סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' פברואר 18, 2025 8:41 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 151 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' נובמבר 29, 2011 6:07 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי, לא בדקתי, אבל אני די משוכנע, שגם בשנות ה- 8 מליון, לא היתה קבוצה ישראלית אחרת עם תקציב של 50% ממה שמכבי העמידה. יותר מזה, אני לא מאמין שהשוק ישראלי יכול לקיים עוד קבוצת כדורסל בתקציב של 20 מליון דולר. אני לא חושב שבתנאי השוק המקומי, אפשר לצפות שאיזושהי קבוצה תצליח לסגור פערים בצורה סבירה מול מכבי, בטח שלאורך זמן. אולי נראה פה ושם הבלחות של תקציבי עתק לליגה הישראלית, שינועו סביב 10-15 מליון במונחים של היום, אבל זה לא יוכל לרוץ לאורך שנים. כבר היו לנו קבוצות שקפצו מעל הפופיק תקציבית, כדי לסגור על מכבי. מה קרה להן כולנו יודעים. אין פה שוק שיכול לקיים 2 קבוצות בסדר הגודל של מכבי. אני לא בטוח שבכדורגל הישראלי יש הצדקה לתקציב שכזה, אז בטח שבכדורסל אין.

זה נכון שמכבי עשתה מהלך מדהים מול אירופה, אבל אם תנתח את הדברים, תראה שקמבק כזה מאד נדיר גם ברמה הקונטיננטלית. כרגע אני יכול לחשוב רק על צסק"א, שעשתה את זה בכסף "אוליגרכי", אבל אמפריות עבר אחרות- מילנו, וארזה, במידה מסויימת אפילו ריאל מדריד הגדולה, לא הצליחו במהלך הזה.

אגב, בעיני, הקמבק של מכבי גם הוא די "ניסי". אני לא משוכנע שאם הסגל "בשני שקל" במונחים אירופים, של מכבי מודל 2000 לא היה מתחבר למשהו שהיה הרבה מעל לערכו הכלכלי, ורץ עד סלוניקי, מכבי היתה נמצאת איפה שהיא היום במונחים אירופאים. אף אחד בתחילת העונה ההיא, גם לא במכבי לטעמי, לא האמין שמקדונלד והאפמן ימשכו את הקבוצה מרחק נגיעה מהתואר. על התנופה ההיא נבנו השושלות של תחילת המילניום, שהביאו את מכבי לאן שהביאו. בעונות אחרי עונת 2000, הפערים נסגרו משמעותית, כי ספונסרים הבינו פתאום את ערכה הפרסומי כלכלי של מכבי (אם אני זוכר נכון, בעונת הפיינל פור בת"א, מכבי החזיקה תקציב שהיה מהגבוהים ביבשת באותה עונה).

אז נכון- מכבי סגרה פערים עצומים מול היבשת, אבל לבוא ולומר לליגה כאן "אם אנחנו יכולים, גם אתם יכולים", זה איפשהו בין נאיבי לדמגוגי, ובטח שלא בחזקת סביר ומעשי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 29, 2011 6:36 pm 
Hall of Famer

גם הבולונוזיות של קו התפר של המילניומים עשו את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 29, 2011 8:23 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
עמוס לב כתב:
אני אישית לא חושב שליגה נטולת מכבי תהפוך לליגת כדורעף 2, הכדורסל יותר מדי מושרש ואהוב כמשחק לשעת פנאי בישראל, אבל יש ליגה שבהחלט יכולה לתת מושג על העניין שתעורר ליגת נטולת מכבי וזוהי הליגה הלאומית. כמובן שיהיו יותר צופים, כי יש מספר קבוצות עם קהל אדוק, אבל באופן כללי בליגה הלאומית יש תחרותיות, יש ישראלים, יש מטרה לשחק עבורה ושכר עבור ההישגים ועונש עבור הכשלונות, בדיוק כל מה שמספרים לנו חסידי מכבי החוצה שחסר בליגת העל. למרת זאת הקהל לא ממש נוהר בהמוניו לראות את המשחקים...

סתם שאלה אחרונה - נדב, למה בדיוק אתה מתעקש לקרוא למכבי באדיקות אלקטרה (אפילו שמעון גאה בך)? בתקופה שהאדומים למשל רשמו מכה-בי או מ*** או משהו בסגנון אז הבנתי, אבל מה בדיוק אתה משיג מכך שאין מכבי אלא רק אלקטרה (וחברים?).

עמוס, כילד הייתי הולך באדיקות למשחקי ליגה לאומית, ואני יכול לומר לך-למרות שנדמה לי שאתה יודע-שהיתה אחלה אווירה ואולמות מלאים בלא מעט משחקים. היו קרבות אמיתיים על עלייה וירידה, החוקים היו ברורים והגיוניים (2 זרים בכל קבוצה, בלי שום הגבלות מגוחכות של גיל ותרגיל) ובאופן טבעי קבוצה כמו נתניה הסתמכה על שחקנים שגדלו אצלה בבית והכל היה מוכר, ביתי ומהנה. מה נשתנה? הרבה. הכדורסל הפך להיות קרקס-היורדות לא יורדות, העולות לא עולות, חוקים מטופשים שמגבילים שיתוף שחקנים כזה או אחר, ובעיקר התחושה המחלחלת שאין שום תקווה ואין אפשרות להתקדם באמת. אני מניח שישנם גם גורמים חיצוניים כגון השפעת האינטרנט והשידורים הישירים מכל מקום ומכל ליגה, אבל הסיבה הבסיסית לדעתי היא אבדן האמונה שהקבוצה שלך באמת יכולה להתחרות על משהו משמעותי.
.

קטונתי מלהתווכח עם הרגשות שלך מהתקופה ההיא, אבל חייב לומר שאל תשכח שהיית ילד. שאתה ילד דברים מסעירים אותך הרבה יותר. דיבורים על הליגה הישראלית הבינונית כ"כ ועם האולמות הריקים למחצה ואף למעלה מכך היו גם היו אז. אני כלל לא בטוח שהיום יש פחות קהל במגרשים מאשר בתקופה ההיא. ברור שישנם אלמנטים שהתדרדרו מאז, כמו החוקים שמשתנים כל שנה ומבנה הליגה וכו'. מצד שני, גם לעשות אידיאליזציה לימי הליגה הישראלית בימי ילדותך זו עדיין רק אידיאליזציה שנובעת לא רק בגלל חטא הנוסטלגיה שכל אדם חוטא בו, אלא גם בגלל שהיית ילד (וזה טבעי לחלוטין כמובן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 29, 2011 8:31 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
צוד כתב:
אפשר להציג את זה ככה, ואפשר להתווכח עד כמה זה נכון להציג את זה ככה.
על דבר אחד אי אפשר להתווכח. הליגה הזו היא היחידה בעולם, בכל ענף ספורט שקיים, כולל אליפות המחוז של קנדהאר בדוקים, שבה האלופה ידועה מראש. או במילים אחרות העונה מסתיימת עוד לפני שהחלה.
מה הטעם בליגה כזאת?

אוהו, צוד, כמה שאתה טועה! יבואו עכשיו ראי וחכמולוגים אחרים ויוכיחו, בלי צורך באותות ומופתים, שהנה יש פיינל פור ולקחו חולון והגלבוע אליפויות! משמע, יש לנו ליגה תחרותית שבה שום דבר לא צפוי מראש!

השאלה היא לא מי לוקחת אליפות בשיטה מגוחכת כזו או אחרת, אלא מהי המשמעות האופרטיבית של אליפות בישראל. כל העניין הוא שאין משמעות כזו.

מבלי כמובן להחשד בדיעה שאומרת שיש לנו ליגה מצוינת ונהדרת וכו' וכו', אבל אם קבוצה שהיא לא מכבי לוקחת אליפות היא מקבלת כרטיס למוקדמות היורוליג (לגלבוע הענייה כמובן זה לא עזר. היא איבדה את מה שבלט בקבוצה שלה בעיקר לי-ם וגם למכבי). זה שיפור לעומת מה שהיה לפני כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 29, 2011 9:21 pm 
Hall of Famer

נדב - אשמח לקבל את הסברך ל"משמעות אופרטיבית של אליפות כדורסל". באופן כללי, לאליפויות כדורסל אין יותר מדי משמעות.

נושא תקרת השכר עלה גם בדיוני דשד"ש לפני כ-5 שנים. מה לעשות וכשאתה מחוקק חוקים אתה צריך לקחת בחשבון גם את הסביבה בה אתה חי. ובסביבה הזאת, קבוצות מייצגות את עצמן ואת הכדורסל הישראלי בזירה האירופית. ליגת העל לא יכולה לנתק את עצמה מאירופה ולהחליט באופן חותך שהיא הופכת להיות NBA מיניאטורי עם שחקנים שלא יכולים לחמם את הכסא של נער המגבות בדי-ליג.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 29, 2011 9:55 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
כאמור, לאליפות לא בהכרח צריכה להיות משמעות אופרטיבית. לאליפות יש ערך הצהרתי, תודעתי בפני עצמה שבשבילו בכלל משחקים, מין אישור פורמלי ש"זו הקבוצה הכי טובה". כמובן, ככל ששיטת המשחקים חלשה יותר מבחינת השוואת יכולות בין קבוצות, הערך ההצהרתי הזה קטן. זה מלכוד ה-22 של כל רפורמטורי הכדורסל הישראלי למיניהם: החלשת את שיטת הליגה (נניח, עשית פיינל פור) אז אמנם הגדלת את הסיכוי שקבוצה אחרת ממכבי תיקח, אבל הורדת את הערך התודעתי של האליפות. אם תשים תקרת שכר למכבי, גם אז תוריד את הערך התודעתי של האליפות, יען כי איזו קבוצה שרק תנצח אותה לא תנצח את מכבי "האמיתית". בגלל זה האליפות ההיסטורית של גליל ב-93 שווה יותר, תודעתית, מכל אליפויות הפיינל פור ביחד. תוציא את מכבי מהליגה, גם אז תוריד את הערך התודעתי. אבל אולי כאן לפחות עם סוג של כנות עצמית.

אבל מעבר לעניין העקרוני הזה, לאליפות ליגת העל יש משמעות אופרטיבית מאד ספציפית: כסף. קבוצה שזוכה באליפות הזו מקבלת את פיסת העוגה הכי גדולה שמחלקת המנהלת. זו לטעמי משמעות אופרטיבית גדולה הרבה יותר מכל הכרטיסים לאירופה למיניהם, יען כי בעידן המקצועני הכרטיסים האלו שווים משהו רק לקבוצות שיכולות לעשות איתם משהו, והם בחזקת קללה פיננסית לכל קבוצה אחרת. בגלל זה גם הירושלמים, למשל, זוכים בשנים האחרונות לקארט בלאנש למפעל השני על כל גילגוליו, בלי הרבה מחאות מהקבוצות האחרות. פשוט אין להן מה לעשות עם הכרטיסים האלו, הם רק מאיימים על קיום המועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 29, 2011 9:57 pm 
Hall of Famer

אם כבר ערך תודעתי, בעיניי לאליפות של חולון ב-2008 יש ערך תודעתי של אלופה לכל דבר. סיימה את הליגה במקום ה-1 עם שני נצ' יותר מהמקום ה-2, הוכיחה דומיננטיות לאורך העונה. האליפות שלה תודעתית בעיניי בהרבה מזו של גלילבוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 29, 2011 9:58 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אורליאן כתב:
ראי, לא בדקתי, אבל אני די משוכנע, שגם בשנות ה- 8 מליון, לא היתה קבוצה ישראלית אחרת עם תקציב של 50% ממה שמכבי העמידה. יותר מזה, אני לא מאמין שהשוק ישראלי יכול לקיים עוד קבוצת כדורסל בתקציב של 20 מליון דולר. אני לא חושב שבתנאי השוק המקומי, אפשר לצפות שאיזושהי קבוצה תצליח לסגור פערים בצורה סבירה מול מכבי, בטח שלאורך זמן. אולי נראה פה ושם הבלחות של תקציבי עתק לליגה הישראלית, שינועו סביב 10-15 מליון במונחים של היום, אבל זה לא יוכל לרוץ לאורך שנים. כבר היו לנו קבוצות שקפצו מעל הפופיק תקציבית, כדי לסגור על מכבי. מה קרה להן כולנו יודעים. אין פה שוק שיכול לקיים 2 קבוצות בסדר הגודל של מכבי. אני לא בטוח שבכדורגל הישראלי יש הצדקה לתקציב שכזה, אז בטח שבכדורסל אין.

זה נכון שמכבי עשתה מהלך מדהים מול אירופה, אבל אם תנתח את הדברים, תראה שקמבק כזה מאד נדיר גם ברמה הקונטיננטלית. כרגע אני יכול לחשוב רק על צסק"א, שעשתה את זה בכסף "אוליגרכי", אבל אמפריות עבר אחרות- מילנו, וארזה, במידה מסויימת אפילו ריאל מדריד הגדולה, לא הצליחו במהלך הזה.

אגב, בעיני, הקמבק של מכבי גם הוא די "ניסי". אני לא משוכנע שאם הסגל "בשני שקל" במונחים אירופים, של מכבי מודל 2000 לא היה מתחבר למשהו שהיה הרבה מעל לערכו הכלכלי, ורץ עד סלוניקי, מכבי היתה נמצאת איפה שהיא היום במונחים אירופאים. אף אחד בתחילת העונה ההיא, גם לא במכבי לטעמי, לא האמין שמקדונלד והאפמן ימשכו את הקבוצה מרחק נגיעה מהתואר. על התנופה ההיא נבנו השושלות של תחילת המילניום, שהביאו את מכבי לאן שהביאו. בעונות אחרי עונת 2000, הפערים נסגרו משמעותית, כי ספונסרים הבינו פתאום את ערכה הפרסומי כלכלי של מכבי (אם אני זוכר נכון, בעונת הפיינל פור בת"א, מכבי החזיקה תקציב שהיה מהגבוהים ביבשת באותה עונה).

אז נכון- מכבי סגרה פערים עצומים מול היבשת, אבל לבוא ולומר לליגה כאן "אם אנחנו יכולים, גם אתם יכולים", זה איפשהו בין נאיבי לדמגוגי, ובטח שלא בחזקת סביר ומעשי.

בינתיים דווקא בתקופה הזו נכנסים לכדורסל כספים שבחיים לא נכנסו אליו, ובצורה יחסית קבועה כמו שאני לא זוכר. ירושלים, עם כל הבעיות שלה, מחזיקה כבר 20 שנה, צמחה השנה ובשנים הבאות תצמח עוד יותר עם הארנה וכנראה עם כץ. רוזן כבר ממשיך שנה שלישית בחיפה וגם הוא יקבל מתקן גדול מהסוג שלא חלמנו עליו לפני שנתיים-שלוש. חולון וראשון הולכות לקבל אולמות של 5000 מקומות. אני חושב שהתנאים כן השתנו.

אני לא יודע אם תהייה עוד קבוצה של 20 מיליון, אבל גם עם 10 מיליון היא לא תוכל לטעון שהיא לא תחרותית. מכבי עשתה קאמבק בסדר גודל תקציבי כזה, אבל היא ממש לא לבד כמו שאתה מנסה להציג - יש קבוצות אחרות שלא עשו קאמבק, אלא פשוט הגיעו משום מקום, מגמדות תקציבית ומקצועית. היווניות עשו את זה בשנות ה-80, הטורקיות בשנות ה-90. מה שלומן? עדיין בסך הכל בסדר. גם הן, למיטב ידיעתי, לא ביקשו להגביל את הקבוצות ששלטו אז ביבשת, בעיקר הספרדיות ואפילו יותר מכך האיטלקיות שהיו אז חזקות ועשירות. אז לא צריך להגזים עם הדרמה.

מה היה קורה אם האפמן ומקדונלד לא היו מתחברים? אני אענה לך בשאלה. איזו סיבה יש לך לחשוב שאלה שחרקו שן והתמודדו במשך 20 שנה כדי לעלות שוב ולקחת גביע, לא היו חורקים שן ומתמודדים עוד כמה שנים? אני לפחות לא ראיתי אצלם שום סימני שבירה או ייאוש כשהתחילה עונת 2000.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 29, 2011 9:58 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (2)
Amos Gueta כתב:
כאמור, לאליפות לא בהכרח צריכה להיות משמעות אופרטיבית. לאליפות יש ערך הצהרתי, תודעתי בפני עצמה שבשבילו בכלל משחקים, מין אישור פורמלי ש"זו הקבוצה הכי טובה". כמובן, ככל ששיטת המשחקים חלשה יותר מבחינת השוואת יכולות בין קבוצות, הערך ההצהרתי הזה קטן. זה מלכוד ה-22 של כל רפורמטורי הכדורסל הישראלי למיניהם: החלשת את שיטת הליגה (נניח, עשית פיינל פור) אז אמנם הגדלת את הסיכוי שקבוצה אחרת ממכבי תיקח, אבל הורדת את הערך התודעתי של האליפות. אם תשים תקרת שכר למכבי, גם אז תוריד את הערך התודעתי של האליפות, יען כי איזו קבוצה שרק תנצח אותה לא תנצח את מכבי "האמיתית". בגלל זה האליפות ההיסטורית של גליל ב-93 שווה יותר, תודעתית, מכל אליפויות הפיינל פור ביחד. תוציא את מכבי מהליגה, גם אז תוריד את הערך התודעתי. אבל אולי כאן לפחות עם סוג של כנות עצמית.

:bra_vo:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 29, 2011 10:01 pm 
Hall of Famer

ציטוט:
היווניות עשו את זה בשנות ה-80, הטורקיות בשנות ה-90.

האמת שהפריצה של היווניות (ליתר דיוק יוונית) בשנות ה-80' חתומה על שמה של אריס שנעלמה מזמן מצמרת הכדורסל האירופי. פאו' ואולימפיאקוס הגיעו לצמרת הכדורסל האירופי ב-93-94 ואילך בזכות הרבה מאוד כסף שהיה ברשותן אז.
גם הטורקיות בשנות ה-90' עלו לצמרת בזכות הגדלה ניכרת של התקציבים שלהן לעומת מה שהיה קודם לכן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 29, 2011 10:11 pm 
Hall of Famer

לא לגמרי מדויק. בתקופה שאריס עלתה, או שנים בודדות אחריה, עלתה גם פאוק והייתה קבוצה חזקה מאד, למעשה אני חושב שהיא אפילו הצליחה יותר מאריס. נדמה לי שהגיעה לכמה גמרים אירופים ואולי אפילו לקחה אחד או שניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 29, 2011 10:16 pm 
Hall of Famer

פאוק עלתה לצמרת כמה שנים אחרי אריס. אני מודה שלגביי התקציב שלה בתקופה ההיא, תחילת ה-90', אני לא מודע במיוחד אבל לא אופתע אם היה לה תקציב טוב במונחים אירופים. לא תקציב על אבל תקציב טוב. (גם אריס אגב לדעתי מהעונה ה-3 או 4 שלה באירופה עלתה מבחינת התקציב ביחס למה שהיה לה בעונת 87/88, הראשונה שלה בצמרת).

אם כבר זה עולה, מעניין באמת מה היה התקציב של מכבי ת"א בסוף שנות ה70' ושנות ה-80' ביחס לאירופיות אחרות. חבל שאין איפה לבדוק את זה (אלא אם יתנו לי גישה למסמכי תקציב של מכבי מהשנים ההן, שלא ייתנו לי אינדיקציה ביחס ליתר אירופה...).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 29, 2011 10:30 pm 
Hall of Famer

אני יודע שלפחות מול האיטלקיות והספרדיות היא הייתה נחותה מאד. רבאק, קבוצת תחתית בליגה האיטלקית (אולי אפילו קבוצת ליגה שנייה) גנבה לה את ויליאמס באמצע חוזה. שנה או שנתיים קודם לכן היא הפסידה שוק על ירך לקאנטו בקרב על וואלאס בראיינט.
האיטלקיות היו לא רק עשירות יותר, אלא גם בעלות מעמד והשפעה ברמה שמכבי יכלה לחלום עליה אז. מספיק לראות את התנהלות פיב"א בפרשת ההברזה של ארל ויליאמס כדי להבין את זה.

מי שעוד היה חזק מאד בתקופה של סוף שנות ה-80 היו הקבוצות היוגוסלביות, שהיו מאד נחותות תקציבית אבל הייתה להם תכנית כדורסל מוצלחת ומאגר עצום של כשרונות. בכל אופן, הם לא ביקשו להגביל אף אחד מהמערב הדקדנטי, פשוט באו וניצחו אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 29, 2011 10:46 pm 
Hall of Famer

נו, משמעות תודעתית. זה באמת עד כדי כך חשוב למישהו? עוד פסיק בהיסטוריה של האנושות. אני חושב שרוב אוהדי הכדורסל האמיתיים רואים כדורסל בשביל לראות את המשחק עצמו ולהנות מהנצחון הנקודתי, ופחות בשביל המשמעות התודעתי. כמובן שככל שהמשמעות התודעתית גדולה יותר (=שלב מכריע יותר של העונה) הנצחון לרוב יהיה יותר מרגש/מהנה, אבל עדיין, נצחון נקודתי. האוהדים נמצאים שם בשביל המשחק, לא בשביל טבלה שלא משקרת.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 29, 2011 11:45 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
לא, כדורסל כשלעצמו לא באמת חשוב והמין האנושי יתקיים גם בלעדיו. אז מה ? אנחנו מדברים על החשיבות בתוך הקונטקסט של הכדורסל.

ובקונטקסט הזה, אני לא ממש אוהב שמגדירים לי מי זה אוהד כדורסל "אמיתי". יש כאלו שבאים בשביל לראות Xים ו0ים. יש כאלו שבאים בשביל לראות אתלטים מתעופפים באויר ודופקים דאנקים. יש כאלו שבאים בשביל לראות את סרחיו. יש כאלו שחיים בשביל עונת המלפפונים. ויש גם (עד כמה שדעתי מגעת, די הרבה) כאלו שבאים בשביל לראות נצחונות, הפסדים, אליפויות וגביעים ולעקוב אחרי נקודות בטבלה, אלטרנטיבית או לא. הכדורסל צריך את כל סוגי האוהדים האלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 29, 2011 11:51 pm 
Junior

Amos Gueta כתב:
לא, כדורסל כשלעצמו לא באמת חשוב והמין האנושי יתקיים גם בלעדיו. אז מה ? אנחנו מדברים על החשיבות בתוך הקונטקסט של הכדורסל.

ובקונטקסט הזה, אני לא ממש אוהב שמגדירים לי מי זה אוהד כדורסל "אמיתי". יש כאלו שבאים בשביל לראות Xים ו0ים. יש כאלו שבאים בשביל לראות אתלטים מתעופפים באויר ודופקים דאנקים. יש כאלו שבאים בשביל לראות את סרחיו. יש כאלו שחיים בשביל עונת המלפפונים. ויש גם (עד כמה שדעתי מגעת, די הרבה) כאלו שבאים בשביל לראות נצחונות, הפסדים, אליפויות וגביעים ולעקוב אחרי נקודות בטבלה, אלטרנטיבית או לא. הכדורסל צריך את כל סוגי האוהדים האלו.

היר, היר.

ראי - אני מוריד בפניך את הכובע. ת'רד מספר 17889209 בנושא הזה בסלניוז, ועדיין יש לך סבלנות להתמודד עם כל הטענות המגוחכות של מי שקו הזמן של הכדורסל מבחינתו מתחיל אי שם ב1998 או, לחלופין משוכנע שההיסטוריה האנושית תסתיים ב2012.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 29, 2011 11:58 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
לא לגמרי מדויק. בתקופה שאריס עלתה, או שנים בודדות אחריה, עלתה גם פאוק והייתה קבוצה חזקה מאד, למעשה אני חושב שהיא אפילו הצליחה יותר מאריס. נדמה לי שהגיעה לכמה גמרים אירופים ואולי אפילו לקחה אחד או שניים.

פאוק לקחה את המחזיקות ב91(בדו קרב בין מגי ובארלו),הגיעה לגמר המחזיקות ב92,נשדדה בחצי גמר של היורוליג ב93 וזכתה בקוראץ' ב94 והפסידה שוב בגמר המחזיקות ב96...אריס לעומתה זכתה במחזיקות ב93 ובקוראץ' ב97 והגיעה לשלושה פיינל פורים של גביע אירופה לאלופות...שיוויון עם יתרון קל לאריס...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2011 8:52 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
בינתיים דווקא בתקופה הזו נכנסים לכדורסל כספים שבחיים לא נכנסו אליו, ובצורה יחסית קבועה כמו שאני לא זוכר. ירושלים, עם כל הבעיות שלה, מחזיקה כבר 20 שנה, צמחה השנה ובשנים הבאות תצמח עוד יותר עם הארנה וכנראה עם כץ. רוזן כבר ממשיך שנה שלישית בחיפה וגם הוא יקבל מתקן גדול מהסוג שלא חלמנו עליו לפני שנתיים-שלוש. חולון וראשון הולכות לקבל אולמות של 5000 מקומות. אני חושב שהתנאים כן השתנו.

אני לא יודע אם תהייה עוד קבוצה של 20 מיליון, אבל גם עם 10 מיליון היא לא תוכל לטעון שהיא לא תחרותית. מכבי עשתה קאמבק בסדר גודל תקציבי כזה, אבל היא ממש לא לבד כמו שאתה מנסה להציג - יש קבוצות אחרות שלא עשו קאמבק, אלא פשוט הגיעו משום מקום, מגמדות תקציבית ומקצועית. היווניות עשו את זה בשנות ה-80, הטורקיות בשנות ה-90. מה שלומן? עדיין בסך הכל בסדר. גם הן, למיטב ידיעתי, לא ביקשו להגביל את הקבוצות ששלטו אז ביבשת, בעיקר הספרדיות ואפילו יותר מכך האיטלקיות שהיו אז חזקות ועשירות. אז לא צריך להגזים עם הדרמה.

מה היה קורה אם האפמן ומקדונלד לא היו מתחברים? אני אענה לך בשאלה. איזו סיבה יש לך לחשוב שאלה שחרקו שן והתמודדו במשך 20 שנה כדי לעלות שוב ולקחת גביע, לא היו חורקים שן ומתמודדים עוד כמה שנים? אני לפחות לא ראיתי אצלם שום סימני שבירה או ייאוש כשהתחילה עונת 2000.

בהקשר לפסקה הראשונה שלך- אני חייב להבין, אם לאור כל מה שכתבת אתה חושב שהכדורסל הישראלי נמצא בפריחה מזהרת, ובדרך לעדנה- תקציבית ואיכותית- שלא ראינו כמותה עד היום? לא רק מכבי, שים לב- הליגה כולה. כי יכול להיות שאתה ואני רואים ליגות אחרות לגמרי.

לגבי היווניות והטורקיות, הן לא עשו מה שמכבי עשתה. הן הביאו ערימות של כסף, וקנו כל מה שזז. מכבי, באירופה, לא עשתה את זה. הפריחה הכלכלית הנוכחית של מכבי נבנתה על הצלחה מקצועית (ומדינה שקצת יצאה מדעתה אחרי נצחון מסויים בבולוניה...). לטורקיות והיווניות זה עבד הפוך (ואם נוציא את פאו לרגע, האחרות לא התקרבו להצלחה של מכבי, למרות ששפכו ים של כסף). אבל זו השוואה שלא במקומה. אני השתמשתי בה כדי להראות, שמה שמכבי עשתה, נדיר מאד במונחים אירופאים (הצלחה שמביאה כסף). לבוא ולהזכיר קבוצות ששפכו ערימות של כסף כדי להביא הצלחה, לא סותר את הטענה שלי, אלא מחזק אותה. בכל מקרה- כבר למדנו, שהצלחה בישראל לא מבטיחה כלום, ולא משנה באיזה שיטה הצלחת לקחת את האליפות ממכבי.

מכבי היתה נשברת לו לא היתה מתחברת ב- 2000? כנראה שלא. אבל זה גם לא הטיעון שלי... אני לרגע לא טענתי שמכבי צריכה להיות מורחקת כי נמאס ממנה, או נמאס להתחרות בה, או שהיא מנצחת יותר מדי, או שהליגה נשברה מהתחרות הזו.

אני טוען שלא פחות ממה שמכבי מפריעה לליגה, הליגה מפריעה למכבי. אם מכבי מסוגלת למצוא לעצמה מסגרת חלופית טובה יותר, פשוט אין לה מה לחפש פה, לא מקצועית ולא כלכלית. יד נוקיהו יתמלא לא פחות, אם לא יותר, גם אם מכבי תשחק באיזושהי ליגה איזורית, ולא תצטרך להתמודד עם נתניה באולם ישורון.

לטעמי, גם מכבי וגם הליגה נמצאות בשלב בו שתיהן ירוויחו אם ייפרדו כידידות, וילכו כל אחת לדרכה. להזכירך- ההצעה שלי היתה, להגיע עם מכבי להסכמה, שלמשך עונה או שתיים, מכבי תצטרף לפלייאוף, כך שכל צד יוכל לבחון את ההשפעות של הפיילוט הזה עליו, ולקבל החלטה משותפת אם להמשיך בפורמט הזה, לחזור לפורמט אחר, או להפרד לחלוטין. אני לא יודע להגיד לך מה יחליטו הצדדים במקרה כזה, אבל אני יכול להמר שאחרי פיילוט כזה, גם בליגה וגם במכבי יימצאו לא מעט קולות שיתמכו בפירוד, חלקי או מוחלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2011 9:21 am 
Hall of Famer

מה שאתה אומר על היווניות והטורקיות מאד לא מדויק, עד כמה שאני יודע. אריס של סוף שנות ה-80, כשעלתה לצמרת, הייתה רחוקה מאד תקציבית מקבוצות הצמרת האיטלקיות כמו טרסר מילאנו. הכסף הגדול שלה בא רק אחר כך, יותר לכוון שנות ה-90. כנ"ל אפס פילזן של 93', זו שניצחה את גליל של 93' - זו שלקחה יותר מאוחר את האליפות ממכבי - בחצי גמר המחזיקות, הסגל שלה התבסס בעיקר על שחקנים טורקים אלמונים למדי באותו זמן.
ולגבי החלק הראשון - כן, אני רואה דברים שלא היו בכדורסל הישראלי לפני זה. למה, אתה זוכר תקופה כזו של תנופה בבניית מתקנים חדשים? אתה זוכר תקופה כזו של קבוצה שנייה שהולכת להגיע לתקציב של 8 ספרות? קבוצה שלישית עם בעלים שמחזיק בינתיים 3 עונות, וסביר להניח שיחזיק עוד עכשיו עם אולם חדש וגדול שמחכה לו? איפה הגילמנים והשלזינגרים של שנות ה-80?
הנקודה עם מכבי של שנות ה-2000 באה כתשובה לזה שאמרת שמה שקרה עם האפמן ומקדונלד זה סוג של נס, אבל אני אומר שמה שקרה שם - גם אם זה נס - הוא גם תוצאה של סבלנות ונכונות להתמודד למרות הקשיים. מאחר ולא ראיתי שום סימני ייאוש במכבי לפני אותה עונה, נראה לי שההנחה הסבירה היא שאם זה לא היה קורה הם היו ממשיכים להתמודד, למרות הכל. האם הם היו באים על שכרם יותר מאוחר, עם דור אחר של שחקנים? אני חושב שכן, פשוט כי סטטיסטית פעם ב- אתה פוגע בול. אבל זו אפילו לא הנקודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2011 9:39 am 
Sophomore

או קיי... אז מכבי לא לבד, ויש עוד כמה קבוצות שהצליחו לטפס לצמרת על בסיס הצלחה בלבד. אני אמנם רואה כדורסל בערך מאמצע שנות ה- 70', אבל מעולם לא התיימרתי להיות מאגר נתונים מהלך. יש מצב שעוד כמה קבוצות עשו את זה.

אבל זה עדיין שולי עד זניח. בבחינת היוצאים מן הכלל המעידים על הכלל. אני טוען שלבוא ולהגיד לליגה, בואו תסגרו פערים מול מכבי, זה נאיבי עד דמגוגי. לא סביר בעיני שהכדורסל הישראלי יוכל לקיים לאורך זמן יותר מקבוצה אחת ששווה טופ 16 אירופי ומעלה.

אולי אם נחליט לסגור פה את הכדורגל (רעיון חיובי ביסודו לטעמי, אבל אני כנראה מייצג דעת מיעוט בעניין הזה...), אפשר יהיה לקיים עוד קבוצה או שתיים בכסף שיתפנה (לדעתי, גם שם העונה רק לתל אביביות יש תקציב ששווה משהו במונחי יורוליג. אפילו מכבי חיפה העמידה תקציב גבולי במונחי יורוליג, כ- 40 מליון ש"ח). בתנאי שוק כאלה, אלא אם כץ, או תואם כץ, יחליט להשתגע ולשפוך עשרות מליוני שקלים כל עונה על התחביב שלו- רעיון לא סביר בעיני, ובטח לא בסיס בריא לקבוצת ספורט- אין מצב לקיים קבוצת טופ יורוליג נוספת פה. מכבי היא קבוצת טופ יורוליג, ולכן לבוא ולטעון שהליגה יכולה לסגור פערים, פשוט לא סביר כלכלית. אין פה מספיק כסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2011 9:47 am 
Hall of Famer

באמת? הולכת להיות פה קבוצה שבאופן די יציב, לפחות כמה שנים קדימה, תגרד את ה-10 מיליון דולר או תעבור אותם. בשביל שזה יקרה כץ לא יצטרך לשפוך עשרות מיליונים, למעשה כבר עכשיו - לפני שהמתקן החדש והגדול שלה מוכן - היא כבר מתחילה להתקרב לשם.
קבוצה של 10 מיליון דולר בעיניך לא אמורה להיות שווה טופ 16 ביורוליג לפחות? אין לי ספק שאם נבדוק נראה שבכל שנה יש לפחות אחת כזו, בטח יותר. למעשה אני די בטוח שנגלה כאלה גם בשלבים מאוחרים יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2011 9:56 am 
Sophomore

10 מליון דולר זה תקציב גבולי ליורוליג- כן. אתה עשוי להשתחל איתו פה ושם לשלבים הגבוהים, אבל לא להיות חבר קבוע בקבוצת הצמרת. אני טוען שגם אם הפועל י-ם (או כל קבוצה ישראלית אחרת) תצליח להשתחל בעונה הבאה לטופ 16 ביורוליג, היא לא תוכל לשרוד שם לאורך זמן. אין פה מספיק כסף. מכבי מחזיקה את הספונסרים הגדולים, את ההיכל הגדול, עם המנויים הכבדים, את חוזי הטלוויזיה הגדולים, את ההסכם הטוב ביותר מול היורוליג. היא לא אשמה בזה, ואין לי טענות אליה, אבל זה המצב. השוק הישראלי לא יכול להחזיק עוד מכבי אחת לאורך שנים. אפילו לא עוד חצי מכבי.

לבנות על איזה מליונר שלאורך שנים יבוא וישפוך כסף כדי להשלים את התקציב- לא נכון, לא סביר וכנראה שגם לא יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2011 11:09 am 
Hall of Famer

כרגע דווקא נראה שירושלים תחזיק תקציבים כאלה בצורה קבועה, לפחות בשנים הקרובות. ה-4-5 מיליון שהיא מגייסת גם ככה כל שנה ימשיכו להיות שם, גומא מחוייב לשנים הקרובות (וגם אם לא, ההסתמכות עליו היא על מיליון וחצי דולר, אז קטסטרופה הוא לא יכול לעשות) והארנה תהייה מקור יציב להכנסה גם כן, וזה לפני שספרנו את כץ, שכל עוד נותנים לו להגיד מה שהוא רוצה הוא גם נותן כסף באופן קבוע. 10 מיליון דולר זה לא תקציב גבולי ליורוליג, הוא תקציב שצריך להפוך אותך לקונטנדר קבוע לפחות על טופ-16, ולאפשר לך גם להקשות על הגדולות ואפילו לנצח אותן כשהן לא ממצות את הפוטנציאל שהתקציב מאפשר להן - דבר שקורה לא מעט, גם למכבי וגם לגדולות אחרות.
חבר קבוע בחבורת הצמרת? ברור שלא, לא אמרתי את זה לרגע. גם מכבי לא הייתה חברה קבועה בחבורת הצמרת אם הייתה נשארת בתקציב של 2000-2001. שם המשחק הוא מה שמכבי עשתה, להצליח פעם-פעמיים עם תקציב הביניים הזה ולהיבנות על זה כדי לטפס הלאה. איך אתה חושב מכבי הביאה את כל הדברים האלה שיש לה ושציינת, ושמביאים אותה לתקציבים הנוכחיים שלה? הם צנחו עליה מהשמיים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2011 11:57 am 
Sophomore

אבל כבר כתבתי שהשוק הישראלי לא גדול מספיק כדי לקיים שתי מכבי, או אפילו עוד חצי מכבי לאורך זמן. אז מה הטעם לספר לי מה מכבי עשתה, ואיך היא נבנתה? מה שמכבי עשתה ועושה, לא תוכל לעשות פה קבוצה נוספת. אין פה מספיק כסף. שוב: מכבי מחזיקה בספונסרים הגדולים, חוזי הטלוויזיה הגדולים, הקהל הגדול, הארינה הגדולה, חוזה היורוליג הטוב ביותר. קבוצה שרוצה לסגור על מכבי, לא יכולה לייצר מקורות מקבילים- כי אין כאלה. היא תצטרך להטות משאבים שכרגע הולכים לאפיקים אחרים- חלקם למכבי- אליה. למה שהיא תצליח לעשות את זה? למה שאלקטרה (סתם לשם הדוגמא) תחליט להעביר את תקציב הפרסום שלה אליה?

כרגע יש בישראל שלוש קבוצות כדורגל ועוד אחת שמקפיצה כדור כתום שעוברות 10 M$. אני לא חושב שיש פה מקום לעוד אחת, בטח לא בכדורסל, בטח לא אחת שתצליח להתקרב לאיזשהו זנב של איזון תקציבי.

אם תראה, גם אתה מתכנן לי-ם תקציב של 10 M$, שנסמך על כסף פרטי, שמושקע ולא חוזר (אגיאר, כץ). בוא נניח שהארינה תכניס 2.5 מליון דולר בשנה (כן, הגזמתי, נסחפתי, אבל נניח, מה איכפת לך?). אתה מצפה מאגיאר את כץ לזרוק עוד 2.5 מליון כל שנה על קבוצת כדורסל? למה? על סמך מה? על זה אי אפשר לבנות קבוצה, לא לאורך זמן. תשאל את יאמר. וזה בלי להדרש לויכוח, עד כמה אפשר להצליח באירופה עם הכסף הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2011 12:17 pm 
Hall of Famer

למה היא תצליח? כי היא תמנף הצלחה בתקציב ביניים, זה למה! מי אמר שצריך דווקא את אלקטרה, מה, היא החברה היחידה בעולם? חסר גופים מסחריים שירצו להידבק להצלחה?
אם אני מצפה מאגיאר וכץ לזרוק כל שנה 2.5 מיליון על הקבוצה? לא רק שאני מצפה, אני מנבא שהם גם יעשו את זה, לפחות לטווח של כמה שנים. למעשה כבר עכשיו הם עושים את זה או קרוב לזה, אם לא שמת לב. אגיאר מחויב למיליון וחצי או קצת יותר, כץ מעביר כרגע כמה עשרות או מאות אלפים סתם כפילנטרופיה וצפוי להיכנס כפעיל אמיתי בקבוצה עם הקמת הארנה כפי שהוא אומר בעצמו. באמת מופרך לך שהוא ייתן סכומים כאלה כשהוא בעלים בקבוצה, או סתם פעיל בה? אפשר לחשוב על איזה סכומים אתה מדבר. בהתחלה דיברת על עשרות מיליונים, עכשיו על 2 מיליון. אני אמור לשמוע "כסף פרטי" ולפחד, או מה? פדרמן ורקנאטי לא שמים כסף פרטי במכבי, לדעתך?

בו'אנה, אני חוזר על נתון הבסיס: כבר עכשיו, ברגע זה, לפני כץ ולפני הארנה, יש לירושלים תקציב של 6-7 מיליון דולר שנראה על פניו יציב לכמה שנים. עכשיו, ברגע זה, לפני הארנה ולפני כץ! עם הארנה וכץ באמת נראה לך מופרך תקציב של 10 מיליון פלוס מינוס? בחיאת.

עכשיו צריך גם להצליח מקצועית עם הכסף הזה, כדי להמשיך לשלב הבא. קשה? ברור שקשה! אז מתמודדים. בלתי אפשרי? ממש לא.
אני לא מקבל את הטענה שאין פה מקום לגדול. לירושלים יש קהל לא קטן, יש לה קשר טוב לקהילה, יהיה לה עכשיו גם אולם גדול ובעלים שמכניס לה כסף, וחוזה היורוליג ממילא לא תלוי בשוק הישראלי דווקא. הספונסרים שבאו למכבי לא באו אליה בגלל העיניים היפות של שמעון מזרחי (בדקתי, הן לא כאלה יפות). הם באו כי מכבי מביאה למותג שלהם ערך של הצלחה. אז כן, צריך להתמודד ולהצליח כדי להביא אותם, אמרתי שלא? להיפך, כל הזמן אמרתי שכן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 151 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Hacohen ו 24 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: