיש משהו בינהם, וראינו שקובי משתדל לשמור אותו כמו שצריך.

בכל מקרה, זה היה משחק מופלא של קובי שלא ראיתי כמותו כבר הרבה שנים. הוא שיחק רכז לא רק דה-פקטו אחרי שפישר (או מי שזה לא יהיה) מעלה את הכדור למעלה, אלא ממש התחיל את ההתקפה מחצי מגרש. usage rate שלו היה בשמיים. אכן, לכרמלו היה ערב קליעה נדיר וחד פעמי וזה רק הדגיש את הפערים בינו לקובי- הדברים שברייאנט יכול לעשות הם בלתי נגמרים. רק הערב: מוביל כדור, מרכז, שומר, מוריד ריבאונד, מנסה להזין את האווארד, חודר, קולע מבחוץ, 44 דקות grueling ואינטנסיביות של הובלת כדור וריצה מצד לצד במשחק אפ-טמפו ועם פציעה בולטת בגב בניסיון נואש לחזור למשחק- בקיצור כל הרפרטואר. רק חבל שאין קבוצה מסביב.

וואלה איזה יופי שקובי השתדל לשמור על סמית'... הוא עדיין קלע 18 נק' ב50% ב27 ד' שזה אותו קצב כמו קובי רק באחוז יותר טוב. ומשחק נדיר וחד פעמי של כרמלו?! wtf? הוא עושה את זה כל הזמן. זה שקובי דפק גג לשחקן שנמוך ממנו בחצי ראש לא עושה אותו שוב שחקן הגנה טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 15, 2012 2:21 am 
Sophomore
סמל אישי של המשתמש

אתה ראית את המשחק? מלו היה בשלב מסויים ב7/8 מהשדה עם איזה 4 שלשות מטורפות. 22 נקודות ברבע ראשון. אולי לא חד-פעמי אבל בהחלט נדיר. אם אני זוכר הוא גם שיאן הNBA בנקודות לרבע בודד עם 35 או משהו כזה בדנבר. אני בספק אם יהיו לכרמלו עוד הרבה רבעים כאלה בעונה. למעשה אני דיי בטוח שמתוך ה1200 משחקנים שיש בעונה סדירה יהיה מספר חד ספרתי של רבעים כאלה.

ובקשר לסמית'- אי אפשר לשמור אותו, הוא הד-קייס ולא קונסיסטנטי אבל יכול לקלוע מכל עמדה ושחקן לא עציר. ואין שום פואנטה בלדבר על הגנה של קובי כשהוא משחק עם כאבי גב ועם יכולת לטרלית מוגבלת וצריך גם לרכז את כל ההתקפות וגם לסדר לעצמו 30 מצבי קליעה קשים כי אף אחד לא יעשה זאת עבורו וגם לרוץ מצד לצד בקצב של דאנטוני בלי הפסקות עם 44 דקות. כל חלטורה בהגנה היא מוצדקת ומתקבלת בהבנה במצב כזה.

כל כך מזכיר את 2003, זה קובי ודוייט ו merry men of minimum, קובי יכול לקלוע כמה שאתה רוצה וזה לא יעזור- וזה לא עזר גם כשהוא היה בשיא שנותיו במצב כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 15, 2012 2:50 am 
Junior

Iggy כתב:
אתה ראית את המשחק? מלו היה בשלב מסויים ב7/8 מהשדה עם איזה 4 שלשות מטורפות. 22 נקודות ברבע ראשון. אולי לא חד-פעמי אבל בהחלט נדיר. אם אני זוכר הוא גם שיאן הNBA בנקודות לרבע בודד עם 35 או משהו כזה בדנבר.

איך זה שכרמלו שיאן הנקודות לרבע בודד עוזר לך לטעון שזה היה ערב נדיר?

JR לא עציר? אנחנו מדברים על אותו שחקן שקולע העונה 14 נקודות למשחק ב-40% וקובי הצליח לעצור על 18 ב-50%?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 15, 2012 3:26 am 
Sophomore
סמל אישי של המשתמש

זה לא עוזר לטיעון, רק מדגיש את הייחודיות- רבע של פעם בעונה פחות או יותר.

JR לא עציר כשהוא מתפקד- יכול לקלוע כל זריקה מכל נקודה מהשדה וקילומטרים מקשת השלוש. לא עציר במובן הזה שהגנה יכולה לעשות מעט מאוד נגד הזריקות שלו והוא תלוי בעיקר בעצמו ובברגים בראש. גאנר ברמה הגבוהה ביותר ולא כל כך מעניין אותו מה ההגנה מעמידה כנגדו.

ואם זה רלוונטי, אתה יכול להכניס לפרוטוקול שקובי שמר בעיקר על קיד רוב הדקות ועצר אותו על 5 נקודות :mrgreen:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 11:46 am 
Junior

איגי, אני למשל מעריץ שלא אהוד בנאי בקטע פסיכי, אבל אני לפחות מודע לזה. אם אהוד בנאי יכתוב רשימת מכולת ויוציא אותה לאור, סביר שאני אשן ליד סטימצקי בשק שינה, ואהיה הראשון לרכוש אותה ולהתמוגג ממנה.
אבל אני לא אנסה לשכנע את החברים שלי שזו הביאה השניה של התנ"ך או משהו.
אני דביל ואני יודע את זה.
מה לגביך? אתה מודע לעובדה שאתה, אפעס, לא הכי מחויב למציאות בעניין הזה, או שאתה בטוח שהטיעונים שלך הם לוגיים וכולנו סומים?
(כי אם התשובה שלך היא "זה אני וככה טוב לי", אז אני לגמרי אתך, באמת. מה שעושה לך טוב, BRO).

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2012 12:29 pm 
Sophomore
סמל אישי של המשתמש

אי אפשר להפריז בגדולתו של קובי מעצם היותו טופ-5 היסטורי, שגם בשנתו ה17 בליגה הוא הכלי ההתקפי הכי מלוטש בנמצא, אחד הגארדים השומרים הטובים בנמצא ושחקן טופ 3 בליגה בשנה ה15 ברציפות דרך 3 דורות של כדורסל. לא משנה מה נכתוב זה לא יעשה צדק לקובי כשם ששום סופרלטיב לא יתאר את ג'ורדן או את המשחק של להברון בשנתיים האחרונות. אני רק דואג להזכיר את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 124 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], shmueliki, דניאל, פרארי ו 23 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה