סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' דצמבר 12, 2024 7:55 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 154 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2016 11:59 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
מלבד שחרור של שחקן או שניים לא הייתי עושה כלום. לא חושב שפיטורין של הדר ישנו במשהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2016 12:13 pm 
Junior

קודם כל, להעיף את המאמן.
דבר שני, לקבל החלטה שליגת העל מקבלת עדיפות ובאירופה מה שיבוא יבוא. הנגזרת היא יותר דקות לישראלים קרי מקל, אוחיון, לנדסברג ולזרים שהגישה שלהם היא מקצוענית קרי איברסון וסילי. אולי הכי חשוב - לרשום את סמית' לליגה.
לבסוף, לדלל משמעותית את הסגל וליצור היררכיה יותר ברורה. צירבס מיותר, ראד מיותר אחרי שמילר חוזר ו...גם גאודלוק שהוא שחקן על בעיני מיותר. הוא ווימס לא יכולים לשחק באותה קבוצה ועושה רושם שהם שני מוקדים שלא סובלים אחד את השני ומעכירים את האוירה בקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2016 12:16 pm 
Freshman

לגבי השחקנים:

מקל - לשחרר אותו ולעשות את זה בצורה מכובדת.
גאודלוק - יורד לספסל.
אוחיון - נותר בחמישייה.
ווימס - בחמישייה.
סמית - בחמישייה.
פניני - בחמישייה.
אייברסון - בחמישייה.

לנדסברג מחליף ראשון לסמית או ווימס, סילי מחליף ראשון לאוחיון, גאודלוק יחליף את ווימס או סמית בהתאם לאיך שהמשחק מתפתח, ובכל מקרה יוגבל משמעותית בדקות משחק לאיזור ה-20, ראד מחליף את פניני, צירבאס את אייברסון כאשר מבהירים לצירבאס שהוא כרגע נמצא על תנאי ושעליו להרים את רמת המחויבות והמשחק שלו במיוחד בהגנה אם הוא רוצה להישאר בקבוצה, להבהיר לו שזה צ'אנס אחרון ולהתחיל בחיפושים במקביל אחר סנטר מחליף, צירבאס יצטרך לעלות כל משחק בידיעה שהוא עשוי להיחתך, מלחיץ ולא נעים, אבל זה יציב לו סוג של מראה לגבי הציפיות שלו מעצמו במכבי או בכלל.

כמו כן צריך לאתר רכז חדש, מישהו שאפשר להכניס לחמישייה ולא עוד תואם אוחיון/מקל. להשתדל לעמוד בכבוד במשחקים הבאים, כאשר מה שחשוב הוא לדעת עם איזה שחקנים אפשר לצאת למלחמה, ומי שלא מיישר קו בגישה הזו ובדגש חד משמעי על הגנה פשוט ישחק מעט או לא יראה דקות בכלל.

ואחרי השינויים בעמדת הרכז וסנטר, ושינויי הרוטציה, להחזיק אצבעות שמילר יחזור טוב ויתן את הדחיפה שהקבוצה צריכה כדי לקום מהקרשים ובכדי להשאיר לעצמה סיכוי להעפיל לשלב הבא ובתקווה ממיקום סביר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2016 12:20 pm 
Junior

פיטורים של הדר לא ישנו אם לא יביאו מישהו נורמלי במקומו. זה ברור שהסיפור הזה גדול עליו בהרבה מאוד מספרים ואם הוא נשאר לא רק שהסיכוי של מכבי לעלות לשלב הבא ביורוליג יורד כמעט לאפס אלא שגם האליפות, שאמנם לא באמת חשובה, בסכנה.
מצד שני השאלה היא כמובן את מי אפשר להביא ומה התנאים שיתנו לו כדי לעבוד, אבל כמו שכבר כתבו לפני קשה לי לראות מאמן בעל שיעור קומה שמגיע ומקבל חוזה ארוך וגם סמכויות כמעט בלתי מוגבלות.

בסופו של דבר קשה לי לראות שינוי משמעותי כל עוד הבעלים של הקבוצה ממשיכים להתערב מבחינה מקצועית, מחתימים שחקנים וממשיכים לשבת על הספסל במשחקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2016 12:27 pm 
מנהל פורום

המהלכים שלאומית מציע, סבירים לגמרי. הנקודה שהחלטות מהסוג הזה לא יקרו בלי סמכות מקצועית אחת, עליונה. שיהיה בדש, שיהיה שימון שיהיה דיויד.
מה שבטוח שאת אבן, וויצ'יץ' חייבים לשלוח הביתה אתמול

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2016 12:32 pm 
Junior

מה אבן עשה? דווקא פגע יחסית עם סילי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2016 12:37 pm 
מנהל פורום

בילי היה דיל עם הסוכן ולא עבודת סקאוטינג
אבן אחראי לבחירת השחקנים, נכון?
נו מה אתה אומר על בחירת השחקנים של מכבי?

מנושא לנושא באותו נושא
עכשיו אפשר להבין יותר טוב את הבכיות של ארזשטיין על זה שהוא חייב שינוי בסגל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2016 12:41 pm 
Junior

אבן אחראי לבניית הסגל? ממתי? הוא לא זה שנמצא במועדון על תקן זה שממליץ להחתים שחקן עלום זה או אחר ו/או לסמן כישרונות אפשריים לעתיד ותו לא?
הרי בשביל להחתים את ווימס וגאודלוק לא צריך מחלקת סקאוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2016 12:44 pm 
Junior

מכבי משלמת עכשיו את המחיר של הבניה העקומה בקיץ וזה כולל גם את ההחלטה על מינויו של ארז למאמן.
גם במכבי, ולצערי גם בהפועל, מי שאחראים על בחירת השחקנים הם אנשים שההבנה שלהם בכדורסל מוגבלת והתוצאות בהתאם. זה מדהים ששתי הקבוצות לא משאירות את בחירת השחקנים למאמן, או לחלופין לסמכות מקצועית מוכחת, כלומר לא שחקן עבר או סוכן שחקנים לשעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2016 12:46 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אני לא יודע מאיפה להתחיל בכלל... הקבוצה הזאת חולה שזה לא חדש, הבעיה שאין לי אפילו רעיונות של איך להתחיל לתקן את המצב חוץ מלהעיף חצי מההנהלה, את כל הצוות המקצועי ו40% מהשחקנים.

לגבי ההנהלה - יש למכבי מנכ"ל, חגי בדש שמו, שהובא בקול תרועה. הגיע הזמן שהוא יזמן לשיחה את ניקולה וויציץ' ואבי אבן ויגיד להם לחפש עבודה אחרת. יש למכבי בעלים, פדרמן, רקנאטי ומזרחי ועוד כמה שותפים זניחים, הגיע הזמן שיגידו לפדרמן האב שהבן שלו צריך לחפש לו תחביב אחר.

לגבי המאמן - זה ברור שהדר לא יכול להמשיך. בסיום כשרסקין הקשה עליו לתת תשובה אם הוא מסוגל להוציא את העגלה מהבוץ זה נראה שהוא על סף דמעות. מה הבעיה לקחת אחריות ולהתפטר? את הכסף שלו הוא יקבל.
השאלה מה מכבי רוצים לעשות - להביא מאמן שייצב את הקבוצה עד לסיום העונה ואז בקיץ ללכת בכוח על טרינקיירי? מישהו כמו שרף המכביסט שתמיד מוכן להירתם למשימה או דרוקר שמת לקבל הזדמנות ולא יבקש יותר מדי, או ללכת על מאמן זר בכיר (סקריולו/קזלאוקס) שבטח ירצה חוזה לפחות לעונה וחצי ולהחליף שחקנים.
אופציה נוספת היא להגיד ביי ביי לניקולה ולמנות את פיני גרשון למאמן עד סוף העונה כשבעונה הבאה הוא הופך למנהל מקצועי (מעל דן שמיר?). ניקולה בכל מקרה צריך לעוף שלשום אבל אסור לשכוח שגרשון לא מסתדר עם שרף או דרוקר ושכל אחד בהנהלה מושך לכיוון אחר ורוב הסיכויים שהחלטה מהירה לא תתקבל פה.

לגבי שחקנים - אם זה היה תלוי בי הייתי משחרר עכשיו את צירבס, ראד ומקל. הבעיה הגדולה היא מכסת הזרים. מכבי רשמו כבר 6 זרים העונה בליגה ועוד מתכננים לרשום את מילר כשיחזור מהפציעה ואולי את סמית' לקראת הפלייאוף. אז מה עושים?

מצד אחד הגרמני הראה בעונה שעברה (וגם בקדם העונה הנוכחית) שיש לו כדורסל אבל הוא כל כך אפתי ונרפה שזה בלתי נסבל. אתמול הוא קלע באחוזים מצוינים וסיים עם המדד הגבוה בקבוצה אבל כמה שמספרים יכולים להטעות... כל פיקנרול שהוא מעורב בו בצד ההגנתי מסתיים בסל, עבירה או שניהם. הוא פשוט עומד במרכז הצבע, לא מפריע לגארד, לא מונע מהשחקן שלו לקבל כדור ולא חוסם. מעורר געגועים לאונואקו שכמה שהיה מגן נוראי לפחות תפס כדורים חוזרים. צירבס גם לא מצליח אף פעם לקחת contested rebounds אלא רק כאלה שנופלים לו לידיים. אולי תחת מאמן אחר הוא יראה יותר אכפתיות אבל עברו במכבי כבר שני מאמנים העונה ולא נראה שאכפת לו ממשהו. אם מוצאים סנטר אתלטי חוסם אז יאללה לשחרר אותו, הוא בטח מתגעגע לחברה הדוגמנית שלו בגרמניה.

לגבי ראד, הייתי מחכה עד שמילר יחזור ויראה שהוא מסוגל לשחק ואז מעיף אותו לכל הרוחות. איזה נתונים אתלטים וכמה מעט אינטליגנציית משחק... בהתקפה הוא עומד על קו השלוש מבלי לנסות לנוע בתפרים של ההגנה וכשהוא כבר מקבל כדור או שהוא זורק את הזריקה השטוחה הנוראית שלו או לוקח כדרור אחד לתוך הקשת וזורק בלי שיווי משקל או מחפש להיפתר מהכדור במסירה שאף פעם לא תוביל לסל. לא מנסה לתת הטעיה וחדירה, לקחת שומרים נמוכים בפוסט או ללכת על ריבאונד התקפה. בהגנה בכלל אין על מה לדבר, כל 4 שמשחק מול מכבי דופק מספרי קריירה. דרך אגב שגב אמור לחזור מתישהו או שגמר את העונה?
אם מילר ושגב חוזרים מהפציעות שלהם אפילו ב-80% יכולת אז אפשר בכיף לשחרר את ראד מבלי להביא תחליף.

לגבי מקל, זה ברור שלא ישחררו אותו עכשיו כי אף קבוצה בארץ לא תשלים את השכר שלו ומכבי סתם יפסידו כסף ויחזקו יריבה, אבל אני די בטוח שהדברים של פניני לגבי שחקנים שצריכים להבין את המקום שלהם היו מכוונים אליו. שני מקרים מאתמול מסכמים את העונה שלו עד עכשיו:
המקרה הראשון היה בהתקפה האחרונה של הכוכב ברבע השלישי, הוא קיבל בפעם המי יודע כמה העונה הזדמנות לעשות עצירה הגנתית ושוב לא הצליח לעצור את החדירה של השחקן שהסתיימה בשלשת הבאזר של ביילצה (האשמה היתה גם של אייברסון שעזב את הגבוה מבלי שהיה לו סיכוי לחסום את השחקן של מקל אבל לא יכול להיות שמקל יאפשר לכל גארד אירופאי לחדור עליו בכזו קלות). המקרה השני היה בהתקפה האחרונה של המשחק, המשחק כבר היה גמור אבל אם אני הייתי מחזיק בכדור הייתי מנסה לחדור לסל ולסחוט עבירה לפחות בשביל שהקבוצה לא תחזיק בשיא של 0 זריקות מהקו. מה מקל עשה? התחיל לחדור לסל ואז עצר 3 מ' מהסל ואפילו את הזריקה החופשית הזו הצליח להחטיא.
אז כנראה שהוא לא ישוחרר אבל מכבי חייבת רכז פותח. סילי הוא גארד חביב אבל רכז הוא לא. אוחיון מחליף סביר. בליגה עוד אפשר להסתדר עם שלושתם אבל לאירופה מכבי צריכה איזה רכז זריז שיכול לייצר לעצמו ואחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2016 12:47 pm 
מנהל פורום

זה לא אני
סקאוטינג זה לא רק למצוא שחקנים מתחת לראדר זה לעקוב אחרי המועמדים להחתמה ולקבוע את מידת ההתאמה אחד לשני, זה חלק מאוד מרכזי בסקאוטינג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2016 1:07 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני במקום מכבי לא עושה שום דבר דרסטי, ברצינות (אלא אם יש הזדמנות להחזיר את בלאט או להחתים מאמן אירופי בעל שם להרבה זמן). הם משוריינים לעשר שנים ביורוליג וגם אם עונה אחת הולכת לפח זה לא משנה כלום להמשך. ובינתיים לא נראה שהנרטיב הזועם של קודי מאומץ על ידי יותר מדי אוהדים.

ברמה המקצועית, ובהנחה שאין שחקנים שמרעילים את הקבוצה לגמרי (הנחה לא לגמרי מבוססת, בהחלט ייתכן שצריך לזרוק את וימס או גאודלוק מהקבוצה על הרקע הזה), לא צריך להיות גאון כדי לחשוב שהקבוצה צריכה רכז ושחקן פנים טוב. בהצלחה עם למצוא כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2016 1:29 pm 
Junior

אני עם ראובן, מוותר על העונה ומנסה להתרכז לפחות בליגה (ובגביע).
הסיכון היחיד הוא אי חידוש מנויים לשנה הבאה.
הפיתרון הוא להחתים מאמן בעל שם (שלא יבוא עכשיו) עם הבאזר לסיום העונה או ממש טיפה אחריו תוך הצהרות שהוא יבנה את הסגל וכו׳ וכו׳. אני מאמין שאז האוהדים יתנו עוד צ׳אנס.

כמובן שלפי ראי ועוד כמה פה ההיכל מובטח למכבי להיות סולד אאוט בכל מקרה אז לפי הדעות האלה אפשר פשוט לוותר על העונה.

ועדיין הייתי מחליף את הדר שחוץ מלהתפטר אמר בעברית די ברורה שאין לו פיתרון איך לשפר או לצאת מהמצב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2016 1:39 pm 
Junior

להבדיל מהמחלקה המקצועית מחלקת השיווק עושה עבודה מעולה.
אוהדים שומעים על רשימות המתנה וחוששים שלא לחדש את המנוי. חוץ מזה שלחובבי הספורט (להבדיל נניח מהגרעין הקשה שמגיב ריגשית לתוצאות) קשה למצוא מנוי שווה ערך להופעת ספורט טובה יותר שמתקיימת בישראל על בסיס קבוע (איזה עוד קבוצה מביאה לפה את כל הקבוצות הגדולות באירופה)

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2016 1:48 pm 
Junior

מעניין מה יקרה עם הדיבורים על זעזוע בסגל. כמו שכתבו למכבי אין מקום להביא רכז ו/או סנטר אם רוצים לרשום את מילר וסמית'. אני מנחש שבמקסימום זה יהיה שחרור של ראד לצורך שילוב של מילר. לא מאמין שיעשו זעזוע אמיתי שדווקא היה יכול להועיל, כלומר שחרור של אחד הזרים המובילים או של אחד הישראלים.
מה שמצחיק הוא שלצד כל הדיבורים על רצון לשחרר וההבנה הברורה שצריך לצמצם את הרוטציה (מקל, אלכסנדר ולנדסברג בכלל לא פקטור באירופה) עדיין החליטו ששחרור של יבזורי ישאיר אותם עם סגל צר מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2016 1:49 pm 
Junior

אני לא מסכים.
זה כבר לא נכון היום. אם תהיה בהיכל ו׳תשמע את הקולות׳ או תעיף מבט בפורומים ובדף פייסבוק של מכבי עצמה.
יש מצב גדול ששנה הבאה הרבה אוהדים ייקחו את הזמן ולא יחדשו מיידים אם בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2016 2:00 pm 
Sophomore

דובי, מה אמור לגרום לאוהדים שחידשו השנה לפקפק ולשקול שוב חידוש מנויים לקראת השנה הבאה, בהנחה ושוב ייבנה סגל עם כמה כוכבים גדולים (לפחות על הנייר)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2016 2:03 pm 
Sophomore

מוזר שהרבה פה אומרים להעיף שחקנים מעל לראש של המאמן שזה בעצם לחזור על הטעויות של תחילת העונה.
ההנהלה צריכה לשבת עם רמי הדר ולשמוע תוכנית מקצועית ליציאה מהמשבר. אם יש תוכנית משכנעת טוב. אם לא אז להחליף מאמן ואז לתת למאמן החדש להיות מעורב בהחלטות מה קורה עם השחקנים. אפילו אם זה דרוקר זה יותר טוב ממאמן אובד עיצות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2016 2:17 pm 
Junior

רמי הדר התפטר.
ליובין מחליף זמני.

אני מאוד מעריך אותו על הצעד הזה. הוא בנאדם שמהרגע הראשון עשה רושם שיש לו מודעות עצמית ובעיקר כבוד עצמי (בניגוד לגודס למשל).

נערך לאחרונה על ידי Dovi בתאריך ו' דצמבר 16, 2016 2:18 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2016 2:18 pm 
Junior

בסוף הדר מתפטר. במקרה שלו אני מאמין שזו החלטה שלו ולא כל מיני התפוטר וכו׳
האמת שהרבה זמן לא התפטר מאמן במכבי, זה תמיד היה פיטורין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2016 2:18 pm 
Hall of Famer

אתם לא מבינים שיש 2 סרטנים במכבי שהורסים כל חלקה טובה ווימס וגאודלוק ,אם למכבי יש שכל היא נפטרת משניהם אבל בגלל העלויות שלהם מספיק שהיא תשחרר אחד מהם ,גם פופוביץ' לא יצליח לכבות את משחקי האגו של השניים הללו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2016 2:19 pm 
Hall of Famer

Dovi כתב:
רמי הדר התפטר.
ליובין מחליף זמני.

אני מאוד מעריך אותו על הצעד הזה. הוא בנאדם שמהרגע הראשון עשה רושם שיש לו מודעות עצמית ובעיקר כבוד עצמי (בניגוד לגודס למשל).

בלי שינוי י בסגל השחקנים גם פופוביץ' לא יעזור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2016 2:23 pm 
Junior

Avishai כתב:
דובי, מה אמור לגרום לאוהדים שחידשו השנה לפקפק ולשקול שוב חידוש מנויים לקראת השנה הבאה, בהנחה ושוב ייבנה סגל עם כמה כוכבים גדולים (לפחות על הנייר)?

עקרונית אתה צודק. קל לסנוור אוהדים עם שמות גדולים אבל זה כן תלוי מי יאמן.
ובעניין הזה האוהדים לא טיפשים והמינוי של ארז לא עבר בשקט אבל אמרו ׳נחכה ונראה׳ אולי באמת ייצא פה משהו מ׳מר כדורסל׳.
אם יחתום לעונה הבאה דרוקר כזה או טבק ולא מישהו עם בכיר/פוטנציאל לכזה (טקינייארי) אז אני חושב שחוץ מלברון/סטף/דוראנט לא יהיה מישהו שבאמת ירשים את האוהדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2016 2:23 pm 
Junior

RREEDDTT. כתב:
בלי שינוי י בסגל השחקנים גם פופוביץ' לא יעזור.

מסכים, אבל איך זה קשור למה שכתבתי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 16, 2016 2:46 pm 
Hall of Famer

דניאל כתב:
בסוף הדר מתפטר. במקרה שלו אני מאמין שזו החלטה שלו ולא כל מיני התפוטר וכו׳
האמת שהרבה זמן לא התפטר מאמן במכבי, זה תמיד היה פיטורין

אני חושב שהוא היחידי שבאמת התפטר. אלא אם אתה מחשיב את דויל פארק שעזב קצת אחרי תחילת עונת 74/75 בגלל בעיות בריאות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 154 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: uriel17 ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: