סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 30, 2024 2:00 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 253 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2022 6:13 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
דאלאס עם כלום מתחת לסל. בכלל, קבוצה חלשה למדי מלבד דונצ'יץ'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2022 6:17 am 
Hall of Famer

רואה את הדקות האחרונות של המשחק ודני עם חדירה יפה באחד-על-אחד על דונצ'יץ' מסיים יפה כ-2 דקות לסיום המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2022 8:03 pm 
Freshman

satriani כתב:
אגב ממה שראיתי הסיום שלו בטבעת חלש להחריד.
אתם מתעסקים בשלוש אבל הוא פשוט מחטיא לייאפים וזה אפילו לא קשור למה נותנים לו או לא נותנים.
https://twitter.com/JacksonLloydNBA/sta ... A0-Dg&s=19

מסכים. משהו בכל פלג הגוף העליון שלו מרגיש לי נוקשה מדי. הוא חייב למצוא דרך להגמיש את התנועתיות שלו.
המון פעמים קצת מגע מספיק לו בשביל להחטיא לאיי אפים בצורה מביכה. אני גם רוצה לראות אותו מחפש הרבה יותר להתקיף את הטבעת, גם אם הכוונה שלו היא בסוף למסור.
יש שם (לדעתי) הרבה פוטנציאל לצד הרבה תכונות התקפיות שהוא בוסרי בצורה מוזרה בהם. כאילו למד לשחק כדורסל רק בגיל 18.

אגב, נתון מכובד שלא מהווה תירוץ ליכולת ההתקפית עד כה, אבל שמעיד כמה אנרגיה הוא מבזבז בצד ההגנתי של המגרש:
https://twitter.com/The_BBall_Index/sta ... 7756849152

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 11, 2022 10:20 pm 
Hall of Famer

Capricorn כתב:
satriani כתב:
אגב, נתון מכובד שלא מהווה תירוץ ליכולת ההתקפית עד כה, אבל שמעיד כמה אנרגיה הוא מבזבז בצד ההגנתי של המגרש:
https://twitter.com/The_BBall_Index/sta ... 7756849152

הוא לא "מבזבז" אנרגיות.
זה התפקיד שלו בחמישייה ובקבוצה
וכנראה הסיבה היחידה שבזכותה הוא מקבל דקות משחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 12, 2022 2:31 am 
Hall of Famer

דני אבדיה עם 33% מהשדה ו-22% משלוש (40% משתי נק'). וזה כשהרוב המוחלט של הזריקות שהוא לוקח הן זריקות טובות ופנויות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 12, 2022 4:42 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בטור של זק לואו הוא מראה איך אבדיה פשוט מוותר על שלשות די חופשיות בשביל זריקות מחצי מרחק עם יד בפרצוף, שזו לא זריקה טובה בכדורסל של היום אלא אם אתה דמאר דרוזן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2022 12:34 am 
Hall of Famer

מאחר והוא קולע 22% מהשלוש ובמשחקים שראיתי, כל הזריקות לא היו די חופשיות, אלא חופשיות מאד, אז זה לא נראה לי כל כך משנה שהוא מוותר על הזריקות הללו בשביל זריקות אחרות שכנראה לא ייכנסו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2022 2:29 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
https://www.bulletsforever.com/2022/3/24/22994635/wizards-avdija-comparing-nba-young-players-future-prediction

חיפשתי קצת, וראיתי שהבחור הזה עשה בסוף העונה הקודמת, חתיכת עבודה אנליטית על אבדיה, וכן - זה לא נראה טוב.

כמה היילייטים מתורגמים:
1. מדורג 23 בלבד, בין החבר׳ה שנבחרו באותו דראפט, במדד שאותו בחור מדבר עליו (ppa ) . רק קיליאן הייז נבחר מעליו ובכל זאת מדורגת מתחתיו. לעומת 17 חבר׳ה שנבחרו מתחתיו ודורגו מעליו
2. אבדיה נמוך הן ב usage והן ב efficiency . בעונה הקודמת היוסג׳ שלו היה 15% ואילו ה efficiency שלו נמוך בחמש נקודות (פר מאה פוזשנים) מהממוצע. הכותב מסיים בהמלצה שעל אבדיה לא להעלות את היוסג׳ שלו, לאור ה efficiency הנמוך. ועל כך במשפט המופלא הבא:
The usage, efficiency and shooting data do not suggest ramping up his usage is advisable at this point. If his efficiency followed Oliver’s rule of thumb, we could expect his efficiency to drop as he takes on a bigger challenge.

3. הוא אחרון בקבוצה, בנקודות פר החזקות בכדור.

4. הוא טוב מעט (מעט) מהממוצע כעושה משחק עם ממוצע אסיסטים קצת יותר גבוה מהממוצע, ויחס אסיסטיםֿ/איבודים מעט טוב מהממוצע. אבל ההפרש כאן לא גדול, והוא לא אאוטלייר בשום דרך שהיא.

5. לאבדיה יש השפעה חיובית כלשהי הן על הנט רייטינג ההתקפי של הקבוצה והן על אחוזי השדה של הקבוצה בדקות שלו (למרות שהאחוזים שלו עצמו רעים), כך שיש סבירות מסוימת לכך שהוא עוזר ב״חיבור״ הקבוצתי.

6. וושינגטון אשתקד היתה במקום השמיני בליגה מבחינת חיתוכים לכיוון הסל. כך שכל טענה שאומרת שבגלל שההתקפה סטגנטית, אבדיה נכשל - לא עומדת במבחן סטטיסטי.

7. יש הוכחות סטטיסטיות מובהקות במאמר לכך שהוא שחקן הגנה טוב ומעלה. (אבל לא מה שנקרא elite )

באמת יופי של עבודה, ואיכשהו אני לא מעודד מהמסקנה. הוא גרוע התקפית, טוב הגנתית, בסדר כמוסר ומנהל משחק (אבל לא דגול בשום דרך שהיא). האם יש לו מקום בליגה? אולי, האם יש לו מקום בליגה שבה יש תחלופה גבוהה יותר ויותר מדי שנה? אני בספק.

אגב, פעם כתבתי מאמר סטטיסטי להופס, בו גיליתי שכספי שנבחר 23 בדראפט, אכן היה השחקן ה 23 בדראפט ההוא, בבחינה רטרוספקטיבית. ולכן, אם נניח שאבדיה הוא אכן השחקן מס׳ 23 בדראפט (כפי שנכתב בתחילת המאמר), יש מצב שיש לו מקום בליגה. אבל כאמור, זו ליגה שונה מזו שהיתה לפני עשור ומעלה עם כספי, עם תחלופה גבוהה הרבה יותר, וסבלנות נמוכה יותר.

ומכל זה המסקנה שלי היא כאמור, שהוא ישחק שנה הבאה באיזו פילזן, אבל אם יהיה לו מזל והוא כן יהיה בנ.ב.א, זה כנראה יהיה בעבור חוזה מינימום.

בהחלט אחלה טור, עם כמה "שאלות" מעניינות
זה לחלוטין חייב לשים בפרספקטיבה (למי שטרם הפנים) עד כמה אבדיה הוא "סתם עוד שחקן צעיר" (ששומר טוב, והתקפית רע - לא ברור מה יותר חריג) מיני רבים בליגה

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2022 9:49 am 
Junior

עזבו טור מנומק, ערוץ 5 בכותרת מפוצצת "הכי הרבה זמן על המגרש מול הקבוצה המרשימה של המערב" כנראה יודעים יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2022 4:53 pm 
Sophomore

אחלה של דיון יש פה (באמת).

אני קרוב יותר להערכות של קפריקון וגרנט מאשר לאלה ששנה הבאה הוא נפלט מהליגה (לדעתי הסיכוי לזה כמעט אפסי).

קודם כל ההגנה -- הוא לא סתם מגן מעל הממוצע בליגה. הוא מגן טוב מאוד, אולי לא באליט (נניח טופ-10 או טופ-20), אבל לדעתי כן רמה אחת מתחת לזה. והוא בהחלט המגן הכי טוב בקבוצה שלו, ובעיני המדד העיקרי לזה הוא על מי המאמנים שלך מבקשים ממך לשמור. אבל לא פחות חשוב, הוא מגן מגוון וזה כבר מצרך מבוקש מאוד בליגה. ברוב הערבים הוא יכול לשמור על עמדות 1-4 באופן יפה ומסתדר מצויין בחילופים כמעט מול כל שחקן. כן, קשה לו לפעמים מול הג'ה מוראנט והדונובן מיצ'ל של העולם, או, להבדיל, מול יאניס, אמביד ויוקיץ'. אבל למי לא בעצם? על רוב שחקני הליגה, כולל ווינגים כוכבים כמו טייטום וג'ורג' הוא שומר מצויין ומצליח להאט אותם משמעותית. וזו תכונה שהיא מאוד שימושית ב-נבא של ימינו.

בהתקפה, יש כאן לדעתי לא מעט ריסנסי ביאס (הטיית עכשוויות?). הוא פתח את העונה הזו באופן חלש מאוד התקפית והזריקה לא נכנסת. מהעונות הקודמות אנחנו יודעים שהוא קלעי שלשות באיזור ה-32 אחוז. בהחלט לא טוב, אבל לא מזעזע כמו איך שפתח את העונה הנוכחית ואפשר להניח שהסטטיסטיקה תתיישר מתי שהוא. זה בהחלט לא מספיק. אבל זה גם לא רחוק מאוד משחקן התקפה שמיש. כמה לא רחוק? לדעתי, אם יוכל להגיע לאיזור ה-35 או 36 אחוז משלוש זה יהיה סביר בהחלט, יפתח מקום להראות אספקטים אחרים במשחק ההתקפה שלו וישפר את הביטחון. כמה סביר שזה יקרה? לא יודע אבל נראה לי לגמרי בתחום הסביר. לא חסרות דוגמאות של שחקנים שהגיעו לליגה כקלעים לא טובים ועם הזמן שיפרו את הקליעה לרמה סבירה. ברור שהוא לא יהיה כוכב בליגה, אבל בסיטואציה הנכונה הוא יכול להיות אחלה של שחקן מחבר, מהדגם של דריימונד גרין, גם אם כמובן לא ברמה הזו.

ברור שאם ימשיך ביכולת ההתקפית של תחילת העונה הזו זה לא יספיק והוא בסופו של דבר ירד לספסל ואפילו יידחק החוצה מהרוצטיה (אפילו אז, לדעתי כמעט אין סיכוי שאף קבוצה לא תהמר עליו בשנה הבאה). אבל לדעתי רוב הסיכויים שהסטטיסטיקה תתיישר, לפחות לאיזור של מה שראינו ממנו בשנתיים הראשונות בליגה, שזה לא טוב אבל גם לא קטסטרופה (אחוז קליעה אמיתי של 54% בשנה שעברה).

אגב, מדגם קטן מדי (כמו כל העונה הזו), אבל בשני המשחקים האחרונים הוא כבר נראה טוב בהרבה. בשניהם הוא פתח וקיבל מעל ל-30 דקות (לראשונה העונה) בניצחונות של וושינגטון על קבוצות לא רעות. 12.5 נקודות, 6.5 ריבאונדים, 3.5 אסיסטים, ו-2 חטיפות למשחק, וגם 7 מ-7 מהעונשין (84% עונתי עד עכשיו), יחד עם (כרגיל) הגנה טובה מאוד. וההגנה הזו היא הסיבה שהוא פותח ומקבל דקות, ולא נגיד רוי האצ'ימורה, שהוא שחקן התקפי משמעותית טוב ומגוון יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2022 5:04 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
אחלה של דיון יש פה (באמת).

אני קרוב יותר להערכות של קפריקון וגרנט מאשר לאלה ששנה הבאה הוא נפלט מהליגה (לדעתי הסיכוי לזה כמעט אפסי).

קודם כל ההגנה -- הוא לא סתם מגן מעל הממוצע בליגה. הוא מגן טוב מאוד, אולי לא באליט (נניח טופ-10 או טופ-20), אבל לדעתי כן רמה אחת מתחת לזה. והוא בהחלט המגן הכי טוב בקבוצה שלו, ובעיני המדד העיקרי לזה הוא על מי המאמנים שלך מבקשים ממך לשמור. אבל לא פחות חשוב, הוא מגן מגוון וזה כבר מצרך מבוקש מאוד בליגה. ברוב הערבים הוא יכול לשמור על עמדות 1-4 באופן יפה ומסתדר מצויין בחילופים כמעט מול כל שחקן. כן, קשה לו לפעמים מול הג'ה מוראנט והדונובן מיצ'ל של העולם, או, להבדיל, מול יאניס, אמביד ויוקיץ'. אבל למי לא בעצם? על רוב שחקני הליגה, כולל ווינגים כוכבים כמו טייטום וג'ורג' הוא שומר מצויין ומצליח להאט אותם משמעותית. וזו תכונה שהיא מאוד שימושית ב-נבא של ימינו.

בהתקפה, יש כאן לדעתי לא מעט ריסנסי ביאס (הטיית עכשוויות?). הוא פתח את העונה הזו באופן חלש מאוד התקפית והזריקה לא נכנסת. מהעונות הקודמות אנחנו יודעים שהוא קלעי שלשות באיזור ה-32 אחוז. בהחלט לא טוב, אבל לא מזעזע כמו איך שפתח את העונה הנוכחית ואפשר להניח שהסטטיסטיקה תתיישר מתי שהוא. זה בהחלט לא מספיק. אבל זה גם לא רחוק מאוד משחקן התקפה שמיש. כמה לא רחוק? לדעתי, אם יוכל להגיע לאיזור ה-35 או 36 אחוז משלוש זה יהיה סביר בהחלט, יפתח מקום להראות אספקטים אחרים במשחק ההתקפה שלו וישפר את הביטחון. כמה סביר שזה יקרה? לא יודע אבל נראה לי לגמרי בתחום הסביר. לא חסרות דוגמאות של שחקנים שהגיעו לליגה כקלעים לא טובים ועם הזמן שיפרו את הקליעה לרמה סבירה. ברור שהוא לא יהיה כוכב בליגה, אבל בסיטואציה הנכונה הוא יכול להיות אחלה של שחקן מחבר, מהדגם של דריימונד גרין, גם אם כמובן לא ברמה הזו.

ברור שאם ימשיך ביכולת ההתקפית של תחילת העונה הזו זה לא יספיק והוא בסופו של דבר ירד לספסל ואפילו יידחק החוצה מהרוצטיה (אפילו אז, לדעתי כמעט אין סיכוי שאף קבוצה לא תהמר עליו בשנה הבאה). אבל לדעתי רוב הסיכויים שהסטטיסטיקה תתיישר, לפחות לאיזור של מה שראינו ממנו בשנתיים הראשונות בליגה, שזה לא טוב אבל גם לא קטסטרופה (אחוז קליעה אמיתי של 54% בשנה שעברה).

אגב, מדגם קטן מדי (כמו כל העונה הזו), אבל בשני המשחקים האחרונים הוא כבר נראה טוב בהרבה. בשניהם הוא פתח וקיבל מעל ל-30 דקות (לראשונה העונה) בניצחונות של וושינגטון על קבוצות לא רעות. 12.5 נקודות, 6.5 ריבאונדים, 3.5 אסיסטים, ו-2 חטיפות למשחק, וגם 7 מ-7 מהעונשין (84% עונתי עד עכשיו), יחד עם (כרגיל) הגנה טובה מאוד. וההגנה הזו היא הסיבה שהוא פותח ומקבל דקות, ולא נגיד רוי האצ'ימורה, שהוא שחקן התקפי משמעותית טוב ומגוון יותר.

מסכים עם מה שכתבת.

קצת מבאס אותי שאין גרף של התקדמות בזריקה לשלוש כי הוא בכל זאת עבד עליה בקיץ לא מעט
אבל אולי זה עוד ייקח זמן. מידת ההצלחה של הקריירה שלו תלויה בזה במידה רבה והייתי רוצה לראות אותו מצליח.

הוא חיבר הלילה את המשחק הכי טוב שלו השנה והיה אפקטיבי בשני צדי המגרש.
הגנה מצוינת ואחוזים טובים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 13, 2022 5:36 pm 
Junior

וגם לא מעט הגנה שמובילה להתקפה: חטיפה או ריבאונד שלוקחים אותו לטרנזישיון אופנס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2022 2:31 am 
Hall of Famer

אם כבר מנטליות, אבדיה נראה הרבה יותר משוחרר ונינוח מול ממפיס בהתקפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2022 3:00 am 
Hall of Famer

אבל הוא ממש לא משהו בהגנה הלילה (וגם נראה עייף)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2022 3:18 am 
Hall of Famer

מה הולך כאן, אבדיה עם 15 נק' במחצית (באחוזים טובים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2022 11:47 am 
Freshman

אבדיה באמת נראה הרבה יותר טוב ב2 המשחקים האחרונים, כל הכבוד לו

בגלל שאני לא אובייקטיבי לגביו הייתי שמח לשמוע את דעתם של אנשי הפורום על הציטוט שלהלן:
"כפי שכולם יודעים, הייתי מרחק נקודה אחת משיא קריירה", אמר אבדיה בסיום, "החטאתי שתי זריקות עונשין ואמרתי למישהו מהחבר'ה שאלוהים עדיין לא רצה לתת לי את זה, זה אומר שהוא רצה שאשאר צנוע, והא רוצה שאמשיך לעבוד ואני חושב שבגלל זה לא שברתי את השיא שלי. אבל מעל לכל אני מרוצה מהניצחון, ומקווה להמשיך ככה".

האם זה לא מצטרף לשורת הציטוטים ההזויים וחסרי החיבור למציאות של הבחור?

כולם יודעים שהיית מרחק נקודה אחת משיא הקרירה? חוץ ממנו ועידו גור אני לא בטוח שיש עוד מישהו שאפילו יודע מה שיא הקרירה שלו. אלוהים לא רצה לתת לך את זה? וואט? אחי, קלעת 21 נקודות, 21! אתה בליגה של אנשים שלקלוע 21 בשבילם זה משחק לוועדת חקירה. בעייני האיש פשוט לא עימנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2022 1:52 pm 
Freshman

eliar1989 כתב:
אבדיה באמת נראה הרבה יותר טוב ב2 המשחקים האחרונים, כל הכבוד לו

בגלל שאני לא אובייקטיבי לגביו הייתי שמח לשמוע את דעתם של אנשי הפורום על הציטוט שלהלן:
"כפי שכולם יודעים, הייתי מרחק נקודה אחת משיא קריירה", אמר אבדיה בסיום, "החטאתי שתי זריקות עונשין ואמרתי למישהו מהחבר'ה שאלוהים עדיין לא רצה לתת לי את זה, זה אומר שהוא רצה שאשאר צנוע, והא רוצה שאמשיך לעבוד ואני חושב שבגלל זה לא שברתי את השיא שלי. אבל מעל לכל אני מרוצה מהניצחון, ומקווה להמשיך ככה".

האם זה לא מצטרף לשורת הציטוטים ההזויים וחסרי החיבור למציאות של הבחור?

כולם יודעים שהיית מרחק נקודה אחת משיא הקרירה? חוץ ממנו ועידו גור אני לא בטוח שיש עוד מישהו שאפילו יודע מה שיא הקרירה שלו. אלוהים לא רצה לתת לך את זה? וואט? אחי, קלעת 21 נקודות, 21! אתה בליגה של אנשים שלקלוע 21 בשבילם זה משחק לוועדת חקירה. בעייני האיש פשוט לא עימנו

איזה הגזמה מופרעת והוצאה קיצונית של דברים מהקשרם
אני קורא פה בפורום כבר כמה שנים ונהנה מאוד מהרמה הגבוהה של הכותבים, הריכוז הגדול של אנשים עם הבנת כדורסל הרבה מעל הממוצעת, כיף גם לראות מהצד את הדינמיקה בין כל הכותבים הוותיקים וכו'
זאת הודעה ראשונה שלי כי עד היום לא הרגשתי שיש לי יותר מדי מה לתרום לדיונים אבל יחד עם המחמאות יש עניין שמעט מציק לי ואולי זאת יכולה להיות נקודה למחשבה בעבורכם.
באופן די סדרתי בשל הרצון להיות לא פרובינציאליים ואובייקטיבים וכנראה גם כתגובת נגד לערוץ הספורט ולדחיפה המסיבית של דני יש כאן מספר כותבים שבחרו את נקודת הקצה השניה ובוחרים לבחון אותו בצורה סופר ביקורתית עד כדי הלעגה אישית שלו בעיני הציטוט שהוא נתן היום היום היה מעולה ומראה שהבחור מנסה להישאר עם הרגליים על הקרקע, לחשוב שמה שאמר מעיד על חוסר חיבור למציאות זה די מגוחך הבחור נשאל על העניין והשיב בהומור ש"אלוהים לא רצה לתת לי את זה" ואפילו לקח את זה למקום חיובי להמשיך לעבוד קשה, האמירה שלו "כולם יודעים וכו'" היא גם כן ביחס לשאלה ולכן הגיונית מאוד.
לנסות להגחיך ולבקר אותו בכל דרך אפשרית זה חבל (בטח שעד המשחקים האחרונים הוא נתן לא מעט סיבות לביקורת עניינית יותר עליו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2022 2:10 pm 
Hall of Famer

ייאמר לזכותו שהוזכר בשידור (באופן טבעי) שיא הקריירה שלו. האמריקאים לרוב לא מפספסים דברים מהסוג הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2022 2:31 pm 
Junior

כמו שקיי ג'י אמר בתום סדרת הגמר של פלייאוף 2008 -
What they be saying now?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2022 2:37 pm 
Hall of Famer

צריך להגיד אבל ברצינות גמורה שהסיקור בארץ (וגם חלק גדול מהעוקבים/אוהדים) הוא די הזוי בנושא שלו
רק לפני 3 משחקים חגגו פה "שיא עונתי" של 12 נקודות, מבלי להבין שבעצם עצם העובדה שזה השיא עונתי במשחק ה-12 של העונה - זה דבר לא טוב...

ונעבור לקצת קלישאות
עונת NBA היא 82 משחקים
שלא במפתיע, כדי למדוד יכולות של שחקן על פני כה הרבה משחקים - משתמשים בממוצע

ברור שהמשחקים האחרונים הם סיגנל מצוין עבורו אישית, ונקודת מחשבה עבור הקבוצה (לא באמת - הרי בראדלי ביל קיבל הארכת חוזה מקסימום, הידד!), אבל היציאה כעת מהפרופורציות תהיה קיצונית יותר מאשר היציאה הנגדית ש"ספק אם יש לו מקום בליגה בעונות הבאות" (שזה אולי קיצוני, אבל עם מידה לא מבוטלת של היגיון בעיניי).
למשל אזכיר שרוי האצ'ימורה (מהשחקנים המושמצים והשנואים בישראל - מטעמים ברורים) סיים לפני 2 משחקים עם 23 נקודות ו-8 ריבאונדים (ופלוס 20 בדקות שלו). האם זו סיבה לחגיגה עבורו? האם צריך לצאת בכתבות על כך? האם עתידו הולך להשתנות בעקבות זאת? מסופקני

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2022 6:40 pm 
Hall of Famer

דוגמא לסיקור מאוזן ושקול אפשר לראות בכותרת של וויינט על אבדיה - "המהפך של אבדיה נמשך: "כשאתה עם ביטחון, זה לוקח את הכישרון לרמה הבאה""
שלושה משחקים בהם הוא קלע בדו ספרתי (במשחק הראשון באחוזים רעים מאד) וכבר מהפך. ואם במשחק הבא הוא יחזור ל-5 נק', אז המהפך נגמר?\

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2022 6:49 pm 
Junior

shmueliki כתב:
למשל אזכיר שרוי האצ'ימורה (מהשחקנים המושמצים והשנואים בישראל - מטעמים ברורים) סיים לפני 2 משחקים עם 23 נקודות ו-8 ריבאונדים (ופלוס 20 בדקות שלו). האם זו סיבה לחגיגה עבורו? האם צריך לצאת בכתבות על כך? האם עתידו הולך להשתנות בעקבות זאת? מסופקני

יש כמה הבדלים משמעותיים בין האצ'ימורה לאבדיה:

1. האצ'ימורה נבחר שנה לפני אבדיה. זה גם אומר שיש לו שנה אקסטרה של ניסיון, וגם אומר, בהקשר של נושא הארכת החוזה שדני יקבל או לא יקבל בשנה הקרובה, שלגביו כבר ידוע שהוויזארדס לכל הפחות החליטו לאפשר לו לצאת לשוק החופשי ולראות איזה הצעות יקבל.

2. האצ'ימורה הוא לא יותר מחור שחור בהתקפה וריבאונדר סביר, אבדיה שומר ורסטילי ברמה די גבוהה יחסית לנתוני הפתיחה (שחקן צעיר, אירופאי שפחות התמודד מול רמת האתלטיות של הנבא). אז כשאבדיה נותן תצוגות התקפיות טובות, זה משמעותי בהרבה מאיזה משחק של 8-23 מצד האצ'ימורה.

3. כפועל יוצא של 2, אבדיה פתח ברוב המשחקים של וושינגטון העונה ובאופן כללי רואה יותר חמישייה בשנה האחרונה לעומת האצ'ימורה, שהביאו את קוזמה על המשבצת שלו. יש לאבדיה התאמה שנעה בין התיאורטית לממשית בחמישייה של וושינגטון, הודות להגנה שלו, יכולת המסירה וחוסר האנוכיות (הקיצוני לפרקים) שלו. שזו אחת הסיבות העיקריות לכך שנתתי הערכה זהירה להארכת חוזה שיקבל (32 מיליון לשמונה שנים). מה האלטרנטיבות של וושינגטון? בארטון, שלקראת סיום חוזה ומתאים יותר כשחקן שישי? קיספרט, שיתרום יותר לספייסינג אבל הרבה פחות בהגנה? צעיר נוסף מדראפט 2023? או שאולי החתמת MLE בפרי אייג'נסי (צריך לעבור על השמות בשביל להעלות ספקולציות סבירות)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2022 1:26 am 
Hall of Famer

אני מקבל בגדול
אבל עצם זה שבכלל אפשר לקיים דיון ראוי בין האצ'ימורה/אבדיה/קיספרט (ואולי הרוקי הנוכחי שלהם יקבל יותר קרדיט בהמשך) זה משהו מקצועי לחלוטין שבכלל לא קיים בכל הסיקור/שיח שיש בתקשורת הישראלית (ואפילו בקרב אנשים שבאמת מבינים ב-NBA, וזה מה שמאכזב). הרי על כל "תנו כבר את הכדור לדני!" אני יכול לטעון טענה לא פחות הגיונית "תשחקו תרגילי קלעים לקיספרט!" (שבינתיים עומד על 8/18 לשלוש ו-11/16 לשתיים העונה, מדגם קטן אמנם וכו').
בסוף עובדתית המערכת בוושינגטון כרגע מקצה כמות דקות שווה בערך לכל שלושת השחקנים הנ"ל - זו המציאות. אילו כל הסופרלטיבים (ביחס לשחקנים האחרים, לא השוויתי לשחקנים הטובים בליגה) היו נכונים ותו לא - הייתי מצפה שבשנה השלישית של שחקן - המערכת/המאמן היו שמים אותו משמעותית לפני המקבילות אליו. זה לא קורה ברמה העובדתית. אפשר להגיד שהמאמן מטומטם (מה שכמעט תמיד עושים כשלגיונר ישראלי לא מצליח, ע"ע בדוגמאות אחרונות לגבי דור פרץ ויונתן כהן מהכדורגל כמדומני, וזה היה גם בתקופות של כספי, זכור לי במיוחד עם ווסטפול למשל) או שאולי ה"פרספקטיבה הרווחת אצלנו" (הכללה מאוד גדולה כמובן) מאוד מוטית.

לחלוטין בשולי הדברים
מונטה מוריס, רכז סולידי שמאוד אהבתי בדנבר. בינתיים עומד על 5.1 אסיסטים למשחק, ורק 0.9 איבודים.
קצת אנדרייטד בעיניי בעידן שלנו - בו מצפים מהרכז לתת סקורינג רב על הלוח.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2022 1:32 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
אני מקבל בגדול
אבל עצם זה שבכלל אפשר לקיים דיון ראוי בין האצ'ימורה/אבדיה/קיספרט (ואולי הרוקי הנוכחי שלהם יקבל יותר קרדיט בהמשך) זה משהו מקצועי לחלוטין שבכלל לא קיים בכל הסיקור/שיח שיש בתקשורת הישראלית (ואפילו בקרב אנשים שבאמת מבינים ב-NBA, וזה מה שמאכזב). הרי על כל "תנו כבר את הכדור לדני!" אני יכול לטעון טענה לא פחות הגיונית "תשחקו תרגילי קלעים לקיספרט!" (שבינתיים עומד על 8/18 לשלוש ו-11/16 לשתיים העונה, מדגם קטן אמנם וכו').
בסוף עובדתית המערכת בוושינגטון כרגע מקצה כמות דקות שווה בערך לכל שלושת השחקנים הנ"ל - זו המציאות. אילו כל הסופרלטיבים (ביחס לשחקנים האחרים, לא השוויתי לשחקנים הטובים בליגה) היו נכונים ותו לא - הייתי מצפה שבשנה השלישית של שחקן - המערכת/המאמן היו שמים אותו משמעותית לפני המקבילות אליו. זה לא קורה ברמה העובדתית. אפשר להגיד שהמאמן מטומטם (מה שכמעט תמיד עושים כשלגיונר ישראלי לא מצליח, ע"ע בדוגמאות אחרונות לגבי דור פרץ ויונתן כהן מהכדורגל כמדומני, וזה היה גם בתקופות של כספי, זכור לי במיוחד עם ווסטפול למשל) או שאולי ה"פרספקטיבה הרווחת אצלנו" (הכללה מאוד גדולה כמובן) מאוד מוטית.

לחלוטין בשולי הדברים
מונטה מוריס, רכז סולידי שמאוד אהבתי בדנבר. בינתיים עומד על 5.1 אסיסטים למשחק, ורק 0.9 איבודים.
קצת אנדרייטד בעיניי בעידן שלנו - בו מצפים מהרכז לתת סקורינג רב על הלוח.

מה אנדרייטד בו?
נדמה לי שהוא מסורתית אחד מהטובים בליגה ביחס אסיסטים/איבודים אבל הוא סולידי ולא מעבר.
אני מתאר לעצמי שהוא מפסיד ברוב המאצ'אפים שלו בליגה.

לגבי האצ'ימורה, קיספרט ודני - בתכל'ס אין יותר מדי תחרות בין האצ'ימורה לדני. אאל"ט האצ'ימורה משחק בעיקר בעמדה 4 מאחורי קוזמה ואילו דני משחק בעיקר בעמדה 3.
האצ'ימורה, בדומה לבארטון, הוא בעיקר נשק התקפי, כך שדני והוא בהרבה מובנים נותנים דברים הפוכים.
קיספרט לעומת זאת מתחרה עם דני די ישירות על דקות. הוא אמנם לא להיט בהגנה אבל הוא משתדל לפחות והוא מרווח את המשחק טוב יותר.
יהיה מעניין לראות את מי יעלה המאמן בחמישייה אחרי שביל יחזור..
נדמה לי שדני לצורכי הגנה אבל אולי זה תלוי מאצ'אפ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2022 1:57 am 
Hall of Famer

לגבי מוריס, אני לא יודע מה זה "מפסיד ברוב המאצ'אפים שלו בליגה"
אני מעדיף אותו כרכז על פני לא מעט כאלו שאולי קולעים כפול ממנו, גם אם הוא "מפסיד את המצ'-אפ" (הסטטיסטי?)
ברור שהוא לא יכול להוביל קבוצה בעצמו וכו'
אבל כרכז בקבוצה ממוצעת? אני לחלוטין בעדו

במובן מסוים זה מתחבר גם לטיעון לטובת אבדיה (ולמשהו שהעלה נורטון בימים האחרונים)
כמות הכישרון כיום ב-NBA היא מטורפת, גבוהים פתאום יודעים לקלוע מבחוץ, חלקם להוביל כדור ולייצר מצבים, חלקם מתעופפים ללובים וכו'
לכן בהחלט הגיוני שלצד כמה שחקנים מאוד מוכשרים/סקוררים/"צריכים את הכדור ביד" - יהיה את הפועל האפור שעושה את הדברים הקטנים
לדעתי מוריס באופן יחסי מאוד מוצלח כרכז כזה
בסופו של דבר הוא לא זורק הרבה, אבל כשהוא כן הוא קולע בסדר גמור (38-41% לשלוש בארבע העונות האחרונות בדנבר)
לא לאבד באף עונה בממוצע יותר מכדור למשחק עבור גארד שמשחק 22-30 דקות - זה מדהים בעיניי (אף אם יוקיץ' היה הרכז האמיתי של הקבוצה וכו')

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 253 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Hacohen, itai ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: