סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 2:42 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 163 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 8:37 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
רלפי כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
כבר הסברתי את ההגיון של חולון, וזה הגיון נכון מאד. למעשה זה נו בריינר, והחלטה על הארנה הייתה טפשית.
יתרון הביתיות של מכבי, כביכול, לא שווה כלום. מכבי רק מפסידה במנורה, היא לא ניצחה שם כמעט סיבוב שלם, והקהל שלה איבד בה אמון והפסיק להגיע - כך שלחולון צפוי להערכתי גם יתרון בקהל.
לעומת זאת בגמר יש סיכוי ריאלי מאד שיפגשו את ירושלים. הרבה יותר קל לנצח את מכבי במנורה מאשר את ירושלים בארנה.
בנוסף, יש הרבה יותר סיכוי שמכבי בכלל לא תהייה בפיינל פור, מאשר שירושלים לא תהייה שם.

גם פקקים לת"א אין מי יודע מה בשעות האלה.

אני חולק. למכבי תל אביב בסיס אוהדים גדול הרבה יותר שאם סיגנל אחד חיובי ינהרו בהמוניהם באוטובוסים לקנות כרטיסים. לתל אביב גם שחקנים טובים מאשר השחקנים של חולון (כן, אין מה לעשות, תקציב פי עשרה). גם ידוע לכולם שמהכרטיסים שהמנהלת מחלקת הרוב מגיעים לאוהדי מכבי תל אביב (תראו איזה צבע שולט ביציעים המרכזיים בכל אירוע כזה). הסיכוי שחולון יפגשו את מכבי תל אביב בגמר לדעתי הוא בערך 75%. הסיכוי שיהיה גמר ירושלים נגד חולון הוא 25% לכל היותר (צריך שגם ירושלים יעברו את שני השלבים, וגם חולון). בשביל זה לוותר על הביתיות? לא נשמעת לי החלטה מקצועית אלא משהו אחר.

לא יהיה קל לנצח את מכבי במשחק מכריע ביד אליהו. אני לא אשים כסף על חולון אפילו עם הקסמים שדן שמיר יודע לעשות במעמדים כאלה.

אני לא יודע כמה אתה מחובר למה שקורה.
1. במשחקי הבית של מכבי הגיעו לאחרונה פחות מ-2000 צופים. לא ראיתי סיגנל חיובי שימשוך קהל בחזרה אלא אם כן אתה חושב שאריק שיבק הוא מושך קהל. היא גם לא ניצחה במשחק בית כבר סיבוב שלם.
2. אם ראית אותם משחקים אתה יודע שה"תקציב פי 10" זה סיסמה, זה לא הופך אותם לשחקנים יותר טובים. רק לשחקנים יותר אוברפייד.
3. הסיכוי שחולון יפגשו בגמר את מכבי הוא 0%, כי אם הם ייפגשו איפשהו זה בחצי הגמר. חולון ראשונה ומכבי רביעית. אבל לדעתי הסיכוי שייפגשו בחצי הגמר הוא קטן כי מכבי בדרך להיות מודחת ברבע הגמר, בכל אופן זה בטח סיכוי יותר גדול מהסיכוי שירושלים תודח.
4. גמר בין חולון וירושלים הוא בסיכוי של הרבה מעל 25% לדעתי. שתיהן פייבוריטיות ברורות גם בסדרות וגם בחצי הגמר (בטח מול מכבי).

כוונתי היתה לחצי הגמר בין חולון למכבי, טעות דפוס...

אין יותר שמח ממני עם מכבי עפים בסדרה, אני לא רואה את זה קורה, בטח לא עם מאמן מנוסה וסמכותי שממש אפשר להבין את המילים שהוא מדבר. עדיין, גאודלוק, ראד, מקל, אוחיון, סמית', לנדסברג, אייברסון זה סגל טוב בהרבה משל כל הקבוצות בליגה פרט אולי להפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 8:39 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מתי ראית את השחקנים האלה לאחרונה?

וגם אם מכבי תגיע בטעות לחצי הגמר - אז מה?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 8:41 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
כי מול מכבי תל אביב היא תתמודד בחצי הגמר.

מי החליט?
(וגם אם איכשהו כן - אז מה?)
ראובן כתב:
מול הפועל היא תתמודד במקרה הטוב בסיכוי של פיפטי פיפטי.

מי החליט?

וכשמוסיפים לזה את הנוחות לקהל שלה ואת הקירבה הגאוגרפית, זה בכלל נו בריינר. אין פה התלבטות בכלל.

אבל אחרי הדיבורים על מכבי המועמדת הבכירה לאליפות, שלא תפסיד יותר משחקים כשהפצועים יחזרו, וכו' וכו' - אתם ממשיכים להראות כמה המותג של מכבי עדיין חזק וכמה השם וההיסטוריה שלה עוד משפיעים. קבוצה אחרת, עם אותו סגל, שהייתה משחקת כמו מכבי ומביאה את אותה יכולת ואותן תוצאות - הייתם פוסלים אותה כלא רלוונטית באופן מיידי.
זה טוב מאד. לא יתקנו השנה כנראה, אבל עוד יש זמן לתקן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 8:45 pm 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
מתי ראית את השחקנים האלה לאחרונה?

וגם אם מכבי תגיע בטעות לחצי הגמר - אז מה?

אם מכבי תגיע בטעות לחצי הגמר, הכסף שלי יהיה עליה במשחק מול חולון.
ובמנורה-מבטחים- במובהקות מעט גדולה יותר מאשר בארינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 8:47 pm 
Hall of Famer

הרי לכם, לעולם אל תזלזלו בכוחה של הדגמה...
סתם מעניין אותי - על סמך מה? על סמך היכולת והתוצאות שהיא הביאה במנורה בחודשים האחרונים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 8:57 pm 
Freshman

בין היתר על סמך זה שאם היא תעבור בסדרה את הרצליה בהרכב כמעט מלא אז זו תהיה אינדיקציה לא רעה לכך שמשהו השתנה.
ובנוסף, שאני מעריך את האפסייד של הסגל של מכבי הרבה יותר ממה שאתה מעריך אותו (לפחות במוצהר) והרבה יותר מהאפסייד של הסגל של חולון.
ודבר אחרון, נכון שאירוח המעמד יכול להיות חרב פיפיות, ובכלל, כל משתנה יכול להשפיע לטובה או לרעה (גם הרכב חסר למשל, או פציעה של כוכב, יכולים להשפיע לטובה בסיטואציות מסוימות), ועדיין ברוב המקרים אני חושב שלשחק במגרש שלך נותן יתרון מסוים.

כל זה לא אומר שאין סיכוי סביר שהרצליה תדיח את מכבי עוד קודם, או שחולון תעשה את זה בחצי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 9:15 pm 
Hall of Famer

ואתה חושב שאת מכבי הנוכחית יותר קשה לנצח במנורה מאשר את ירושלים בארנה?
אתה חושב שהסיכוי שמכבי תודח בסדרה נגד הרצליה יותר קטן מהסיכוי שירושלים תודח בדרך לגמר, גם אם במשחק אחד?

לא הבנתי את ה"לפחות במוצהר". אני לא מעריך את האפסייד של הסגל של מכבי והייתי עקבי בזה רוב העונה, למעט חודש נובמבר ואולי עוד משחק פה משחק שם בחלק הראשון של העונה. גם אני נעקצתי.
עניין אירוח המשחק במנורה - לא השיקול הערטילאי של "חרב פיפיות" משחק אצלי, אלא התוצאות והיכולת של מכבי, בעיקר שם. כל הליגה מנצחת את מכבי במנורה, קבוצות שלא ניצחו מעולם במנורה ניצחו השנה את מכבי במנורה והרבה פעמים אפילו בקלות. לא רואה שום סיבה שזה ישתנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 9:24 pm 
Hall of Famer

ראי, מעבר לעניין הניתוח המקצועי שאפשר להסכים או לא להסכים עימו, אני חושב שלא אתה ולא אני יכולים להבין את ה"פחד" המסוים הזה שקיים אצל אוהדי קבוצות אחרות ממכבי.
זה נכון שמכבי העונה, בטח ובטח בחודשיים האחרונים היא בדיחה מוחלטת - חסרת תקדים מבחינתה בתולדות הכדורסל הישראלי. אבל רגש ואינסטינקט של אוהד ספורט (ואהדת ספורט היא הרבה רגשות ולא רק הגיון) נבנה לפעמים גם על סמך דברים של שנים. כמות המרורים , המהפכים והכאפות שאוהדי קבוצות אחרות חטפו ממכבי בכל דרך אפשרית לאורך כ"כ המון שנים עושה את שלה, וזה עדיין משפיע אולי איפהשהו מאחורה אצל לא מעט אוהדים של קבוצות אחרות וזה טבעי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 9:41 pm 
Hall of Famer

נו, זה בדיוק מה שאני אומר. הרי כל קבוצה אחרת, עם אותו סגל, שמציגה את אותה יכולת ומביאה את אותן תוצאות ומתנהלת באותה צורה - לא הייתה נספרת בכלל.
כנראה שהשמועות על מותו של המותג מוקדמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 9:50 pm 
Freshman

מצחיק שזה הפך לדיון של 5 עמודים.
אמרו בחולון כבר לפני חודש, שאם וכאשר יצטרכו לבחור, זה יהיה בנוקיה. בלי קשר לזהות היריבות.
יותר מזה, גם אם ירושלים לא היתה מגיעה לפלייאוף הבחירה היתה זהה. אין פה שום קשר לירושלים וחשש כזה או אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 9:53 pm 
Junior

זה שיש לשם מכבי השפעה זה בטוח נכון ואני הראשון שיודה בזה, אבל אני עדיין טוען שיש בסגל של מכבי יתרונות שאין לאף קבוצה אחרת מלבד אולי הפועל (יתרון ענק בחוק הרוסי, עומק בלתי נגמר בקו האחורי, קליעה משלוש שקבוצות אחרות יכולות רק לחלום עליה וכמות של שחקנים בעלי אוריינטציה הגנתית שאין לאף קבוצה אחרת).

אתה טוען פה ברצינות תהומית שמכבי היא הקבוצה החלשה בפלייאוף ואני שואל שוב: איזה מהקבוצות הישראליות היתה מסוגלת ״לעקוץ״ העונה נצחונות מול פנרבחצ׳ה, דארושאפאקה, באסקוניה ואולימפיאקוס? נהריה של אסנטי וניב ברקוביץ׳? אולי אילת של אפיק ובאקנר? תאומי המגדל מראשון צ׳ארלס תומאס ואלישי? הרצליה שמנוהלת על ידי גרין ומעיין?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 9:55 pm 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
ואתה חושב שאת מכבי הנוכחית יותר קשה לנצח במנורה מאשר את ירושלים בארנה?
אתה חושב שהסיכוי שמכבי תודח בסדרה נגד הרצליה יותר קטן מהסיכוי שירושלים תודח בדרך לגמר, גם אם במשחק אחד?

לא הבנתי את ה"לפחות במוצהר". אני לא מעריך את האפסייד של הסגל של מכבי והייתי עקבי בזה רוב העונה, למעט חודש נובמבר ואולי עוד משחק פה משחק שם בחלק הראשון של העונה. גם אני נעקצתי.
עניין אירוח המשחק במנורה - לא השיקול הערטילאי של "חרב פיפיות" משחק אצלי, אלא התוצאות והיכולת של מכבי, בעיקר שם. כל הליגה מנצחת את מכבי במנורה, קבוצות שלא ניצחו מעולם במנורה ניצחו השנה את מכבי במנורה והרבה פעמים אפילו בקלות. לא רואה שום סיבה שזה ישתנה.

אני לא חושב שאת מכבי הנוכחית יותר קשה לנצח במנורה מאשר את הפועל בארינה.
אני כן חושב שההסתברות לקיום של חצי-גמר בין חולון למכבי (כלומר ההסתברות לכך שחולון ומכבי תעבורנה את סדרות רבע הגמר) גבוהה הרבה יותר מההסתברות לגמר בין חולון להפועל (כלומר מההסתברות לכך שחולון והפועל תעבורנה שתיהן גם את סדרות רגע הגמר וגם את משחקי חצי הגמר).

אל תתייחס ל"לפחות במוצהר". אצלי ההצהרות לפעמים מעט קיצוניות או נחרצות ממה שאני חושב באמת. מקבל את זה שזה לא המקרה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 10:04 pm 
Freshman

Mano כתב:
מצחיק שזה הפך לדיון של 5 עמודים.
אמרו בחולון כבר לפני חודש, שאם וכאשר יצטרכו לבחור, זה יהיה בנוקיה. בלי קשר לזהות היריבות.
יותר מזה, גם אם ירושלים לא היתה מגיעה לפלייאוף הבחירה היתה זהה. אין פה שום קשר לירושלים וחשש כזה או אחר.

לפחות 2.5 עמודים היו עוד כשההנחה הייתה שאילת תבחר איפה זה יתקיים.
וזה שהבחירה נעשתה בהתעלם מההיבט המקצועי זה סבבה, אותי דווקא מעניין לגעת בהיבט הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 10:17 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
זה שיש לשם מכבי השפעה זה בטוח נכון ואני הראשון שיודה בזה, אבל אני עדיין טוען שיש בסגל של מכבי יתרונות שאין לאף קבוצה אחרת מלבד אולי הפועל (יתרון ענק בחוק הרוסי, עומק בלתי נגמר בקו האחורי, קליעה משלוש שקבוצות אחרות יכולות רק לחלום עליה וכמות של שחקנים בעלי אוריינטציה הגנתית שאין לאף קבוצה אחרת).

אתה טוען פה ברצינות תהומית שמכבי היא הקבוצה החלשה בפלייאוף ואני שואל שוב: איזה מהקבוצות הישראליות היתה מסוגלת ״לעקוץ״ העונה נצחונות מול פנרבחצ׳ה, דארושאפאקה, באסקוניה ואולימפיאקוס? נהריה של אסנטי וניב ברקוביץ׳? אולי אילת של אפיק ובאקנר? תאומי המגדל מראשון צ׳ארלס תומאס ואלישי? הרצליה שמנוהלת על ידי גרין ומעיין?

יכולים גם לעקוץ את גולדן סטייט מבחינתי. בסופו של דבר יש יכולת ותוצאות לאורך זמן, לא הברקות והבלחות.
ובטח עכשיו בסיבוב השלישי ולפני הפלייאוף, אפילו עוד יותר כך.
מי היתרונות הגדולים של מכבי בחוק הרוסי? היום, מאי 2017, בפועל, אפקטיבית, לא בשמות ובפילרים. אה, אלכסנדר. כן, הוא ולא אחר הוא היתרון הכי גדול היום של מכבי בחוק הרוסי. מ.ש.ל
מי העומק הבלתי נגמר של מכבי בקו האחורי? בפועל, אפקטיבית. מי? סילי? אוחיון? לנדסברג הספק שובת ספק סתם גרוע? מקל הפצוע? גאודלוק שחזר מפציעה ונראה אתמול כמו צל? מי?
מי הקלעים הגדולים של מכבי לשלוש, בפועל, היום, במאי 2017? יש לה שחקנים מובילים באחוזים משלוש בכוח האינרציה, כמו שהיא בכלל עלתה לפלייאוף מכוח האינרציה. בסיבוב השלישי, 11 משחקים אחרונים, כוח האש שלה שווה בסביבות 30%.
ומי השחקנים של מכבי בעלי האוריינטציה ההגנתית שאין כאלה בליגה? זה בכלל מסקרן לשמוע.
וזה לפני שנכנסנו למשחק הקבוצתי ובעיות האופי.

אתה מייחס חשיבות מוגזמת לעקיצות, ובסופו של דבר יש עקיצות ויש ביצועים לאורך זמן. מכבי היא הקבוצה החלשה בפלייאוף, הביצועים שלה בטח בסיבוב השלישי מעידים על כך, עכשיו לך תתווכח עם ביצועים ותוצאות. אין דבר שמעיד יותר על היחס בין יתרונות וחסרונות מאשר ביצועים ותוצאות לאורך זמן, אני לפחות לא מכיר דבר כזה. לא שמות, לא רקורד משנים שכבר מזמן נגמרו, לא שכר. ביצועים ותוצאות.
אתה חושב שהיא שווה פלייאוף בכלל? אם הליגה הייתה נמשכת עוד קצת, או שלא הייתה לה את הכרית הזו מהתקופה (שנגמרה מזמן) שהיא הייתה קצת פחות פח משאר הליגה, היא הייתה עולה לפלייאוף בכלל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 10:31 pm 
Junior

אז אתה מודה שהיא כרגע בתקופה פחות טובה ממה שהיתה קודם, זו כבר התקדמות.

לא הבנתי מה זה אומר ש״מבחינתך״ כל הקבוצות האלה היו יכולות לעקוץ את גולדן סטייט. זו שאלה פשוטה של כן או לא: האם הרצליה/אילת/נהריה/ראשון היו לדעתך מסוגלות לעקוץ העונה את אולימפיאקוס/פנרבחצ׳ה/באסקוניה/דארושאפאקה? בעיניי, אם אתה עונה על זה בכן, אתה מפסיק להתווכח ברצינות ואם אתה אומר לא, אתה מודה סופסוף שהאפ-סייד של מכבי גבוה משמעותית מזה של הרוב המכריע של קבוצות הליגה.

לשאלותיך:
- סגל ישראלי של מקל-אוחיון-לנדסברג-פניני-שגב-אלכסנדר הוא היום בגדר חלום רטוב של 90% מקבוצות הליגה. ראבק, הקבוצה שלדעתך הולכת לתת למכבי סוויפ נותנת כבר שבוע 40 דק׳ לעמירם ושארפ.
- סילי-אוחיון-גאודלוק-מקל-לנדסברג הם הקו האחורי הבלתי נגמר של מכבי. שוב, תעיף מבט לסגל של הרצליה, נהריה, אילת, חיפה.
- סילי-גאודלוק-פניני-סמית׳-לנדסברג הם כולם קלעים ברמה שאין לקבוצות אחרות והעובדה שכמה מהם לא קולעים בשבועות האחרונים לא משנה את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 10:40 pm 
Hall of Famer

כן, לא חושב שהתווכחתי עם זה. היא הייתה פח קודם, עכשיו היא מיץ של הזבל. אז כן, היא בתקופה פחות טובה......

אם לא הבנת אני אסביר שוב - אני טוען שהשאלה הזו לא רלוונטית בכלל. ה"אפסייד" של משחקים בודדים על פני תקופה רצופה של זבל לא מעניין, יניב גרין עקץ 24 נקודות במשחק יורוליג אז יש לו אפסייד. גם לדראגן בנדר יש אפסייד ולכן הוא נבחר רביעי בדראפט, אין ספק שזו בחירה מוצלחת כי אפסייד...
בסוף יש תוצאות וביצועים לאורך זמן. ואם אתה רואה את מכבי לאורך העונה ובטח בסיבוב השלישי, ועדיין מתווכח עם זה - לא אני הוא זה שלא מתווכח ברצינות.
- הקבוצה שלדעתי הולכת לנצח את מכבי בסדרה, בסוויפ או שלא בסוויפ, כבר נתנה למכבי סוויפ העונה - כולל משחק שבו הישראלים שלה היו לאומי, מעיין ושארפ. היא הולכת לקבל את הישראלי המוביל שלה בחזרה והיא גם התחזקה מאז בשחקן פנים שמכבי יכולה רק לחלום עליו, אם כבר מדברים על חלומות. הקו האחורי שלה כבר הוכיח שהוא יכול לתת למכבי מאצ'אפ טוב מאד, ובקו הקדמי בכלל אין מה לדבר, יש לה יתרון עצום על הקו הקדמי של מכבי.
- מי מהסגלים שציינת מבצע יותר טוב בחודשים האחרונים? מי מהקווים האחוריים שציינת מבצע יותר טוב?
- מי מהקלעים שציינת קולע טוב בחודשים האחרונים?
ביצועים ותוצאות לאורך זמן. כשיביאו את זה אני אאמין להם. כל השאר ניימדרופינג ללא כיסוי.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ג' מאי 16, 2017 10:54 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 10:41 pm 
Sophomore

זה אותו טיעון what if שחוק שהשתמשו בו לגבי ירושלים העונה. הקבוצות הללו לא משחקות באותם מפעלים, לכן כמובן שאי אפשר לדעת מי הייתה מצליחה לעקוץ ומי לא הייתה מצליחה לעקוץ. הכל השערות, ניחושים, והנחות, בלי שום ביסוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 11:25 pm 
Hall of Famer

רלפי כתב:
הסיכוי שחולון יפגשו את מכבי תל אביב בגמר לדעתי הוא בערך 75%.

אני מבין שהתכוונת לחצי הגמר
אבל בכל זאת - יהיה מעניין אם תפרוט בנפרד באחוזים מהו לדעתך הסיכוי של חולון ושל מכבי ת"א לעבור את סדרות רבע הגמר ?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 11:27 pm 
Hall of Famer

ראי, אם מישהו מאמין שהפציעות במכבי, בעיקר זאת של גאודלוק פגעו קשה במכבי ועכשיו עם החזרה של חלק מהפצועים, בעיקר גאודלוק נראה את מכבי של רוב העונה, עד לסיבוב השלישי, אז הגיוני מבחינתו לשים את הכסף על הצהובים. מכבי עד הסיבוב השלישי הוליכה את הליגה ולקחה גביע. כמו שאתה אומר - תוצאות וביצועים לאורך זמן.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 11:34 pm 
Hall of Famer

והתקופה הזו נגמרה לפני בערך שלושה חודשים. שלושה חודשים זה מספיק אורך זמן, והם הרבה יותר רלוונטים ממה שהיה לפני זה. למעשה מזל שהיה את ה"לפני זה", אחרת מכבי בכלל לא הייתה בפלייאוף, אתה לא חושב?
וגם אז מכבי הייתה פח. קצת פחות משאר ליגת התחת, אבל כולנו ראינו את המשחקים שלה והיא הייתה פח. עכשיו ליגת התחת עקפה אותה, או יותר נכון מכבי עקפה אותה כלפי מטה. לא חושב שהתוצאות והיכולת לאורך הסיבוב השלישי משאירות הרבה מקום לספק.

צריך גם לציין ש: 1. הפצועים שחזרו נראים די על הפנים. אוחיון ודאי, סילי ודאי (הוא היה על הפנים עוד לפני הציעה), גאודלוק אתמול לפחות - וגם במשחק שהוא קלע טוב, חסרונותיו בלטו לעין. 2. לא אלמן ישראל, במקום הפצועים שחזרו יש פצועים אחרים. יש תורנות במכבי וכולם תורמים את חלקם.

הלוואי שאני טועה פה, ששיבק יעשה אברה קדברה והכל ייראה כמו שהיה אמור להיות על הנייר. ראשון לקחה בשנה שנה שעברה אליפות מהמקום השישי אחרי שבקושי הצליחה להגיע למאזן חיובי. עדיין זו תהייה סנסציה בעיני אם זה יקרה. למעשה גם לעבור את הרצליה תהייה הפתעה גדולה בעיני. אין למכבי כרגע שום דבר שעומד לטובתה, חוץ מהשם שכנראה עדיין מפחיד כמה אנשים.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ג' מאי 16, 2017 11:42 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 11:41 pm 
Hall of Famer

אתה לא יכול להתעלם מכך שמכבי לאורך הסיבוב השלישי הייתה פצועה ועם סגל קצר. אתה יכול להאמין שזה לא משנה ומכבי היא מה שראינו וזה בסדר. אבל אתה ממש לא יכול לפסול תסריט שמה שראינו נבע הרבה בגלל פציעות, חלק בגלל מאמן וחלק בגלל סיטואציה משביזה שהוציאה כל רוח ומוטיבציה. הגורמים הללו כרגע לא קיימים יותר, כולל המוטיבציה, כי מדובר במשימה קצרה מאד של קצת פחות מחודש וגם את המשימה הזאת ניתן לפרק לשתי חלקים - הסדרות ואז פוקוס חדש על הפיינל פור עצמו.

ודרך אגב, אתה מנפנף כל הזמן איך ידעת כמה שמכבי גרועים, ובכן גם אתה לא הערכת כמה הם יכולים להיות גרועים. כלומר אם שנייה תצא מתדמית הנביא ומבשר הרעות של מכבי שכל כך התאהבת בה, אז להערכתך מכבי צריכה להיות הרבה יותר טובה מאיך שהיא נראתה במציאות. האם מכבי נהייתה כל כך גרועה, כי אתה (וכמובן כל העולם כולו) לא מבין את חולשת הסגל, או שהיו פה אלמנטים נוספים, שכמו שרשמתי, כבר לא קיימים.

אני דרך אגב חושב שתסריט שמכבי עפה כבר בסדרת רבע גמר הוא הגיוני מאד, אני נותן סיכוי שווה לשתי הקבוצות לנצח את הסדרה (ודרך אגב, גם לשאר הסדרות אני נותן יחס של 50%) וגם אם מכבי יגיעו לפיינל פור הם ממש לא פייבוריטים ובכיף יכולים להפסיד בכל שלב. אבל אני לא נחרץ על תווית הקבוצה הגרועה ביותר מבין המתחרות ומכריז שמכבי לא תגיע לשום מקום.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 11:57 pm 
Hall of Famer

אני הערכתי גם לפני כן שמכבי חלשים הרבה יותר ממה שמייחסים להם, והוא לא נתבלבל פה - מי שראה אותם והוא ישר עם עצמו יודע שהם הראו יכולת פח ברוב המכריע של המשחקים בשני הסיבובים הראשונים. למזלם הליגה הייתה עוד יותר חלשה.
אז עכשיו הם מעבר לפח, הם במיץ של המדמנה של הזבל. כן, גם אני לא הערכתי בהתחלה כמה גרוע זה יכול להיות, אבל עובדה. הם אפילו יותר חלשים ממה שהערכתי... ואת המגמה של מה שהולך לבוא אפשר היה לזהות ככל שהסיבוב השלישי נמשך. תחזור אחורה למשחקים הראשונים של הסיבוב השלישי, כשמכבי עוד הובילה את הליגה, ותקרא.
אז לא, מכבי לא צריכה להיות הרבה יותר טובה. היא הייתה פח לאורך רוב "התקופה הטובה" שלה, בוא לא ניסחף פה.
עכשיו היא כבר שלושה חודשים בתחתית של המזבלה. זה מה יש, והרבה זמן לתקן אין. אם אתה תולה את יהבך על הפציעות אז כמו שאמרתי - יש פציעות חדשות גם עכשיו, והפצועים שחזרו נראים על הפנים, והרבה זמן להיכנס לכושר הקצת-פחות-פח" שהם היו בו בתחילת העונה אין להם.

האם מכבי "לא יכולה"? "אפס סיכוי"? ראשון לקחה אליפות בשנה שעברה אחרי ש"הלהיבה" רוב העונה ובקושי סיימה את הליגה עם מאזן חיובי, אז כן, היא "יכולה". אני חושב שהסיכוי לכך נמוך מאד לאור מה שאנחנו רואים, זו תהייה סנסציה בעיני. ובאמת לא מבין איך אפשר להתווכח עם התוצאות והיכולת ולהימלט מהקביעה שמכבי היא עכשיו אחת הקבוצות החלשות בליגה והקבוצה החלשה ביותר בפלייאוף. תהייה ישר עם עצמך ותגיד - אם קבוצה אחרת שלא קוראים לה מכבי ת"א הייתה מראה את אותה יכולת, מביאה את אותן תוצאות, מתנהלת באותו תוהו ובוהו - עם אותו סגל שחקנים עם "אפסייד" - היית סופר אותה בכלל?

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ג' מאי 16, 2017 11:59 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 16, 2017 11:58 pm 
Sophomore

נותן לכל הקבוצות 50%...חי על הקצה אה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2017 12:04 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
יפתח כתב:
ראובן כתב:
הבחירה של חולון ביד אליהו מושלמת פשוט. גם אפשר יהיה לרדת עליהם על שהם הפועל תל אביב של שנות האלפיים וגם זה מעיד על כך שהם ממש חוששים שהפועל תעלה לגמר.

הדבר היחיד שיותר מושלם מזה זה אם חיפה תעיף אותם ברבע.

נראה לי שיהיה פואטי יותר אם מכבי ת"א תעיף אותם בחצי במשחק שייתן תחושה ש-יו דונט פאק וויז מכבי אין דה יד.
ואם בנוסף לכך אנחנו נעוף בסדרה מול נהריה כך ששיקולי מניעת הביתיות מאתנו יתבררו כבלתי רלוונטיים, אז בכלל (לא שזה ישים אותנו בפוזיציה לרדת על מישהו אבל יהיה בזה יופי פואטי)..

אם הפועל יעופו מול נהריה אני מניח שזה יהיה לפני שחולון יבחרו את האולם לפיינל פור (זה בהנחה שהתקנון אומר שהבחירה נעשית אחרי רבע הגמר ובהתאם לקבוצות שעלו). ואני מסכים שיש הרבה תסריטים חביבים שכוללים הפסדים של חולון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 17, 2017 12:05 am 
Hall of Famer

הבחירה נעשית כבר עכשיו, וכבר נעשתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 163 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 136 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: