סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 13, 2024 10:09 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1430 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 58  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 24-25
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 30, 2024 6:50 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אנשי מנש, תגידו, מה דעתכם על צ'ומה אוקיקי במקום מורגן? היה עם הארפר, וויילי וברייס בראון באובורן, שוחרר עכשיו מהניקס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 30, 2024 7:48 pm 
Sophomore

אל תלך רחוק. מספיק שתביא את בריאן אנגולה במקום מורגן והיית במצב מצויין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 30, 2024 8:02 pm 
Senior

אוקיקי יופי של שחקן, יותר 4 מ3 לדעתי באירופה, אבל אני מניח שיכול לתת דקות גם וגם.
מה שכן, אם הבעיה עם מורגן היא שהוא לא מספיק סקורר, אני לא בטוח שאוקיקי הוא זה שיביא את השינוי הגדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 30, 2024 8:37 pm 
Junior

רעיון נהדר בעיניי. יתרונות: מפלצת הגנתית, גגות משמחים לרוב, מלא באנרגיה שחסרה מאוד להפועל הכבויה שראינו עד עכשיו, חותך חודר וקולע מבחוץ בהתקפה, פותר את הצרה בעמדה 4, הרחבת חבורת אובורן והכי חשוב מהכל - שם מרגש באופן בלתי סביר לחלוטין. חסרונות: מעולם לא שיחק באירופה ובהחלט נראה כמו השחקן ששופטי ארצנו ייהנו לשרוק לו צעדים בכל פעם שיחשוב להוריד את הכדור לרצפה. ויש גם ברך מקולקלת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 18, 2024 6:48 pm 
Sophomore

יש לי שאלה למי שיצא לו כבר לראות מספר משמעותי של משחקים של הקבוצה השנה-
איך אפשר להסביר את ההיעלמות הכמעט מוחלטת של יכולת הסקורינג של דוברת?
מהמשחקים שיצא לי לראות הוא בא בגישה מחויבת בהגנה ובניהול המשחק, אבל הסקורינג פשוט לא שם.
בשלבים המוקדמים יותר של הקריירה שלו הייתה התרשמות שסקורינג יהיה נק' חוזקה שלו.
בסוף שנה שעברה היה נראה שהוא מתחיל לחזור לעצמו, מאיפה מגיעה הנסיגה?

הוא עוד בשאריות התאוששות מהפציעה? יונתן אלון לא מספיק משדר לו שהוא סומך עליו בקטע של ההתקפה?
ואולי הערכת הכישרון שלו הייתה ממש ממש מופרזת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 18, 2024 8:05 pm 
Sophomore

יואי כתב:
יש לי שאלה למי שיצא לו כבר לראות מספר משמעותי של משחקים של הקבוצה השנה-
איך אפשר להסביר את ההיעלמות הכמעט מוחלטת של יכולת הסקורינג של דוברת?
מהמשחקים שיצא לי לראות הוא בא בגישה מחויבת בהגנה ובניהול המשחק, אבל הסקורינג פשוט לא שם.
בשלבים המוקדמים יותר של הקריירה שלו הייתה התרשמות שסקורינג יהיה נק' חוזקה שלו.
בסוף שנה שעברה היה נראה שהוא מתחיל לחזור לעצמו, מאיפה מגיעה הנסיגה?

הוא עוד בשאריות התאוששות מהפציעה? יונתן אלון לא מספיק משדר לו שהוא סומך עליו בקטע של ההתקפה?
ואולי הערכת הכישרון שלו הייתה ממש ממש מופרזת?

אני שותף לחשש לגבי דברת אבל בדיוק בגלל הסיבה ההפוכה.
הוא לעולם לא עשה לי רושם של סקורר גדול ואין לו משהו באמת יוצא דופן בהתקפה (קליעה לא יציבה, חדירה בסדר).
המקום בו הוא היה מדהים זה היה ההגנה - מאד גבוה וחזק ואתלטי וזז מצויין.

דווקא מה שמדאיג אותי זה שמאז שהוא חזר נראה שהוא כבר לא כזה קילר בהגנה כמו שהיה לפני. הוא שומר בסדר אבל עוברים אותו לא מעט...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 18, 2024 8:31 pm 
Hall of Famer

גם אני מעולם לא זיהיתי אצל דוברת איזשהו כשרון התקפי נדיר, והאמת צריכה להיאמר שלא ממש הבנתי את מכלול ההתלהבות ממנו. יכול לעשות הרבה דברים אבל שום דבר ממש טוב. וזה עוד היה בשיאו, הקצר למדי. צריך לזכור שגם טרם ההגעה לירושלים, הוא לא חזר טוב מהפציעה שהיתה לו בראשלצ. אני באמת לא רוצה להגיד "שחקן גמור", אולי ברמת הביניים של הליגה הישראלית עוד יהיה לו מה לתת, אבל אתפלא אם יש לו מה לתרום אפילו ברמת הביניים האירופאית סטייל הפועל ירושלים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 18, 2024 8:36 pm 
מנהל פורום

דברת היה סקורר גדול בנוער, אבל זו לא חוכמה. אני האמת כבר לא זוכר כמה כישרון התקפי הוא הפגין בראשון לפני הפציעה במרפק. אני אבל דיי בטוח שמאז שהוא עבר לירושלים, גם לפני הפציעה בברך, הוא לא היה סקורר. בעיקר שחקן הגנה טוב. אני מתכוון שגם בלי הפציעה הוא עשה עלייץ מדרגה ולא באמת הצליח להסתגל כנראה. אולי כי מלכתחילה לא היה מספיק מוכשר כדי להיות סקורר ברמות האלה. אבל כן בשביל לתת הגנה חזקה וניהול משחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 18, 2024 10:12 pm 
Sophomore

אני חושב שעיקר ההתלהבות ממנו הייתה בגיל 18-19, בעונת 2020-2021 כשבאותה עונה הוא קלע יותר מ10 נק' ב27 דק' בממוצע, כולל יותר משתי שלשות למשחק ב38%. זו לא רמת סקורינג מטורפת, אבל הייתה תחושה שההסתגלות שלו לבוגרים היא מאוד טבעית וציפייה שימשיך בקו העלייה, במיוחד על רקע הדומיננטיות בגילאים הצעירים. אני לא זוכר עוד שחקן שהיה כוכב נוער שנראה שעשה את הפריצה ראשונית והראה כזו נסיגה, נכון שהיו פציעות, אבל אלה לא פציעות שיכולות באמת להסביר את כל הפער הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 18, 2024 10:32 pm 
Freshman

הייתה התהלבות מהמימדים הפיזיים.
ההייפ המוצדק סביב בן שרף לא מעט בגלל הגובה.
שניהם רשומים 1.96 וזה מאפשר חילופים בהגנה ובהתקפה דונצ'יץ מראה לכל העולם למה זה טוב.

בפועל לא ניכר שעשה התקדמות מאז המעבר לירושלים. הפציעה לא עזרה כמובן.
אפשר להתווכח על ההזדמנויות שקיבל והאם זו קבוצה נכונה בגילאים האלה

אם יש דרך לשים את היד על נועם יעקב שמתנדנד על פי הפרסומים, ברמת הפרוספקט מרגיש לי יותר פוטנציאל כגארד ישראלי מוביל גם על בסיס הישגים בנבחרות הצעירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 18, 2024 10:58 pm 
Hall of Famer

לוקח כל יום את דוברת על פני יעקב בלי למצמץ. מה שבאמת נפגע אצל דוברת מאז הפציעה זו יכולת החדירה, אולי בגלל שיש לו פחות ביטחון בלחפש את המגע. בעונה שעברה המשחקים הטובים שלו כללו בעיקר קליעה טובה מבחוץ. עדיין, פוטנציאל גדול לחבילה השלמה, גם אם לא פתח את העונה הזו כמו שצריך. כמובן שנפגע גם מהגארד הגמד והשכונתי שוראה בעיקר את הסל, ואת הגארד היותר גבוה השכונתי שבדקות שמקבל גם בעיקר מתרכז על הסל ולאבד כדורים.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 19, 2024 12:04 am 
Junior

איזה גארד זר של הפועל ירושלים היה הפייבוריט שלך מהשנים האחרונות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 19, 2024 12:31 am 
Junior

יואי כתב:
אני חושב שעיקר ההתלהבות ממנו הייתה בגיל 18-19, בעונת 2020-2021 כשבאותה עונה הוא קלע יותר מ10 נק' ב27 דק' בממוצע, כולל יותר משתי שלשות למשחק ב38%. זו לא רמת סקורינג מטורפת, אבל הייתה תחושה שההסתגלות שלו לבוגרים היא מאוד טבעית וציפייה שימשיך בקו העלייה, במיוחד על רקע הדומיננטיות בגילאים הצעירים. אני לא זוכר עוד שחקן שהיה כוכב נוער שנראה שעשה את הפריצה ראשונית והראה כזו נסיגה, נכון שהיו פציעות, אבל אלה לא פציעות שיכולות באמת להסביר את כל הפער הזה.

יש לציין שהנסיגה התחילה עוד לפני הפציעה.
אחרי אותה עונה הוא פתח את העונה שאחרי בראשון בצורה מזעזעת. היה שם איזה קטע הזוי שלקח לו משהו כמו 10 משחקים ו-20 זריקות לקלוע את סל השתיים הראשון שלו באותה עונה. ראשון היו בקריסה, ירושלים הביאו אותו באמצע העונה ובסיום אותה עונה ראשון ירדו ליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 19, 2024 12:49 am 
מנהל פורום

הוקיץ' כתב:
יואי כתב:

אחרי אותה עונה הוא פתח את העונה שאחרי בראשון בצורה מזעזעת. היה שם איזה קטע הזוי שלקח לו משהו כמו 10 משחקים ו-20 זריקות לקלוע את סל השתיים הראשון שלו באותה עונה. ראשון היו בקריסה, ירושלים הביאו אותו באמצע העונה ובסיום אותה עונה ראשון ירדו ליגה.

זה לא אחרי אבל שחזר מהפציעה במרפק ביד הזורקת? זה לא השבית אותו להרבה זמן (3 חודשים?) אבל כנראה שהשפיע לו מאוד על הזריקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 19, 2024 12:58 am 
Junior

ודים כתב:
הוקיץ' כתב:
יואי כתב:

זה לא אחרי אבל שחזר מהפציעה במרפק ביד הזורקת? זה לא השבית אותו להרבה זמן (3 חודשים?) אבל כנראה שהשפיע לו מאוד על הזריקה.

אכן אחרי אותה פציעה, למרות שהייתי מצפה שזה ישפיע יותר דווקא על הזריקה והאחוזים מבחוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 19, 2024 12:17 pm 
Sophomore

לעולם לא הייתה לו קליעה אוטומאטית.
הוא כן היה חודר מאד פיזי ואתלטי (זכורה החדירה והטבעה שלו בראשון נגד חולון).
מעיין פפי תורג'מן של לפני הפציעה (למרות שפפי היה עוד יותר אתלטי).
וכמו אצל פפי גם אצל דברת, פציעה כל כך קשה בברך גומרת את הצעד הראשון ובלעדיו אין ממש חדירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 19, 2024 1:00 pm 
Hall of Famer

גמליאל כתב:
לעולם לא הייתה לו קליעה אוטומאטית.
הוא כן היה חודר מאד פיזי ואתלטי (זכורה החדירה והטבעה שלו בראשון נגד חולון).
מעיין פפי תורג'מן של לפני הפציעה (למרות שפפי היה עוד יותר אתלטי).
וכמו אצל פפי גם אצל דברת, פציעה כל כך קשה בברך גומרת את הצעד הראשון ובלעדיו אין ממש חדירה.

זה הסיכום הכי מדויק לדעתי

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 19, 2024 1:19 pm 
Sophomore

הוא לא היה חודר טוב ברמת בוגרים גם לפני הפציעה בברך. אני זוכר כמה התרשמנו פה שהוא מתעקש ללכת פנימה, גם על חשבון סיומת לא טובה, במהלך אליפות העתודה שהיתה בקיץ 22' (לפני שנפצע) - וכמה זה היה שונה מהנטייה שלו להתפשר על זריקה כמו שהתרגלנו לראות ממנו עוד לפני כן.
ברגע שהעונה התחילה הוא חזר לפול-אפ ג'אמפרים שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 19, 2024 2:09 pm 
Hall of Famer

בשורה התחתונה היה הימור של ירושלים לא על שחקן שלם וברור אלא על פוטנציאל, ונראה שתקרת הפוטנציאל הזה הרבה פחות גבוהה ממה שהיה מצופה. אפשר להניח שאלה הפציעות, אבל בסוף יש פה שחקן שכבר בגילו הדי צעיר ניתן להעריך ששחקן טוב במונחים אירופאיים הוא לא יהיה. חבל, אבל זה מה יש.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 19, 2024 3:22 pm 
Sophomore

אז הנה פתרון.
בהינתן שיש סימן שאלה על דברת ואפשר להניח שהשנה (האחרונה בחוזה ה-3.5 שנים שחתם בזמנו) היא שנת המבחן הגדולה שלו - גם בהתקפה, גם ביכולת לשחק רכז כי קלעי הוא לא ממש, וגם בהגנה כמו שאמרנו.
ובהינתן שסיכוי יותר מסביר שזו שנתו האחרונה של ספידי בקבוצה ושבקיץ כנראה ילכו על רכז אחר במקומו.
ובהינתן שים מדר אוכל חצץ כרגע בבאיירן ולדעתי לוקח הקריירה שלו אחורה.

הייתי מביא מיידית את ים מדר ל-3 שנים בשכר גבוה ועם הבטחת מעמד גבוה ברוטציה (מה שאצל הפועל ת"א הוא לא יקבל).
אם דברת ממשיך לדשדש אז זה יהיה על חשבון הדקות שלו וניפרד מדברת בקיץ.
אם דברת מראה סימנים של חוזר לעצמו אז מדר יקבל דקות יותר על חשבון ספידי (שיעזוב בקיץ בתרחיש הזה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 19, 2024 3:33 pm 
Sophomore

מדר כסוג של החתמה אסטרטגית זה אחלה דבר לקבוצה כמו הפועל, בלי קשר לעניין הזה.
זה כמו שברגע שאפשר היה להחתים את אליהו כהחתמה אסטרטגית, אף אחד לא חשב לוותר על זה בגלל שכדיר היה חתום.
אם מדר חותם למספר ארוך של שנים אני ממש לא רואה טעם בכל מקרה להשאיר את דוברת.

צריך לזכור שלספידי יש חוזה גם לעונה הבאה.
מעבר לזה, אני חושב שעדיין יש נטייה להערכת חסר של ספידי,
בעיקר בהקשר של היכולת לקחת על עצמו זריקות מכריעות,
ובהקשר של הסכמה ההגנתית שלו ושל הארפר. ספידי יכול בכיף לשחק ליד הארפר ולשמור על גארדים גדולים,
מדר הרבה פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 19, 2024 3:36 pm 
Sophomore

אגב, אני חושב ששווה לנסות, ולו בשביל לגרום לינאי לשלם עליו יותר.
אין מה להפסיד בעניין הזה, אא"כ אדלסון לא מוכן להביא את מדר גם בסכומים שפורסמו (1.8 מיליון לשלוש שנים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 19, 2024 4:09 pm 
Junior

אולי אני סובל מהטייה מסוימת עקב סדרות הגמר של השנתיים האחרונות, אבל אני חושב שיש מעט מאוד ישראלים ברמה גבוהה, ואלה שכן הם נכס רציני שיש "להתאבד" עליו.
בגדול מדובר בבלאט, סורקין, מדר, גינת וקרינגטון. יש כאלה שהם על הגבול ואולי עוד שיכנסו בשנים הקרובות, אבל זה המצב כרגע בעיני. זה בעיקר בא לידי ביטוי בסיטואציות מכריעות בהן הרוטציות מתקצרות ושחקנים שלא ברמה הנדרשת ממש הופכים לנטל על הקבוצה בין אם בגלל היכולת שלהם על המגרש, ובין אם בגלל חוסר היכולת שלהם לתת דקות מנוחה לשחקנים המובילים.
אז כן, אני בהחלט חושב שזה רעיון מצוין עבור ירושלים ללכת אגרסיבי על מדר, למרות שבתכלס לדעתי הוא יסרב גם להם וגם להפועל. לא רואה אותו מוותר על היורוליג כל כך מהר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 20, 2024 4:20 am 
Sophomore

כתבתי זאת לפני זמן מה- אני חושב שלמדר יש סוגיית מיסוי שהופכת את החזרה שלו לארץ השנה למאוד לא משתלמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 20, 2024 9:38 am 
Freshman

מציאת גארד, גבוה וסווינג/סמול כשחקנים מובילים ישראלים הם מפתח לבניית קבוצה מצליחה

ביחס ליריבות זוסמן בעמדת הסווינג/סמול זה אחלה. לגבי שתי העמדות האחרות אני ממש לא משוכנע

בגבוהים אני נוטה להעדיף שחקנים שעושים את מה שגבוה אמור לדעת לעשות - ריבאונד, איום חסימה (הגנה על הטבעת), חסימות (בפיק אנד רול), שמירה בפוסט, יכולת לסיים בצבע. קליעה ל-3 זה נחמד אבל כבונוס.
ולכן לא משוכנע לגבי צ'אצ'א שהיעדר הפיזיות שלו והבריחה ממגע די מנטרלת אותו מהתכונות שציינתי. עם כל הנגרות ההתקפית, בשנים האחרונות הצלחתי מכולם לסבול דווקא את שגב. אז כהחתמה אסטרטגית בהיעדר רצון של טי ג'יי ליף לפקוד את ארצנו, אולי דני וולף יכול להיות פרוספקט מעניין.

דוברת כגארד ישראלי מוביל, שוב למול התכונות הקלאסיות - הובלת כדור תחת לחץ, מסירה, קליעה, חדירה, לחץ על מוביל הכדור של היריבה...רק המסירה היא חוזקה, כאשר היתר זה בינוני-בסדר.
מדר עדיף, אבל לא ננצח בכסף ומבחינתו סביר להניח זה או להישאר ביורוליג במכבי או לחזור "הביתה". ולכן נראה שהדיון יישאר תיאורטי.
היה בקבוצה שנה שעברה מאמן פיתוח שחקנים שלא נראה לי שקיים השנה. משהו ששווה להשקיע בו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1430 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 58  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], rony, רלפי ו 114 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: