סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 3:08 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 740 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 30  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: טרייד דדליין 2022
הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 9:15 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
לא אמרתי להגיע להישגים עם החבר'ה האלו, אתה אמרת שהם לא עוברים סיבוב, אני אמרתי שזה על אמביד אם ככה.
אני גם אשמח לראות שמישהו כאן טען שממפיס קונטנדרית ב2019. הדיבורים האלו היו 3-4 שנים קודם.

ido כתב:

אז בעיני, יש פה הזדמנות אדירה. אמביד בכושר הנוכחי > יאניס המדהים של הגמר נגד פיניקס. אני לחלוטין רואה אותו סוחב לאליפות עם שישה-שבעה שחקני רוטציה טובים מסביבו, שעובדים כקבוצה. אני גם ממש לא מסכים איתך שיאניס עדיף כיוצר בדק' אחרונות - להפך. יאניס ואחוזי העונשין שלו בעיתיים במאני-טיים, וזה דוסקס פה ובכל מקום אחר לעייפה. את אמביד אתה לא יכול לעצור בדרך הזו, הוא מדויק מדי.

אני לא חושב שאמביד בכושר הנוכחי טוב מיאניס של הגמר, אין שום דרך לבדוק את זה, אבל לתחושתי הוא גם לא עד כדי כך קרוב, ואמביד נהדר באמת לאחרונה-. אבל חובת ההוכחה עליו, לא רואה איך מה שהוא עשה לאחרונה מנצח סדרת גמר של 35 נק' למשחק במשחקים עם סקור נמוך ומול שומר כמו אייטון, עם כל הכבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 10:07 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
לא אמרתי להגיע להישגים עם החבר'ה האלו, אתה אמרת שהם לא עוברים סיבוב, אני אמרתי שזה על אמביד אם ככה.
אני גם אשמח לראות שמישהו כאן טען שממפיס קונטנדרית ב2019. הדיבורים האלו היו 3-4 שנים קודם.

ido כתב:

אז בעיני, יש פה הזדמנות אדירה. אמביד בכושר הנוכחי > יאניס המדהים של הגמר נגד פיניקס. אני לחלוטין רואה אותו סוחב לאליפות עם שישה-שבעה שחקני רוטציה טובים מסביבו, שעובדים כקבוצה. אני גם ממש לא מסכים איתך שיאניס עדיף כיוצר בדק' אחרונות - להפך. יאניס ואחוזי העונשין שלו בעיתיים במאני-טיים, וזה דוסקס פה ובכל מקום אחר לעייפה. את אמביד אתה לא יכול לעצור בדרך הזו, הוא מדויק מדי.

אני לא חושב שאמביד בכושר הנוכחי טוב מיאניס של הגמר, אין שום דרך לבדוק את זה, אבל לתחושתי הוא גם לא עד כדי כך קרוב, ואמביד נהדר באמת לאחרונה-. אבל חובת ההוכחה עליו, לא רואה איך מה שהוא עשה לאחרונה מנצח סדרת גמר של 35 נק' למשחק במשחקים עם סקור נמוך ומול שומר כמו אייטון, עם כל הכבוד.

- יכולהיות שהדיון היה בכלל על הגעה לפלייאוף. לא זוכר בדיוק.
אבל בכל מקרה, מהר מאוד זה התמסמס והוכח שחבורת השמות ה"מרשימה" שנזרקה לאוויר כהוכחה היא לא הוכחה לשום דבר.

- זה מאוד תלוי מול מי יתמודדו. המזרח העונה חזק יותר.
שנה שעברה הם עברו סיבוב. לא רואה איך זה עוזר למישהו אם ישרדו את הסיבוב הראשון ויעופו בסיבוב השני..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 10:08 pm 
Hall of Famer

אני כן תוהה ביני לבין עצמי - כמה משחקים של פילי ראיתם העונה?
זה לא ניכר שהם יתפוררו בפלייאוף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 10:36 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
מוזמן להמשיך לצחוק עליי אבל אם אתה חושב שתזרוק שמות של שחקנים בינוניים שרובם מתחת לממוצע ותצפה להגיע להישגים בפלייאוף, אז... לרוב, הבדיחה תהיה עליך.

אנסה להשתלב פה עניינית
המיקום האבסולוטי של כל שחקן ושחקן (לא שאפשר באמת באמת למדוד אותו כאמור, ומן הסתם זה גם תלוי "רול" בקבוצה, למשל דראמונד מבחינתי הוא הסנטר המחליף הטוב בליגה בהינתן שצריך אותו לרוב ל-15 דקות בלבד, ופעם ב- למשחק שלם. כסנטר פותח ומוביל ברור שהטרמינולוגיה היא אחרת) הוא לא בהכרח העניין הכי חשוב פה.
פילי הנוכחית היא נתון, ובה נתון כפי שציינתי סדר גודל של 80-100 דקות (בהנחה אופטימית שכל השחקנים המרכזיים האחרים כשירים) פלייאוף במשחק לשחקנים הבאים: מילטון, גרין, קורקמאז, טייבול, וניאנג.
אז אם מגיע נניח קוזמה (שיכול להוריד מהאריס עומס בעמדה 4, יכול אולי לשחק לצידו בעמדה 3, ובוודאי שפותח אופציה טובה יותר ממה שיש כיום להרכבים ללא סנטר אמיתי למספר דקות - לאור תרומתו בריבאונד והריווח שהוא נותן), ועוד שחקן או שניים שטובים מהחבורה הנ"ל - הרי שיש פה שיפור (מן הסתם כל שיפור שיהיה לא מבטיח כלום, ותלוי גם ביריבות), ולטעמי אף משמעותי - כי כבר ראינו לא אחת שסדרות פלייאוף מוכרעות במשחק/דקות שבו הכוכב הגדול לא נמצא על המגרש.
לטעמי כל טרייד נורמלי שיבוצע על סימונס, ובפרט על כמה "שחקנים משלימים טובים" (ולא כוכב בודד בירידה שתמורתו אולי אף צריך להוסיף עוד שחקנים ולך תדע איך יתחבר וכו') - יעמיד את פילי לכל הפחות כאחת משתי הפייבוריטיות (לצד מילווקי) לצאת מהמזרח, בגלל המפלצתיות של אמביד (ושנראה די כשיר סך הכל), וסימני השאלה בברוקלין.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 10:40 pm 
Hall of Famer

אני כאמור ממש לא מסכים איתך.
אני חושב שהקבוצה הזו יכולה לעוף בקלות מול אטלנטה, מיאמי ועוד.
לפילי לא חסרים שחקנים משלימים טובים. זו לא אחת החולשות שלה.

ומעניין אותי - כמה משחקים של פילי ראית העונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 11:03 pm 
Hall of Famer

לא הרבה (אבל אני לא רואה יותר מדי משחקים מלאים באופן כללי, כתלות במה בדיוק משודר ובשעות).
לאחרונה ראיתי ניצחון ללא אמביד, ועם דראמונד ומקסי מצוינים - לא זוכר מול מי.
אבל את מרבית השחקנים אני מכיר מהפלייאוף אשתקד, ומנסה להתעדכן ככל האפשר (גם דרך מספרים יבשים) בשיפור של מקסי וכו'.

בכל מקרה מבחינתי הויכוח הוא "עקרוני" ולא בהכרח על פילי (שאולי היא יוצאת מהכלל ולא "עונה על העיקרון" - איני פוסל זאת).
יכול מאוד להיות שאני טועה בגישה שלי, אבל לפחות אני מנסה להיות עקבי בסוגיה "התרומה השולית של כוכב שני/שלישי בקבוצה אל מול התאמה טובה של שחקנים משלימים".

זאת הודעה שכתבתי למשל בתחילת השנה (בה לכאורה כולם רק ציפו לגמר של ברוקלין-לייקרס או משהו...), 3 לאוקטובר:

shmueliki כתב:
אני חושב שמשהו משותף לשתי הקבוצות תוך כדי העונה זה שתהיה תחושה (או מדדים כאלו ואחרים) שהן לכל הפחות לא פחות טובות כאשר מונק/נאן/מילס על המגרש במקום ווסטברוק/קיירי.
אבל הכוכבים כמובן יקבלו את הדקות על פי הסטטוס שלהם, יסיימו תמיד משחקים וכו'.

לפחות נקודתית (וביתר שאת לגבי הלייקרס לאחרונה) - נראה לי שהצדק עימי

לצורך העניין ברוקלין התיאורטית עם הארדן, דוראנט ו"שחקנים משלימים טובים" טובה משמעותית פוטנציאלית לדעתי מזו עם קיירי (גם אילו לא הייתה סאגת החיסונים). לכן חשבתי שהטרייד שלהם על הארדן הוא לא ממש טוב, כי הוא לא מקדם אותם מספיק, במקום לנסות למסור את קיירי תמורתו, או פשוט להמשיך "רק" עם קיירי, לאוורט, ג'ארט אלן (תארו לכם אותו לצד דוראנט...) וכו'.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 11:36 pm 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
Att כתב:
מודה שאני לא כל כך מבין את הצורך להיפטר מטוביאס האריס.
כן, החוזה שלו גרוע ומנופח (ומדהים שברנד שנתן לו את החוזה הזה ועשה עוד שלל מהלכים גרועים נמצא עדיין במערכת)
אבל פילי לא נמצאת במצב שבו היא יכולה לאבד כישרון, בלי שתהיה אלטרנטיבה ברורה למה עושים עם הכסף הזה.
מישהו יכול להסביר את ההיגיון?

מעניין לשמוע את זה דווקא ממך. אנחנו מדברים פה על שחקן שגם בעונה הבאה הולך להרוויח יותר מאמביד, כן? ורק בעונה האחרונה לחוזה שלו, שבה ירוויח 41 מיליון, אמביד יעקוף אותו עם הסופר-מקס שייכנס לתוקפו וישלם לו 43.7 מיליון.

האלטרנטיבה היא לפעול בשוק החופשי. הפיי רול של הסיקסרס אומנם מנופח גם ללא החוזה של טוביאס, אבל עדיין הקיץ הקרוב מייצג הזדמנות אחרונה לפנות קאפ ספייס סביב אמביד ורוב הצוות המסייע שמרוויח 8 מיליון (קארי) ולמטה מכך.

צריך לזכור שגם טוביאס נראה לא משהו בכלל ביותר מדי משחקי פלייאוף, ואני מדבר פה רק על הצד ההתקפי, שהרי מבחינה הגנתית הוא סביר-מינוס ולא יותר. לצד סנטר כמו אמביד, אתה יכול להשיג איזה ווינג עם סייז וקליעה משלוש שייתן לך יותר ריווח והגנת פרימטר טובה, בעלות נמוכה בהרבה מן הסתם.

אבל אני מניח שהבחירה בנתיב הזה נבעה קודם כל מכך שמוריי רואה שבינתיים אי אפשר להשיג כוכב תמורת סימונס, אז הוא מעוניין לפחות שחלק מהערך הנכנס עבור סימונס ינבע מהפרש המשכורות העתידיות שמוחלפות בטרייד. בסופו של דבר, המטרה היא לייצר הזדמנויות - ולצבור נכסים שיסייעו במימושן - לבניית קבוצה חזקה ומאוזנת יותר. אם זה מצריך לתת את טוביאס "בחינם", אז שיהיה. אני חושב שמעט מאוד קבוצות רואות בו פיט מתאים וכדאי בהינתן המשכורת שצריך לשלם לו, והמשכורות שצריכים לתת בטרייד כדי לספוג אותה (כלומר, ברור שוושינגטון תסכים לתת את דינווידי וברטאנס תמורתו - אבל נראה אותכם מוצאים טרייד עליו שיהיה כדאי עבור הסיקסרס).

זאת בעיני הודעה של אובר-חוכם. בוא נחפש אופציות, הכי כיף באופציות. אולי הם לא יתממשו, אבל בינתיים יש תקווה, יש עתיד וגם ג'וב סקוריטי. פילי עשתה לפני שתי עונות כמה מהלכים שהתוו דרך, ביניהם החוזה של האריס, שגם אני מסכים שהוא לא טוב ובאופן כללי אני לא מחזיק מהאריס. אבל מה שאתה מציע פה זה ריבילדינג. אני לא חושב שקבוצה בסיטואציה של פילי צריכה ללכת על רבילדינג. אני גם חושב שמורי מעריך את המניה של סימונס באובר אובר. מדובר על שחקן עם חסרונות לא פשוטים, עם בעיית אופי עוד לפני העונה וההתנהלות הנוכחית זה בכלל משהו שמוריד ערך. אני הייתי מקבל טרייד שמרכזו סימונס על סי.ג'יי מקלום בכיף. הייתי רוצה שפורטלנד תוסיף עוד משהו, להמתיק את העסקה, אבל לא משהו משמעותי. אפילו הייתי מוכן לרדת על טרייד שבמרכזו באדי הילד, אם מקבלים חלקים מספיק מעניינים נוספים, אבל זה סימן שאלה.

אני באמת מאמין שעם תוספת נכונה (לא רול פליירז כמו החבר'ה של וושינגטון, אבל גם לא שחקן בקליבר של ביל/הארדן) פילי יכולה להיות הקבוצה המובילה במזרח. גם בסגל הנוכחי, אם המצב בברוקלין לא באמת ישתנה, בעיני לפילי יש סיכוי לעבור את המזרח. אני עד כדי כך מאמין באמביד. אני חושב שבעונה שעברה פילי הייתה קבוצה קצרה ולא מאוזנת. אני חושב שהפציעה של גרין הייתה הרבה יותר משמעותית מהסטט' שהוא נתן. בעיני הוא היה סוג של דבק. הרוטציה של פילי השתנתה לגמרי עם הפציעה שלו. אני די משוכנע שעם גרין פילי מגיעים לגמר המזרח ואני באמת לא חושב שמישהו יכול לדעת מה היה קורה אז.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 06, 2022 11:48 pm 
Hall of Famer

אני לגמרי מסכים עם עמוס כאן. לבזבז את אמביד ביכולתו ובגילו על עוד הימורים לעתיד זו שטות. הסיקסרס כאן ועכשיו בלי סימונס קנדידטים לקחת את המזרח, אז בטח עם שחקן ברמה של מקולום (שהייתי מאד שמח לראות בפילי). זו תהיה קבוצה להתמודד על אליפות אם כולם בריאים, וזה מה שצריך לעשות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 12:17 am 
Hall of Famer

באדי הילד - לא.
מקולום הוא באמת סימן שאלה. הוא כן יוצר טוב מהקו האחורי וזה לפחות נותן לפילי משהו מהותי שחסר לה.
זה לא רעיון שאני יכול לפסול על הסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 12:31 am 
Senior

Trade summary:

Cavs get - Caris LeVert
Pacers get - Ricky Rubio, 2022 first round pick, two second round picks

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 12:38 am 
Hall of Famer

זה נסגר? יש טוויט של ווג' על זה. אבל זה סגור?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 12:44 am 
מנהל פורום

קליבלנד רצינית, על העונה הזו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 12:51 am 
Senior

עמוס לב כתב:
זה נסגר? יש טוויט של ווג' על זה. אבל זה סגור?

מה נשאר לנו בעולם הזה אם לא נסמוך על ווג'?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 1:07 am 
Hall of Famer

וואו, טרייד גדול לקאבס.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 4:00 am 
Junior

מניח שזה אומר שהם ישתמשו בסקסטון (שאני מאוד מחבב דווקא) כדי להשיג עוד פורוורד.
אחת הקבוצות המעניינות בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 4:05 am 
Hall of Famer

אני ממש לא חושב שהם צריכים להעביר את סקסטון אבל זה בהחלט מפתה מבחינתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 4:21 am 
Hall of Famer

שיביאו עוד סבן פוטר. אין להם מספיק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 10:40 am 
Senior

Att כתב:
אני ממש לא חושב שהם צריכים להעביר את סקסטון אבל זה בהחלט מפתה מבחינתם.

השאלה היא אם הם הולכים להשאיר אותו. הוא מסיים חוזה בקיץ ולפני תחילת העונה הם לא הצליחו להגיע איתו להסכמות על הארכת חוזה.
שנה מאוחר יותר - כשברור שגארלנד הוא גארד העתיד שלהם ולא סקסטון ושהשילוב בין השניים בעייתי מבחינת סייז, סקסטון הוא במקרה הטוב הסקורר שלהם מהספסל - אני לא בטוח בכלל שהם יסכימו לשלם לו את הסכומם שהוא דורש בשביל תפקיד כזה.

טרייד מגניב של הקאבס על לאוורט. אני לא עד כדי-כך מחזיק ממנו, אבל יחסית עונה על ההגדרות של מה שחסר להם והפריצה שלו בנטס, אאז"נ, הגיעה בתקופה שבה הפיקנרול שלו עם אלן הייתה אחד הנשקים העיקריים של הקבוצה, אז ההתאמה שם עשויה להיות טובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 11:41 am 
Junior

עמוס לב כתב:
זאת בעיני הודעה של אובר-חוכם. בוא נחפש אופציות, הכי כיף באופציות. אולי הם לא יתממשו, אבל בינתיים יש תקווה, יש עתיד וגם ג'וב סקוריטי. פילי עשתה לפני שתי עונות כמה מהלכים שהתוו דרך, ביניהם החוזה של האריס, שגם אני מסכים שהוא לא טוב ובאופן כללי אני לא מחזיק מהאריס. אבל מה שאתה מציע פה זה ריבילדינג. אני לא חושב שקבוצה בסיטואציה של פילי צריכה ללכת על רבילדינג. אני גם חושב שמורי מעריך את המניה של סימונס באובר אובר. מדובר על שחקן עם חסרונות לא פשוטים, עם בעיית אופי עוד לפני העונה וההתנהלות הנוכחית זה בכלל משהו שמוריד ערך. אני הייתי מקבל טרייד שמרכזו סימונס על סי.ג'יי מקלום בכיף. הייתי רוצה שפורטלנד תוסיף עוד משהו, להמתיק את העסקה, אבל לא משהו משמעותי. אפילו הייתי מוכן לרדת על טרייד שבמרכזו באדי הילד, אם מקבלים חלקים מספיק מעניינים נוספים, אבל זה סימן שאלה.

אני באמת מאמין שעם תוספת נכונה (לא רול פליירז כמו החבר'ה של וושינגטון, אבל גם לא שחקן בקליבר של ביל/הארדן) פילי יכולה להיות הקבוצה המובילה במזרח. גם בסגל הנוכחי, אם המצב בברוקלין לא באמת ישתנה, בעיני לפילי יש סיכוי לעבור את המזרח. אני עד כדי כך מאמין באמביד. אני חושב שבעונה שעברה פילי הייתה קבוצה קצרה ולא מאוזנת. אני חושב שהפציעה של גרין הייתה הרבה יותר משמעותית מהסטט' שהוא נתן. בעיני הוא היה סוג של דבק. הרוטציה של פילי השתנתה לגמרי עם הפציעה שלו. אני די משוכנע שעם גרין פילי מגיעים לגמר המזרח ואני באמת לא חושב שמישהו יכול לדעת מה היה קורה אז.

זה ממש לא ריבילדינג. ללכת לריבילדינג זה למכור את כל, או רוב, השחקנים הבולטים שלך ובראשם שחקן הפרנצ'ייז, תמורת נכסים כמו פרוספקטים צעירים ובחירות דראפט, ולהיבנות דרכם ובעיקר דרך בחירות הדראפט הגבוהות שתגריל לעצמך בזכות מאזן(ים) גרוע(ים).

יש, לעומת זאת, מה שנקרא retooling - הבלייזרס עשו זאת בעונת 2011/12 כשמכרו את ג'ראלד וואלאס לשארלוט תמורת מה שהפכה להיות בחירת הלוטרי בלילארד, העבירו עוד כמה שחקנים ופיטרו את מקמילן, אבל שמרו על אלדריג', באטום ומתיוז. הם חימשו את הקבוצה מחדש סביבם. האמת שזה בדיוק גם מה שפורטלנד מתכננת לעשות עכשיו סביב לילארד וסיימונס.

אני לא חושב שמה שאני מציע (שמבוסס על דיווחים על מה שמוריי, לכאורה, מעוניין לעשות) זה אפילו ריטולינג. זה להיפטר מחוזה אחד ספציפי ודי גרוע (של טוביאס), לארוז אותו עם סימונס הבעייתי שגם הוא תופס כרגע משבצת מקס מבוזבזת בפיי רול, ובמקומם להביא שילוב של שחקני רוטציה תורמים, נכסים וגמישות כלכלית. זה הימור, ללא ספק, אבל זה הימור שמהותו היא instant capspace manufacturing ולא ריבילדינג או ריטולינג. אגב, גם להישאר במצב הפיי רול הנוכחי, כשהארכת הסופר-מקס של אמביד תיכנס לתוקפה החל מעונת 2023/24, זה סוג של הימור - כי החל מאותה עונה, הסיקסרס כבר יהיו מסונדלים לגמרי מבחינת קאפ ספייס. גם כשהחוזה של טוביאס יסתיים סופסוף, סביר מאוד להניח שמשכורת העתק של אמביד + שחקנים שיצרפו או יאריכו להם חוזה עד אז (מקסי?) יביאו אותם הרבה מעבר לקאפ ואולי אף לטריטוריות העמוקות של מס המותרות.

אתה מדבר על ג'וב סקיוריטי, אבל מוריי הוא אחד הג'יאמים המוערכים בליגה ויש לו מנדט דומה לזה שהינקי קיבל, רק למטרות הפוכות. אצלו לא תהיה החרבה לשם הפרוסס, הוא בא לתקן. אין עליו את הלחץ שג'יאמים אחרים עם מוניטין פחות חשים כשהם ממהרים להביא תוצאות, או לחלופין, מוכרים לבעלים ולאוהדים פנטזיות על אופציות. אני מסכים איתך שאופציות זה לא מוחשי, אבל במקרה הספציפי של הסיקסרס והארדן, מדובר על ערוץ תקשורת פתוח שקיים בינו ובין בעלי הסיקסרס וכבר עולות תלונות על tampering. כך שלא מדובר כאן ביצירת גמישות כלכלית לשם הגמישות הכלכלית והאופציות, אלא באופציה שיתכן מאוד והיא פתוחה וקיימת, רק שצריך לסלול נתיב כלכלי כדי לממש אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 11:52 am 
Junior

stavs כתב:
הולידיי, דרך אגב, הוא שחקן נהדר וכנראה היה אנדרייטד, אבל אני עם שמואליקי - כמו שהתייחסו פה להולידיי כרכז בינוני + בזמן שהוא היה שחקן מצוין ובורג חשוב באליפות, ככה אין שום סיבה לפסול את היכולת של קוזמה, KCP ודינווידי להעלות את פילי שתי מדרגות, הם לא 'חייבים כוכב' כדי להיות קונטנדרים, כל עוד מאמינים שאמביד מסוגל להיות מספר 1 של קבוצה כזו.

לא יודע מי התייחס כאן לג'רו בתור רכז בינוני וזה גם לא מעניין אותי אם זה לא היה רק הדירוג הסובייקטיבי של נורטון, אלא כל מגיב ומגיב שם.
העובדות הן שג'רו היה גארד מאוד מאוד מבוקש מרגע שהסתמן כי הבנייה מחדש של הפליקנס היא בלתי נמנעת. אין פה שום חוכמה בדיעבד לאחר שתרם את חלקו לאליפות של הבאקס (אגב, בריצת פלייאוף שהוא מאוד זייף בה מבחינה התקפית). כבר בפלייאוף 2018 הוא עלה מחדש על הרדאר עם תצוגת סיבוב ראשון חלומית מול הבלייזרס ולילארד, משני צדי הפרקט.

KCP אחלה של רול פלייר, מסכים שהוא אנדרייטד, בעיקר בגלל אפקט הבוז המתמשך של אוהדי הלייקרס כלפיו, אוהדים שתמיד אוהבים לקטול מחוץ לפרופורציות שחקנים משלימים לכוכבים האהודים שם, בין אם בתקופת בריאנט או כעת עם לברון. אבל גם אם נכון יהיה לומר שהוא היה השחקן השלישי בחשיבותו במסע האליפות של הלייקרס בבועה, אנחנו מדברים פה על שחקן שלישי בחשיבותו לצד תופעת כדורסל כמו לברון ומס' 2 מושלם (בכושרו בבועה) בדמותו של החדגבה. זה בשום אופן לא משווה את הערך שלו לערכו של ג'רו כצלע שלישית לצד יאניס ומידלטון, טובים ככל שיהיו.

קוזמה סקורר מוכשר ששיפר את ההגנה שלו כשהלייקרס נהפכו להיות קונטנדרים, אבל אני לא אוהב את החפיפה שלו לצד טוביאס האריס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 12:58 pm 
Senior

אתה לא צריך להסביר פה לאף אחד שג'רו הולידיי הוא לא רכז בינוני ושהוא היה מאוד מבוקש. אם תחזור בזמן שנה, אתה מוזמן להסביר לחבר'ה האלו שם.
הנקודה היא שכולנו נוטים להעריך שחקנים בצורה לא נכונה לפעמים, ולפעמים מי שנראה כמו שחקן חמוד ותו לא, הוא ההבדל בין הדחת פלייאוף מוקדמת לאליפות - לא רק מי שמוגדר כ'כוכב' בתחילת העונה יכול לעשות הבדל גדול כזה והולידיי הוא הוכחה טובה.
באותה מידה, הטענה שKCP + קוזמה + דינווידי + הארל לא יכולים לעשות את ההבדל הזה כי 'אף אחד מהם לא כוכבים' היא טענה עצלנית ומטופשת, על זה היה הדיון פה, אף אחד לא התייחס לדירוגים בתחילת העונה כאיזו תורה, אלא כולה כהוכחה לזה ששחקנים שאנחנו (וatt בפרט) שופטים כ'בינוניים', יכולים לתת אימפקט שהוא הרבה מעבר לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 1:44 pm 
Junior

stavs כתב:
אתה לא צריך להסביר פה לאף אחד שג'רו הולידיי הוא לא רכז בינוני ושהוא היה מאוד מבוקש. אם תחזור בזמן שנה, אתה מוזמן להסביר לחבר'ה האלו שם.
הנקודה היא שכולנו נוטים להעריך שחקנים בצורה לא נכונה לפעמים, ולפעמים מי שנראה כמו שחקן חמוד ותו לא, הוא ההבדל בין הדחת פלייאוף מוקדמת לאליפות - לא רק מי שמוגדר כ'כוכב' בתחילת העונה יכול לעשות הבדל גדול כזה והולידיי הוא הוכחה טובה.
באותה מידה, הטענה שKCP + קוזמה + דינווידי + הארל לא יכולים לעשות את ההבדל הזה כי 'אף אחד מהם לא כוכבים' היא טענה עצלנית ומטופשת, על זה היה הדיון פה, אף אחד לא התייחס לדירוגים בתחילת העונה כאיזו תורה, אלא כולה כהוכחה לזה ששחקנים שאנחנו (וatt בפרט) שופטים כ'בינוניים', יכולים לתת אימפקט שהוא הרבה מעבר לזה.

לא, כאן הטעות שלך. זה שמגיבים כאן החזיקו בדעה א' על ג'רו כשפורסם דירוג 15 הרכזים לפני שנה, וכעת מחזיקים בדעה ב' עליו לאור האליפות של הבאקס, זה לא מעיד על ערכו האמיתי של ג'רו *לאורך שנים*, לפחות מאז פלייאוף 2018 כפי שהראיתי. זה רק מעיד על תופעה מוכרת מאוד בקרב הפאנדום של הליגה, שבאה לידי ביטוי בדיונים הבלתי נגמרים על "שחקן X הוא אוברייטד/אנדרייטד", והיא מה שנקרא recency bias effect. במקרה הספציפי של שיח הפאנדום הרווח, האפקט הזה מועצם בגלל הנטייה להוציא מפרופורציות כל הישג או היעדרו, כושר נהדר או היעדרו. אני עדיין זוכר את המדור NBA של וואלה מעלה בעיצומה של עונת 2007/08 סקר שבדק האם העונה הנוכחית של מיאמי מראה שבעצם ווייד לא שייך לדרג של הסופרסטארים הגדולים, או משהו כזה...

אני מסכים שכוכבים זה לא הכל ושהרול פלייר המתאים יכול לעשות הבדל משמעותי. יתרה מכך, אני חושב שיש שחקנים בליגה שהשילוב אצלם בין נתונים פיזיים, סקיל סט וסגנון משחק שניתן להטמיע בכל סיסטמה כמעט, הופך אותם למשהו שהוא הרבה מעבר לרול פליירז, גם אם לא ממש כוכבים. ג'רו דוגמה טובה לכך, אנאנובי דוגמה נוספת בעיניי (שחקן כנף עם סייז טוב, קליעה משלוש, סקיל סט התקפי שהולך ומשתפר עם השנים). לצורך העניין, אם נניח שהבולס יצליחו בימים הקרובים או בקיץ לצרף את אנאנובי תמורת חבילה של פטריק וויליאמס, קובי ווייט, בחירת דראפט וחוזה נגמר (דרק ג'ונס), הרי שהם ישלמו מחיר פרימיום עבור שחקן שאינו כוכב, אבל מה זה משנה? יש להם את לאבין, ווץ' ודרוזן בתור כוכבים התקפיים, והפיט של אנאנובי לצדם יהיה פשוט מושלם ובהחלט עשוי להוביל לאליפות (או לפחות הכי רחוק שאפשר, שזה גם משהו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 2:10 pm 
Senior

אף אחד לא דיבר על מה שכתבנו כאן כמדד לערך האמיתי של ג'רו, דיברנו על הפער בין הערך הנתפש של ג'רו לבין הערך האמיתי שלו וכמו שהיה פער במקרה שלו, יכול להיות במקרים אחרים של שחקנים אחרים. בגלל זה אין סיבה לפסול את התרומה שלהם בטיעונים עצלניים, אין פה שום ניסיון לקבוע את הערך האמיתי של שחקן לפי דירוג של מתמשים כאן, אף אחד מעולם לא ניסה לעשות את זה, אני (ושמואליקי) טוען כאן בדיוק את מה שאתה טוען - זה שATT מגדיר את החבילה ה'מוצעת' כאן של וושינגטון כשחקני טופ-X או טופ-Y לא מעיד הרבה על הערך האמיתי שלהם בקונטנדרית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 2:49 pm 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
עמוס לב כתב:

זה ממש לא ריבילדינג. ללכת לריבילדינג זה למכור את כל, או רוב, השחקנים הבולטים שלך ובראשם שחקן הפרנצ'ייז, תמורת נכסים כמו פרוספקטים צעירים ובחירות דראפט, ולהיבנות דרכם ובעיקר דרך בחירות הדראפט הגבוהות שתגריל לעצמך בזכות מאזן(ים) גרוע(ים).

יש, לעומת זאת, מה שנקרא retooling - הבלייזרס עשו זאת בעונת 2011/12 כשמכרו את ג'ראלד וואלאס לשארלוט תמורת מה שהפכה להיות בחירת הלוטרי בלילארד, העבירו עוד כמה שחקנים ופיטרו את מקמילן, אבל שמרו על אלדריג', באטום ומתיוז. הם חימשו את הקבוצה מחדש סביבם. האמת שזה בדיוק גם מה שפורטלנד מתכננת לעשות עכשיו סביב לילארד וסיימונס.

אני לא חושב שמה שאני מציע (שמבוסס על דיווחים על מה שמוריי, לכאורה, מעוניין לעשות) זה אפילו ריטולינג. זה להיפטר מחוזה אחד ספציפי ודי גרוע (של טוביאס), לארוז אותו עם סימונס הבעייתי שגם הוא תופס כרגע משבצת מקס מבוזבזת בפיי רול, ובמקומם להביא שילוב של שחקני רוטציה תורמים, נכסים וגמישות כלכלית. זה הימור, ללא ספק, אבל זה הימור שמהותו היא instant capspace manufacturing ולא ריבילדינג או ריטולינג. אגב, גם להישאר במצב הפיי רול הנוכחי, כשהארכת הסופר-מקס של אמביד תיכנס לתוקפה החל מעונת 2023/24, זה סוג של הימור - כי החל מאותה עונה, הסיקסרס כבר יהיו מסונדלים לגמרי מבחינת קאפ ספייס. גם כשהחוזה של טוביאס יסתיים סופסוף, סביר מאוד להניח שמשכורת העתק של אמביד + שחקנים שיצרפו או יאריכו להם חוזה עד אז (מקסי?) יביאו אותם הרבה מעבר לקאפ ואולי אף לטריטוריות העמוקות של מס המותרות.

אתה מדבר על ג'וב סקיוריטי, אבל מוריי הוא אחד הג'יאמים המוערכים בליגה ויש לו מנדט דומה לזה שהינקי קיבל, רק למטרות הפוכות. אצלו לא תהיה החרבה לשם הפרוסס, הוא בא לתקן. אין עליו את הלחץ שג'יאמים אחרים עם מוניטין פחות חשים כשהם ממהרים להביא תוצאות, או לחלופין, מוכרים לבעלים ולאוהדים פנטזיות על אופציות. אני מסכים איתך שאופציות זה לא מוחשי, אבל במקרה הספציפי של הסיקסרס והארדן, מדובר על ערוץ תקשורת פתוח שקיים בינו ובין בעלי הסיקסרס וכבר עולות תלונות על tampering. כך שלא מדובר כאן ביצירת גמישות כלכלית לשם הגמישות הכלכלית והאופציות, אלא באופציה שיתכן מאוד והיא פתוחה וקיימת, רק שצריך לסלול נתיב כלכלי כדי לממש אותה.

ריבילדינג, רטולינג, זה בערך כמו טופ5, סופרסטאר, פוטייטו, פוטאטו. שורה תחתונה, כרגע לפילי יש קבוצה שיכולה לעשות ריצה עמוקה בפלייאוף פלוס נכס שאפשר להמיר אותו כרגע לשחקן תורם מעל לממוצע (נניח סי.ג'יי מאקלום). מה שאתה מציע זה לפרק את המבנה הנוכחי. להמיר את הנכס הנוכחי שלא משותף, בנכס אחר (אינגרם) ובדרך גם לוותר על הכלי מספר 2 שלך בקבוצה (האריס), בגלל החוזה הגבוה שלו. הנכס (אינגרם) שאתה משיג כנראה לא מהווה שיפור משמעותי על הקיים, אבל אתה רוצה אותו כדי שיהיה לך אופציות להמשך הדרך בעונה הבאה.
כלומר התהליך שלך זה לקחת קבוצה שיכולה לנצח כאן ועכשיו (לא באחוזים גבוהים, אבל האופציה קיימת, ראה 2 מ-3 האלופות האחרונות שזכו הרבה בגלל סיטואציה ואפילו גם את הלייקרס אפשר להכניס תחת אותה קטגוריה), שיש לך קלף ביד לחזק אותה אפילו משמעותית ולהפוך לשחקן יותר משמעותי בתמונת האליפות ולהמיר את הקבוצה הזאת בהגדלת האופציה שלך להשתפר בעתיד, כשהאופציה הזאת מותנית בכל מיני דברים שאולי יקרו ואולי לא. הדבר היחידי החיובי שאפשר להגיד על הטרייד הזה, הוא שהוא משמר פחות או יותר את אותם סיכויים להצלחה העונה אם מורי יחליט לא להעביר את סימונס ולא לעשות כלום.
אני יכול לקרוא לזה ריבילדינג, כי אתה לוקח קבוצה א' ורוצה להפוך אותה לקבוצה ב', גם אם עמוד התווך שלך אמביד נשאר. אפשר גם לקרוא לזה רטולינג אם אתה רוצה ניואנסים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 07, 2022 2:55 pm 
Junior

הטענה "כוכבים מביאים אליפויות" היא אולי פשטנית, אבל בסופו של דבר היא טומנת בחובה אמת.
כשלקבוצה יש מספיק כישרון (כלומר כבר יש לה את הסופרסטאר והכוכב שלצידו), אז לפעמים השחקן המשלים הנכון הוא הגרוש ללירה. לרוב, זהו לא המצב. בדרך כלל מה שחסר זה כישרון ועם כל הכבוד לטוביאס האריס, הוא לא מספיק טוב כדי להיות מספר 2 של אמביד, לפחות לא בלי צלע שלישית חזקה.
גם ג'רו הולידיי אגב מעולם לא היה שחקן משלים וגם לא נתפס ככזה. ככוכב הוא היה מאוד גבולי, אבל כך גם מידלטון ולכן הם היו צריכים את הולידיי ולא סתם ספציאליסט הגנתי.
שורה תחתונה, למעט ביל אף אחד בוושינגטון לא יהפוך את פילי לקונטנדרית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 740 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 30  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: