נביא בעירו כתב:
זה שיש לשם מכבי השפעה זה בטוח נכון ואני הראשון שיודה בזה, אבל אני עדיין טוען שיש בסגל של מכבי יתרונות שאין לאף קבוצה אחרת מלבד אולי הפועל (יתרון ענק בחוק הרוסי, עומק בלתי נגמר בקו האחורי, קליעה משלוש שקבוצות אחרות יכולות רק לחלום עליה וכמות של שחקנים בעלי אוריינטציה הגנתית שאין לאף קבוצה אחרת).
אתה טוען פה ברצינות תהומית שמכבי היא הקבוצה החלשה בפלייאוף ואני שואל שוב: איזה מהקבוצות הישראליות היתה מסוגלת ״לעקוץ״ העונה נצחונות מול פנרבחצ׳ה, דארושאפאקה, באסקוניה ואולימפיאקוס? נהריה של אסנטי וניב ברקוביץ׳? אולי אילת של אפיק ובאקנר? תאומי המגדל מראשון צ׳ארלס תומאס ואלישי? הרצליה שמנוהלת על ידי גרין ומעיין?
יכולים גם לעקוץ את גולדן סטייט מבחינתי. בסופו של דבר יש יכולת ותוצאות לאורך זמן, לא הברקות והבלחות.
ובטח עכשיו בסיבוב השלישי ולפני הפלייאוף, אפילו עוד יותר כך.
מי היתרונות הגדולים של מכבי בחוק הרוסי? היום, מאי 2017, בפועל, אפקטיבית, לא בשמות ובפילרים. אה, אלכסנדר. כן, הוא ולא אחר הוא היתרון הכי גדול היום של מכבי בחוק הרוסי. מ.ש.ל
מי העומק הבלתי נגמר של מכבי בקו האחורי? בפועל, אפקטיבית. מי? סילי? אוחיון? לנדסברג הספק שובת ספק סתם גרוע? מקל הפצוע? גאודלוק שחזר מפציעה ונראה אתמול כמו צל? מי?
מי הקלעים הגדולים של מכבי לשלוש, בפועל, היום, במאי 2017? יש לה שחקנים מובילים באחוזים משלוש בכוח האינרציה, כמו שהיא בכלל עלתה לפלייאוף מכוח האינרציה. בסיבוב השלישי, 11 משחקים אחרונים, כוח האש שלה שווה בסביבות 30%.
ומי השחקנים של מכבי בעלי האוריינטציה ההגנתית שאין כאלה בליגה? זה בכלל מסקרן לשמוע.
וזה לפני שנכנסנו למשחק הקבוצתי ובעיות האופי.
אתה מייחס חשיבות מוגזמת לעקיצות, ובסופו של דבר יש עקיצות ויש ביצועים לאורך זמן. מכבי היא הקבוצה החלשה בפלייאוף, הביצועים שלה בטח בסיבוב השלישי מעידים על כך, עכשיו לך תתווכח עם ביצועים ותוצאות. אין דבר שמעיד יותר על היחס בין יתרונות וחסרונות מאשר ביצועים ותוצאות לאורך זמן, אני לפחות לא מכיר דבר כזה. לא שמות, לא רקורד משנים שכבר מזמן נגמרו, לא שכר. ביצועים ותוצאות.
אתה חושב שהיא שווה פלייאוף בכלל? אם הליגה הייתה נמשכת עוד קצת, או שלא הייתה לה את הכרית הזו מהתקופה (שנגמרה מזמן) שהיא הייתה קצת פחות פח משאר הליגה, היא הייתה עולה לפלייאוף בכלל?