סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:08 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 128 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חיפה - ציונה
הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 11:02 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
סידרה של החלטות נוראיות של שתי הקבוצות.
לא יאומן כמה טעויות מנטליות של שחקנים מנוסים כמו טפירו ורוט. גם דונטה סמית עם פאול חמישי כל כך זול ומטופש.
ולקינוח, אי שריקה שהכריעה את הסדרה אולי... פאול ברור של רנדל בזריקה האחרונה, שמשך למטה את היד של האניקט.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 11:04 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
גינות מיכאל כתב:
בכושר הזה של חיפה היא לא עוברת את בני הרצליה.

ראית איך נראינו נגד חולון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 11:05 pm 
Sophomore

היה משחק מאד קשה לצפייה, פשוט מביך, במיוחד בימים אלה של הרבה שדורים מה-נבא.
ברמה הזו אנחנו צריכים לקחת אותם אוריאל, בטח עם יתרון הביתיות.
מה שכן אנחנו פחות פיזיים משתי הקבוצות האלה, חייבים להעלות את רמת האגרסיביות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 11:41 pm 
Senior

וואווו איזה גניבה.

האמת לא הגיע, לנס ציונה הגיע יותר. שלטו בסדרה הזאת, כפו את סגנון המשחק שלהם, ניצחו מקצועית בכמעט כל הפרמטרים. מה לעשות שבסופו של דבר במשחקי מאני טיים אמיתיים טפירו היה ונשאר שחקן שנעלם ברוב המיקרים ושהכישרון של נס ציונה מוגבל למרות טונה על טונה של אופי. היה מגיע להם לנצח אבל אין מגיע בספורט כמו שלמדנו בסופ"ש וגם קבוצות עם מזל יכולות לזכות בגביע אירופה ואולי גם באליפות :-)

עוד נקודה לציון בנוסף למה שראי אמר, הגניבה האמיתית לדעתי הייתה עבירה ברורה על טפירו בהתקפה שלפני שלפחות 2 שחקנים הרביצו לו על היד מתוך 3 שלחצו את הכדור. גם על הניקאט הייתה עבירה אבל זאת הייתה עבירונצ'יקית כזאת שאני לא בטוח שאף שופט היה שורק לעומת העבירה הברורה שהייתה על טפירו קודם.

בנוסף לדעתי חוסר הניסיון של זילברשטיין הכריע את המשחק הזה. בהתקפה אחת לפני הזמן החוקי לא ברור לי איך נס ציונה לא עשו ובכלל יצאו מהטיים אווט עם החלטה לעשות עבירה על רנדל, שהסיכוי שיקלע 2 מהקו הוא קלוש. והתקפית לדעתי הוא היה צריך לשים את הכדור בידיים של הניקאט ב2 המיקרים ללכת אגרסיבי לטבעת. הסיכוי שהוא היה מוציא עבירה במצב הזה גבוה מאד. למרות זאת נס ציונה הגיעה ל2 זריקות מאד טובות ולנואלס היו לפחות 3 הזדמנויות לגמור את המשחק בשלשות פנויות שהוא החטיא.

ירושלים? לא יודע מה לחשוב על הסדרה... מצד אחד הכושר של השחקנים בקבוצה מזעזע ונראה לחלוטין שאין חיבור וכימיה בקבוצה הזאת מבחינת כדורסל כרגע. מצד שני חייבים לציין ולהוריד את הכובע מה שנס ציונה עשתה הגנתית היה מדהים בסדרה הזאת אבל היא כנראה הקבוצה היחידה בליגה שיש לה את הכלים לעשות את זה עם גבוהים אגרסיביים ואתלטים וגארדים גבוהים, ובכלל קבוצה מאד פיזית. ירושלים? בדיוק להפך. שחקנים רכים, אין להם שום אפשרות לעשות מה שנס ציונה עשו, מצד שני הם 4 רמות מעל נס ציונה התקפית. תהיה סדרה שונה מאד שיכולה ללכת לכל תסריט, כרגע אני לא רואה אותנו עוברים ולא יופתע אם זה יגמר ב3-0 חלק אפילו. מצד שני אם יתברר שהמצ'אפים היו הסיבה העיקרית לזה שנראו כל כך רע מול נס ציונה אולי עוד תהיה פה הפתעה. מה שכן איבדו בקבוצה הרבה מהביטחון אני חושב והולך להיות מאד מאד קשה להתרומם לניצחון על ירושלים. עוד שאלה זה מצבת הפצועים בירושלים. אם פרחובסקי לא ישחק זה משמעותי בסדרה הזאת ואז יש יותר סיכוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 11:53 pm 
Hall of Famer

נכון להיום, הפועל אמורה לעלות למשחק הראשון בסגל מלא (טפו טפו).

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 11:56 pm 
Hall of Famer

פספוס אדיר של נס ציונה, ולא רק טפירו עם משחק מזעזע (8-0 מהשדה), אלא משחק לא פחות מזעזע לאחד מהשחקנים הטובים בליגה, דיימון סימפסון, שחקן של 17 נקודות ו-8 ריב׳ למשחק, מסיים את המשחק הכי חשוב העונה עם 3 נק׳ (6-1 מהשדה, 4-1 מהעונשין) ו-3 ריב׳.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 20, 2014 12:15 am 
Sophomore

ככה:
1. הקהל של נס ציונה. 500 איש, כולם בכתום, 40 דקות עידוד בלתי פוסק. שאפו, כיף אמיתי לראות. לא ארחיב על הקהל של חיפה טו מאץ', אבל אם דקה לסוף משחק 5 בסדרה 75% מהקהל יושב ואפילו לא שורק בוז בהתקפות של היריבה אז משהו לא דופק שם. מילה טובה להנהלה שחילקה חולצות ירוקות בכניסה לכולם, אם תוכלו לזרוק מילה לכרוז שהופך את העסק לבלתי נסבל זה יעזור.

2. מורן רוט נראה שחוק לחלוטין. הוא לא מגיע לחצי מהמהירות והזריזות שלו, התקפית והגנתית, רוב המסירות שלו בהתקפה הולכות במקרה הטוב לשומקום והוא לא ממש מאיים על הסל בתדירות שהוא רגיל אליה.
אם נצא מנקודת הנחה שהרגליים שלו לא ילכו וישתפרו בחצי הגמר, יש להפועל צ'אנס נפלא להוציא אותו לחלוטין מהעניינים ולהפוך את העסק לקל בהרבה.

3. אני סקפטי מאוד לגבי היכולת של חיפה להרים את עצמה בסדרה הזאת. העייפות המצטברת מהעונה ניכרת בכל פעולה על המגרש, ואם הפועל תגיע בסגל מלא וקצת יותר בפוקוס זה גם יכול ללכת לכיוון באמת קל. שלא אתבדה.

4. בראיין רנדל. לא צריך להוסיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 20, 2014 12:29 am 
Hall of Famer

קוף, מה זה "עבירונצ'יקית"? זה לא פניני על אליהו, אבל זו בדיוק הטעות. זו משיכה בזרוע של הקולע ששיבשה לו לחלוטין את תנועת הזריקה. אז בסדר, היא לא בפוטנציאל לפצוע אותו, אבל מבחינת כדורסל זו עבירה קטלנית. אי שריקה שלה זו אולי הכרעת הסידרה.

לגבי טפירו, לדעתי, הוא עשה צעדים עוד לפני שהתחילו להרביץ לו. ובכלל, הצורה שבה הוא נכנס למלכודת הזו - לא מתאים אפילו לשחקן נוער. הוא לקח את הריבאונד ופשוט כידרר איתו לתוך טריפל טים, השחקנים אפילו לא היו צריכים לרדוף אחריו. הוא פשוט בא אליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 20, 2014 12:31 am 
Senior

זאת לא ממש הייתה תפיסה, יותר כמו לטיפה על היד לדעתי. עבירונצ'יקית, כזאת שלא ראית כמעט שופט שורק אם פעם בזריקה מכריעה.

יכול להיות שהיה צעדים אבל קשה להגיד בגלל שהיה מאבק על הכדור ועוד יותר קשה להגיד אם זה היה לפני עבירה או לא. מה שכן 2 עבירות ברורות לחלוטין על היד של טפירו היו שלא נשרקו עד שבסוף שרקו ביניים. זאת החלטה רעה. זאת בעצם החלטה לא להחליט, לא לראות ולא לשפוט אלא לתת לחץ לקבוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 20, 2014 12:32 am 
Freshman

כבוד אדיר לנס ציונה על יופי של עונה ויותר מזה על חיבור מדהים של המקום לקבוצה
הראו כמו חולון בסוף העונה שעברה ש4 זרים טובים זה כל מה שצריך בליגה הזו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 20, 2014 12:32 am 
Sophomore

בהארכה היו שריקה או שתיים שהלכו עם חיפה, אבל לדעתי בשתי הדקות האחרונות של הזמן החוקי נס ציונה קיבלה שתי מתנות, הכדור היה צריך להישאר אצל חיפה 9 שניות לסוף אחרי נגיעה ברורה של נואלס והעבירה על האניקט בריבאונד על העונשין שבכלל הייתה צריכה ללכת הפוך (פה אני צריך לסייג את עצמי כי לא היה הילוך חוזר נורמלי ואולי במגרש ראו משהו אחר, אבל ממה שהראו ההחלטה הייתה תמוהה).

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 20, 2014 12:37 am 
Hall of Famer

בהילוך החוזר זה נראה כמו תפיסה באזור המרפק של האניקט.
כן, אני מסכים שהמצב של טפירו לא היה צריך להגיע לביניים, אבל לדעתי הצעדים קדמו לעבירה. הוא צעד כשהטריפל טים נוצר עליו לדעתי, עוד לפני שהוא נעשה ממש פיזי. מה שכן, הייתי מת שיהיה כדור ביניים אמיתי במצב הזה. איך לקחו מאיתנו את זה? איזה באסה שלא ניצלו את ההזדמנות בחוקה החדשה, וחץ הפוזשן המאוס יישאר איתנו (בפיב"א) עוד שנתיים לפחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 20, 2014 12:39 am 
Senior

אני דווקא לא חושב שהיו להם 4 זרים טובים. היו להם 3 זרים טובים, 2 מאד טובים, אחד בינוני פלוס (וואט) ועוד אחד סתם (נואלס) שאני בספק אם גומר את העונה בקבוצה אחרת. מה שהם הראו זה שעם ישראלי אחד מנוסה וחכם (עד היום), אתלטיות, אגרסיביות, ובעיקר הגנה והרבה מחוייבות וגם לא מעט אופי אפשר להצליח גם שהכישרון שלך הרבה יותר מוגבל. הם התחברו והיה להם הרבה מאד מזל.

מצד שני המבחן הגדול זה לראות מה יהיה בשנה הבאה. לא חסרות קבוצות שהצליחו בצורה הרבה יותר טובה מנס ציונה כמו נתניה (פיינל פור, ומקום רביעי) או אשדוד (גמר) שהיום כבר נמצאות על סף סיכום המועדון.

לנס ציונה היה השנה הרבה מזל עם פתיחה אדירה ונצחונות על הגדולות שחיברו את הקבוצה מסביב לקהל ולעיר. אבל זאת עדיין קבוצה מתוקצבת עירונית בלבד שהקיום שלה במצב הזה הוא עדיין זמני לצערי, והשאלה הגדולה מה יקרה כשהם יפלו (והם יפלו כי כל קבוצה עם תקציב בינוני כמו שיש להם והם הולכים לגמור את העונה בגירעון לא קטן לדעתי) והדברים לא ילכו ויסתבכו בתחתית. אז יהיה המבחן האמיתי גם של החיבור והקהל, קל מאד להתחבר לקבוצה מנצחת וקל מאד לחבר אנשים לקבוצה כזאת. אבל שמתחילים להפסיד בשרשת והופכים לקבוצת תחתית (וזה יקרה מתישהו כי התקרה של הקבוצה הזאת זה בערך מה שהם עשו השנה) אז זה הרבה יותר קשה.

אבל בכדורסל שלנו מגיע להם כל המחמאות על השנה ולהנות ממנה כמה שהם יכולים עד שיצטרכו להתחיל לשבור את הראש על השנה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 20, 2014 12:46 am 
Sophomore

כמובן שיהיה להם קשה לשחזר את מה שהם עשו העונה אבל עופר ברקוביץ' מביא כל עונה זרים כאלה (שלדעתי אתה לא נותן להם קרדיט מספיק, וואט שחקן לא רע ונואלס עשה בשבילם עבודה טובה, נקודות וקליעה יציבה מבחוץ וגם הגנה טובה שזה בדיוק מה שהם היו צריכים).

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 20, 2014 12:50 am 
Hall of Famer

אני גם סקרן מאיפה הכסף של נס ציונה. להביא שחקן כמו האניקט, שחקן שנע בין ה-NBA ל-D-LEAGUE, ואז לצרף באמצע העונה את דיימון סימפסון ולהחזיר מפרישה את רובי בוסטיין... מעניין אם הם התחייבו ושרפו כסף על חשבון העונה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 20, 2014 12:56 am 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
אני גם סקרן מאיפה הכסף של נס ציונה. להביא שחקן כמו האניקט, שחקן שנע בין ה-NBA ל-D-LEAGUE, ואז לצרף באמצע העונה את דיימון סימפסון ולהחזיר מפרישה את רובי בוסטיין... מעניין אם הם התחייבו ושרפו כסף על חשבון העונה הבאה.

הניקאט לא יקר, 100 אלף דולר. כל קבוצה יכולה הייתה להחתים אותו הקיץ הם כנראה היו בטיימינג שהתאים לו ולהם, זה הרבה מאד מזל בדברים האלה. גם סימפסון דרך אגב, שהוא דווקא כן יקר זה בעיקר טיימינג ומזל, לא איזה גאונות. הפועל ת"א הציעה לסימפסון יותר כסף מס ציונה חודש וחצי לפני שחתם בנס ציונה, וכנ"ל גם גליל. הוא סירב, הם בינתיים החתימו את הארפר בכסף הזה, וגליל החתימו את ג'קסון בכסף הזה... הוא נתקע וחודש וחצי אחרי לקח את ההצעה של נס ציונה באולי יותר כסף פר חודש (כי היה פחות חודש וחצי) אבל פחות כסף במצטבר. וכן אתה צודק, ההצלחה בהחלט הדליקה אותם וגם אני מניח שרובי בוסטיין וסימפסון (שהחליף שחקן זול הרבה יותר) החריגו אותם מהתקציב ולכן אני אומר שהם גם מסיימים עונה טובה אבל גרעונית לדעתי (במהלך העונה פורסם אפילו מאין תקציב שלהם עוד לפני המהלכים האלה וגם הוא היה גרעוני) שמן הסתם יצטרכו לכסות אותו מתוך התקציב של השנה הבאה, שזה משהו שהרבה מאד קבוצות בסדר גודל הזה עושות, גם ראשון אשדוד סיימו את העונה הזאת להערכתי בגירעון של לפחות מיליון שקל כל אחת שאמור כמו תמיד לרדת מהתקציב של השנה שאחרי או אם ראש העיר נחמד מספיק הוא מגדיל את התמיכה וסוגר את הגרעון בעצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 20, 2014 1:01 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:

לפי הפרסומים שאני זוכר את האניקט הם דווקא השיגו בזול, משהו כמו 80 אלף, וגם סימפסון היה מציאה של 70 אלף דולר אחרי שהוא לא מצא בפגרה קבוצה שתתן לו את מה שהוא רוצה ונתקע חודש וחצי לתוך העונה בלי קבוצה (אז גם עם התשלום לוורן קרטר שהוחלף ע"י סימפסון זה לא יוצא יותר מדי). הם כן הוציאו במהלך העונה עוד כסף על בוסטיין וגודס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 20, 2014 1:02 am 
Senior

חוצפן חיובי כתב:
כמובן שיהיה להם קשה לשחזר את מה שהם עשו העונה אבל עופר ברקוביץ' מביא כל עונה זרים כאלה (שלדעתי אתה לא נותן להם קרדיט מספיק, וואט שחקן לא רע ונואלס עשה בשבילם עבודה טובה, נקודות וקליעה יציבה מבחוץ וגם הגנה טובה שזה בדיוק מה שהם היו צריכים).

כמו תמיד האמת היא איפשהו באמצע... לפעמים הוא מביא זרים טובים ולפעמים לא. המזל משחק תפקיד יותר גדול לא מעט. השנה הוא התחיל את העונה עם חבורת זרים סה"כ מוגבלת ובינונית, רק האניקאט היה סטיל גדול ובאמת זר טוב. וואט היה בינוני, נואלס גם, וורן היה חלש מאד, ההחלפה של וורן וההגעה של סימפסון (שהייתה הרבה יותר מזל ממקצוענות) שינתה את התמונה כי וואט הפך להיות מהשחקן הכי טוב בפנים למשלים (ובזה הוא מצוין) ונואלס הפך לזר רביעי במקום זר מוביל. מה היה קורה אם סימפסון לוקח את ההצעה של הפועל ת"א או גליל חודש וחצי לפני? איפה הייתה העונה של נס ציונה אז אי אפשר לדעת. אם תסתכל שנה לפני באשדוד אז ברקוביץ הביא את סימפסון שהיה זר טוב. אבל נפל בשלוש הזרים האחרים שהביא ורק בריחה של 2 מהם בגלל מצב ביטחוני הביאה לשם זרים טובים יותר באמצע העונה (אחד מהם שוחרר מקבוצה אחרת בליגה). סה"כ ברקוביץ לא תמיד מביא זרים טובים. לפעמים הוא מביא זרים טובים, לפעמים הוא נופל בזרים. כמו שקרה למשל לנתניה השנה נפלו, שנה לפני הביאו אחלה זרים וכו'. ככה זה בקבוצות בסדר גודל תקציבי הזה, לפעמים אתה נופל בטיימינג טוב על זרים שנתקעו או במצב לא טוב ומצליח איתם בגדול ולפעמים אתה נאלץ להביא את מה שהכסף לך מאפשר בלי זה ואז אתה נתקע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 20, 2014 1:04 am 
Senior

חוצפן חיובי כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

לפי הפרסומים שאני זוכר את האניקט הם דווקא השיגו בזול, משהו כמו 80 אלף, וגם סימפסון היה מציאה של 70 אלף דולר אחרי שהוא לא מצא בפגרה קבוצה שתתן לו את מה שהוא רוצה ונתקע חודש וחצי לתוך העונה בלי קבוצה (אז גם עם התשלום לוורן קרטר שהוחלף ע"י סימפסון זה לא יוצא יותר מדי). הם כן הוציאו במהלך העונה עוד כסף על בוסטיין וגודס.

האניקט היה יותר מ80 אבל לא יקר מאד בסביבות ה100. וסימפסון בחלום שלך מרוויח 70, חודש וחצי לפני הוא דחה 120 גם מהפועל ת"א וגם מגליל. הוא חתם שם ב15 לחודש לקצת פחות מ7 חודשים תעשה לבד את החשבון בסביבות מה זה יוצא.

דווקא גודס לדעתי עלה להם כמעט כלום. הוא לא קיבל יותר מ10 לחודש להערכתי והם בטח קיבלו כסף מהביטוח על האניקאט שהיה פצוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 20, 2014 1:06 am 
Senior

לגביי נואלס, לדעתי הוא סתם שחקן. נחמד, מאד מחוייב, נראה אופי טוב מאד (אבל שכונתי קצת). זר בינוני אבל לא רע בתור זר רביעי סה"כ. מצד שני אני חושב שאם היו משאירים את גודס ומשחררים את נואלס למשל הם עוד היו יכולים ללכת אפילו לגמר השנה כי הוא הרבה יותר יציב וסה"כ שחקן טוב יותר מנואלס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 20, 2014 1:11 am 
Sophomore

במציאות של הכדורסל שאפשר לעשות העברות כמעט חופשיות עד מרץ, לדעת לנצל הזדמנויות במהלך העונה ולהביא מציאות זה לא פחות חשוב ואפילו יותר מהרביעייה שאתה מחתים בקיץ. הוא התחיל את העונה עם זר תותח, עוד זר טוב (וואט שהתחיל את העונה מצוין וגם אם נחלש אחר כך הוא נתן עונה סבירה סה"כ) ונואלס שגם בסופו של דבר עשה עבודה טובה. ואחרי חודש וחצי השלים את הפאזל עם עוד שחקן מעולה כמו סימספון שנתן להם רביעיית זרים טובה מאוד שהשלימה אחד את השני.

לגבי סימפסון - http://www.one.co.il/Article/13-14/2,98 ... 25654.html. אני יודע שהוא דחה בקיץ הצעות של 120 אלף אבל אחרי חודשיים ומשהו הוא הבין שהוא נתקע בלי קבוצה וכנראה הבין שהוא צריך להתפשר, וחתם על משכורת חודשית נמוכה יותר וגם כמובן איזה שתי משכורות פחות.

לגבי נואלס, כן, הוא זר רביעי טוב ורול-פלייר לא רע. גודס מבחינה מקצועית סקורר יותר טוב אבל מבחינה אישית וחברתית קשה לשחרר שחקן שהיה איתם משהו חמישה חודשים, ושוב, גם מבחינה מקצועית הוא עשה עבורם עבודה לא רעה וניצח להם כמה משחקים, זה לא שהוא היה כישלון בשביל מחליף שרק הרגע הגיע. אתה לא יכול לדעת מה זה היה עושה לקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 20, 2014 1:19 am 
Senior

אל תאמין למה שוואן כותבים. הוא מרוויח 15 לחודש שזה בסביבות 100 אלף דולר לקצת פחות מ7 חודשים. אל תהפוך אותו לאיזה אידיוט שהיה תקוע. 70 הוא היה יכול לקבל גם חודשיים אחרי זה אם היה רוצה.

ברור שלדעת לנצל הזדמנויות צריך לדעת, אין ספק. אבל תבין שלא מעט פעמים ההזדמנויות האלה זה יותר מזל משכל, למעשה ברוב המיקרים זה ככה. לפעמים אתה תחפש שחקן כל העונה ותמצא רק שחקנים גרועים ולא יהיה לך הזדמנות לשחקן כמו סימפסון. ולפעמים אתה בדיוק שתצטרך להחליף יפול לך השחקן המתאים ליד. סה"כ בקטע הזה ברקוביץ לא שונה מאחרים, לפעמים הוא פוגע ולפעמים יש מזל, לפעמים הוא מפספס.

לא סתם נתתי את הדוגמאות של נתניה ואשדוד, קבוצות סדר גודל תקציבי כזה שחיות על סף הגירעון. לפעמים הם פוגעים בזרים (נתניה בעונת הפיינל פור, נתניה בשנה שעברה) לפעמים הם נופלים. אבל נפילה תגיע מתישהו (כי כל הקבוצות האלה נופלות בשלב כזה או אחר על שנה לא טובה) בטוח ואז השאלה איך יתמודדו איתה.

אני מסכים איתך על נואלס, גם חושב שהם לא ממש יכלו לשחרר אותו והיה שם חיבור ואופי קבוצתי שהם היו מאבדים אולי אם הוא לא היה. עדיין גודס לדעתי שחקן יותר טוב שהיו יכולים ללכת איתו יותר רחוק אבל בהחלט מבין את ההחלטה שלהם. זה לא כמו החלטה להשאיר את קאונסיל על חשבון גודס את זה אני בהחלט מבין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 20, 2014 7:55 am 
Junior

למיטב ידיעתי נס ציונה עבדה בצורה צמודה עם התקציב שהגדירה לעצמה מראש... אני זוכר שלמרות שגודס היה טוב מאוד בתקופה בה החליף את האניקט הוא לא נשאר בקבוצה שהאחרון חזר בדיוק מהסיבה הזאת - הכסף הוקצה מראש. למרות שהרבה אוהדים רצו מאוד שישאר, היו"ר הודיע בפייסבוק שהם נורא מעריכים את גודס והיו שמחים אם הוא נשאר, אבל לצערם התקציב לא ניתן לשינוי ואין כסף ספייר להשאיר אותו.

אני מאמין שעניין החלפת/הוספת השחקנים מבחינה תקציבית כבר חושב בקיץ. לא חושב שקבוצה מחליטה בקיץ להוציא את כל הכסף בלי להשאיר ספיירים לעונה למקרים אלו ואחרים. סך הכל החליפו זר זול בזר זול מעט פחות, והחתימו את רובי בוסטיין שאני לא יודע מה העלות שלו אבל לדעתי היא לא גבוה... מאוד הגיוני שזה כסף שהיה במערכת.

ובנימה אישית יותר - השנה הלכתי לראות כמה משחקים בנס ציונה (עם אשתי!) אחרי שכמה שנים טובות לא הלכתי לאולמות לראות משחקים בליגה הבכירה. מה שהם בנו שם זה מרשים מאוד, מבחינה תרבותית לא פחות מאשר מבחינה ספורטיבית. אולם מלא כמעט כל משחק, קהל שמורכב מחבורות צעירות, הורים עם ילדים, סבתות עם נכדים, ובכלל משפחות שלמות. ומה שאותי הכי הרשים - לא תשמעו קללה אחת אפילו מצד הנס ציונים, לא כלפי שחקנים שלהם ולא כלפי היריבה. אני מאוד מקווה שנס ציונה יצליחו למנף את ההצלחה ולהפוך לקבוצה קצת יותר יציבה (מבחינה תקציבית) בליגה, כי מבחינתי זה האולם הכי מהנה שהייתי בו מזה זמן רב לראות כדורסל.

ובנימה אישית 2 - מוריד את הכובע בפני יו"ר הקבוצה יניב מזרחי. הוא לקח את הקבוצה הזאת בליגה א' (היה יו"ר - קלעי , סוג של שחקן מאמן) ולאט לאט ובצורה מאוד יסודית בנה שם צוות מנהלי ומקצועי טוב מאוד, בצורה כזאת שמבחינת תשתית וארגון המעבר לליגת העל מהליגה הלאומית היה חלק וכמעט בלי שינויים. וכמובן מילה טובה גם לעופר ברקוביץ', שנמצא עם ינוב שם מהיום הראשון בליגה א'.

ובנימה אישית 3 - לפחות נמנע ממני מפגש בחצי הגמר בין הקבוצה שאני אוהד ( בעבר? פחות מפעם? ) הפועל ירושלים לבין הקראש החדש שלי - עירוני נס ציונה... לפחות עכשיו אפשר למקד את האהדה שלי לקבוצה אחת :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 20, 2014 8:49 am 
Hall of Famer

אני חושב שנס ציונה הייתה אחד הדברים הכי מרעננים בליגה השנה לחלוטין. כתבתי כבר מזמן שלדעתי מאמן העונה זה נדב זילברשטיין (מישהו יודע מה הקטע עם הצוואר שלו אגב?).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 20, 2014 9:14 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

קצת על חיפה.
נגד י"ם זו סדרה מסוג אחר לגמרי ולא רק שלא ניתן ללמוד מסדרה אחת לאחרת אלא לפעמים זה עובד הפוך - קבוצה יוצרת מסדרה קשה בה גילתה יכולת חלשה ופורחת באחרת.
י"ם הרבה פחות פיזית מנס ציונה, פחות אגריסיבית, הרבה פחות, יותר מוכשרת בהרבה התקפית, חלשה הגנתית, עם סף שבירה. ברור מצד שני שהיכולת ההתקפית של חיפה מהסדרה שהסתיימה לא תספיק לה בכלל מול י"ם.
היתרון הגדול של חיפה הוא שגם בימים חלשים שלה יש לה את ההגנה והאגרסיביות שמשאירה אותה תמיד במשחק ולי"ם אין את זה. י"ם המאד מוכשרת יכולה וזה בטח יקרה, לתפוס משחק או שניים בסדרה של יכולת התקפית משובחת ולקרוע את חיפה אבל בימים שהיא לא טובה התקפית, במשחקים שמתפתחים לקרב חפירות ושריטות חיפה היא לא תמיד בעסק. בחיפה היום הבעיות אינן מעטות - מורן רוט הוא הרכז האמיתי היחידי, כשהוא טוב יש לחיפה כדורסל וכשהוא מותש או על הספסל יש לחיפה רק דונטה. דונטה עצמו במצב פיזי לא קל בכלל, פרקנקו הרג אותו 40 דקות כל העונה, הוא כואב בכל הגוף ומעדיף באחרונה את המסירה על ההדעה לטבעת. בעמדת הסנטר לקבוצה חסרון בולט ושלושת הישראלים הגבוהים ביחד מנפקים סטט' מביכה. על כך מחפים רנדל והנינג, בעיקר רנדל.יבזורי הוא האקס פקטור, כשהוא בזון לחיפה פתאום נשק שפותח את ההגנה ומקשה את ההצתופפות על דונטה. המשחקים הקודמים בין הקבוצות לימדו אותי שלחיפה יתרון משמעותי בעמדת ההכנה הטקטית למשחקים, הפתעת היריב וניצול חולשותיו. בעיקר התרשמתי שגרינברג משום מה לא מבין ולא קורא את חולשותיה של חיפה. לא יזיק לו ללכת לזילברשטיין מאמן נס ציונה שממש עשה עבודה מצוינת בזה. לדעתי מי שתיקח את המשחק השלישי תקח את הסדרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 128 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: רואה שחורות, רוני דיאון ו 33 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: