סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' אפריל 18, 2025 10:38 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 163 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' נובמבר 30, 2024 8:19 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
picknroll כתב:
בנוסף מוצא חן בעיני שהוא מכדרר ותוקף בשתי הידיים. בעיני הזריקה שלו עם שחרור טיפה איטי.

בגובה 2.13 (שאגב לדעתי הוא לא באמת 7 פוטר.. אבל זה עניין אחר) זה פחות משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 30, 2024 11:06 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
אז עמוס לב, שים לב. מישיגן מביסה במשחק האחרון שלה את המדורגת זאבייר שהיתה מושלמת לפני המשחק, ודני הזאב עם 20 נקודות כולל 4/5 לשלוש ו14 ריבאונדים.

המשחק הבא של מישיגן הוא נגד מדורגת חזקה יותר מזאבייר, ויסקונסין שבמאזן 0-7. נעקוב.

למה אני בדיוק צריך לשים לב? בכל מקרה, המשחק הבא מול וויסקונסין הוא פתיחת העונה בקונפרנס. נראה מה יהיה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 1:55 am 
Hall of Famer

לזה שהיה משחק טוב מול קבוצה טובה. יש לזה הקשר להודעות הקודמות. זה לא התנצחות או ויכוח, ברור לי שאתה תשמח בהצלחתו של הבחור. הוא פשוט הראה שהוא יכול להיות טוב גם מול מכללה שרחוקה מלהיות נמושה. עכשיו בוא נראה שיש לזה המשכיות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 10:19 am 
Freshman

עוד שחקן שקצת מתחת לראדר-מייקל בריסקר.
מוביל את הליגה האנגלית עם 22 נקודות למשחק,עם 56 אחוזים מרשימים לשלוש(כאשר הוא קולע 4 שלשות למשחק),הלונדון ליונס במקום הראשון.
כמובן שזה ליגה מאוד חלשה,אבל מאוד יכול להיות שהיכולת הזאת תוכל לתת לו מקפצה למקום טוב יותר שיתן לו הזדמנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 6:17 pm 
Junior

ItaySegev כתב:
מוביל את הליגה האנגלית עם 22 נקודות למשחק,עם 56 אחוזים מרשימים לשלוש(כאשר הוא קולע 4 שלשות למשחק),הלונדון ליונס במקום הראשון.
כמובן שזה ליגה מאוד חלשה,אבל מאוד יכול להיות שהיכולת הזאת תוכל לתת לו מקפצה למקום טוב יותר שיתן לו הזדמנות.

תשמע, הוא כבר בן 26, לא ילד. לא הצליח להשתלב פה בליגה אחרי עונת פריצה בגליל לפני שנתיים וחצי, ונראה שלקח כמה החלטות רעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 7:44 pm 
Freshman

קיימת איזשהי מגמת פספוס עם בנים של מתאזרחים, שלא מצליחים לממש את הפוטנציאל:
התחיל עם שון דאוסון - אחד הכשרונות הפחות ממושים בכדורסל הישראלי
המשיך עם טי ג' ליף - טוב פה זה מקרה שונה, כי לבחור לא ממש היה עניין לשחק פה
וכרגע מייקל בריסקר - שאלה עד כמה ליגה האנגלית היא מדד ולאיזה רמה הוא שייך בליגה ישראלית? יכול להיות שחקן משלים בשלשת הגדולות? שחקן מוביל בדרג ביניים, או לא זה ולא זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 10:17 pm 
Hall of Famer

גם לאבדיה היה אבא שחקן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 03, 2024 2:03 pm 
Sophomore

דניאל כתב:
ItaySegev כתב:

תשמע, הוא כבר בן 26, לא ילד. לא הצליח להשתלב פה בליגה אחרי עונת פריצה בגליל לפני שנתיים וחצי, ונראה שלקח כמה החלטות רעות.

יש כאלו שכן הצליחו יותר כמו בלאט ואבדיה.

ואפשר לעשות בכיף עדיין חמישיה בנבחרת של בנים של עם:

בלאט, עמנואל שארפ, בריסקר, אבדיה, ליף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 03, 2024 9:50 pm 
Hall of Famer

d.k. כתב:
קיימת איזשהי מגמת פספוס עם בנים של מתאזרחים, שלא מצליחים לממש את הפוטנציאל:
התחיל עם שון דאוסון - אחד הכשרונות הפחות ממושים בכדורסל הישראלי
המשיך עם טי ג' ליף - טוב פה זה מקרה שונה, כי לבחור לא ממש היה עניין לשחק פה
וכרגע מייקל בריסקר - שאלה עד כמה ליגה האנגלית היא מדד ולאיזה רמה הוא שייך בליגה ישראלית? יכול להיות שחקן משלים בשלשת הגדולות? שחקן מוביל בדרג ביניים, או לא זה ולא זה?

לא בדיוק הבנתי איפה ה"פספוס" או מה באמת המכנה המשותף.

דוסון עלה לבוגרים של רישון בגיל 18, וכבר מהעונה השנייה שלו קיבל המון קרדיט והיה שחקן של 30-25 דקות למשחק במשך 4 עונות. אחר כך עבר להרצליה בתור הישראלי הבכיר. אחר כך עבר לבאדלונה במה שנחשב להתקדמות בקריירה, עשה עונה ראשונה טובה, ואז נפצע פציעה קשה ואיבד עונה שלמה בקריירה. החזרה לבאדלונה כבר לא היתה טובה, חזר לארץ ושיחק 3 עונות בתור ישראלי בולט בהרצליה וחולון, ואז בואכה גיל 30 עבר לליגה האיטלקית השנייה שבה הוא שחקן בינוני. לסיכום: המון קרדיט בישראל מגיל צעיר, שום פספוס באספקט הישראלי, פשוט חוסר מזל עם פציעה בתקופת שיא הקריירה בזמן שהוא משחק בליגה הטובה באירופה.

טי ג'יי ליף-כמו שכתבת בעצמך, מה באמת הקשר? נולד פה, עשה טובה לנבחרת הנוער, לא באמת קשור לכאן, כולם ישמחו אם יבוא אבל נראה שהוא לא ממש רוצה.

מייקל בריסקר מאז שעבר למכבי חיפה בגיל 21 היה שחקן מרכזי בליגה, נבחר לשחקן המשתפר של העונה עם גלבוע, איכזב בקרית אתא והחליט לנסות את מזלו באירופה. איפה הפספוס?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 11:50 am 
Senior

עמוס לב כתב:
Hacohen כתב:
אז עמוס לב, שים לב. מישיגן מביסה במשחק האחרון שלה את המדורגת זאבייר שהיתה מושלמת לפני המשחק, ודני הזאב עם 20 נקודות כולל 4/5 לשלוש ו14 ריבאונדים.

המשחק הבא של מישיגן הוא נגד מדורגת חזקה יותר מזאבייר, ויסקונסין שבמאזן 0-7. נעקוב.

למה אני בדיוק צריך לשים לב? בכל מקרה, המשחק הבא מול וויסקונסין הוא פתיחת העונה בקונפרנס. נראה מה יהיה.

אז וולף במשחק מצוין: 20,7,5, 5 חסימות, 3 חטיפות, רק איבוד אחד, 7/11 מהשדה.
מישיגן מנחילה הפסד ראשון לויסקונסין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 1:51 pm 
Junior

פתיחת העונה של וולף ושרף רק ממחישה כמה גדול הפוטנציאל של הנבחרת בעשור הקרוב. פוטנציאל ל-3 שחקני NBA, אולי יותר (אבייב / שארפ).
מעניין אם יש דרך שוולף לא ייחשב מתאזרח לנבחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 2:21 pm 
מנהל פורום

דניאל כתב:
פתיחת העונה של וולף ושרף רק ממחישה כמה גדול הפוטנציאל של הנבחרת בעשור הקרוב. פוטנציאל ל-3 שחקני NBA, אולי יותר (אבייב / שארפ).

יש דרך... אבל היא כנראה מצריכה את זה שהוא יגור בישראל.
אגב, אבייב פוטנציאל נ.ב.א הרבה יותר גדול מוולף. קשה להגיד דבר כזה שנה וחצי לפני, אבל אבייב נראה כמו בחירה דיי בטוחה בסיבוב הראשון בעיניי. וולף כרגע לא ממש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 2:49 pm 
Junior

ודים כתב:
דניאל כתב:

יש דרך... אבל היא כנראה מצריכה את זה שהוא יגור בישראל.
אגב, אבייב פוטנציאל נ.ב.א הרבה יותר גדול מוולף. קשה להגיד דבר כזה שנה וחצי לפני, אבל אבייב נראה כמו בחירה דיי בטוחה בסיבוב הראשון בעיניי. וולף כרגע לא ממש

וולף כרגע ממש לא בחירת סיבוב ראשון, לא מופיע באף מוק. אבל זה יכול להשתנות. אבייב אולי, אבל באמת שיכול להשתנות עוד המון. במקרה של אבייב אין להבנתי עניין עם האזרחות אבל הוא לא הראה עדיין נכונות להיות בנבחרת (בניגוד לוולף שעשה פה קמפיין בעתודה).
וכן, ברור שיש דרך אם כמו ג'ייק כהן הוא יגור וישחק בישראל. נאחל לו קריירה ארוכה ומוצלחת מעבר לים. השאלה אם יש דרך - לדוג', אם שחקן נולד בישראל אבל לא הוציא דרכון עד גיל 18, האם הוא לא זכאי? יכול להיות שהמבחן צריך להיות זכאות מלידה, ואז וולף זכאי לזה מכוח חוק השבות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 4:22 pm 
Freshman

אגב וולף נמצא במוק דארפאט של NBADraftRoom במקום ה54,פעם ראשונה שאני רואה אותו באחד המוקים.
אני אישית מקווה שהוא אכן יתפוס תקן של מתאזרח,בטח אם לא ישחק בארץ.
נבחרת של וולף שארפ ואבייב ונגיד עוד מתאזרח זה נבחרת שיהיה לי קצת קשה להתחבר אליה באופן אישי,פחות מרגיש מייצג את ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 5:51 pm 
Sophomore

יש כאן גם עניין של מוטיבציה-
להערכתי וולף יגיע לנבחרת כשתהיה לו אפשרות,
בעוד שלגבי אבייב ובעיקר שארפ אני פחות בטוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 6:27 pm 
Junior

איזה כדורסלן מצוין זה דני וולף. כמה הוא מבין את המשחק ובהייליטס שראיתי מהמשחק האחרון היו לו שם כמה סיומות וירטואזיות של גארד ליד הטבעת. יהיה מעניין לעקוב אחריו לא משנה איפה ישחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 7:12 pm 
Sophomore

שארפ הביע עניין, אבל נראה שאולי יגיע לקמפיין אחד ולא באמת מחוייב.
אצל אבייב להבנתי זה שונה, לפחות ממה שיצא לי להבין כשפגשתי את אחיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 8:31 pm 
Hall of Famer

וולף לגמרי שחקן מעניין, ורסטילי ומוכשר. גובה כידוע אי אפשר ללמד. לא גדול האתלטים אבל אם היה גם אתלט אז היינו מדברים עליו כפוטנציאל לוטרי.

המשחקים האחרונים שלו מול 2 מדורגות היו מעולים, והמשחק מול ויסקונסין מוכיח שהמשחק מול זאבייר לא היה הבלחה מקרית. כרגע עומד על ממוצעים של 12 נקודות, 9.5 ריב', 3.1 אסיסטים, 1.9 חסימות ו1.5 חטיפות למשחק במכללה חזקה, עם יד קיימת לשלוש כסבן פוטר, וזה לגמרי חומר של בחירה בדראפט. בהינתן שיש לו עוד עונה להשאר במכללות אם ירצה (ולאור העובדה שהוא התחיל בייל, יש מצב שהוא ירצה להשאר כדי לסיים תואר), אפשר לחשוב עליו במונחי סיבוב ראשון ב2026.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 8:39 pm 
Hall of Famer

השוואה תקפה לדעתי היא לטווח שבין האחים וגנר, גם הם בוגרי מישיגן, וגם יותר נמוכים מדני (מו בקצת, פרנץ בלא מעט).

מו בעונת הג'וניור במישיגן, שאחריה הלך לדראפט, עשה 14.6 נקודות למשחק, 7.1 ריב', חטיפה, 0.8 אסיסטים ו0.5 חסימות למשחק. זה הספיק לו למקום 25 בדראפט.

פרנץ שיחק רק שתי עונות במכללות, ובסופמור עשה 12.5 נקודות, 6.5 ריב', 3 אסיסטים, 1.3 חטיפות וחסימה למשחק. נבחר שמיני.

בקיצור, אין מה לחשוש מלהגיד פוטנציאל סיבוב ראשון.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 8:55 pm 
Hall of Famer

לא נראה לי שככה זה עובד. אם מספרים היו חזות הכל, דרו טימי למשל (מן הסתם אחד מחמשת שחקני המכללות הטובים בחצי העשור האחרון) היה מזמן בנ.ב.א
אבל הוא לא.
אני חושב שיש חשיבות רבה הרבה יותר לנתונים אתלטיים כמותיים (שאין לי מושג כרגע לגבי וולף או לגבי הוגנרים, למרות שיחסית קל למצוא מן הסתם עבורם). מספרים בסופו של דבר, פחות חשובים ממה שמומחים גדולים ממני חושבים על התאמה למשחק הנ.ב.א, ואם כרגע המומחים הגדולים ממני אומרים מקום 54, אז יכול להיות שהם צודקים (ויכול להיות גם שלא. אבל שוב, דרו טימי לא משחק בנ.ב.א).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 9:47 pm 
Hall of Famer

ברור שזה אף פעם לא רק על מספרים, מו למשל קלע יותר נקודות ולקח יותר ריבאונדים מפרנץ בפחות דקות משחק והוא גם יותר גבוה, ובסוף נבחר 25 כשאחיו נבחר שמיני, ואנחנו גם רואים בליגה מי האח הטוב יותר. אבל זה כן איזשהו רפרנס.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 9:55 pm 
Hall of Famer

עכברים גדולים ממנו (גרנט אם הוא לא הושעה מהפורום הראשי למשל) יגידו - אבל נראה לי שממש לא.
למשל בין 10 הקלעים המובילים בדיויז׳ן 1 בעונת 22-23 רק שניים משחקים בנ.ב.א (אידי וג׳יילן ווילסון) ורק שלושה, נדמה לי, מבין שלושת הריבאונדים המובילים (שוב אידי, וגם טראור ודילון ג׳ונס). שניים מתוך עשרת החוסמים (טרייס דייויס ג׳קסון ודרק לייבלי). רק אחד מצמרת המוסרים (טיילר (טדי) קולק). שניים מהצמרת באחוזי שדה (איגודרו, אייזיק ג׳ונס) ואפילו רק שניים מתוך עשרת המובילים בדקות (ג׳יילן ווילסון וג׳ורדן מילר)
בקיצור, נדמה לי שהקורלציה או אינדיקציה חלשה מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 10:11 pm 
Hall of Famer

הטענה שלמספרים אין שום משמעות היא מוזרה, וכך גם הצורה שאתה מסתכל על זה. ליגת המכללות היא עם מספר עצום של קבוצות, בטווח רחב מאד של רמות גם בתוך הדיוויז'ן 1, ולכן נפוץ מאד ששחקנים מצטיינים סטטיסטית לאו דווקא מוצאים את עצמם בNBA, פשוט כי הם באים מקבוצות חלשות ו/או קונפרנסים חלשים ו/או מתמחים ספציפית במשהו מסוים שלא בהכרח יהיה יעיל בליגה של הגדולים (אם תסתכל למשל על טבלת מובילי האסיסטים לאורך השנים, תגלה הרבה שמות שהגיעו לשום מקום מטייפ של שחקן בגובה 1.80-1.85 שלא באמת היה לו סיכוי להצטיין במקצוענים).

אבל. מישיגן היא קבוצה חזקה מאד, בקונפרנס חזק מאד, ולוולף יש חבילה מעניינת להציע. צריך לזכור שהוא התחיל עם סימן שאלה, אמנם הצטיין בעונה שעברה אבל בקונפרנס חלש (בכדורסל. אקדמית זה משהו אחר..). התחיל מהוסס את העונה הנוכחית, מלבד אותו משחק פתיחה מדובר מול קליבלנד סטייט החלשה. אם הוא היה ממשיך לדשדש על המספרים של אחרי קליבלנד סטייט ולפני זאבייר, הייתי אומר לך שוואלה, אולי באמת סוף סיבוב שני. אבל אם המשחקים מול זאבייר ו-ויסקונסין מבשרים על שינוי מגמה, אין שום ספק שמעמד הדראפט שלו יעלה וגם יכול להגיע לסיבוב ראשון. חובת ההוכחה עליו, אבל אין סקאוט בליגה שלא יעיף מבט על סבן פוטר שקולע מבחוץ, חוסם, ומסוגל לעשות דאבל-דאבל מול המכללות החזקות בליגה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 10:34 pm 
Hall of Famer

בדיוק, הקליעה מהשלוש היא פקטור מעניין, העובדה שהוא מוסר היא פקטור מעניין והאתלטיות שלו היא פקטור מעניין, אבל כל הפקטורים האלה יותר מעניינים מאשר כמה נקודות הוא קלע או כמה ריבאונדים הוא מוריד.
וכאמור, מומחה אני לא, אז אני לא יודע בדיוק איך הסקאוטרים מסתכלים על כל אחד מהמדדים האלה, אבל כאמור - אפילו דרו טימי, ששיחק באלופת מכללות ונתן מספרים טובים יותר, מאותה עמדה של וולף (אבל בניגוד לוולף, לא מסוגל לקלוע מהשלוש, ונדמה לי שהוא גם קצת פחות אתלטי). לא קרוב להגיע לנ.ב.א

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2024 10:41 pm 
Hall of Famer

וסתם בגלל שעניין אותי, חזרתי לעונת 22-23. הקלעי המוביל של אותה מישיגן, היה גם סנטר, מישהו בשם האנטר דיקינסון, שנתן 18.5 נק׳ ו 9 ריב׳, ואפילו כמעט שלשה למשחק ב 42 אחוז !
איפה הוא משחק היום? עדיין במכללות, במקרה בקנזס, עוד קבוצת על. אבל אני לא חושב ששמעתי עליו פעם בתור איזה פרוספקט. ואני מניח שבתור שחקן שנה חמישית במכללות, הוא אכן לא כזה. (במוק דראפט האחד שבדקתי במהירות, הוא לא נמצא).

בקיצור, מספרים הם ממש לא חזות הכל.

אני לא אומר שוולף לא יגיע לנ.ב.א. הלוואי וכן, ויש מצב שהוא אפילו יהיה מעולה (כי לעיניים שלי, מה כבר ההבדל בינו לבין שנגון או סבוניס למשל). אבל אין לי את הכלים לדעת, ואני לא חושב שמספרים סטטיסטיים במכללות, גם ממש טובות, הוא כלי כזה.

ואם גרנט לא נמצא כאן, אז אולי עמוס לב, עוד אחד שמבין במכללות גם יותר ממני וגם יותר ממך, יכול להביע דעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 163 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], sheky, ציפה דריפה אלמדלסי ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: