sheky כתב:
Att כתב:
האם יש משהו לא ברור במה שכתבתי?
״אני חושב שהמשקל של ההגנה הולך וגדל ככל שאנחנו מתקדמים בעמדות לכיוון עמדות הפנים״.
עמדה מס׳ 4 משמעותית מאוד, אבל פחות מעמדת הסנטר.
כמובן שנוכחות של מגן מהולל כמו גרין בעמדה מס׳ 4 עוזרת מאוד להגנה.
זה שהוא מתפקד כ-5 בחמישיה הפותחת של ג״ס כרגע עוזר גם כן.
ברור שיש משהו לא ברור... למה עמדה 4 משמעותית יותר מעמדה 5 מבחינת ההגנה?
במהלך העונה איגי פתח מהספסל והנתונים ההגנתיים של GSW היו עם דריימונד ב4. כנל במילווקי שם יאניס מוביל את ההגנה.
את שלישית הקבוצות המובילות את היעילות ההגנתית בליגה סוגרת טורונטו שגם שם יונאס (שהיה שם במהלך מרבית העונה) הוא שומר סבבה+, לא הרבה מזה (כמובן ששם גרין וקאווי מובילים את ההגנה). אפשר להמשיך לעבור על עוד קבוצות בעשיריה כמו דנבר, OKC ואינדיאנה שגם שם הסנטר הוא לא מרכז ההגנה. כמובן שגם יש קבוצות כמו יוטה, יוסטון ובוסטון שם הסנטר (לא בטוח איך הורפורד היה רוב העונה) הוא מרכז ההגנה.
Att כתב:
זה פשוט לא נכון. הם אולי שחקני ההגנה הטובים (או הנוצצים) בקבוצה אבל הם לא מובילים את ההגנה.
סטיבן אדאמס הוא אחלה סנטר הגנתי וגאסול הוא former defensive player of the year.
שניהם העוגן ההגנתי של הקבוצה שלהם.
גאסול שיחק שם בערך 30 אחוז מהעונה, אין לי מושג איך לבדוק איך הייתה ההגנה לפניו ואחריו. הימור פרוע שזה אותו דבר.
וסטיבן אדאמס סנטר הגנתי סבבה, לא יודע אם הוא בולט במיוחד בתור שומר.
ולמה זה פשוט לא נכון? ומה זה אומר העוגן ההגנתי של הקבוצה?
זה בערך כמו התשובה שלך למה הארדן עדיף (כי יש דירוגים)... אתה לא יכול להגיד שהוא מרכז ההגנה רק כי אתה הגדרת אותו מרכז ההגנה. באיזה סרט יאניס וקאווי הם לא מרכז ההגנה של הקבוצה שלהם?
אני לא יכול להביא את המספרים אבל אאל״ט (לפי הנתונים שראיתי בעבר בפורום של הראפטורס), ההגנה של טורונטו (וכן הפלוס מינוס של החמישיה) השתפרה מאז שגאסול הגיע.
לגבי עוגן הגנתי וכו׳, כמו שמאנו כתב סנטר (או שחקן פנים) לרוב מנווט את ההגנה של הקבוצה שלו, עוזר לדעת מתי להחליף ומה לא..
והוא אחראי על ההגנה של הטבעת.
יש שתי זריקות טובות מאוד בכדורסל - מעבר לעונשין - זריקה ליד הטבעת אחרי חדירה ושלשות.
כאשר יש לך גבוה חכם ונייד שמסוגל לכסות את הסל ולעזור ברמה גבוהה, אתה גם משיג הגנה אפקטיבית בצבע ומרחיק משם את שחקני הקבוצה היריבה וגם מאפשר לשחקני החוץ ללחוץ יותר את קו השלוש כי יהיה מי שיגבה אותם אם יעברו אותם.
בכך אתה מנמיך את סיכויי הקבוצה היריבה לקחת זריקה טובה מהמקומות הכי נוחים ואיכותיים שמהם ניתן לקלוע.
זו המשמעות של עוגן הגנתי.
אמביד אתמול היה חולה ושיחק נורא בהתקפה.
הוא עדיין היה 17+ בדקות שלו על הפרקט. לא מקרי בכלל.