עמוס לב כתב:
זאת בעיני הודעה של אובר-חוכם. בוא נחפש אופציות, הכי כיף באופציות. אולי הם לא יתממשו, אבל בינתיים יש תקווה, יש עתיד וגם ג'וב סקוריטי. פילי עשתה לפני שתי עונות כמה מהלכים שהתוו דרך, ביניהם החוזה של האריס, שגם אני מסכים שהוא לא טוב ובאופן כללי אני לא מחזיק מהאריס. אבל מה שאתה מציע פה זה ריבילדינג. אני לא חושב שקבוצה בסיטואציה של פילי צריכה ללכת על רבילדינג. אני גם חושב שמורי מעריך את המניה של סימונס באובר אובר. מדובר על שחקן עם חסרונות לא פשוטים, עם בעיית אופי עוד לפני העונה וההתנהלות הנוכחית זה בכלל משהו שמוריד ערך. אני הייתי מקבל טרייד שמרכזו סימונס על סי.ג'יי מקלום בכיף. הייתי רוצה שפורטלנד תוסיף עוד משהו, להמתיק את העסקה, אבל לא משהו משמעותי. אפילו הייתי מוכן לרדת על טרייד שבמרכזו באדי הילד, אם מקבלים חלקים מספיק מעניינים נוספים, אבל זה סימן שאלה.
אני באמת מאמין שעם תוספת נכונה (לא רול פליירז כמו החבר'ה של וושינגטון, אבל גם לא שחקן בקליבר של ביל/הארדן) פילי יכולה להיות הקבוצה המובילה במזרח. גם בסגל הנוכחי, אם המצב בברוקלין לא באמת ישתנה, בעיני לפילי יש סיכוי לעבור את המזרח. אני עד כדי כך מאמין באמביד. אני חושב שבעונה שעברה פילי הייתה קבוצה קצרה ולא מאוזנת. אני חושב שהפציעה של גרין הייתה הרבה יותר משמעותית מהסטט' שהוא נתן. בעיני הוא היה סוג של דבק. הרוטציה של פילי השתנתה לגמרי עם הפציעה שלו. אני די משוכנע שעם גרין פילי מגיעים לגמר המזרח ואני באמת לא חושב שמישהו יכול לדעת מה היה קורה אז.
זה ממש לא ריבילדינג. ללכת לריבילדינג זה למכור את כל, או רוב, השחקנים הבולטים שלך ובראשם שחקן הפרנצ'ייז, תמורת נכסים כמו פרוספקטים צעירים ובחירות דראפט, ולהיבנות דרכם ובעיקר דרך בחירות הדראפט הגבוהות שתגריל לעצמך בזכות מאזן(ים) גרוע(ים).
יש, לעומת זאת, מה שנקרא retooling - הבלייזרס עשו זאת בעונת 2011/12 כשמכרו את ג'ראלד וואלאס לשארלוט תמורת מה שהפכה להיות בחירת הלוטרי בלילארד, העבירו עוד כמה שחקנים ופיטרו את מקמילן, אבל שמרו על אלדריג', באטום ומתיוז. הם חימשו את הקבוצה מחדש סביבם. האמת שזה בדיוק גם מה שפורטלנד מתכננת לעשות עכשיו סביב לילארד וסיימונס.
אני לא חושב שמה שאני מציע (שמבוסס על דיווחים על מה שמוריי, לכאורה, מעוניין לעשות) זה אפילו ריטולינג. זה להיפטר מחוזה אחד ספציפי ודי גרוע (של טוביאס), לארוז אותו עם סימונס הבעייתי שגם הוא תופס כרגע משבצת מקס מבוזבזת בפיי רול, ובמקומם להביא שילוב של שחקני רוטציה תורמים, נכסים וגמישות כלכלית. זה הימור, ללא ספק, אבל זה הימור שמהותו היא instant capspace manufacturing ולא ריבילדינג או ריטולינג. אגב, גם להישאר במצב הפיי רול הנוכחי, כשהארכת הסופר-מקס של אמביד תיכנס לתוקפה החל מעונת 2023/24, זה סוג של הימור - כי החל מאותה עונה, הסיקסרס כבר יהיו מסונדלים לגמרי מבחינת קאפ ספייס. גם כשהחוזה של טוביאס יסתיים סופסוף, סביר מאוד להניח שמשכורת העתק של אמביד + שחקנים שיצרפו או יאריכו להם חוזה עד אז (מקסי?) יביאו אותם הרבה מעבר לקאפ ואולי אף לטריטוריות העמוקות של מס המותרות.
אתה מדבר על ג'וב סקיוריטי, אבל מוריי הוא אחד הג'יאמים המוערכים בליגה ויש לו מנדט דומה לזה שהינקי קיבל, רק למטרות הפוכות. אצלו לא תהיה החרבה לשם הפרוסס, הוא בא לתקן. אין עליו את הלחץ שג'יאמים אחרים עם מוניטין פחות חשים כשהם ממהרים להביא תוצאות, או לחלופין, מוכרים לבעלים ולאוהדים פנטזיות על אופציות. אני מסכים איתך שאופציות זה לא מוחשי, אבל במקרה הספציפי של הסיקסרס והארדן, מדובר על ערוץ תקשורת פתוח שקיים בינו ובין בעלי הסיקסרס וכבר עולות תלונות על tampering. כך שלא מדובר כאן ביצירת גמישות כלכלית לשם הגמישות הכלכלית והאופציות, אלא באופציה שיתכן מאוד והיא פתוחה וקיימת, רק שצריך לסלול נתיב כלכלי כדי לממש אותה.