סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' דצמבר 01, 2024 7:04 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 184 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' מאי 17, 2014 11:04 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
צריך אגב להזכיר שהיורוליג הוא עדיין לא ליגה. הקבוצות לא פוגשות אחת את השנייה כולן, למרות שהטופ 16 במתכונת הנוכחית הוא בהחלט צעד בכיוון הזה.
כלומר ההשוואה פה לליגה הישראלית לדוגמא פשוט לא במקום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 17, 2014 11:06 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כמו שאמרתי במקום אחר, אין קשר.
השיטה של הליגה ככלל לא משנה, אין שום זיקה בין זה לשיטת ההכרעה. סדרות רבע הגמר הן נהדרות, זו שיטה יותר טובה, יותר מעניינת וגם יותר צודקת. אין סיבה שלא יהיו סדרות גם בחצי וגם בגמר, תהא שיטת היורוליג כולה אשר תהא.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 17, 2014 11:08 am 
מנהל פורום

אתה יודע, למיקרופון של העתונאי זה נשמע נהדר להגיד מה שנשמע יותר ספורטיבי, אני לא זוכר שראיתי איזו שהיא פניה של מכבי לבד או יחד עם קבוצות אחרות לעבור לסדרות
תגיד ספקולציה, אבל מכבי לא הייתה היום בגמר אם היו סדרות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 17, 2014 11:09 am 
Sophomore

ראובן כתב:
לא דיברתי על עונה אחת אלא על כמה עונות, ואני חושב שטביעת האצבע של מסינה ניכרה על צסק"א בזמנו. אפילו העניין הפשוט הזה של לרסן את הולדן ולהפוך אותו לשחקן תורם.

נכון, אבל גם זה דבר שניתן לראות בהרבה מקרים אחרים. אז היה לו את המזל ברוב הקריירה לאמן את אותם שחקנים באמת חכמים וטובים, אני לא מתרגש מזה. לאיפה הוא בדיוק נעלם כבר חמש שנים? אתה לא באמת מאמין שהוא ''גמר את הסוס'' נכון?
השורה התחתונה היא שעושים מתפקיד המאמן הרבה יותר ממה שהוא באמת ועל זה אני מתרעם. אני לא חושב שבלאט יעשה יותר ממסינה אם יגיע לצסק"א, ובדוגמא ההפוכה אני לא בטוח שפיאנג'יאני, לצורך העניין, יעשה פחות ממסינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 17, 2014 11:15 am 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
אתה יודע, למיקרופון של העתונאי זה נשמע נהדר להגיד מה שנשמע יותר ספורטיבי, אני לא זוכר שראיתי איזו שהיא פניה של מכבי לבד או יחד עם קבוצות אחרות לעבור לסדרות

כשתהייה לך גישה לדיוני היורוליג תוכל לומר אם ראית או לא ראית.
אני מציע שתקשיב לתשובה, היא מאד נחרצת. תיעוב וחוסר כבוד לפיינל פור, לא סתם "זה לא צודק" או "לא נחמד" ובטח לא "ביורוליג זה דווקא הגיוני".
והאם מכבי הייתה בגמר עם סדרות? רוב הסיכויים שלא, היא קבוצה פחות עשירה ופחות טובה, לא חושב שמישהו חולק על זה. וזה רק הופך את העמדה שלה ליותר עקרונית. אני מזכיר שמכבי גם מעולם, בעשרות שנים שזה היה המצב, לא קראה להגביל תקציבים של קבוצות עם תקציבים גבוהים פי כמה ממנה (וגם לא אוהדיה, אגב) אלא העדיפה לחרוק שיניים ולהתמודד. ככה זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 17, 2014 11:18 am 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
כמו שאמרתי במקום אחר, אין קשר.
השיטה של הליגה ככלל לא משנה, אין שום זיקה בין זה לשיטת ההכרעה. סדרות רבע הגמר הן נהדרות, זו שיטה יותר טובה, יותר מעניינת וגם יותר צודקת. אין סיבה שלא יהיו סדרות גם בחצי וגם בגמר, תהא שיטת היורוליג כולה אשר תהא.

איך אתה מכריע ביתיות בגמר עם שתי קבוצות שלא נפגשו אף פעם, ולא בטוח שפגשו אותן יריבות? בהקשר הזה זה קצת בעייתי למרות שבעיני סדרות בהחלט עדיפות וספורטיביות יותר. השינוי שיצטרכו לעשות בשביל זה הוא להפוך את הטופ 16 לליגה, או לצמצם את זה לטופ 10 או משהו כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 17, 2014 11:28 am 
Hall of Famer

גם ב-NBA הקבוצות לא פוגשות את אותן יריבות, או יותר נכון פוגשות אותן אבל לא אותו מספר פעמים, אלא פוגשות יותר פעמים קבוצות בבתים שלהן ובקונפרנס שלהן, ואחרות פוגשות יותר פעמים קבוצות אחרות. מי שיש לו בית יותר חלש או קונפרנס יותר חלש - יש לו יתרון.
בקיצור, יש דרכים לסדר את זה אם מאד רוצים. קבע שוברי שוויון ולפי זה תפעל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 17, 2014 11:35 am 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
גם ב-NBA הקבוצות לא פוגשות את אותן יריבות, או יותר נכון פוגשות אותן אבל לא אותו מספר פעמים, אלא פוגשות יותר פעמים קבוצות בבתים שלהן ובקונפרנס שלהן, ואחרות פוגשות יותר פעמים קבוצות אחרות. מי שיש לו בית יותר חלש או קונפרנס יותר חלש - יש לו יתרון.
בקיצור, יש דרכים לסדר את זה אם מאד רוצים. קבע שוברי שוויון ולפי זה תפעל.

ב-NBA יש 82 משחקים. במובן הזה גם אם אתה משחק בקונפרנס יותר חזק או חלש זה מתאזן. ובכל מקרה הן משחקות 30 משחקים בשנה מול יריבות מהקונפרנס השני. זה שווה לעונה שלמה של היורוליג. פשוט לא אותו דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 17, 2014 11:40 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מה ההבדל הגדול בין שיטת היורוליג לליגת האלופות?
בליגת האלופות יש בית מוקדם ואז משלב השמינית משחקי בית/חוץ עד לגמר שהוא משחק אחד. כל קבוצה לא פוגשת יותר מ5 קבוצות חזקות (אחת בבית המוקדם ואז בכל שלב נוסף) ובטח שלא את כל הקבוצות והרבה תלוי בהגרלות.
ביורוליג יש בית מוקדם שמסנן את הבררה ואז טופ 16 שבו הקבוצות הטובות יותר נפגשות בינן לבין עצמן, לאחר מכן סדרות רבע הגמר ואז הפיינל פור שמוכרע במשחקים יחידים.
בגלל העובדה שזו אינה ליגה שמפגישה את כל הקבוצות אלא שילוב של ליגה וגביע אני דוקא לא נגד הפיינל פור כי אז יש סיכוי גם להפתעות וסינדרלות (כמו אולימפיאקוס בשנתיים האחרונות או מכבי אתמול), למרות שיש מצב שמעבר לסדרות יוסיף משחקים מעניינים ומותחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 17, 2014 11:42 am 
Sophomore

אגב, רייס הוא פשוט שחקן שחקן. התחיל את העונה פשוט נוראי, אבל הוא פשוט בתקופה מדהימה (לפחות באירופה, כי בליגה אני לא ממש יודע). יש למכבי את אחד הגארדים הטובים באירופה לעונה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 17, 2014 11:46 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ולגבי העבירה כביכול של ריס בחסימה - הצגה גמורה של חראייפה ורק על זה הגיע לו לאבד את הכדור האחרון. הרוסים עשו לא מעט חסימות נעות ושרקו להם רק אחת.
דרך אגב; אף אחד לא מזכיר את זה שב5 שניות שנותרו הרוסים הצליחו להגיע למצב נוח לגמרי והייתי בטוח שווימס יקלע לאחר הסל החשוב שהוא קלע דקה וחצי לפני.
לגבי רייס - הוא ווינר גדול זה כן, אבל עדיין הוא החטיא יותר מדי קרש סל והוא לא מוסר ברמה מספיק טובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 17, 2014 11:48 am 
Sophomore

לא יודע, הרושם שאני מקבל מרייס בתקופה האחרונה הוא שמדובר בפינישר ענק, שהחדירות שלו מסתיימות בתוך הסל באחוזים די גבוהים, גם אם הזריקה לא נראית הכי נוחה (בקיצור - טאץ' מצויין ליד הקרש). רק אתמול היו לו איזה 3-4 קליעות לא פשוטות בכלל בדיוק מאותו סוג (כולל הסל המנצח).
ושחקן לא חייב להיות מוסר גדול כדי להוביל את הקבוצה שלו לגמר היורוליג, מסתבר. הוא חודר מצויין וקלעי לא רע מהשלוש, ואני מאמין שבעונה הבאה הוא יראה עוד טוב יותר. טוב יעשו במכבי אם ישמרו את הסגל הנוכחי עם אפשרות להביא מחליף להיקמן.

נערך לאחרונה על ידי פאפאלוקס בתאריך ש' מאי 17, 2014 12:34 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 17, 2014 12:18 pm 
Hall of Famer

3 רבעים שליטה של צסקא בכל הפרמטרים אבל רבע 4 גדול של מכבי ת'א 23:12 שרייס ובלו מצטיינים. סמית עם עוד משחק התקפי לא טוב במשחק מכריע אבל בהגנה הוא היה טוב כולל 9 ריב'. קרסיץ' ווימס במשחק מזעזע בצסקא..........

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 17, 2014 12:21 pm 
Hall of Famer

פאפאלוקס כתב:
לא יודע, הרושם שאני מקבל מרייס בתקופה האחרונה הוא שמדובר בפינישר ענק, שהחדירות שלו מסתיימות בתוך הסל באחוזים די גבוהים, גם אם הזריקה לא נראית הכי נוחה (בקיצור - קאץ' מצויין ליד הקרש). רק אתמול היו לו איזה 3-4 קליעות לא פשוטות בכלל בדיוק מאותו סוג (כולל הסל המנצח).
ושחקן לא חייב להיות מוסר גדול כדי להוביל את הקבוצה שלו לגמר היורוליג, מסתבר. הוא חודר מצויין וקלעי לא רע מהשלוש, ואני מאמין שבעונה הבאה הוא יראה עוד טוב יותר. טוב יעשו במכבי אם ישמרו את הסגל הנוכחי עם אפשרות להביא מחליף להיקמן.

לפני היקימן הם צריכים להיפטר מזיזיץ' ומהשודד בטרנינג אינגלס שבתקופה האחרונה גורם ליותר נזק מתועלת כולל אתמול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 17, 2014 12:22 pm 
מנהל פורום

פאפאלוקס כתב:
לא יודע, הרושם שאני מקבל מרייס בתקופה האחרונה הוא שמדובר בפינישר ענק, שהחדירות שלו מסתיימות בתוך הסל באחוזים די גבוהים, גם אם הזריקה לא נראית הכי נוחה (בקיצור - קאץ' מצויין ליד הקרש). רק אתמול היו לו איזה 3-4 קליעות לא פשוטות בכלל בדיוק מאותו סוג (כולל הסל המנצח).

הוא גם מסיים מצויין ליד הסל ביד ימין, אפילו לא ממש רואים אצלו הבדל מבחינת יעילות בין יד שמאל לימין ליד הסל.

בשורה התחתונה: עם כל החסרונות שלו, ההבדל בינו לבין כמה גארדים מובילים באירופה מהסוג הזה, הוא 10-15 ס"מ נוספים בניתור. אם הוא היה אתלט מהסוג של ביינום הוא היה היום בריאל או ברצלונה ולא במכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 17, 2014 12:34 pm 
Senior

כי ביינום שיחק בריאל ובברצלונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 17, 2014 12:47 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
uriel17 כתב:

כשתהייה לך גישה לדיוני היורוליג תוכל לומר אם ראית או לא ראית.
אני מציע שתקשיב לתשובה, היא מאד נחרצת. תיעוב וחוסר כבוד לפיינל פור, לא סתם "זה לא צודק" או "לא נחמד" ובטח לא "ביורוליג זה דווקא הגיוני".
והאם מכבי הייתה בגמר עם סדרות? רוב הסיכויים שלא, היא קבוצה פחות עשירה ופחות טובה, לא חושב שמישהו חולק על זה. וזה רק הופך את העמדה שלה ליותר עקרונית. אני מזכיר שמכבי גם מעולם, בעשרות שנים שזה היה המצב, לא קראה להגביל תקציבים של קבוצות עם תקציבים גבוהים פי כמה ממנה (וגם לא אוהדיה, אגב) אלא העדיפה לחרוק שיניים ולהתמודד. ככה זה.

אני לא קונה את הכנות בהתבטאות של פדרמן, אם הנושא היה חשוב, היו מאחדים כוחות עם קבוצות נוספות שבטח מעדיפות את ההכנסות שיניבו עוד סידרה אחת או שתיים על הפיינל פור, אם הם היו עושים את זה זה היה מגיע לתקשורת מהם או ממישהו אחר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 17, 2014 1:32 pm 
Hall of Famer

אז אני מניח שנסתדר בלי כוח הקנייה שלך ומשקלך הצרכני, למרות פלח השוק שאתה מהווה. אל תקנה וגם אל תקשיב למה שאתה לא קונה, אגב.
העיקר שיהיה אפשר לתחזק בכוח את הבלוף שמכבי רוצה פיינל פור ביורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 17, 2014 1:39 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

RREEDDTT. כתב:
3 רבעים שליטה של צסקא בכל הפרמטרים אבל רבע 4 גדול של מכבי ת'א 23:12 שרייס ובלו מצטיינים. סמית עם עוד משחק התקפי לא טוב במשחק מכריע אבל בהגנה הוא היה טוב כולל 9 ריב'. קרסיץ' ווימס במשחק מזעזע בצסקא..........

לא הייתי קורא למשחק של סמית' משחק התקפי לא טוב במשחק מכריע. הוא התרכז בעיקר בהגנה על ווימס ובריבאונד (לקח 30% מהריבאונדים של מכבי) ואמנם הוא קצת התחבא בהתקפה אבל עדיין קלע את כל 7 הנקודות שלו במחצית השנייה כולל הסל החשוב בדקה האחרונה שהוריד לפיגור 2.
ראובן כתב:
מה הקטע של סוני ווימס עם מכבי? נראה לי שיש גיבוי סטטיסטי לכך שדווקא מולה הוא נותן באופן קבוע משחקי נפל. זה הכל השמירה של דווין סמית?

בשני המשחקים של ווימס מול מכבי ללא דווין סמית:
15 נק' (46% מ-2, 71% מ-3, 75% מהקו) 5 כ"ח 2 אס' 2 איב' חצי חט' וחס' 17 מדד.
בשלושת המשחקים שלו מול מכבי (כולל התקופה בזלגיריס) עם סמית':
9.3 נק' (41% מ-2, 7% מ-3, 63% מהקו) 3 כ"ח 3 אס' 3.3 איב' 0 חט' וחס' 1.3 מדד (וזה עוד כולל משחק של 20 נק' בהיכל במדי זלגיריס בו סמית' שיחק רק 18 דקות).
אפשר להגיד שאם בלאט עובר לצסקא 80% שבלו וסמית' מגיעים איתו כנדוניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 17, 2014 1:48 pm 
Hall of Famer

וגם הנדריקס יגיע איתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 17, 2014 1:51 pm 
Hall of Famer

לגבי רייס, עוד משהו שלא ציינו פה אם לא פספסתי משהו. יחסית לדברים שהוא עושה, הוא כמעט לא מאבד כדורים. מגארד שנכנס הרבה פעמים לתוך יער של שחקנים, בדרך כלל חזקים וגבוהים ממנו ועם ידיים ארוכות, זה מדהים. אתמול כמדומני 0 איבודים. זה מראה על שליטה בגוף ובכדור וידיים חזקות מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 17, 2014 2:00 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
אז אני מניח שנסתדר בלי כוח הקנייה שלך ומשקלך הצרכני, למרות פלח השוק שאתה מהווה. אל תקנה וגם אל תקשיב למה שאתה לא קונה, אגב.
העיקר שיהיה אפשר לתחזק בכוח את הבלוף שמכבי רוצה פיינל פור ביורוליג.

אתה יכול לחשוב שפדרמן מפציץ את ג'ורדי בסמסים וווטסאפ על כמה שבא לו סדרות במקום הפיינל פור המתועב
כשאשמע. על דיון בנושא ועמדה של מכבי בדיון נוכל לפתוח את הנושא

לספר לעיתונאים את מה שהם אוהבים לשמוע זה בחינם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 17, 2014 2:18 pm 
Hall of Famer

אפשר לחשוב על כמה מהדיונים והמהלכים הפנימיים האחרים ביורוליג אתה כן שומע, ומה עמדתה של קבוצה x על כל נושא y.
אם כבר, דווקא פדרמן אומר הרבה פעמים דווקא דברים שלא נעים לשמוע, כולל לקהל היעד שלו. ואם זה כל כך קל, בוא נראה בעל קבוצה ישראלית שהיא לא מכבי עושה את זה על הפיינל פור הישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 17, 2014 2:37 pm 
Sophomore

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 17, 2014 3:30 pm 
Freshman

אני דווקא חושב שמכבי כן מעוניינת בסדרות אך לא מהסיבות שצוינו פה אלה מסיבות כלכליות.
הראיון של ג'ורדי לוואלה ספורט די מוכיח את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 184 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: